Palivovej filtr

AEF
smazany clen - FK

Palivovej filtr

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jak přesně teče nafta filtrem do motoru a zpátky? Na co je na filtru ten bílej plast jak se strká do filtru a je na ně napojená zpátečka? (nějak mi to blne a nějak se mi to tlakuje).
breta1 - FK

Re: Palivovej filtr

Příspěvek od breta1 - FK »

Zvedave se pripojuji k tomuto dotazu. Uplne super by bylo, kdyby nekdo stary filtr rozparal a poskytl fotky nebo nakreslil obrazky, jak tam ta nafta proudi a hlavne kde jsou kriticka mista pro pripadne falesne prisavani vzduchu.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Ten bílej plast jak píšete :D , je zpětný ventil toho filtru. Ten je tam proto, ab\y nepadala nafta. Ve většině případů kdy to přisává vzduch je problém právě v něm, nebo v jeho těsnění k filtru (gumička)
smazany clen - FK

Já když jsem ten plast vyndal a foukal jsem do něj místo těch hadiček z jedný i druhý strany tak to šlo hodně blbě. Spíš mi to z obou stran foukalo jen přes ten ventilek do filtru. Já jsem si myslel že by se ta nafta měla vracet do nádrže ale podle toho jak mi to šlo tak ta nafta se vrací jen do filtru a do nádrže spíš vůbec. Je to dobře že to jde tak špatně profouknout?
Chavier - FK

Příspěvek od Chavier - FK »

jak menite filtr, tak i ten ventil rada ma. ;)

kdyz das motoru napat z kanystru a nechas vracceku do filtru, tak ti z privodni hadice tece, cili si myslim ze se prebytecne nafta vraci do flitru, aby byl stale plny a prebytek jede do nadrze, podle toho by i odpovidal prumer potrubi.
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Chavier píše:jak menite filtr, tak i ten ventil rada ma. ;)

kdyz das motoru napat z kanystru a nechas vracceku do filtru, tak ti z privodni hadice tece, cili si myslim ze se prebytecne nafta vraci do flitru, aby byl stale plny a prebytek jede do nadrze, podle toho by i odpovidal prumer potrubi.
Co to prosim znamena "dat motoru napat z kanystru" a jak se to dela?
Zbysek - FK

Chavier tím mysle "napít z kanystru", tedy odpojit přívodní trubku a nechat čerpadlo sát z kanystru. A jinak je pravda, že nafta prochází tam i zpět přes filtr a přebytečná teče zpět do nádrže.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Už jsem to tu psal, kupte VW filtr a zpětněj ventil a je pokoj.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
smazany clen - FK

Problém vyřešen. Ptal jsem se protože moje felda začala bejt strašně líná a na čtvrt plynu mi to jelo líp než na plnej(do kopců jsem jezdil i dvojkou). Nejdřív jsem vyměnil naftovej a vzduchovej filtr a tankoval jen na šelce tu lepší drahou naftu, ale pořád to bylo stejný. Nevěděl jsem co s tim tak jsem zkoumal celej palivovej systém jestli neni někde něco špatně až jsem přišel na tenhle plast kterej byl nějakej přicpanej nebo co. Koupil jsem za 250Kč novej a jede to zas jako raketa. Nechápu jakej to na to má vliv ale má.
miro - FK

Příspěvek od miro - FK »

Mam otazku: Ked mi zacne svietit oranzova a rezem zakruty,alebo krizovatku prudkejsie,zacne si zvysovat volnobeh aj cez 1800 a pomalicky klesa na 900...prevadzkove mam pritom nastavene na minime 850. Preco sa taketo cosi deje? Cerpadlo si vie len pridat z volnobehu na zvysenych 1000. Ako je mozne a cim je to sposobene,ze sa to takto deje?????? Potom sa nemozem cudovat,ked mi ten predsuvnik nevypina,ako ma, vplyvom nepozorovatelne zvysenych otacok,ktore neviem ovplyvnit. Alebo staci vymenit plastovy ventil na filtry? Myslim,ze je este povodny.
Zbysek - FK

Dělá to právě malé množství nafty v nádrži, kdy se nedostává čerpadlu potřebné množství a jelikož lucas má sám o sobě docela problémy s nasáváním nafty, tak to pak dělá vzduchové mezery v dodávce paliva. A jelikož to pak vstříkne tlakový vzduch spolu s malým množstvím nafty, tak to právě takhle samo přidává. Dělá to snad každá diesel felda, když se s ní jede na rezervu a naskytne se takový blbý režim (zatáčky, kopec). Řešením je jedině nedojíždět až na rezervu (což je obecně prasárna nejen u feldy, ale hlavně u nových aut).
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

no ja mam zase zkusenost stim, ze felda byla vzdycky nejzivejsi kdyz si prisavala uz vzduch kdyz dojizdela rezervu :D

miro: kdyz ti to uz prisava vzduch a hazi cerpadlo naftu se vzduchem tak muzes si aspon chvilku uzit pocitu preplnovanyho auta :D
kubula - FK

Příspěvek od kubula - FK »

Ahoj, nechci zakladat novy topic, tak sem...
mam na moji 1,9D felde pravdepodobne porad puvodni palivovy filtr, ofiko ma najeto 152.000, realne buh vi, pry se ma ten filtr ve 150.000 menit.
Auto jezdi dobre, zadny problemy nepozoruju, ale samozrejme vzdycky muze jezdit lip, ze jo :) A hlavne mam pocit ze tyhle zavady se projevujou tak ze furt vsechno v pohode a nejdnou z niceho nic vsechno v haji.

1) je to tohle? http://autodilykrc.cz/eshop/detail/filt ... 020c2640c9

2) meni se to kus za kus, nebo staci jen ten puvodni nejak proplachnout, vycistit?

3) nejaky stupidni navod jak se to dela, na co si dat pozor apod. ??

Diky predem vsem
Diablo - FK

no hele jsem sice po 2 sichtach a nadopovanej praskama, ale snad to zvladnu, otazka c1 jak na pohled ten filtr vypada? dle toho muzes soudit stari filtru a laborovat, nebo pokud si nejses jistej, tak pri dalsi vymene vymen palivak,olejak a vzduchac a mas klid, a pak uz si muzes byt jist kdy co bylo meneno,ja jsem u feldy menil takto

7500km
olej+vzd. filtr+paliv.filtr+olej.filtr

15000km
olej+vzd.filt+ +olej.filtr

22500km
olej+vzd. filtr+paliv.filtr+olej.filtr

30000km

olej+vzd.filt+ +olej.filtr

kapis to? mozna jsem te blbe pochopil, jako to myslis kdy se to menilo apod?

asi mas obavu, ze je tam puvodni palivak, dle meho soudu by byt nemel, to snad predtim nekdo menil, mozna na to pak nekdo zapomel, ale puvdni snad prokrista pana ne. Jinak si myslim, ze hlavne to čůro plastovy by se uz davno posralo byt puvodni ( toe ta kosticka plastova, ten bazmekt co se tam strka a vedou do toho dve hadice ( vedle je saci a "vytlacna" no exitova proste :lol: ) odborne vstupni a vystupni.

jinak vymena tezka neni pro kluka co ma trosku praxi, ale pokud nemas zkusenost s autem popr dieslem, tak si muzes vyrobit problem, ale neni neresitelnej neboj :) odtoho jsme tu. Ale par zasad se dodrzet musi, pri kazdy vymene vymenit olejovy filtr I S OLEJEM ( to neni narazka, ale par lidem uz jsem malem urazil ruce co bud vymenili jen olej, nebo jen filtr) a taky hodne lidi zapomina na palivovy filtr, ceska nafta je brecka, to bez urazky, ale bohuzel je, takze kvalitu neovlivnis, ale sajrat co ti muze poskodit lukase (cerpadlo) uz ovlivnis, protoze pravidelnou vymenou to riziko minimalizujes.
dam ti par rad, kluci se urco pridaji (jsem po moudraku a na praskach tak snad tu nebudou blaboli)

1. pred odpojenim filtr si zasponkuj napr truhlarskou sverkou privodni hadici K FILTRU (feldu uz nemam, ale tusim, ze je to ta bliz ke stredu aute- ose, lepe receno, ta co konci ve filtru a ne v kosticce :) tim se ti nezavzdusni hadice k filtru

2. felda nema v nadrzi podavaci cerpadlo, proto si pred zapojenim noveho filtru ten filtr zalej naftou az po hrdlo, ta nafta bude parkrat klesat jak se bude filtr zaplavovat, to opakuj, dokud se hladina neustali

3. dej si pozor at ti zbytecne nevycaka nafta v trubkach k cerpadlu- nekdy i par ml je rozdil mezi zivotem a smrti pak :D

4. pri povolovani a utahovani eskapasek je nepresponuj aby nepreskakovali, aby ti pak dobre tahli a nebyli volny a netahalo ti to falesnej vzduch.

5. čůro opatrne vyndej a pak zpet opatrne vrat, tusim, ze se tam snad meni gumicka na ty casti, ktera se vsune do filtru

6. hadicky stahuj opatrne, at se ti neudelaji mikro trhliny, aby ti to pak nedelalo problemy - bez prdele, i nepatrna skvirka umi potrapit

7. pokud nejdou z filtru stahnout tak je sikama ci kombinackama trosku provalej -> chytni je na filtru a zakrut snima na jednu a druhou stranu, jakoby sudy

8. čůro pri hrubsim zachazeni praska, tak opatrne, origo snad 8 stovek stoji a druho kolem 300

snad jsou to "skoro" vsechny zasady, delam to uz automaticky tak mi to ani neprijde, tak to vypada mozna hrozne, ale lepsi je vic jak min ;)

no hele vymena je jednoducha, reknu ti dle sebe

naradi: siky, kombi kleste, klicek 6 a 7 tusim, nejlepsi je ockovej, krizovy sroubovak a popr imbus ( velikost si uz nepamatuju, nepouzivam)

-zaslep si hadicku-privodni
-povol si pasky na vstupu a vystupu. popotahni je od filtru, aby neprekazeli, vyndej sponku z čůra, čůro vytahni z filtru ven, pokud nejde lehce, tak snim pootacej jemne, ale vetsinou cim jde hur ven, tim lepe to tesni ;) coz je dobre a ne ze me se to tam vzdy vyklalo jak v zensky po 10ti detech v plny vlacnosti :lol:
- stahni hadicky z vyvodu z filtru, pokud nejdou, vem je u konce do klesti a jemne snima zakrut, oni se "odlepi" pak by meli zlehka zklouznout
- tusim ze smerem, mezi svetlem a filtrem je podel filtru objimka, co se dotahuje sroubem , krizak tusim, ten povol, tim se uvolni objimka a filtr pujde vytahnout ven
- pokud ne tak snim pootacej a tahej, delej to s citem at se pripadne nepolejes pokud by ti vyskocil, pokud se bojis, tak vrsek vem do hadru ;)
- dej misto stareho novej filtr a zalej ho postupne naftou az doplna, pokud ho nemas pripraveny, ja pouzivam PETu, bud samostatnou, nebo s urizlim hrdlem, objem je snad tusim 0,7l???
- dotahni filtr krizovym sroubovakem
- po zaliti vymen gumicku v čůru, čůro zasad zpet ( hadice neodpojuj) ;)
-dej čůro zpet a zandej zavlacku
-pripoj hadici k cerpadlu
-pripoj hadici k nadrzi (saci, tu jsi mel zasponkovanou) hlavne to neprervi aby ti nepraskla, jinak se to bude ridit zakonem PPP - Parek Praska Po Delce :D mohlo by to prestat tesnit, ale stava se to jen pri kravske sile apod, bud v klidu
- dotahni sponky
- vse zkontroluj
-skoc do auta, dej bud plnej plyn ci pul nebo zadnej, ja osobne davam plnej, zastartuj a mela by chytnou, plyn nepoustej a jakoby ji turuj, aby neskocila na volnobeh, musis zbyli bublinky ze soustavy dostat pryc, nemusis to hnat buhvi kam 2000-2500 staci bohate, jen aby to nezhaslo, kdyby to nahodou chytlo bublinku v cerpadlu, drz to takhle tak pul minutky, mozna ani ne, uvidis dle zvuku, je to jen o cvik
- pokud felinka kloka v pohode tak mas vyhrano, hlavne pokud se ti felda zavzdusni, tak nepovoluj tlakovy trubky co jsou mezi cerpadlem a tryskou, z 90% to i po dotazeni prestava tesnit a muzes mit problem se zavzdusnovanim, strasim te preventivne, aby jsi nemel pak problemy, jsou i jiny figle

pokud nejaky problem, napis sem a my ti radi pomuzem,

pokud jsi z ustecka tak ti bud ja nebo kovi radi pomuzeme, ja jsem z Libochovic a Kovi z mostecka, pokud jsi nekde pobliz tak mi dej vedet, zastavis se na otocku a ukazu ti to a kdyztak i vymenim, at mas klid ;)

jen to v pismenkach vypada slozite, v realite se tomu budes smat :D to uz je snad horsi menit zarovku pravou vepredu :D
Diablo - FK

ku*** sem se nejak rozpesal :lol: :D

a ze bych anpsal seminarku na zkousky to ne :lol:
kubula - FK

Příspěvek od kubula - FK »

Diablo - diky za navod. Predal jsem to svymu dvornimu automechanikovi, tak snad to nepos*re :)

jenom - moje odborna literatura tvrdi, ze vymena oleje + olej. filtru (to beru jako samozrejmost, neboj) po 7.500km, ale vymena vzduch. a paliv. filtru staci po 30.000.
Samozrejme pokud menis i vzduch. filtr po 7.500, rozhodne tim nic nezkazis, ale proste i podle VW akorat zbytecne utracis prachy (byt nejsou nijak veliky) ..
Ja to po 15.000 vezmu z venkovni strany vysavacem a vrazim ho zpatky, a teprve po 30.000 kupuju novej...

Kazdopadne ten palivovej je tam min. 20.000 co mam to auto ja, a buh vi jak dlouho tam byl predtim, takze pro jistotu vymena ...
Diablo - FK

no ono je to dano, ze jsem jezdil hodne po stavbach, polema, polnackama a lesem, takze nalezite vypadal,obcas to byla nejaka vetsi louze ci potok pres cestu u statku pri prutrzich takze sjem ji jednou i utopil :D jinak urco ti bude stacit v 7,500 ho vyfoukat treba kompresorem a v 15 ho vymenit ;) to bych radil ja, protoze usetris zase na spotrebe hlavne pokud udelas par uprav motoru na oziveni auticka :)
Odpovědět