Demontaz volantu
- AleScout
- Kontaktovat uživatele:
Re: Demontaz volantu
Honza9007: Jsem schopen Ti poradit, tuhle vymenu jsem uz ve sve Felicii delal. Podrobnosti v mem predchozim prispevku (čt 09.10.2008 - 22:59).
Predem bych chtel jeste jednou podekovat 103457 za rady, ktere mi predtim poskytl.
Demontaz
1) Sundejte stary volant a plasty sloupku rizeni.
2) Volantovou tyc drzi ke skeletu 4 srouby.
3) Dalsi sroub je ve spoji mezi horni a dolni casti volantove tyce. My budeme menit pouze horni cast.
4) Popiste si draty od spinacky (abyste ji pak zpetne spravne zapojili) a odpojte je.
5) Odpojte lucasy (maji konektory, takze neni problem s montazi).
6) Volantovou tyc polozte na zem, sudnat ze spinacky krouzek imobilizeru a muzete vyndat tyc ven
7) Ve sveraku odvrtat srouby od spinacky, aby sla sundat z volantove tyce.
Montaz
V opacnem poradi, jen spinacku namontujte az budete mit volanovou tyc usazenou na miste (aby spinacka vychazela do diry v palubce a dobre zamykala volant). Pak je treba seridit drzak lucasu, aby volant vypinal blinkry. Vysledek je pak takovy, ze cele rizeni je shodne s novejsimi modely.
Poznamky
Seznam potrebnych nadhradnich dilu jsou v mem predchozim prispevku.
Znova opakuji, menit packy pod volantem neni potreba, jsou jen o kousek kratsi (dal od volantu), nez je obvykle, ale brzy si na to zvyknete. Mluvim z vlastni zkusenosti
Predem bych chtel jeste jednou podekovat 103457 za rady, ktere mi predtim poskytl.
Demontaz
1) Sundejte stary volant a plasty sloupku rizeni.
2) Volantovou tyc drzi ke skeletu 4 srouby.
3) Dalsi sroub je ve spoji mezi horni a dolni casti volantove tyce. My budeme menit pouze horni cast.
4) Popiste si draty od spinacky (abyste ji pak zpetne spravne zapojili) a odpojte je.
5) Odpojte lucasy (maji konektory, takze neni problem s montazi).
6) Volantovou tyc polozte na zem, sudnat ze spinacky krouzek imobilizeru a muzete vyndat tyc ven
7) Ve sveraku odvrtat srouby od spinacky, aby sla sundat z volantove tyce.
Montaz
V opacnem poradi, jen spinacku namontujte az budete mit volanovou tyc usazenou na miste (aby spinacka vychazela do diry v palubce a dobre zamykala volant). Pak je treba seridit drzak lucasu, aby volant vypinal blinkry. Vysledek je pak takovy, ze cele rizeni je shodne s novejsimi modely.
Poznamky
Seznam potrebnych nadhradnich dilu jsou v mem predchozim prispevku.
Znova opakuji, menit packy pod volantem neni potreba, jsou jen o kousek kratsi (dal od volantu), nez je obvykle, ale brzy si na to zvyknete. Mluvim z vlastni zkusenosti

Škoda Felicia Scout 1.3 GLXI, modrá ledová metalíza (recenze na Moje.Auto.cz)
Škoda Felicia 1.6 GLXI, modrá hlubinná metalíza (recenze na Moje.Auto.cz)
Fotogalerie na AleScout.Rajce.iDNES.cz
-
Peedr
- Kontaktovat uživatele:
AleScout, díky za popis.
A pánové, ten typ dvouramenného volantu s kulatým středem má stejnou volantovou tyč a plasty jako ten čtyřramenný?
A pánové, ten typ dvouramenného volantu s kulatým středem má stejnou volantovou tyč a plasty jako ten čtyřramenný?
-
Kalfa - FK
Peedr: ano má, sám jsem to před dvěma týdny měnil... jen kroužek volantu je pro dvouramenej a čtyřramenej jinej
-
moskvic - FK
Zdravím potřebuju pomoc...dal jsem se do výměny volantové tyče za novou a naskytlo se pár problémů:
- na konci nove volantove tyce mi neseděl tisícihran na auto- vyřešil jsem výměnou vlnovce za starou prostřední část(jsou uplně stejné na délku)
- vrchní uchycení volantu do te mosazne objímky se silentbloky mi nesedí..možná jsem se špatně podíval jak to bylo předtím ale nemělo by to pevně držet tu volantou tyč..já tam mám asi 0,5cm mezeru
- z kabelového svazku pro páčku stěraču mi vychází jeden hnědý kabel který není nikde zapojený..k čemu to může být?
Díky všem za pomoc..

- na konci nove volantove tyce mi neseděl tisícihran na auto- vyřešil jsem výměnou vlnovce za starou prostřední část(jsou uplně stejné na délku)
- vrchní uchycení volantu do te mosazne objímky se silentbloky mi nesedí..možná jsem se špatně podíval jak to bylo předtím ale nemělo by to pevně držet tu volantou tyč..já tam mám asi 0,5cm mezeru
- z kabelového svazku pro páčku stěraču mi vychází jeden hnědý kabel který není nikde zapojený..k čemu to může být?
Díky všem za pomoc..
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
S tím že objímka se silentbloky pevně volant. tyč nedržela jsem se setkal taky.Vyřešeno obalením kusem hadice vhodného průměru.Teď to drží jak přivařené...
-
smazany clen - FK
Taky byjsem bral 4 ramenný volant ale montáž byjsem nezvládl
-
Pantheria - FK
Pánove, když jste se o rom tak krásně rozepsali, jak se sundává 4amenný s airbagem? Chtěl bych si přesadit volant, ale podle knížky si do toho moc netroufám. Spíš bych uvítasl osobní zkušenost. Pokud vím, je nutné odpojit airbag, abych pak nechodil nafoukaný.
Ale v které fázi a jak?
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
Přidávám návod, který mi tehdy poslal Venca alias 103457. S tím to zvládneš raz dva:
Dáš kola do roviny, aby jsi měl volant naprosto vodorovně.
Odpojíš kostru na baterce, potom sundáš kryt pod volantem a rozpojíš ten plochej kabel, co leze z volantu dolů, dále zespodu volantu jsou dva imbusy, který povolíš a vyndáš prostředek volantu i s bagem. Do bagu je zapíchlej žlutej placatej konektor a ten vytáhneš, někdy to jde ztuha, tak podebrat nožíkem. Vyšroubuješ středovou matku a stáhneš volant, rozpojiš klakson a vevnitř volantu jsou tři šrouby na křižák, , ty vytočíš a sundáš spodní plastový kroužek s drátama. Pozor, nesmíš s tím kroužkem točit a v té poloze v jaké jsi ho ze starého volantu sejmul opět přišroubuješ na novej volant těma třema šroubkama. Potom nasadíš vodorovně volant, dotáhneš matku, spojíš klakson a bag a můžeš přišroubovat střed volantu. Spojíš bag pod volantem a našroubuješ spodní kryt pod volantem.
Připojíš kostru na baterku a můžeš drandit.
Dáš kola do roviny, aby jsi měl volant naprosto vodorovně.
Odpojíš kostru na baterce, potom sundáš kryt pod volantem a rozpojíš ten plochej kabel, co leze z volantu dolů, dále zespodu volantu jsou dva imbusy, který povolíš a vyndáš prostředek volantu i s bagem. Do bagu je zapíchlej žlutej placatej konektor a ten vytáhneš, někdy to jde ztuha, tak podebrat nožíkem. Vyšroubuješ středovou matku a stáhneš volant, rozpojiš klakson a vevnitř volantu jsou tři šrouby na křižák, , ty vytočíš a sundáš spodní plastový kroužek s drátama. Pozor, nesmíš s tím kroužkem točit a v té poloze v jaké jsi ho ze starého volantu sejmul opět přišroubuješ na novej volant těma třema šroubkama. Potom nasadíš vodorovně volant, dotáhneš matku, spojíš klakson a bag a můžeš přišroubovat střed volantu. Spojíš bag pod volantem a našroubuješ spodní kryt pod volantem.
Připojíš kostru na baterku a můžeš drandit.
-
smazany clen - FK
Zdar mám dotaz sice nejde od 4ramenný volant ale to snad nevadí mám Felicii 95a mám tam dvouramenný volant s klaksonem kterej není kulatej a chtěl byjsem tam ten novější dvouramenný kulatý je to problém vyměnit?Děkuju
Starej typ volantu jde vidět na mojich webovkách ve fotogalerii
Přikládám foto novější typ volantu ,kterej chci
Starej typ volantu jde vidět na mojich webovkách ve fotogalerii
Přikládám foto novější typ volantu ,kterej chci
- AleScout
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Zdeny, tenhle 2ramenny volant s kulatym klaksonem je uplne stejny, jako 4ramenny volant. Respektive je na stejne kratsi tyci, se stejnym adapterem, stejnymi lukasy a stejnymi plasty na sloupku rizeni.
Pokud tohle vsechno nezmenis a volanty mezi sebou pouze prehodis, budes mit novy volant o nekolik cm bliz u sebe. Novejsi volanty jsou totiz hlubsi.
Pokud tohle vsechno nezmenis a volanty mezi sebou pouze prehodis, budes mit novy volant o nekolik cm bliz u sebe. Novejsi volanty jsou totiz hlubsi.

- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
4 ramenej volant má trošku delší páčky pod volantem 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jenže Zdeny se ptal na něco jiného.
Má dvouramenný volant s oválným klaksonem a chce ho vyměnit za ten na obrázku, jestli se nepletu.

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Vždyť mu na to AleScout odpověděl
... a já akorát doplnil 
-
smazany clen - FK
Jo ty jsi mě pochopilZdenda19895 píše:Jenže Zdeny se ptal na něco jiného.Má dvouramenný volant s oválným klaksonem a chce ho vyměnit za ten na obrázku, jestli se nepletu.
![]()
-
Kalfa - FK
bacha tyhle nový dvouramenný mají už stejně dlouhé páčky... sám jsem koupil ty delší a pak zjistil že jsou stejně dlouhé... tyto volanty mají stejný zális a hloubkua.Maty píše:4 ramenej volant má trošku delší páčky pod volantem
-
Goofy - FK
Zdenda19895 píše:Jenže Zdeny se ptal na něco jiného.Má dvouramenný volant s oválným klaksonem a chce ho vyměnit za ten na obrázku, jestli se nepletu.
![]()
ne ne..mýlíš se Alescout mu odpověděl dobře...jen jste si to asi špatně přečetli..
tzn. že pokud by chtěl měnit volant 2ram. za 2ram. na obrazku jde v podstatě o tu samou upravu jako by tam dával 4 ram. volant
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Chlapci nehádejte se, všichni máte trochu pravdu
Co se týká délky lucasů, tak na to se vykašlete, volanty mají stejnej průměr
Co se týče výměny volantu, je to tak, jak napsal Aleš, musíš vyměnit volantovou tyč i s oplastováním a držákem lucasů, pokud by jsi jen použil redukci, opravdu by to byla vzhledově hrůza a nedosáhl by jsi na lucasy.
Co se týká délky lucasů, tak na to se vykašlete, volanty mají stejnej průměr
Co se týče výměny volantu, je to tak, jak napsal Aleš, musíš vyměnit volantovou tyč i s oplastováním a držákem lucasů, pokud by jsi jen použil redukci, opravdu by to byla vzhledově hrůza a nedosáhl by jsi na lucasy.
- AleScout
- Kontaktovat uživatele:
Dvouramenny volant s ovalnym klaksonem (do 8/96)

Volant je na hloubku kratsi (nez novejsi volanty) > proto ma delsi volantovou tyc, jine kryty sloupku rizeni, jiny drzak lukasu a kratsi packy lukasu.
Pro zmenu na novejsi volant je treba tohle vsechno vymenit, jinak budete mit volant bliz k telu, ale dal od lukasu
Dvouramenny volant s kulatym klaksonem = Ctyrramenny volant (od 8/96)

Volanty jsou stejne hluboke > proto volantova tyc, drzak lukasu, packy lukasu a kryty sloupku rizeni jsou stejne

Volant je na hloubku kratsi (nez novejsi volanty) > proto ma delsi volantovou tyc, jine kryty sloupku rizeni, jiny drzak lukasu a kratsi packy lukasu.
Pro zmenu na novejsi volant je treba tohle vsechno vymenit, jinak budete mit volant bliz k telu, ale dal od lukasu
Dvouramenny volant s kulatym klaksonem = Ctyrramenny volant (od 8/96)

Volanty jsou stejne hluboke > proto volantova tyc, drzak lukasu, packy lukasu a kryty sloupku rizeni jsou stejne

-
Goofy - FK
Re: výměna volantu
zdravíčko,tak dneska jsem měnil 2ram. volant za 4 ram. s bagem..všechno proběhlo v naprostem pořadku a bez komplikaci...
až na jeden detail..když jsem odjižděl od garaže tak jsem zjistil že se pačky blinkru nevyply
ještě snad dodat že jsem měl 2ram. volant z te novějši verze s kulatym klaksonem,tudiž stejna volant. tyč-pohá záměna volantu...
tak se chci zeptat zda někdo neměnil taktež jako já..novější 2 ram. za 4 ramený a zda měl stejný problém..díky
až na jeden detail..když jsem odjižděl od garaže tak jsem zjistil že se pačky blinkru nevyply
ještě snad dodat že jsem měl 2ram. volant z te novějši verze s kulatym klaksonem,tudiž stejna volant. tyč-pohá záměna volantu...
tak se chci zeptat zda někdo neměnil taktež jako já..novější 2 ram. za 4 ramený a zda měl stejný problém..díky
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
To není snad volantem, znamej si sundal čtyřr. vvolant a dal zpět o par zubu jinak a nevypinaly se blinkry, jeslti máš ten volant upně stejnej ze spoda tak to bude že jsi ho dal o trošku nakřivo. Nebo volanty nejsou stejný a problem je jinde. 
-
smazany clen - FK
Jde na Felicii 95 nějákej volant aniž by se musela měnit volantová tyč?Třeba nějákej pěknej,dobrej nebo čtyřramenej z vw
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zdeny89
čtyřramenej jen z fáva
čtyřramenej jen z fáva
-
smazany clen - FK
Dobře a jak vypadá?A jinej než čtyř ramenej nějákej pěkněj z vw?
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Zdeny89: Mě se třeba líbí ten tříramenej...maj ho na aukru okolo 500 novej...ale nemá klakson, to bysis musel dodělat 
-
smazany clen - FK
smrcek:To není problém dodělat Vondry to má.Ale já byjsem ho nechtěl je malej ale pěknej
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Pánové tak jsem to tu pročítal a jsem na vážkách.. koupil jsem si čtyřramenák s barevnou slepicí... a chci ho dostat do new face r.v. 98 vyměnit za dvouramený sbarevným logem... Stačí přehodit a nebo nastane nějaký problém??
jo a ještě? normál klíčem asi nepovolím že??
je s bagem a felda bag nemá.. ale v tom problém snad nebude ne?
jo a ještě? normál klíčem asi nepovolím že??
je s bagem a felda bag nemá.. ale v tom problém snad nebude ne?
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
mause: mělo by to jít bez problémů
já použil na povolení matky normálně klíč na kola páč jiný nářadí jsem po ruce zrovna neměl
dal jsem si do feldy čtyřramenný volant z Passata B3 a taky mi nechce vypínat blinkry, ikdyž jsem ten sběrnej kroužek použil s dvouramennýho origo 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
mause
půjde to bez problémů, na záslepku použiješ imbus, dva šrouby jsou zespodu volantu a na středovou matku co drží volant na volantový tyči použiješ golu 22 + nástavec.
smrcek
musíš sundat spodní krayt volantový tyče a posunout držák lucasů i s lucasama trochu výš, aby na ně kroužek dosáhl, pak ti budou vypínat blinkry. Měl jsem to taky, když jsem použil čtyřramenej volant z Golfa.
půjde to bez problémů, na záslepku použiješ imbus, dva šrouby jsou zespodu volantu a na středovou matku co drží volant na volantový tyči použiješ golu 22 + nástavec.
smrcek
musíš sundat spodní krayt volantový tyče a posunout držák lucasů i s lucasama trochu výš, aby na ně kroužek dosáhl, pak ti budou vypínat blinkry. Měl jsem to taky, když jsem použil čtyřramenej volant z Golfa.
-
smazany clen - FK
A na 95 místo dvoramenného šel by nějákej z je jedno jak bue vypadat ale aby tam šel z vw?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
z VW nepůjde žádný, VW má velkou volantovou tyč.
defacto s redukcí by tam šel jakýkoliv ovšem zvětšila by se ti mezera mezi volantem a lucasama o cca 10 cm
defacto s redukcí by tam šel jakýkoliv ovšem zvětšila by se ti mezera mezi volantem a lucasama o cca 10 cm
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
103457: Paráda, fakt díky..měl bys mít hodnost Mistr volantů...hned zítra na to kouknu...moc díky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
smrcek
nezaručuju, že ti to půjde, ale já na tento problém narazil právě u toho volantu z golfu. Vzhledově vyoadá stejný, jako u feldy, ale VW mají zřejmě jinak řešenej držák lucasů a i samotný lucasy a byl tam i rozdíl mezi levou a pravou stranou u feldy se blinkry vypínají ve stejné poloze natočení volantu, ale u toho volantu z Golfa se jedna strana vypínala po 1/4 otáčky a druhá až po 1/2 otáčky.
nezaručuju, že ti to půjde, ale já na tento problém narazil právě u toho volantu z golfu. Vzhledově vyoadá stejný, jako u feldy, ale VW mají zřejmě jinak řešenej držák lucasů a i samotný lucasy a byl tam i rozdíl mezi levou a pravou stranou u feldy se blinkry vypínají ve stejné poloze natočení volantu, ale u toho volantu z Golfa se jedna strana vypínala po 1/4 otáčky a druhá až po 1/2 otáčky.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
103457: No ten sběrnej kroužek na vypínání blinkrů sem přendal z origo volantu, tak jsem myslel že ot bude vypínat. Ovšem to jsem se zmýlil a přijde mi že to po něm jakoby jenom tak lehce sjede...tak zkusim ty lucasy trohcu přizvednout 
-
Goofy - FK
taktež jsem dával volant z vw a na novou volant. tyč sedi přesně..mam rok 98,jinak co se tyče vypinani blinkru tak z vw je kratky oproti feldě,tak jsem dal kroužek z feldy na 4ram. volant a vše funguje jak ma..
nevim zda by to šlo i posunutim lucasu,ale možny to je..
nevim zda by to šlo i posunutim lucasu,ale možny to je..
-
DeFuckTo - FK
Zdravím vás,
tak jsem to tu pročet celý, ale jednu věc jsem neobjevil. První otázka pro jistotu- Mám feldu rv. 99, ve který je dvouramenný volant s kulatým(ne oválným)barevným znakem a chci tam dát čtyřramennej. To znamená že bych jen sundal a nasadil?
A druhá otázka-jak připojím klakson?
Předem díky za rady
tak jsem to tu pročet celý, ale jednu věc jsem neobjevil. První otázka pro jistotu- Mám feldu rv. 99, ve který je dvouramenný volant s kulatým(ne oválným)barevným znakem a chci tam dát čtyřramennej. To znamená že bych jen sundal a nasadil?
A druhá otázka-jak připojím klakson?
Předem díky za rady
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
DeFuckTo: Sundáš a nasadíš. Klakson jsou dva drátky, který připojíš na novej klakson. Až to sundáš uvidíš že to je hrozně jednoduchý
taky jsem se radši na všechno ptal, ale až to rozebereš uvidíš sám co máš dělat 
-
Goofy - FK
volanty jen přehodiš a mělo by vše fungovat..uvnitř volantu jsou ty 2 dratky ale pokud je nerozpojiš tak stači volant jen nandat..
-
DeFuckTo - FK
Děkuji vám, ještě mi prosím řekněte, půjde mi tam 4ramenný volant z felicie rv. 1997 ?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
půjde....Čtyřramenej volant se dělal jenom jeden
( ale v různejch provedeních
... guma, kůže)
-
DeFuckTo - FK
tak příští týden mi má volant dorazit, tak sem zvědavěj, co všechno si na Felušce zkonim

-
Goofy - FK
neboj se toho..nic na tom nezkoniš
je to jednoduchy jen je přehodíš..
jedině co by jsi mohl spastit je že ho nedaš na 100% do roviny
jinak nic nehrozi 
jedině co by jsi mohl spastit je že ho nedaš na 100% do roviny
-
LukasNagy
hoj... Dnes jsem si na feldu namontoval novy volant. Mel jsem ten 2 ramenny s ovalnym klaksonem. Sral jsem se s tim dlouho, snazil jsem ho vyklat tahat a nic. Ale nakonec jsem na to prisel... staci pozadat kamarada a kazdy bude zespod mlatit kladivem do tech ramen a vyleti to samo. Tak to aspon bylo u me. V tomto pripade neslo pouzit jine reseni nez nasilne.
-
DeFuckTo - FK
tak už ho mám, zítra se na to vrhnu, to sem tedy zvědavej...
A nevíte někdo, jestli je lepší mít přesně srovnaný kola a rovně volant, sundat a rovně nasadit nebo stočit kola na jednu stranu a zamknout volant?
-
Goofy - FK
já to udělal takto...zamknul volant a povolil matici,pak jsem volant odemknul a dal do roviny kola a opatrně sundal volant at nepohnu s kolami a nandal druhy volant do roviny,pak nasadil matku,zamknul volant,utahnul a jel projet zda je opravdu rovně,pokud nebyl tak jsem zastavil a volant srovnal 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
A já jsem povolil matku, sundal volant, nasadil volant a zašrouboval matku.
Jak prosté, milý Watsone. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
-
drv.Astor - FK
U me to slo stejne jako u Zdendy, povolit matku, sundat matku, sundat volant
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
jooo někdy to jde ale někdy ten volant nechce jít ven i když je povolená matka....Takže nechat tam na závitu matku a pak hrubou sílou sundat vólant aby Vám nenamlátil nos

Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
-
DeFuckTo - FK
Tak další lamská otázka.. Jak jste povolili matku? zkoušel sem to křížem na kola jednadvacítkou a nepovedlo se, asi to bude chtít dalšího člověka na podržení volantu...

-
Goofy - FK
myslím že obyč. zamčení volantu by mělo postačit misto druheho pomocníka..já použil ráčnu 
-
DeFuckTo - FK
no to se právě bojim, aby se tam neurvalo to, co ten volant zamyká.. ?