příruba u katalyzátoru

davidek75
Kontaktovat uživatele:

příruba u katalyzátoru

Příspěvek od davidek75 »

Zdravím , byl jsem na technický a ukázali mi tam že mám prasklou ( obrezlou ) přírubu na svodech u katalyzátoru . Chci se zeptat když to dorezne celý jestli mi upadne katalyzátor nebo jestli tam někde drží ještě jinde .
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: příruba u katalyzátoru

Příspěvek od 103457 »

Je to kousek zastrčený do katu, ale pokud nebudou držet šrouby, tak se to vysune.
davidek75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidek75 »

jsem to asi blbě popsal , příruba u katu mi drží , ale příruba na svodech je narezlá , tam mám strach aby to celé nepadlo
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

A kvůli tomu si neprošel nebo to bylo jen upozornění? Pokud jen avízo, tak to neřeš, ještě jsem neviděl že by to někomu v těchto místech upadlo. Anebo to pro jistotu nech obvařit ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Před 14-ti dny jsem to u jedné feldy vařil. Ta trubka je sice nasunutá do katalyzátoru, ale když se výfuk posunul v uložení dozadu, tak to vypadlo.
Na silnici jsme to vrátili zpátky a výfuk přitáhli dopředu drátem, aby to nevypadlo a dalo se s tím dojet.
davidek75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidek75 »

bylo to jen avizo , ale já mluvím asi o jiné přírubě , SVODY mi končí přírubou kterou mám obrezlou a ptám se jestli když to dorezne mi upadne katalyzátor . Samozřejmě že to nechám opravit ale potřebuju ted jezdit tak mám strach aby mě to někde nenechalo viset .
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

A o jakou Feldu jde? 1.3, dízl?
davidek75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidek75 »

1,3MPi
mikka

Příspěvek od mikka »

To, o čem mluvím, byla taky 1,3 a byla to urezlá příruba od svodů ke katalyzátoru. Katalyzátor zůstal viset na výfuku i se zbytkem příruby před ním. Výfuk řval a katalyzátor tloukl do všeho kolem sebe.
Stačilo katalyzátor nasunout zpátky na trubku svodů a přitáhnout za přírubu drátem k nápravě. Tak se dalo bez problémů dojet do místa opravy.
davidek75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidek75 »

to jsem chtěl slyšet - děkuji
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 01. srp 2009 11:46:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Dave.m - FK

Příspěvek od Dave.m - FK »

Taky mi to urezla příruba na svodech, ze začátku jsem to vyřešil většíma podložkama pod spojovací šrouby, ale dneska se budou dávat nové svody-koupeno i s lambdou za 2 Kč tak jsem neodolal, a konečně nebude ten rámus od výfuku...ono se to před katem hlavně při pohnutí motoru docela hýbe, tak to bylo jako Harley :D
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

přesně to se mě stalo před měsícem.koupil jsem novej díl a je hotovo.a dost velkej vliv na to maj silentbloky uložení motoru a převodovky.pokud máš nějakej už v háji tak motor se při rozjezdech víc naklání a tím pádem se víc láme v tý přírubě.a pak to časem upadne jako u mě :D
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Odpovědět