Zápis tuningu do TP

tuning/tuzing úpravy
rEQi123

Zápis tuningu do TP

Příspěvek od rEQi123 »

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na jednu věc. Chtěl bych si teďkom koupit Felicii v tuningu. Tato felicia má mnoho tuningových uprav (spoilery, sportovní sedačky, chiptuning, alu 15ˇˇ prostě je toho spousta. Takže bych se chtěl zeptat zda kdybych si auto koupil jestli by byl problém např. s přepisem auta, protože tyto tuningové části nejsou zapsány v TP. Popř. co by mi hrozilo kdybych natrefil na nějaké hodně naštvané policajty..? :)

Předem děkuji za rozumné odpověĎi (nejlepší bude ať píše ten kdo je sám vlástníkem tuningové feldy) :idea: :arrow: :arrow: :arrow:
Ještě jednou díky,

S pozdravem

rEQi
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Zápis tuningu do TP

Příspěvek od madmaik »

S prepisem problem nebude,u prepisu musis mit jen evidencni kontrolu tj. nekontroluje se stav auta ale jestli souhlasi vin barva a typ motoru. Kdyz narazis na policajta ,,blbce´´ muze auto uznat nezpusobilym provozu ,protoze na narazniky apodobne veci nebudes mit atesty,pokud budes mit atesty,nic ti nehrozi,jinak zapsani do TP..zase,pokud mas atesty,u kol typovy list na dana kola a pneu.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

to není pravda :!: při evidenci se prohlíží i auto, musí být způsobylé provozu tzn. vše homologované... mám známeho na STK... a sám jsem měl problém při přihlášení Rapida který měl bílé světla vzadu, nebýt toho známého neprošel bych evidencí... :!:
rEQi1234

Příspěvek od rEQi1234 »

hmm tak to je hodně zajímavé, takže mi rádíte radši tuningové auto nekupovat ?"
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

fakt jo :shock: tak to jsem teda nevedel...omlouvam se za spatne info :oops:
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Já prošel evidenčkou i s kotoučema vzadu z golfa III, pán si toho všimnul pozval si na konzultaci kolegu a normálně to prošlo.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

na evidenče mi prolézali auto jak pi*usi to není STK tak co se do toho serou, nechtěli mě nechat projít za rozpěru filtr a 14" kola ale záleží na tom jak trefíš na stanici STK tam kde jsou celkem v klidu na technické tak nedělají problémy ani s evidenčkama.
Jinak na cestě pokud to nemá mega super 3metrové hliníkové křídlo tak celkem problémy nedělají, ale zase záleží na koho trefíš, pokud bude normální tak tě nechá jet pokud to bude nějaký deb*l tak tě zničí pomalu i za čepičky na ventilkách
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

je ale prevda, že táta neprošel za špatný rozměr pneu i když měl rozměr ráfku vpohodě. (bylo to na stejné evidenčce jako jsem byl já.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

myslím si že pokud ta úprava je k lepšímu, tak to projde pokud člověk nenarazí na nějakýho štourala, to samé i u policie
rEQi123

Příspěvek od rEQi123 »

tak tady jsou ty fotky toho auta:

http://reqi.rajce.idnes.cz/Nova_slozka/
Michal71717 - FK

pokud to má odvětlení spz tak s nárazníkama by problém být neměl ale horší to bude se sedačkama a volantem ale jinak pěkný interiér, já osobně bych do toho šel. Když tak zkus zajet na nějaké stk s původním majitelem a zeptat se
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jestli chceš tohle legálně přihlásit tak na evidenci vidím problém... s policii jak na koho narazíš ale na evidenci už je to dost úprav, jestli tedy není ani jedna zapsaná v TP a bez typoveho listu nebo homologačního ti to nikdo do TP nezapíše :!: Chce to známeho na STK který bude dělat že nic neviděl a udělal jsis to až potom... Nebo to zkus, ale hoď tam alespoň plechy s předepsaným pneu, náhodou bude mít hooodně dobrou náladu a nechá tě ale nevím nevím... :roll:
Snehulak - FK

jak psal michal, zkusil bych tam zajet s původním majitelem a uvidíte co vám řeknou.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

Podle me je nejlepsi si s jakymkoliv uatem nechat uedlat evidencku na svoje jmeno este pred koupi,kdyby byl jakykoliv problem,takze bych o taky risknul auvidite
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Podle mě by to mělo projít normálně, když přijedeš na plecháčích. Na interiér koukat nebudou, kecy budou k zadku. Jinak dodatečně asi nic nezapíšeš, když nemáš typáky.

Chci se zeptat... Kolik tě bude stát ta felda? Jestli není lepší si koupit serii a "upravit".
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
rEQi123

Příspěvek od rEQi123 »

Tak ta felda by mě stála 45000,--

Je to 98´ 2. majitel najeto 130000
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Dobrá cena, já dal 42 000 za sérii, ale už to bude za chvíli rok a ceny jdou hodně dolů...
rEQi123

Příspěvek od rEQi123 »

no já bych ju koupil hned, ale když si to tady tak pročítám tak je to obrovský risk, protože kdyby mi řekli na evidenčním že to prostě nepřepíšou tak co bych s tím autem dělal, a poté na STK by to bylo úplně v háji. Tak nevím... Mě by hlavně zajímal názor těch tunerů, nebo ti co se v této branži pohybují.

P.S. jsem ze Zlínska tak kdyžtak poraďte nějakou seriozni stanici tech. kontroly !

dík
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Tak kdybys jel na poctivou STK tak si troufam říct že bys neprošel... Trochu se v tom pohybuji, nějaké decentní úpravy které jsou k lepšímu zavřou oči, ale kola moc masivní nárazníky hlavně z laminátu, velká hliniková křídla jim vadí... Pokud nemaš známeho tak i když je to dobrá cena bych dotoho nešel, leda alespoň s majitelem zkusit evidenci když to nepujde tak ji nekoupíš, když náhodou jo (tedy když tam dáš plechy) tak na STK jedině na černo.
Snehulak - FK

tak mít tam předepsaný kola bych bral jako základ. bez toho bych tam nelezl vůbec
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Michal71717 píše:na evidenče mi prolézali auto jak pi*usi to není STK tak co se do toho serou, nechtěli mě nechat projít za rozpěru filtr a 14" kola
To mám jako když jedu na STK sundat i rozpěrnou tyč? A co takové nehomologované kryty kol? Sakra to abych to auto raději komplet odstrojil.
Já mám i nehomologovaný potah volantu a jiné zpětné zrcátko. To abych tam dal raději to původní, ve kterém vidím prd. :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 28. říj 2008 21:24:44, celkem upraveno 1 x.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Stony : jde spíš o věci viditelně nepovolené... takovýma blbostma se nezabývají... ;)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No jde o princip. Předek se mi bude kroutit bez tyče jak svniňa, volant mi bude klouzat pod rukama a ve zpětném uvidím prd.
Hlavně že auto bude schválené pro provoz a tudíž jakoby bezpečnější. No paráda :lol:

A co když třeba v létě přijedu na STK na zimních gumách?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

:lol: :lol: :lol: co bys chtěl od českejch zákonů??? :lol:
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Stony píše: To mám jako když jedu na STK sundat i rozpěrnou tyč? A co takové nehomologované kryty kol? Sakra to abych to auto raději komplet odstrojil.
Já mám i nehomologovaný potah volantu a jiné zpětné zrcátko. To abych tam dal raději to původní, ve kterém vidím prd. :D
Tak kryty kol musíš sundat tak jako tak:D Aspoň u nás v Jablonci to maj napaný už při vjezdu na vratech, naštestí to po mě ještě nikdy nechtěli, asi bych ho to nechal sundat zubama:D
Michal71717 - FK

JJ mě nakonec pustili po tom co se máti začala připomínat že tam chodí s poštou :D :D :D
rEQi123

Příspěvek od rEQi123 »

a co kdybych tam dojel na zimní 13ˇˇ ale se vším ostatním, ono už by to bylo zas hned o něčem jiném ne?
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

To bude v klidu...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
rEQi123

Příspěvek od rEQi123 »

a jak to pak bude vypadat na STK když tam budu mít 13 ale všechno ostatní zůstane

P.S. ví někdo jak mají vypadat nový STKčka?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

ono hlavně hodně záleží na jakého technika narazíš, někdo tě s tím vyhodí s B nebo C, jiný ti dá A aby byl obliga, ale každopádně tam jeď na 13".
Michal71717 - FK

s plecháčema na STk jezdí většina a ještě dost lidí na půjčených zimákách a co ti můžou udělat???? nic u nás není zakázané v létě jezdit na zimních tak se toho neboj
B

Příspěvek od B »

Na těch plecháčích to budeš mít jistější, maximálně si o tobě něco pomyslí a to je tak všechno. Z toho bych neměl vůbec strach. Spíš se mrkni na ty ostatní věci jestli mají atest aby si tam nejezdil víckrát.... Kámošovi se to stalo na na 105 má tam ty bílé plastové kryty na světla... Jinak přeju hodně zdaru ;)
tommi - FK

Příspěvek od tommi - FK »

no jak to tady ctu tak docela dost lidi tomu asi rozumi:-)...no tyhle feldy bych se nebal,je to decent,nic hroznyho...sundas kola a na evidencce to ukecas...naraznikdy uz ted nikdo neresi pokud to neni extrem...sedacky sou jedno...kdyztak te to hold bude stat vic ta evidencka...a u policie zalezi na koho narazis...kdyz chytnes vola muze to bejt spatny....ale jak sjem psal,ta felda je decentni...takze moje rada je neboj se toho...
rEQi123

Příspěvek od rEQi123 »

jedna otázka: když bych chtěl přepsat auto a oba dva (prodávající a kupující) jsou z jiného kraje. Šlo by třeba udělat že bysme to auto protáhli evidenční kontrolou v tom městě kde bydlí prodávající, nebo musím s autem jet kupující do svého kraje a tam tu evidenčku udělat?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

je úplně jedno kde evidenci udělaš, jen na přepis musíš tam kde bydlíš... (okres)
rEQi123

Příspěvek od rEQi123 »

ale při tom přepisu už nemusím ukazovat auto ne? Jen při té evidenční ?!
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, jen na evidenci, u přepisu jej chcou někdy vidět, ale jen když je to dovoz ze zahraničí.
Oggyson

Příspěvek od Oggyson »

Zdravím.....tak ja sem evidenčkou prošel v pohodě,jen mi řekl že kdyby sem stym přijel na tp tak by mně stama hnal....protože nic nemam v tp narazniky,skla,kapotu atd... no a jednou mně chytly policajti a daly mi pokutu 500kč za rozměr kol měl sem tam 205/45 r14 tak sem tam koupil rači ty podle předpisu....a chytli mně podruhe a dostalů sem litr a řekli mně že jestli mně ještě jednou uvidi na cestě tak je to o techničak....a na basu :D ,jo a ještě mi řekli že jestli to auto projde tp tak si zjistí stanici a nechaj jí zavří...takže budu předělavat......
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

tak to se ti ta koupe upraveneho auta vylozene vyplatila :roll:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Jen k těm pátejm dveřím . Měl jsem je taky zavařeny , SPZ na nárazníku osvětlenou. Policajti mě stavěli mockrát jen jednou z toho mi daly pokutu že je SPZ umístěná jinak než udává výrobce . Takže problém . A pokud nemá zadní nárazník a test pro umístění a osvětlení SPZ tak budeš mít na technické problém . Radši bych si sehnal někoho kdo se pohybuje v těch STKčkach a trošku si "připlatil" a potom už technickou nemusíš řešit . A policajtům řekneš že veškeré změny na autě jsi udělal až po technické .
Michal71717 - FK

ohledně těch kol kolik máš zapsané v TP a kolikatky tam máš?
palach - FK

Příspěvek od palach - FK »

na evidenčce se kontroluje, už podle názvu evidenční čísla, atd, takže pokud souhlasý čísla, a je na tom nákej neschválenej tuning, tak evidenčkou to projde, jen tam technik napíše co tam nesouhlasí, např. rozměr kol.
Co vše zahrnuje evidenční kontrola
VIN - mnohdy časově velmi náročný úkon, číslo bývá nečitelné a na nepřístupných místech
číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce
číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
výrobní štítek a jeho údaje
vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)
tachograf (je-li předepsán)
rozměry ráfků
rozměry a typy pneu
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

Já bych se taky nebál, samozřejmě záleží na koho narazíš, ale když sem byl na evidenčce se starrym Golfem, tak sem na něm měl hrozně široký patnáctky a v TP sou jen třináctky.Prostě sem mu řek že jedu přímo z bazaru a že to doma přezuju a neřekl mi ani ň. Kola sem si nechal do konce léta a dojezd, páč mi je byo líto vyhodit hned. A na STK sem jel na zimákách.
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Nevím, já když byl teďka s F1čkou na evidenčce, tak týpek zkontroloval čísla motoru a VIN, mrknul na tažný, zda je nebo není. Ještě zaftipkoval, zda má napsat do kolonky "Barva" "Tmavě modrá metalíza" nebo "Špinavá tmavě modrá metalíza" :lol:
Na nepovolený rozměry pneu nekoukal; byl jsem v Praze na Černém Mostě u STK TÜV NORD
Ulthar - FK

Příspěvek od Ulthar - FK »

tak ja taky pridam svou zkusenost s evidenckou. Kdyz jsem si kupoval svoje prvni auto - favorita, tak jsem na evidencku prijel pouze se sedackou ridice, jinak byl cely interier vybrakovany, protoze uz jsem ho zacal spravovat. Chlapek na evidencce byl uplne v pohode. Mrknul na cislo motoru a karoserie. Ptal jsem se ho jestli nevadi,ze to mam vevnitr vybrakovane a on povida: "je ocividne je auto je uspusobeno pro 5 osob." zabouchl kapotu a sel mi napsat protokol :-)
Odpovědět