rozšírenie feldy

tuning/tuzing úpravy
RedmeX - FK

rozšírenie feldy

Příspěvek od RedmeX - FK »

Zlepšenie, ktoré znamenali pre feldu 20mm podložky pod bubon vzadu mi opäť oživili myšlienku na celkové rozšírenie feldy.

Predstavoval by som si tak 2-3 cm s použitím podložiek z leteckého duralu (je to asi najľahší bežne dostupný matroš). Máte s celkovým rozšírením niekto skúsenosti?
Ako sa to podpísalo pod stabilitu a prejazdy zákrut?

Je mi jasné, že každá podložka by pridala tak cca 400-800g (odhad) k váhe kolesa. Na druhej strane po prezretí témy s hmotnosťou kolies som zistil, že váha podložky je zanedbateľná oproti 15" kolám :mrgreen:
Samo, že váhu by som sa snažil dorovnať na ľahších diskoch a pneu...

Takže ocením skúsenosti/ názory. Zatiaľ len zvažujem re a proti :D
favo

Re: rozšírenie feldy

Příspěvek od favo »

Co se týká rozšiřování pomocí podložek pod kola tak tady bych byl opratrnej. U zadku už to řešit nemusíš že jo, ale u předku bych asi volil kola s menším ET ovšem ty by jsi musel dát samozřejmě i do zadu protože v tu chvili by jsi zase měl předek širší než zadek. U podložek je nevýhoda, že je policajti vidí, ale hlavně se zvětšuje tlak na ložiska a prodlužuje se rameno a tím také i páka která působí na tlumiče.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
RedmeX - FK

Čakal som, že sa k tomu vyjadrí aj luke, ale nič :D

zatiaľ to asi nechám tak. Vytiahnutie lemov/ nové lemy mi sú jasné. Aj názor policajtov, ale tých by šlo v pohode oklamať :) Buď by som to hodil celé do čiernej, alebo sa pohral s farbami a dal podložkám farbu ako má hrdzavé uchytenie na náprave :D

Ak to je s to dlhšou pákou a pôsobením sily na ložiská, tak zlé, radšej nebudem dávať podložky vôbec. To v budúcnosti až bude felda 2. auto na zábavu, pouvažujem radšej nad možnosťou inej nápravy...

Kolesá samozrejme širšie budú, ale nechcem žiadny extrém. Len predsa váhy čo som tu videl sú vražda. Max. idem do 6,5" ráfku a 195 gumy (samo 14"). Už som si vypozeral jedny zaujímavé gumy 195/45 a aj cena je rozumná. Len najprv musím rozumne kúpiť disky :mrgreen: Dám teraz pekných pár tisíc do opráv/údržby čo sa mi pozbierala odsúvaním cez zimu...
Jajinek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jajinek »

Tak o čem mluvíš,když chceš dávat 6,5j x 14 :o :o :o :o :roll: :roll: :roll: ??? To mě hlava nebere!! Nejdřív se ptáš jak to roztáhnout a pak napíšeš 6,5 palce. A vytáhnutí a nový lem je velkej rozdíl. S takovou ten lem nemusíš ani vytahovat,stačí serie.
RedmeX - FK

rozšírenie si nepredstavujem tým, že strčím na feldu gumy 245 na 8" širokom disku. Veď už 195 sú slušná vražda pre ten motor!
Rozšírenie je pre mňa ideálne širšia náprava (kit), alebo aspoň rozšíriť iným spôsobom (podložky). Okrem toho zadnú nápravu už mám o 20 mm na každej strane širšiu, tak tam len tak hocičo bez vyťahovania nedám ;) A áno ET budem pozerať nejaké menšie, to je jasné.

Ono nahodiť šialene ťažký disk nie je cieľom, to s jazdnými vlastnosťami zázraky neurobí. Potom by som neriešil nejakých 600g na podložke (rotujúca váha), ak si dám na auto koleso o 6kg ťažšie ako je séria.
eddie.ber - FK

Příspěvek od eddie.ber - FK »

Prej 195 je vražda pro motor :D :lol: :D
Se podívej třeba na adia - 225 a pohoda, šlape to taky...
Jajinek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jajinek »

Tak tam nech seriu jak gumu tak kolo a nemusíš vraždit motor :roll: :roll: :roll: :roll:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

proc tady rypete do někoho kdo se ptá na podložky a ne na gumy a rozměr disku ! Podle mě do běžnýho provozu stačí max 195 .
RedmeX - FK

195 som už myslel ako 15" a ten nárast váhy musí byť cítiť, či chcete alebo nie. Ja nevravím, že to neide, ale načo mi je úprava, ktorá je kontraproduktívna. Čo získam v zákrute, tak to stratím pri akcelerácii... Mne ide o nájdenie čo najlepšieho riešenia ;)

Inak ak by naozaj stále platilo že širšie je lepšie, prečo by napr. swift gti mal 16" so nejakými 195. A to má motor trochu iný výkon. Aj KITové felicie majú na asfalte 17 s myslím 205 alebo 225. A s 220 koňovou 1,6 im to ide trochu lepšie ako sériová 1,3. Ak by to bolo stále výhodné, tak by tam mali nejaké 19 s 295 gumami a sedelo by im to lepšie, nie?! :lol:
Furdy - FK

Příspěvek od Furdy - FK »

No je super když to auto sedí jak přibité ...Ale zase nic se nesmí přehánět....
Na feldu se dávaj na závodech max 205/15 ... Širší se standartně se nedávaj protože potom úzké a ostré zatáčky musíš tahat přes ručku a už to není ono ...
Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

Mám dotaz k podložkám mám R13 origoš Felícia disky 165/50 R13 a chcem dať do zadu 2cm podložku dopredu 1cm bude to trčať ? nerád by som obchytil pokutu... ide mi len o to aby kolesá lýcovali zarovno s lemami za odpoveď Ďakujem. :)
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nevím, jestli 2 cm nebude moc, já měl prolisované origo disky, odhadoval bych tak 2 cm a už to škrtalo o vnitřní rantl lemu. Vem pravítko, přilož ho na disk a změř si mezeru, uvidíš sám. :idea: :idea:
Obrázek
Odpovědět