Aktivní zapojení
-
AudioFelda
Aktivní zapojení
Ahojte všichni.. Něco jsem tu pročetl ale nenašel jsem tu to co potřebuju. Tak snad mi tu porádí někdo kdo tomu rozumí, někdo jako Collin a tak. Chtěl bych jít do aktivního zapojení a chci se zeptat zda je lepší 2x 2kanál zesilovač nebo jednou 4kanál a proč, nebo jestli je to jedno, popřípadě jaký. Nevím co k tomu potřebuju dál, jak to naladit aby to hrálo jak má.. Popřípadě jaké byste doporučili repro a a zesilovač, repro mám Kicx ICQ a zesík mám First austria a sw mám Magnát. Rádio mám Sony cdx gt 230. Jo a k čemu přesně budu potřebovat procesor a kam se dává, popřípadě jaký. Tlumit chci asi Vibraflexem. Slyšel jsem že je právě aktivní zapojení nejlepší, tak to chci tak zapojit, ale fakt tomu moc nerozumím.
-
smazany clen - FK
Re: Aktivní zapojení
Tak s aktivem tady asi moc nepochodíš...
2x 2kanál nebo 1x 4kanál je těžké říci... Musel by se jasně vědět typ zesíku, potom by se dalo rozhodovat, zda-li je to nebo ono lepší...
Jakej přesně to je zesík a jakej přesně to je sw??? Jinak... Budeš muset vyměnit rádio... A jestli tomu moc nerozumíš, tak do aktivu jít nebude asi ta nejlepší volba...
2x 2kanál nebo 1x 4kanál je těžké říci... Musel by se jasně vědět typ zesíku, potom by se dalo rozhodovat, zda-li je to nebo ono lepší...
Jakej přesně to je zesík a jakej přesně to je sw??? Jinak... Budeš muset vyměnit rádio... A jestli tomu moc nerozumíš, tak do aktivu jít nebude asi ta nejlepší volba...
-
Collin - FK
Já do Aktivu nezapojoval a ani nevím jak.. Když sem se ptal, tak mě Milan od Prohifi napsal: na kompa do aktivu potrebujes budto radio, ktery to umi uridit
nebo zesilovac, ktery zvlada delit frekvencni charakteristiku - moc jich ale neni.
zesik musi zkratka dat vyskam treba 2500 a vice, stredobasum do 2500.
Odkud jsi? Píšeš že repro máš ale vzal by jsi nové, nebo jak? Kdyžtak mě napiš na icq.. Něco mě napadlo..
nebo zesilovac, ktery zvlada delit frekvencni charakteristiku - moc jich ale neni.
zesik musi zkratka dat vyskam treba 2500 a vice, stredobasum do 2500.
Odkud jsi? Píšeš že repro máš ale vzal by jsi nové, nebo jak? Kdyžtak mě napiš na icq.. Něco mě napadlo..
-
Olda85 - FK
No já to řeknu takhle.. dělat aktiv se zesikem first austria je nesmysl! musel by jsi zainvestovat více.. Na 2pásmo aktiv by ti stačil slabší 2kanál na vejšky + silnější na středy a k nim mono na SW a nebo 2kanál v můstku.. A samozřejmě rádio který to umí řídit. Já takový rádio mám, ale zase nedisponuji dostatečným vybavením zesiků
mám 4kanál kde 1. a 2. kanál mám kompa a 3.4. mustek pro sw a zatím to stačí. Aktiv jsem plánoval, ale další investice do muziky už fakt neplánuji : )) už toho bylo moc. Co se naladění týče, tak jedině kontaktovat někoho zkušenějšího z AHC http://www.autohificlub.cz který by ti to rád naladil 
-
RedmeX - FK
Rozdiel medzi aktivom a pasivom je v tom, že u pasívneho zapojenia delí výhybka už zosilnený signál, čím vzniká skreslenie.
Pri aktívnom zapojení sa signál pre jednotlivé komponenty oddelí ešte pred príchodom do zosilovača (koncáku).
V praxi na to potrebuješ buď vážne dobré rádio (nepoznám, ale určite také sú
) alebo ideálne audio procesor.
napr. tento: http://www.caraudiodirect.co.uk/pioneer ... -3875.html
Výhybka rozdelí signál na určité frekvenčné pásmo pre každý repro. Výškač povedzme 20k- 2500, stred- 2500- 800 kickbass- 800-80 a sub- 80- podlaha
A k zosilom. Podľa mňa to je skoro jedno v cene kde sa pohybuješ. Ale ak by si to myslel vážne určte je lepšie mať na každý pár samostatný dvojkanál. Ono výšky potrebujú v aktíve úplne iný výkon ako kickbass a podobne. Tu nie je nič čo by ti ochránilo repro pri zlom nastavení... Naviac ak neprehadzuješ prachy lopatou hrá úlohu aj cena. Na kickbass stačí menej kvalitný zosil ako na výšky...
V montážach som "často" videl používať DLS A zosily pri aktívoch.
Predpokladám, že takto si to asi nemyslel
Ale aspoň som zrobil menší prehľad. Inak osobné skúsenosti s montážou mám len pri svojom domácom sw, keďže aktív už niečo stojí, ale mala by byť úplne rovnaká ako pri bežnom zapájaní...
Pri aktívnom zapojení sa signál pre jednotlivé komponenty oddelí ešte pred príchodom do zosilovača (koncáku).
V praxi na to potrebuješ buď vážne dobré rádio (nepoznám, ale určite také sú
napr. tento: http://www.caraudiodirect.co.uk/pioneer ... -3875.html
Výhybka rozdelí signál na určité frekvenčné pásmo pre každý repro. Výškač povedzme 20k- 2500, stred- 2500- 800 kickbass- 800-80 a sub- 80- podlaha
A k zosilom. Podľa mňa to je skoro jedno v cene kde sa pohybuješ. Ale ak by si to myslel vážne určte je lepšie mať na každý pár samostatný dvojkanál. Ono výšky potrebujú v aktíve úplne iný výkon ako kickbass a podobne. Tu nie je nič čo by ti ochránilo repro pri zlom nastavení... Naviac ak neprehadzuješ prachy lopatou hrá úlohu aj cena. Na kickbass stačí menej kvalitný zosil ako na výšky...
V montážach som "často" videl používať DLS A zosily pri aktívoch.
Predpokladám, že takto si to asi nemyslel
-
RedmeX - FK
Olda ma predbehol 
Iba dodám, že ak si myslel aktívom oddeliť na rádiu pásmo pre sub od repro (hp a lp filter), tak to je jednoduché, aj keď rozdiel medzi tým a výhybkami v zosile som si nevšimol. Na druhej strane nehýbem sa v nejakej šialenej cenovej hladine
Ešte dodám, že so súčasným rádiom je aktívne zapojenie nerealizovateľné bez jeho výmeny...
Iba dodám, že ak si myslel aktívom oddeliť na rádiu pásmo pre sub od repro (hp a lp filter), tak to je jednoduché, aj keď rozdiel medzi tým a výhybkami v zosile som si nevšimol. Na druhej strane nehýbem sa v nejakej šialenej cenovej hladine
Ešte dodám, že so súčasným rádiom je aktívne zapojenie nerealizovateľné bez jeho výmeny...
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...no hlavně si instalace aktivního systému vyžádá i aktivní vyhybky a vhodný je i digitální procesor...
http://www.alpine-europe.com/czech_repu ... -h650.html
http://www.alpine-europe.com/czech_repu ... -h650.html
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
Collin - FK
Otázkou zustavá poukdu máš takovéto komponenty jestli by jsi byl ochotný investovat více?