Prevodovka cuka po rozobrani a vymene spojky

vše okolo převodovek
smazany clen - FK

Prevodovka cuka po rozobrani a vymene spojky

Příspěvek od smazany clen - FK »

Caute chlapi,
mam cudny problem a prilis netusim s cim.. Snad budete vediet.
Prejavuje sa ako nevyvazene kolies a to iba v tedy: ked je prevodovka v tahu - zrychlujem a pri rychlosti od 60 km/h - teda na 3,4 a 5-tom stupni.

Kolesa su vyvazene, spojka s loziskom a pritlacak su nove. Prevodovka bola rozoberana, pretoze som bol sikovny a spadol mi do nej nahon tachometru.. :oops: .. /naozaj sa to da/.
Prevodovka bola zlozena dobre, myslim, lebo radenie ide, hlucna nieje, len som sa docital v servisnom manuale, ze pri rozobrani prevodovky je treba nadstavit volu loziska vstupneho hriadela vymedzovacimi podlozkami - nerobil som, neviem ci to vadi..

Zatial mam podozrenie na
- hnacie hriadele kolies a diferencial, ze by tam vypadol nejaky ten element a potom to nesedelo..
- antivibracne gumy na poloosach - mam ich tam na volno, ale nic som s nimi nerobil..
- Neviem, ale nemoze to byt privrety vstupny hriadel prevodovky v motore? Ze by si prevodovka dobre nesadla?
- Mohli by to byt dobre nedosadnute tlmice, alebo ulozenie prevodovky? Nemohlo sa posunut ulozenie motora?

Dakujem vopred za postrehy,
tomas
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: Prevodovka cuka po rozobrani a vymene spojky

Příspěvek od Schimi »

A co to teda vlastně dělá?
1,6 sportline 1999
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Heh, já teď jel do Jilemnice a to samé, jak jsem stál na plynu tak volant vibroval jak nenormální.. Jak jsem sešlápl spojku tak nic.. Po pěti kilometrech pohoda.. A to i cestou nazpátek do Ústí nic.. Tipoval bych to na spojku, ale asi to je blbost..
smazany clen - FK

vibruje cele auto pri zrychlovani a robi to az od rychlosti 60kmh. Proste musi prevodovka tahat, ked len udrzujem rychlost, tak celkom ok. :roll:
smazany clen - FK

Schimi píše:A co to teda vlastně dělá?
vibruje cele auto pri zrychlovani a robi to az od rychlosti 60kmh. Proste musi prevodovka tahat, ked len udrzujem rychlost, tak celkom ok :roll:
smazany clen - FK

Takhle se spíš projevuje vnitřní kloub poloosy.Mohl být načatý a už si stejně nesedl. :roll:
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Taky bych hledal zakopanyho psa v kloubech na poloosách.
Horší možnost by byla závada spojky, něco může bránit dobrému dosednutí třecích ploch.
1,6 sportline 1999
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

JoS píše:Takhle se spíš projevuje vnitřní kloub poloosy.Mohl být načatý a už si stejně nesedl. :roll:

A nebo se někomu kdo to montaval rozpadnul a ani o tom neví...
tomcat81: Zaměř se na to/zreviduj.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
smazany clen - FK

Zdravim, tak som to pozrel,
jedno lozisko na poloosi bolo rosypane.. :) Musel som kupit cele nove, lebo ihlcky nemali, ale PREDALI MI ZLE, hriadel mal ine drazkovanie a kedze musim jazdit, zobral som si nakoniec z noveho len ihlicky. Takze ihlicky ma stali cca. 30 EURO => a to sa oplati:shock: ..

ESTE DVE VECI NA ZAVER:
PRVA>
manzety na poloosiach, odfukuju stale,
ci je to tou stahovaciou paskou - nieje klasicka eska-paska, nema ziadne drazky, stiahol som ju len kliestami a zahol.
Madzi manzetou a poloosou to bolo mastne - pomohlo by, keby som to este ocistil, alebo mam skusit aj nejaku inu pasku? :roll:

DRUHA>
Obcas pocujem hluk, urcite ide z poloosi - pouzil som pri skladani loziska obycajnu vazelinu, nie tu micro-lube.. ci toto nevadi ;)

Prajem pekny den!
smazany clen - FK

Fajn, hotovo, vsetko ide a sedi ako ma :)

DAKUJEM!
smazany clen - FK

Len dodam, ze ihlicky do loziska poloosi sa daju kupit aj zvlast, su to 11.8x2, treba 31ks na jedno z troch lozisiek, teda na jednej poloosi je 31*3 elementov. 1 ihlicka=8centov.
Odpovědět