Stříkaní vody při puštěné ventilaci v dešti do interiéru

Smells
Kontaktovat uživatele:

Stříkající voda z topení při dešti

Příspěvek od Smells »

Čusík,
když hodně silně prší a mám puštěný ofukování předního skla tak mě na sklo zevnitř stříká voda z ofuků předního skla(a to né málo).Nevíte někdo kde může být chyba ??
Díky
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Stříkající voda z topení při dešti

Příspěvek od 103457 »

Zespodu topení v motorovém prostoru je klapka na vodu, ta asi bude ucpaná.
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

Jednak je tam takovy odtokovy kanalek,na predni vnitrni strane celeho bloku topeni,ten sem preventivne taky cistil i kdyz me topenim voda netekla.Za 10let zivota meho auta tam byla snad 2cm nepropustna vrstva svinstva.A druhak je ve spodni casti otvor zakryty gumovou krytkou.Ten sem ucpany nijk nemel ale zkontrolovat ho taky neuskodi.
macomana - FK

Stříkaní vody při puštěné ventilaci v dešti do interiéru

Příspěvek od macomana - FK »

Zdravím, mám takový menší :roll: problém. Při prudkém dešti (a ne jen při něm) mi při spuštěné ventilaci (na 3 a 4) stříka voda na přední sklo ze vnitř. Odtokovou dírku co je zespodu ventilace mám vyčištěnou, dokonce tam už ani nemám ten gumový odtok, který býval pořád ucpaný. Koupil jsem si plastový kryt na sání vzduchu na kapotu. Chvilku byl klid, ale je to tu znovu. Ventilace saje vodu při dešti!!!!! (i menším) a stříká na okno. Okno se okamžitě zarosí a už se nedokáže odmlžit. Odmlží se až přestane pršet. S autem se tak praktický ani nedá pořádně jezdit. Neměl jste někdo s tímto zkušenosti a případně jak toto řešily?? Předem děkuji všem kteří by mi mohli nějak pomoct. Zrovna v tomhle období bouřek nelze jezdit a jakmile začne pršet tak musím stále utírat okno.
mikka

Re: Stříkaní vody při puštěné ventilaci v dešti do interiéru

Příspěvek od mikka »

Na skříni ventilátoru topení jsou odtoky dva.
Jeden je zepředu, v oválném prolisu, odvádí vodu z přepážky v horní části skříně ventilátoru. Má tam být nasazená guma s trubičkou. Trubička se snadno ucpává a při sundávání horní poloviny skříně ventilátoru celá guma často upadne a ztratí se.
Druhý odtok je úplně dole, ve dně skříně ventilátoru. Otvor je zakrytý plochou oválnou gumou, která má po stranách dvě klapky.
Naposledy upravil(a) mikka dne sob 23. kvě 2009 6:26:00, celkem upraveno 1 x.
macomana - FK

O tom druhém odtoku jsem nevěděl, jinak se omlouvám, za to že jsem se nepříhlasil. Dneska se na to podívám.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

To ti voda úplně STŘÍKÁ na okno nebo se ti spíše jen střašně mlží. By jsi tam musel mít v tom plastu úplnou hladinu vody :shock: .
Nemáš tam náhodou nějakej molitanovej filtr? Kdyby ano tak to bude jím, on se nasákne a pak se to hrozně mlží.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Diky !! Snad to najdu
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

macomana - FK

Voda na okno stříká a hooodně. Palubovka je mokrá a okno taky. Žádný filtr tam nemám. Měl jsem i firemní felicií, ale tam nic takové se nestalo. Mě to taky nedělalo, ale začlo.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 24. kvě 2009 12:19:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Sice zřejmě nejnepravděpodobnější varianta závady, ale když rozebereš větrák v motoru, nemáš u těch lopatkových kol (vypadaj jak kola pro křečka) vodu??? Že by to potom ty klapky roznášely do potrubí a silný proud vzduchu je bral s sebou na své cestě... Vím, že hovadina, ale taky možnost :idea:

Resp. nechyběj ti třeba na výměníku topení/tělese ventilátoru ty cvočky?? pak by to blbě doléhalo a mohla by se tam dostávat vlhkost, příp. za deště i voda. Ty přední cvočky uvidíš, ale ty zadní se blbě demontujou a ještě hůř nasazujou, takže se na to dementi v servisech občas vybodnou - zažil jsem to na praxi, kdy mi to mechanik zkritizoval, že to tam dávám zpátky, když je s tím takový sraní!!
macomana - FK

Dneska jsem se na to konečně podíval, a ty cvočky (spony) tam jsou všechny, ale až na jednu. To by ale ani nevadilo. U lopatek voda není. Dokonce i odtod z horní části nasávače je v pořádku - čistý a průchodný, dokonce jsem i minule jak jsem se v tom hrabal, zvětšoval dírku a silikonoval kolem, aby voda nešla tam kde nemá. Spodní díra na odtok tam je taky, ale už bez gumové průchodky. Jak naliju vodu bez spuštěného ventilátoru, tak všechno vyteče jak má a to jsem jsem ji tam nalil opravdu hodně :D, ale jakmile zapnu větrák a naliju, v okamžiku se oprská přední sklo. Jak jsem to tak pozoroval tak při spuštěném větráku se tam voda jakoby drží a cyrkuluje uvnitř toho nasávače. Nechce se ji odtýkat a jak jsem měl sundanou horní půlku tak to na mě stříkalo, sice lehce ale stříkalo. No, nenapadá mě nic jiné, než zajet na vrakoviště a zkusit sání i s motorem(větrákem) koupit a zkusit vyměnit. Asi jediná možnost. Napadlo mě, že by se větrák mohl točit opačně, ale reálně to není možné, protože se to nedá přehodit. Nezkoušel jste někdo spustit větrák na plno a nalít tam pet láhev vody přímo na sání??? Jen jestli to není moc vody najednou, ale když leje jak z konve tak je to podobné. Nechce to někdo vyzkoušet co to udělá, jestli zbytečně nehledám něco co se může projevovat i u jiných. Děkuji. ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 25. kvě 2009 15:21:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Honza9007 - FK

Větrák se přehodi nedá, ale nedá se změnit smysl otáčení přepolarizováním, tzn. opačným zapojením??? Jsou to nesmysly, ale je škoda vyhodit peníze za nějáký díl, když to může být nějákou prkotinou.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Že by se zničeho nic přepóloval? ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Honza9007 - FK

Třeba se v tom nějáký ucho kdysi hrabalo... Ale je to tak, že se dá elektromotor pustit opačně, když ho přepóluju, ne? Nebo si to ze školy pamatuju blbě? :lol:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Mno pokud by to byl krokovej motor tak by stačilo přeprogramovat řídicí jednotku toho motorku :D ... ale to není případ Felicie :lol:
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Samozřejmě,že komutátorový stejnosměrný motorek se bude při přepólování točit obráceně.Třeba se v tom někdo vrtal. :?
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Mám stejnej problém.Při dešti mam ostřikování zevnitř.Že by se někdo vrtal i v moji Feli ?? :-)

Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

mám teď stejný problém. konkrétně s větrákem mám těch problémů více. když prší opravdu hodně zamlží se mi okno a musím zastavit protože je to jako mléčné sklo ale to bych neřešil je to jen v opravdovém lijáku. daleko horší je že jsem dnes projel vééélkou kaluž a pak mi voda stříkala až do interiéru. další problém jsem zjistil asi minulý týden - při nějakých aktivitách v autě :-) mi "někdo" nohou sundal to plastové vedení vduchu které by mělo foukat na nohy. dělal jsem zrovna něco s rádiem a ten molitan co je jakoby nad rádiem byl úplně nasáklý vodou. za dva dny jsem na něj sahal a už to bylo v pohodě... musím to nějak vyřešit ale nevím co s tím, rozebrat větrák a vyčistit odtoky zřejme nepomáhá jak jsem se dočetl v minulých příspěvcích... nenapadá vás nějaká příčína tohoto problému?
macomana - FK

Takže jsem zkontroloval snad vše co šlo (odtok vody, vyčistil, případné přepojení drátu, ale konektor nepustí jinak než jak má být), větrák se točí jak má(ve správnem směru). No, a nic jsem v podstatě nepřišel. Je to pořád to samé, a asi nezbyde nic jiné, než se s tím naučit "s žít".
V tomto případě už snad žádna rada nebo nějaké doporučení nepomůže. Pro ty, kterým se děje to samé, kdyby jste na něco přišly, dejte vědět. Díky.
Odpovědět