V kabině je při zahřátém motoru cítit benzin

MPi 1AV
AEE
Majkos - FK

V kabině je při zahřátém motoru cítit benzin

Příspěvek od Majkos - FK »

Zdravím mám menší problém, když jezdím na delší vzdálenosti a motor už je zahřátý na provozní teplotu, tak do kabiny jde přes topení citit benzín a i trochu olej je to takový divný puch. Nevím si s tím rady a celkem se obávám že je něco špatně. Je to normální nebo se mám strachovat? :( Mám feldu z roku 1996 je to 1.6MPI a nahrkaných má už přes 195000Km
birko2
Kontaktovat uživatele:

Re: V kabině je při zahřátém motoru cítit benzin

Příspěvek od birko2 »

Tak to by si určite nemal jazdiť !!!,ale zistit pričinu,ja som mal pred asi 2 rokmi podobny problem a mal som velke štastie,otvoril som kapotu a z tej gumenej hadičky čo privadza benz.mi intervalmi striekal benz.na horuci motor,mal som fakt štastie,že mam LPG,lebo mi to prepne nad 2000 otač.na LPG a prestalo striekat,určite najazdit a poriadne skontrolovat !!!
Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Benzín sa ti na horúcom motore nezapáli.
birko2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od birko2 »

o to nešlo či na horucom,keby sa na horucom zapalilo,tak tu niesom,ide o to stačilo malo,nejaky skrat iskra a bác ....
Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

No ved to je jasné, to treba spraviť. Ja len písal, že teplota motora ani zdaleka nepostačuje na zapálenie benálu.
Majkos - FK

birko2:tak jsem to byl dneska projet a po zahřátí motoru na provozní teplotu a když už sem zase citil uvnitř ten benzín toš jsem se šel mrknout k motoru a naštěstí tam nic nestříkalo takže přívodní hadičky jsou v pořádku naštěstí.

Akorát jsem si všimnul že mi sem tam pokapkává benzín u regulátoru tlaku paliva z té volné hadičky....nevím jestli je to normální nebo stli tam něco neodešlo...nevíte někdo co s tím?? :cry: :?:
Alf

Příspěvek od Alf »

Jaké volné hadičky ?
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Mám asi stejný provblém....kde najdu ty hadičky s benzínem a ten regulátor tlaku? Mám 1.6
Majkos - FK

Pro přesný popis jak to vypadá přikládám pár fotek,fakt nevím proč to tama vytěká. :(

Obrázek

Obrázek
Jurka - FK

Moc díky, ale pořád se nějak neorientuju, kde to v tom motorovým prostoru hledat...šel bych se podívat, ale chčije....
Majkos - FK

Teď už se snad zorientuješ :) kdyžtak mrkni jak to máš ty a dej vědět...ja si myslím že ta hadička někam patří,je to divné že je tam jen tak navolno... :roll:

Obrázek
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 31. kvě 2009 16:45:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Jurka - FK

Jo díky... až přestane pršet, tak na to mrknu a dám vědět
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tahle hadička je normálně zapojená do sacího potrubí. Je to myslím napíchnuté někde jak jde podtlaková hadice od posilovače brzd.
Stejně by z ní ale neměl benzín téct. Vypadá to, že máš v háji regulátor tlaku paliva.
Majkos - FK

jejda toš to je v háji...ale je mi divné že motor máká tak jak má akorát volnoběh někdy kolísá...kolik tak muže stát nový regulátor?? doufám že to nebude tisícová položka :roll:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 31. kvě 2009 16:44:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Tak ta hadička má být nasunutá na sání tam jak je ta gumová čepička.Hned vedle podtlaku k brzdám.A benzín z ní téct nesmí.Takže regulátor je nejspíš v háji.Našel jsem jen toto.Těžko říct jestli je to stejný s 1,6 http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... tavia.html
EDIT:Hele divej co jsem našel. http://www.cc-autodily.cz/regulator-tlaku-1-6.html
Majkos - FK

Tomas6:díky za radu už to tam mám nasazené :) ,zjistil jsem že předchozí majitel měnil celé to plastové sání a tu hadici tam zapoměl připojit.Sem s tím jezdil asi přes rok a až teď jsem na to přišel pač jak odešel ten regulátor,toš byl cítit ten benal. Ješte bych se chtěl zeptat stli s tím pokaženým regulátorem můžu jezdit do té doby než mi přijde ten nový.Nebo auto odstavit a počkat? :?A nemohl ten vadný reg. nějak ovlivnit spotřebu?pač se mi zdá že si to posledni dobou celkem cuclo.....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 31. kvě 2009 19:01:07, celkem upraveno 1 x.
Jurka - FK

Kolik si měl spotřebu? Jinak jestli ti to tam teklo, tak asi spotřeba bude větši:)
Majkos - FK

Tak program Spotřeba co mám na mobilu mi ukazoval tak průměrně 9litru na 100
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak to počítej s tím že Ti klesne alespoň na 7litrů. Záleží jak jezdíš . :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Majkos - FK

nooo to nevím nevím :lol:ale toš občas tomu dám pokouřit, aby mi nezlenivěla mrška:D
Jurka - FK

Já mám taky spotřebu skoro 9 litrů, ale jezdím furt v Brně po městě a nešetřím to...
Majkos - FK

tak to jsem rád že s tou relativně vetší spotřebou na tom nejsem sám :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Taky mám za třičtvrtě roku devítku. Je to půl krátké jízdy po městě a půlka jsou jízdy mimo město tak do 50km.
Když jezdím jenom město, tak je to přes desítku.

Od výměny regulátoru nečekej žádnou zázračnou změnu spotřeby.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Já nevím jestli bys to neměl vypojit ven a radši zacpat.Bo ten benál co tekl ven poteče do sání a co víc.Sání si ho bude cucat.Aby to neodskákal kat a jednotka si bude myslet že tam de moc benálu,ochudí směs a nepojede to.Si teda myslím já.Takovou závadu jsem ještě neřešil,tak těžko říct co to může udělat.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Určitě to tam neteče proudem. Zapojil bych to kam to patří a neřešil to, když to jezdí. Když by to dělalo bordel, tak bych koupil nový regulátor.

Sem tam nějaká ta kapka benzínu v sacím potrubí neovlivní vůbec nic.
Majkos - FK

No tak proudem to rozhodně neteče když je ovšem ta hadička jen tak naleda venku...ale jak ji připojím na sání, tak si myslím že si ho to určo cucne víc pač je tam ten podtlak a kdybych to nechal tak toš je to jako kdybych jezdil bez regulátoru a to je naprd pač on tam určitě není pro nic za nic. Asi koupím nový a vyměním to i když to teď jezdí bez problémů, 600Kč není zase tak velká suma a za klidné svědomí to určitě stojí. :)

Jinak od té výměny regul. nečekám nějaký rapidní pokles spotřeby....nejspíš asi bude problém mezi pedálama a sedadlem :D
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Mezikus...A ze Slopného.Tak to bude spotřeba jak kráva.Tam sou kluci odkojení kopcama.Žádná cesta tam nevede po rovině. :lol: :lol: :lol:

Sorry za OT,ale nemohl jsem si pomoct... :D :D
Majkos - FK

Kurnik vidím že se tu u nás vyznáš :D Mimochodem neznáš se tu sněkým když jsme u toho?? :) jinak OT v pohodě aspoň je sranda :)
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Mám v Újezdu a ve Vysokém poli rodinu,tak tam jezdím občas.Tak ty cesty tam nějak znám.
mikka

Příspěvek od mikka »

Regulátor má regulovat tlak benzínu podle podtlaku v sacím potrubí. Proto je tam ta hadička napojená na sací potrubí. Přetlak benzínu na vstřikovači je pak konstantní vzhledem k momentálnímu podtlaku v sacím potrubí, do kterého se benzín vstřikuje, jinými slovy je konstantní součet přetlaku benzínu a podtlaku v sacím potrubí (např. podtlak 0,1 barů = tlak benzínu 2,9 barů, podtlak 0,25 barů = tlak benzínu 2,75 barů, podtlak 0,75 barů = tlak benzínu 2,25 barů).
Když je ta hadička odpojená od sacího potrubí, reguluje regulátor, jakoby v sacím potrubí nebyl žádný podtlak. Tím jde na vstřikovače větší tlak benzínu než normálně.
Odpovědět