centrál: zlobí levé zadní dveře
-
a1ex - FK
centrál: zlobí levé zadní dveře
EDIT: prejmenovano na post o centrálu
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 06. črc 2008 8:26:40, celkem upraveno 1 x.
-
Kuladmin
Re: dverni spinace?
Trosku nechapu nac potrebujes dverni spinace - vetsina alarmu pokud vim maka na principu odberu v aute takze nneni treba davat to naprimo na spinace dveri a to napeti bych vytahl spis rovnou z baterky - muj nazor.
-
Kuladmin
Jinak by to snad melo byt BD 10 coz je 6 z leva 2 zeshora vlevo na tom konektoru. Todle je dle scematu popsano jako vnitrni osvetleni + zasuvka.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že dveřní spínače potřebuje.Každej autoalarm má vstupy na dveřní spínače + kapota a kufr.Pokud bys měl v autě vypnutou stropní lampičku tak by podle tvýho názoru alarm na otevření dveří vůbec nereagoval.
Signál od dveřních spínačů najdeš na 6ti polovým konektoru na levým A sloupku dole,hnědobílý drát.V pojistkovce ne.
Signál od dveřních spínačů najdeš na 6ti polovým konektoru na levým A sloupku dole,hnědobílý drát.V pojistkovce ne.
-
a1ex - FK
uz vyreseno. jinak mam problem se zadnima levyma dverma, teda s centralnim oteviranim. Vse je nainstalovano v poradku, nicmene se tyto dvere neoteviraj jak maj, proste se otevrou jakoby napul a kdyz zatahnu za kliku, tak se zase zamknou. Levy zadni dvere jsou proste nejaky zacarovany. Otec s tim ma taky problemy (origo central, feli 1.9), ja se to mel ve favoritu taky (origo central z feldy) a ted na moji felde (uni central) to dela zase. Nekde neco drhne, a tak to ten motorek neotevre uplne. nevi nekdo co to je?
-
Jurka - FK
No stejnej problém mám já... někdy musím zamykat na třikrát...někdy se to vubec neodemkne nebo nezamkne nebo jen napůl... dělalo to minulej rok trocha sem hejbnul s tapecem a v poho v zimě nedělalo ted v létě zase začalo.... sundal sem tapec vše prostříkal a vůbec žádná změna a nepřijde mi že by to nějak drhlo... Ted mi to funguje tak, že přes dálku to musím dycky třikrát odemnknout a zamknout a jakoby se to rozhejbe samo a frčí no ale jak zase to nechám chvilu (někam přijedu atd...a stačí třeba jen5- 10 minut) už to zase nejde a musím na třikrát přes DO.... Nevíte někdo? Vadnej motorek nebo kde to promáznout?
-
a1ex - FK
no tak ja sem ten svuj UNI nakonec rozbehal tak, ze sem trochu posunul tahlo, nicmene ty original, co se davali do feldy sme s otcem resili uz nekolikrat a bez vysledku. nekdy se mu to tam sprajcne tak, ze to nejde otevrit ani rukou, tak fakt nevim.
-
Jurka - FK
no mě to právě dělalo před zimou, tak sem se na to chtěl mrknout no ale nešla mi vyndat klička stahování oken a urval sem ji...potom nastalo pilování atd abych to do tama dostal a přitom sem hejbal dost celým tapecem a vlastně asi i s tím na čem je to přišroubovaný nakone c sem dal novou kličku a hle fungovalo to..tak sem si říkal že sem tam s něčím hejbnul a už tomu nic nepřekáží...jenže ted jak začli ty pařáky tak z ničeho nic to začalo dělat znova...asi se tam něco teplem roztáhlo a zase to nějakýmu táhlu začalo vadit... jinak jak je to udělané? De tam dát jakýkoliv jinej motorek a je tam konektor nebo jak? Jo jinak je zase zajímavý, že fakt třikrát zamknu aodemknu a frčí jak má, le za 15 minut je to zase to samé.... strašně mě to sere
-
Jurka - FK
Ale já to příští týden auto budu mít v garáži, tak na to mrknu a přijdu na to včem to vězí....
-
smazany clen - FK
Tak tenhle samý problém mám taky u těch stejných dveří .Měl jsem to už dvakrát rozdělané,mechanizmus zámku vyndaný ,vypral jsem ho v benzínu,nechal vysušit a namočil do petroleje aby se pěkně promazal.Vše chodí nádherně lehce,podezřívám už jen ten motorek.Také jsem ho rozdělal,umyl od staré vazelíny a znovu namazal,bez výsledku.Pak jsem odpojil všechna táhla a stejně to zamyká jenom jako do poloviny.Přijde mi jako by ten motorek neměl napoprvé sílu,ale druhé zamknutí je už bezproblémů.
-
Jurka - FK
přesně tak.... je to těžká ta demontáž čili výměna toho motorku? Ono je blbý, že ty uni jsou dost hlučné a klape to, kdybych to měnil...chce to asi origo nebo já nevím... Aspon že ted vím podle Vašich názorů, že bude chyba v tom motorku... pravděpodobně
-
smazany clen - FK
Tak máš-li univerzální tak bude mororek připojen k mechanizmu zámku trošku odlišněji od originálu.Jurka píše:přesně tak.... je to těžká ta demontáž čili výměna toho motorku? Ono je blbý, že ty uni jsou dost hlučné a klape to, kdybych to měnil...chce to asi origo nebo já nevím... Aspon že ted vím podle Vašich názorů, že bude chyba v tom motorku... pravděpodobně
Já mám originál centrál BRANO,postup na vyndání celého zámku:
-sundat z dverí kličku oken (šroubek pod krytkou)
-sundat madlo (myslím2nebo3 šroubky pod krytkou)
-vyšroubovat rukou ten čudlík na zamykání u skla
-pomalu odpáčit kolem obvodu dveřní výplň,nejlépe odspoda je tam výřez a dá se to chytit rukou,jsou tam plastové čudlíky,může se stát že praskou,dobré je to dělat na vyhřátém autě od sluníčka
-pak v rohu kde je zámek opatrně odtrhnout fólii,nazpátek se musí přichytit nějakým lepidlem
v případě univerzálu zkouknout zda je motorek přístupný pro demontáž,u originálu to musí celé ven
-odcvaknout plastový ůchytky na zámku od venkovní kliky,toho vnitřního čudlíku,vnitřní klika je napevno do mechanizmu,musí se odpojit pod klikou
-při otevřených dveřích na boku jak je zámek jsou dva imbus šrouby a ty vyndat,bývají celkem dost utažené
-odpojit kabel od motorku
-pokud je přes zámek plastový kryt tak buď ho sundat,je jen nacvaknutý nebo já ještě sundávám venkovní kliku z auta(dvě matičky M6)
-pak systémem "ježek v kleci"vytáhnout zámek ven
-
Vaclav
- Kontaktovat uživatele:
Někdy může stačit a posunout motore ve dveřích směrem k zámku dveří.Jurka píše:přesně tak.... je to těžká ta demontáž čili výměna toho motorku? Ono je blbý, že ty uni jsou dost hlučné a klape to, kdybych to měnil...chce to asi origo nebo já nevím... Aspon že ted vím podle Vašich názorů, že bude chyba v tom motorku... pravděpodobně
To jsem udělal a bylo to málo.
Profrézoval jsem otvor o 2 mm a zatím zámek motůrek zamyká.
Naposledy upravil(a) Vaclav dne pát 21. srp 2009 19:42:44, celkem upraveno 1 x.
Ceník Felicie.
http://vaclavz1.rajce.idnes.cz/01_auto_cenik/
http://vaclavz1.rajce.idnes.cz/01_auto_cenik/
-
rogalo - FK
Re: centrál: zlobí levé zadní dveře
Přesně to samé mi dělalo taky u dveří za šoferem a včera jsem na to náhodou přišel když jsem otevřel pojistkovou skříňku byly tám svazky drátu s pojistkou navíc a z té pojistky vypadávál drát měl špatný kontakt , tak jsem jej pořádně zastrčil aniž jsem věděl od čeho to je a ejhle začly mi pořádně zavírát a otvírát dveře za šoferem, předtím někdy vynechaly a když nevynechaly tak vždy zavírály poslední , teď všechny najednou .
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
rogalo
to je nepravděpodobné, ty by nešel celý centrál a ne jenom levý zadní dveře.
Spíš to má vliv s příchodem vyšší venkovní teploty, u motorků centrálu je problém to obrovské množství vazelíny vevnitř, která v zimě stuhne a rovněž se někdy dostane až na kontakty v motorku a pak to rovněž zlobí.
to je nepravděpodobné, ty by nešel celý centrál a ne jenom levý zadní dveře.
Spíš to má vliv s příchodem vyšší venkovní teploty, u motorků centrálu je problém to obrovské množství vazelíny vevnitř, která v zimě stuhne a rovněž se někdy dostane až na kontakty v motorku a pak to rovněž zlobí.
-
rogalo - FK
Ne, bylo to tím špatným kontaktem , teď to chodí supr a ještě v ten den předtím to vynechávalo , ono to kontakt mělo ,ale špatný a zřejmě tomu nejslabšímu motorku to nestačilo , ale zajímavé že tady někomu taky nefungujou dveře za šoferem . Já už jsem si koupil i nový motorek že ten starý ustřihnu a vyhodím a teď mi tady motorek leží. Pokud začne vynechávát tak ho vyměním ale skouším pořád a je supr .
-
rogalo - FK
A ještě když jsem stou pojistkou pohýbál tak se ten kontakt asi stratil a všechny dveře zavírály ,ale žádne nešly otevřet jenom to v ních cvakalo ,ale nahoru nešly až když jsem tám pořádně zasunul tu vidlíčku stím drátem tak všechny otvírají a zavírají supr