Aktivní zapojení

dotazy a rady na vše kolem hudby
AudioFelda

Aktivní zapojení

Příspěvek od AudioFelda »

Ahojte všichni.. Něco jsem tu pročetl ale nenašel jsem tu to co potřebuju. Tak snad mi tu porádí někdo kdo tomu rozumí, někdo jako Collin a tak. Chtěl bych jít do aktivního zapojení a chci se zeptat zda je lepší 2x 2kanál zesilovač nebo jednou 4kanál a proč, nebo jestli je to jedno, popřípadě jaký. Nevím co k tomu potřebuju dál, jak to naladit aby to hrálo jak má.. Popřípadě jaké byste doporučili repro a a zesilovač, repro mám Kicx ICQ a zesík mám First austria a sw mám Magnát. Rádio mám Sony cdx gt 230. Jo a k čemu přesně budu potřebovat procesor a kam se dává, popřípadě jaký. Tlumit chci asi Vibraflexem. Slyšel jsem že je právě aktivní zapojení nejlepší, tak to chci tak zapojit, ale fakt tomu moc nerozumím.
smazany clen - FK

Re: Aktivní zapojení

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak s aktivem tady asi moc nepochodíš...
2x 2kanál nebo 1x 4kanál je těžké říci... Musel by se jasně vědět typ zesíku, potom by se dalo rozhodovat, zda-li je to nebo ono lepší...
Jakej přesně to je zesík a jakej přesně to je sw??? Jinak... Budeš muset vyměnit rádio... A jestli tomu moc nerozumíš, tak do aktivu jít nebude asi ta nejlepší volba...
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Já do Aktivu nezapojoval a ani nevím jak.. Když sem se ptal, tak mě Milan od Prohifi napsal: na kompa do aktivu potrebujes budto radio, ktery to umi uridit
nebo zesilovac, ktery zvlada delit frekvencni charakteristiku - moc jich ale neni.
zesik musi zkratka dat vyskam treba 2500 a vice, stredobasum do 2500.

Odkud jsi? Píšeš že repro máš ale vzal by jsi nové, nebo jak? Kdyžtak mě napiš na icq.. Něco mě napadlo..
Olda85 - FK

Příspěvek od Olda85 - FK »

No já to řeknu takhle.. dělat aktiv se zesikem first austria je nesmysl! musel by jsi zainvestovat více.. Na 2pásmo aktiv by ti stačil slabší 2kanál na vejšky + silnější na středy a k nim mono na SW a nebo 2kanál v můstku.. A samozřejmě rádio který to umí řídit. Já takový rádio mám, ale zase nedisponuji dostatečným vybavením zesiků :) mám 4kanál kde 1. a 2. kanál mám kompa a 3.4. mustek pro sw a zatím to stačí. Aktiv jsem plánoval, ale další investice do muziky už fakt neplánuji : )) už toho bylo moc. Co se naladění týče, tak jedině kontaktovat někoho zkušenějšího z AHC http://www.autohificlub.cz který by ti to rád naladil :)
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Rozdiel medzi aktivom a pasivom je v tom, že u pasívneho zapojenia delí výhybka už zosilnený signál, čím vzniká skreslenie.
Pri aktívnom zapojení sa signál pre jednotlivé komponenty oddelí ešte pred príchodom do zosilovača (koncáku).
V praxi na to potrebuješ buď vážne dobré rádio (nepoznám, ale určite také sú :) ) alebo ideálne audio procesor.
napr. tento: http://www.caraudiodirect.co.uk/pioneer ... -3875.html

Výhybka rozdelí signál na určité frekvenčné pásmo pre každý repro. Výškač povedzme 20k- 2500, stred- 2500- 800 kickbass- 800-80 a sub- 80- podlaha :D

A k zosilom. Podľa mňa to je skoro jedno v cene kde sa pohybuješ. Ale ak by si to myslel vážne určte je lepšie mať na každý pár samostatný dvojkanál. Ono výšky potrebujú v aktíve úplne iný výkon ako kickbass a podobne. Tu nie je nič čo by ti ochránilo repro pri zlom nastavení... Naviac ak neprehadzuješ prachy lopatou hrá úlohu aj cena. Na kickbass stačí menej kvalitný zosil ako na výšky...
V montážach som "často" videl používať DLS A zosily pri aktívoch.

Predpokladám, že takto si to asi nemyslel :) Ale aspoň som zrobil menší prehľad. Inak osobné skúsenosti s montážou mám len pri svojom domácom sw, keďže aktív už niečo stojí, ale mala by byť úplne rovnaká ako pri bežnom zapájaní...
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Olda ma predbehol :)
Iba dodám, že ak si myslel aktívom oddeliť na rádiu pásmo pre sub od repro (hp a lp filter), tak to je jednoduché, aj keď rozdiel medzi tým a výhybkami v zosile som si nevšimol. Na druhej strane nehýbem sa v nejakej šialenej cenovej hladine :D

Ešte dodám, že so súčasným rádiom je aktívne zapojenie nerealizovateľné bez jeho výmeny...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...no hlavně si instalace aktivního systému vyžádá i aktivní vyhybky a vhodný je i digitální procesor...
http://www.alpine-europe.com/czech_repu ... -h650.html
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Otázkou zustavá poukdu máš takovéto komponenty jestli by jsi byl ochotný investovat více?
Odpovědět