Ventilátor chlazení
-
Dewon
Ventilátor chlazení
Dobrý den ,chtěl sem se zeptat že když mám zaplý ventilátor chlazení a vypnu klíček když někam dojedu tak se mi i on vypne.
neměl by jet pořád až by to schladil na potřebnou teplotu?děkuji za odpovědi

Re: Ventilátor chlazení
a kolik je asi na budíku teplota? Co to je za motor?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
nebulus - FK
Ventilátor by mal bežať aj pri vypnutom zapalovaní. To by musela byť hovadská náhoda, aby sa vypol sám práve v okamihu vypnutia kľúčika.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nechci se hádat, už se to tu několikrát řešilo, ale mám pocit, že se mi větrák taky vypne se zapalováním.
Kouknu na schema, jak je to zapojené.
Kouknu na schema, jak je to zapojené.
-
RE5PECT - FK
Ventilátor musí fachčit i při vyplém zapalování! dojedeš zhasneš motor zamkneš ale větrák pořád faká, jak klesne teplota sám se vypne!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Podle schema je to zapojené rovnou na baterku pouze přes pojistku. Mělo by to funět i při vypnutém zapalování.
Sám nevím proč, ale připadá mi, že se mi to taky vypne s klíčkem. Jsem ale zmagořený střídáním auta s klimou a bez.
Sám nevím proč, ale připadá mi, že se mi to taky vypne s klíčkem. Jsem ale zmagořený střídáním auta s klimou a bez.
pokud je teplota nad cca 95*C, tak i po vypnutí motoru musí větrák běžet a dochladit motor, takže tam máš nějakej problém. Nemáš tam náhodou větrák na spešl tlačítko jak si někdo dělá?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
drv.Astor - FK
me taky bezi i po vytazeni klicku... Termospinac mas na 2 nebo na 3 draty? ...jestli mas to na 3, tak to mozna je zapojene jinak...
Všechny roky výroby mají termospínač ventilátoru chladicí kapaliny zapojeny přímo na svorku 30, tj. napětí i při vypnutém zapalování.
I všechny vozy s klímou nebo s motory 1,9D, tj. které mají dvoustupňový termospínač, jej mají zapojený na svorku 30.
Takže při origo zapojení běží ventilátor chlazení i při vypnutém klíčku.
I všechny vozy s klímou nebo s motory 1,9D, tj. které mají dvoustupňový termospínač, jej mají zapojený na svorku 30.
Takže při origo zapojení běží ventilátor chlazení i při vypnutém klíčku.
-
Bubacek077 - FK
Mě tedy běží ještě po vytažení klíčku, mám spíš jiný problém - spíná až příliš často, asi špatně nastavený termostat.
K tomu chlazení po vypnutí motoru - vypnutím motoru dojde k zastavení vodní pumpy, takže ventilátor chladí jen vodu v chladiči. Celkovou teplotu motoru to ale stejně nemá šanci snížit, protože chladná kapalina nekoluje, ale zůstává v chladiči. Ventilátor běží tedy skoro zbytečně a hlavně zbytečně dlouho. Při parkování bych tedy doporučil vypnout motor až po doběhnutí ventilátoru, motor se tak zchladí rychleji a ventilátor nepoběží tak dlouho.
K tomu chlazení po vypnutí motoru - vypnutím motoru dojde k zastavení vodní pumpy, takže ventilátor chladí jen vodu v chladiči. Celkovou teplotu motoru to ale stejně nemá šanci snížit, protože chladná kapalina nekoluje, ale zůstává v chladiči. Ventilátor běží tedy skoro zbytečně a hlavně zbytečně dlouho. Při parkování bych tedy doporučil vypnout motor až po doběhnutí ventilátoru, motor se tak zchladí rychleji a ventilátor nepoběží tak dlouho.
-
Abdul - FK
...špatně nastavený termostat.......
Na termostate niet čo nastavovať. Buď je dobrý, alebo zlý. Spínanie ventilátoru je iná kávička.Záleží na hodnote spínania, ktorá je na ňom vyrazená.
Na termostate niet čo nastavovať. Buď je dobrý, alebo zlý. Spínanie ventilátoru je iná kávička.Záleží na hodnote spínania, ktorá je na ňom vyrazená.
-
Dewon
ale na něm to nejde přečíst .jsou tam jakési čísla ale třeba spínací hodnota kolem 90stupňů ,to tam takové číslo vůbec nevidím 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jel jsem včera s autem bez klimatizace (1.6kou 98) a fakt to fouká i při vypnutém klíčku.
-
Abdul - FK
Čidlo - spínač je našroubovaný na pravej bočnej strane chladiča a je tam udaná hodnota napr. 82-87°.Dewon píše:ale na něm to nejde přečíst .jsou tam jakési čísla ale třeba spínací hodnota kolem 90stupňů ,to tam takové číslo vůbec nevidím