PRAVÉ ZADNÍ KOLO DŘE..
-
smazany clen - FK
PRAVÉ ZADNÍ KOLO DŘE..
Zdravim,
mám takový problém s pravým zadním kolem. Občas, podle toho jak je kolo zatíženo(přejezdy nerovností atd.) mi dře pravé zadní kolo v podběhu o nějakou vyrovnávací nádobku(nebo co to je). Je tam dost málo místa, když tam strčím prst ani se tam nevejde. Mám tam feldácký kola 14palce a pneumatiky tam jsou 175/65r14.
Nevíte někdo co s tím?
Napadly mě dát rozšiřovací podložky(ale zase aby nedřely o lem) nebo musímvyměnit kola? Gumy? nebo mě napadlo jestli novejší felicie( já mam r.v.1996) to neměli nějak lépe vyřešené?
Díky za každý nápad a radu
M.
mám takový problém s pravým zadním kolem. Občas, podle toho jak je kolo zatíženo(přejezdy nerovností atd.) mi dře pravé zadní kolo v podběhu o nějakou vyrovnávací nádobku(nebo co to je). Je tam dost málo místa, když tam strčím prst ani se tam nevejde. Mám tam feldácký kola 14palce a pneumatiky tam jsou 175/65r14.
Nevíte někdo co s tím?
Napadly mě dát rozšiřovací podložky(ale zase aby nedřely o lem) nebo musímvyměnit kola? Gumy? nebo mě napadlo jestli novejší felicie( já mam r.v.1996) to neměli nějak lépe vyřešené?
Díky za každý nápad a radu
M.
-
smazany clen - FK
Re: PRAVÉ ZADNÍ KOLO DŘE..
Pro představu odkaz jaké tam mam kola:
http://www.tuning-centrum.cz/tuning-cen ... /57325.jpg
http://www.tuning-centrum.cz/tuning-cen ... /57325.jpg
-
smazany clen - FK
To je divné já mám ten samý rozměr kol a řekl bych že je tam místa dost. Jestli tam teda nemáš ty plastové podběhy v blatníkách. Nebo ještě jedna možnost že nemáš origo tlumiče nebo ti rupla pružina. Což se mi stalo 
-
Goofy - FK
ja bych to viděl nejspiš na pružinu nebo tlumič..při těhle rozměrech by to nemělo škrtat,já měl 185/55 14 a neměl jsem problemy...
jednoduše..zatlač na kastli nad mistem kde je tlumič a nesmi se to houpat..jen sjet dolu a hned nahoru
jednoduše..zatlač na kastli nad mistem kde je tlumič a nesmi se to houpat..jen sjet dolu a hned nahoru
-
smazany clen - FK
Hm, je pravda, že mám vzadu měněné tlumiče i pružiny, ale že by prdla. V zadu mam tlumiče horší značky_delphi a pružiny nevím. Skusím to pohupování, je na nich najeto cca 15000+-(nepamatuji se)
Co radíte? vyměnit za origo? kolik se pohybují cenově??? seženuje vůbec???
nebo mě napadlo dát do zadu z kombajna, ale aby to zase neskákalo jak kamzík:) dá se to??? tím by problém dření byl ten tam ne?
Díkdík
Co radíte? vyměnit za origo? kolik se pohybují cenově??? seženuje vůbec???
nebo mě napadlo dát do zadu z kombajna, ale aby to zase neskákalo jak kamzík:) dá se to??? tím by problém dření byl ten tam ne?
Díkdík
-
smazany clen - FK
mimoto podběhy nemam!
ještě mě napadlo, ono ted jsem měnil tu vyrovnávací nádobku o právě proto, že byla prošoupaná skrz. nevím, nerad bych měl stejný problém, ale asi to budou ty pružiny jak říkáte. dají se koupit nové origo? za kolik popřípadě?
ještě mě napadlo, ono ted jsem měnil tu vyrovnávací nádobku o právě proto, že byla prošoupaná skrz. nevím, nerad bych měl stejný problém, ale asi to budou ty pružiny jak říkáte. dají se koupit nové origo? za kolik popřípadě?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To že máš vyměněné pružiny neznamená, že jsou dobré, obzvláště, pokud je to čína. Tyhle kola jsou seriový a nemůžou v žádném případě dřít ani v tomto rozměru pneu. Co kolo nevyklá se ti? Není volné ložisko? Nebo celý zadní náboj na nápravě?
Zkontroluj nejdřív ty pružiny, při zvednutém autě to jde zkontrolovat i pohmatem. Taky horní misku.
Zkontroluj nejdřív ty pružiny, při zvednutém autě to jde zkontrolovat i pohmatem. Taky horní misku.
-
smazany clen - FK
Jojo zkontroluju, dík, ty pružiny asi nebudou moc kvalitní jak říkáš, měl jsem je od kámoše z autoštanglu.....ok kola nesmějí dřít, ale seriový jsou až na novější feldy ne? já mam 96 ku, tak jestli to neni jinak než u novějších feld??
Zkusim i kolo jestli se nevyklá, až pujdu ven!
Ložisko?náboj? ložisko mam cca 10tis max nový, protože se mi vysypalo a kouslo se do ručky, spíš jestli celý ten náboj není nějak ohlý tim seklým ložiskem. Hm?
Dík
Zkusim i kolo jestli se nevyklá, až pujdu ven!
Ložisko?náboj? ložisko mam cca 10tis max nový, protože se mi vysypalo a kouslo se do ručky, spíš jestli celý ten náboj není nějak ohlý tim seklým ložiskem. Hm?
Dík
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
debilni dotaz ta nadobka ti drzi na spravnem miste jak ma? a dalsi nemas zkroucenou napravu?ze by tam byl sileny odklon na kole?jinak vsechno ostatni co stim uz padlo
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
uplne laicky posatv auto na rovinu ,rovinu zmer vodovahou,pak zmer vodovaho uhel odklonu "acka" leveho kola a na prave strane by to melo byt uplne stejne
samo ze tento postup je uplne orientacni ale odhali hodne spatnou napravu,
samo ze tento postup je uplne orientacni ale odhali hodne spatnou napravu,
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
smazany clen - FK
hromyblesky píše:debilni dotaz ta nadobka ti drzi na spravnem miste jak ma? a dalsi nemas zkroucenou napravu?ze by tam byl sileny odklon na kole?jinak vsechno ostatni co stim uz padlo
Dobrej dotaz, jo neni na svém místě, ale je max 1cm přesně nad původním místem, to by snad neměl být problém nebo ano??
-
smazany clen - FK
A máte někdo zkušenost s těma pružinama z kombíka? má to cenu tam dávat? nećhová se auto pak nějak zběsile?