nefunkční přídavné brzdové světlo

Olda85 - FK

nefunkční přídavné brzdové světlo

Příspěvek od Olda85 - FK »

Zdravím, tak mi dneska chcíplo 3tí brzdové světlo a nechápu čím by to mohlo být :( s autem jsem nic nedělal a najednou umřelo.. když jsem to proměřoval, tak do něj nejde žádný napětí. Nevíte kam vedou kabely? jsou napojený na kabely co jdou k normálním brzdovým světlům? že bych to tam napíchl a natáhl nový kabely.. jinak pojistky jsou OK ale těma to asi nebude..
Návštěvník

Re: nefunkční přídavné brzdové světlo

Příspěvek od Návštěvník »

promin ze ti to pisu sem do topicu ale kdyz sem si nechal sundat tazny tak mi nesviti zadni mlhovky muze mi nekdo poradit kde hledat chybu? zarovky jsou OK, kontrolky na palubce taky sviti jako ze jsou zaply, jen nesviti svetla samotná
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Přerušený kabel v průchodce do pátých dveří?
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No myslím že je to takhle.Některé zásuvky fungují tak že pokud připojíš vozejk tak by ti neměly svítit mlhovky na autě ale jen na vozejku (nebo alespoň podle německých zákonů to tak je - můj případ) no a v té zásuvce je kontakt který právě "rozhoduje" zda svít mlhovkama na autě anebo na vozejku.Pokud tu zásuvku demontuješ tak musíš propojit dva kabely v té kabeláži k zásuvce.Teď ti neřeknu který ale večer se ti můžu mrknout.
Olda85 - FK

Pawlick píše:Přerušený kabel v průchodce do pátých dveří?
To jsem si řikal taky, ale tam není proč, protože průchorky jsou v poho. kdybych aspoň věděl kam ty kabely vedou, tak si je prozvoním a budu hned vědět jestli jsou přerušený a nebo ne.
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

Ten kabel je tažený levým zadním sloupkem k levému zadnímu světlu- u toho světla to musí být vidět,že tam jsou připojené dráty navíc.
Olda85 - FK

Radek1 píše:Ten kabel je tažený levým zadním sloupkem k levému zadnímu světlu- u toho světla to musí být vidět,že tam jsou připojené dráty navíc.
dík moc projdu to :)
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Mno mě se v průchodce pátých dveří přerušila kostra, ostatní dráty nic(!). Protože jsem tu průchodku měl roztrhanou, tak jsem na to přišel. (To že byl ten drát přerušený s tím nesouviselo, skřípnout se to nikde nemohlo...)
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Návštěvník

Ivarek: mohl by ses teda prosim mrknout jaky to jsou kabely? nepomohlo by ti kdybych ty vyfotil ty zadni svetla z kufru? nebo kde se ty kabely spojuji?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Hele já už ty barvy nevím a musel bych kvůli tomu rozebrat zásuvku na což momentálně nemám čas.V tom svazku jak jsi odpojil z té zásuvky si najdi drát na kterým se objeví napětí když zapneš mlhovky.To je jeden drát který tě zajímá.
A druhý najdeš tak že na zadních lampách jsou 6ti pólový svorkovnice...najdi na nich pin č.3 a podle barvy drátu na tom pinu bys měl dojít opět na konec svazku kde byla ta zásuvka a ty dva vodiče bys měl spojit dohromady.
Ale jak říkám,platí to pro variantu se zásuvkou z Německa.
Návštěvník

na autě bylo origo tažný od škodovky a manuál byl jak česky tak neměcky na tenhle typ takže myslím ze by to mohlo bejt stejsny jak rikas....bohuzel jsem si to tazny nesundaval já ale znamej a ten svazek mi jen "nejak" udelal aby to nicemu nevadilo a nečouhalo to nikde tak ho nejdriv budu muset nekde najit :D kudy běžně ten svazek vede abych vedel kudy se vydat...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No taky to můžeš hledat u levého (řidičova strana) zadního světla,jde to tamtudy zepředu a pak to prochází zadním čelem pod nárazník a dolů k zásuvce.
Návštěvník

a jak je ta elektrika pripojena k zadnim svetlum? ma to takovy obdelnikovy konektor? vypada jako napajeci konektor staré AT základní desky u pocitace
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Je to jednořadový 6ti pinový obdélníkový konektor.Nemůžeš ho přehlédnout.
Návštěvník

takže už jsem to zprovoznil...bylo to tak jednoduchý že se uplne stydim :oops: na puvodnim 6-ti pinovym konektoru byl jakoby zapojen jeste jeden kratky 6-ti pinovy konektor, ktery stacilo v kazdym svetle odpojit a pripojit ten puvodni....díky za pomoc Ivárku
Odpovědět