Ventilátor chlazení

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Dewon

Ventilátor chlazení

Příspěvek od Dewon »

Dobrý den ,chtěl sem se zeptat že když mám zaplý ventilátor chlazení a vypnu klíček když někam dojedu tak se mi i on vypne. :? neměl by jet pořád až by to schladil na potřebnou teplotu?děkuji za odpovědi :( :?:
Dejwis

Re: Ventilátor chlazení

Příspěvek od Dejwis »

a kolik je asi na budíku teplota? Co to je za motor?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Keke

Příspěvek od Keke »

kolem 100stupň§ů,pod 100ne .je to 1.3
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ventilátor by mal bežať aj pri vypnutom zapalovaní. To by musela byť hovadská náhoda, aby sa vypol sám práve v okamihu vypnutia kľúčika.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nechci se hádat, už se to tu několikrát řešilo, ale mám pocit, že se mi větrák taky vypne se zapalováním.
Kouknu na schema, jak je to zapojené.
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Ventilátor musí fachčit i při vyplém zapalování! dojedeš zhasneš motor zamkneš ale větrák pořád faká, jak klesne teplota sám se vypne!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Podle schema je to zapojené rovnou na baterku pouze přes pojistku. Mělo by to funět i při vypnutém zapalování.
Sám nevím proč, ale připadá mi, že se mi to taky vypne s klíčkem. Jsem ale zmagořený střídáním auta s klimou a bez.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

pokud je teplota nad cca 95*C, tak i po vypnutí motoru musí větrák běžet a dochladit motor, takže tam máš nějakej problém. Nemáš tam náhodou větrák na spešl tlačítko jak si někdo dělá?
Dewon

Příspěvek od Dewon »

ne to právě nemám :( :cry:
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

me taky bezi i po vytazeni klicku... Termospinac mas na 2 nebo na 3 draty? ...jestli mas to na 3, tak to mozna je zapojene jinak...
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

rok výroby?
mikka

Příspěvek od mikka »

Všechny roky výroby mají termospínač ventilátoru chladicí kapaliny zapojeny přímo na svorku 30, tj. napětí i při vypnutém zapalování.
I všechny vozy s klímou nebo s motory 1,9D, tj. které mají dvoustupňový termospínač, jej mají zapojený na svorku 30.
Takže při origo zapojení běží ventilátor chlazení i při vypnutém klíčku.
Bubacek077 - FK

Příspěvek od Bubacek077 - FK »

Mě tedy běží ještě po vytažení klíčku, mám spíš jiný problém - spíná až příliš často, asi špatně nastavený termostat.

K tomu chlazení po vypnutí motoru - vypnutím motoru dojde k zastavení vodní pumpy, takže ventilátor chladí jen vodu v chladiči. Celkovou teplotu motoru to ale stejně nemá šanci snížit, protože chladná kapalina nekoluje, ale zůstává v chladiči. Ventilátor běží tedy skoro zbytečně a hlavně zbytečně dlouho. Při parkování bych tedy doporučil vypnout motor až po doběhnutí ventilátoru, motor se tak zchladí rychleji a ventilátor nepoběží tak dlouho.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

...špatně nastavený termostat.......
Na termostate niet čo nastavovať. Buď je dobrý, alebo zlý. Spínanie ventilátoru je iná kávička.Záleží na hodnote spínania, ktorá je na ňom vyrazená.
Dewon

Příspěvek od Dewon »

ale na něm to nejde přečíst .jsou tam jakési čísla ale třeba spínací hodnota kolem 90stupňů ,to tam takové číslo vůbec nevidím :?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jel jsem včera s autem bez klimatizace (1.6kou 98) a fakt to fouká i při vypnutém klíčku.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Dewon píše:ale na něm to nejde přečíst .jsou tam jakési čísla ale třeba spínací hodnota kolem 90stupňů ,to tam takové číslo vůbec nevidím :?
Čidlo - spínač je našroubovaný na pravej bočnej strane chladiča a je tam udaná hodnota napr. 82-87°.
Odpovědět