alternátor?

Beki_biker - FK

alternátor?

Příspěvek od Beki_biker - FK »

Zdravím všechny feldaře.
Stala se mi taková věc. Nějakou dobu jsem pozoroval, že mi problikává kontrolka baterky :?: . Dělalo to jenom občas, tak jsem tomu nevěnoval zvláštní pozornost. Poslední dobou se to začalo opakovat častěji až to vyvrcholilo tím, že jsem večer jel a postupně mi pohasínaly budíky, až zhasly úplně. Po chvilce se zase všechno rozjelo. No a dneska jsem ráno už nenastartoval... Auto šlo roztlačit, jede normálně, ale kdykoliv chci zapnout světla, pustit blinkry nebo cokoliv podobného, tak mi to chcípne. Předpokládám, že asi bude špatný alternátor, ale ještě se radši zeptám, jestli někdo neřešil něco podobného. Baterku mám novou od zimy.
Předem všem díky za odpovědi.

Lukáš
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: alternátor?

Příspěvek od Schimi »

Projevuje se tak špatné dobíjení.
Nejdřív ti zhasnou budíky a po chvíli i auto :x .
1,6 sportline 1999
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tady rada nepomůže. Chce to nabít baterku, nastartovat a změřit napětí. Když bude nízké, tak je to na devadesát devět procent alternátor.
Beki_biker - FK

A to jsem si říkal, jak mi pěkně šlape poslední dobou. I drobné cukání zmizelo při plném plynu, natřel jsem si bubny na černo, posadil ji na 14" a ona se mi odvděčí takhle... No co už. Zítra to zkusím nabít a proměřit. A pomalu se začnu koukat po nějakém alternátoru ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Uděláš generálku, nebo necháš udělat generálku.
Beki_biker - FK

Tak to byl nakonec jenom regulátor napětí alternátoru. Takže můžu zase směle jezdit dál...
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Alternátor PAL je teda pekný šmejd, na otcovej 1998 MPi po 30 000km odišiel regulátor a teraz pri cca 40 000 ložisko. Na pikape mám BOSCH a po 300 000km bol menený rotor. Aj to podľa servisu hlavne pre chýbajúci spodný kryt motora a kvôli tomu vnikajúce nečistoty. To ale bolo ešte za predchádzajúceho majiteľa, čo na auto kašlal :cry: ...
Odpovědět