Elektrika - dobijeni - nedobiji

Elkim

Elektrika - dobijeni - nedobiji

Příspěvek od Elkim »

Zdravim lidi,
potřeboval bych trošku poradit.
Koupil jsem si Feldu r.v. 99 1.3 ( v papirech je GLXi ale v motoru MPi na plastu, ale to je fuk).
Problém:Auto sem koupil od dvou týpků co si něco šlehli a začli se vtom hrabat.No abych to posal více.
Vyměnili sme s kamarádem alternátor, všechno jelo jak má a asi po 20km to přestalo dobíjet víc a víc až to uplně chcíplo.
Dole u pojistek co jsou relátka,tak to tam šíleně cvaká a to relátko jedno hází furt jiskru.Také světla jsou nějak propojený přez všechno protože ve předu je taky relátko kam sou napojený světla pak to jde do altiku.Divný je že když je baterka nabitá, svítí kontrolka baterky a když rozsvítím světla, kontrolka dobíjení zhasne.Prostě elektrika je celá nějaká dojebaná.Zkuste prosím někdo poradit čím by to mohlo být.....díky
navstevnik

Re: Elektrika - dobijeni - nedobiji

Příspěvek od navstevnik »

ved si si odpovedal sam : Prostě elektrika je celá nějaká dojebaná :) ale tu pomozu len schemy a schopny autoelektrikar - vyskyt takych ludi je skoro nulovy hlavne v autorizovanych servisoch
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Jsem elektrikář , ale v tomhle ti asi těžko poradí . Pokud to někdo dodrbal , tak by to bylo potřeba vidět , proměřit a podle toho postupovat .

První co skus , tak oddělat ten drát a to relátko co jde od altíku ke světlům . To tam nemá co dělt .
Asi jin nešlo relátko od světel tak to připojili na přímo od altíků .
Překontroluj jestli jsou všechny relátka a pojistky OK.
Chtělo by to změřit jestli tam jde elektrika z původních kabelů .
Elkim

Příspěvek od Elkim »

Jasny DuDe ja už elektrikáře mám ale, bude mít čas až pozejtří tak to zatim aspoň zjištuju no čím by to mohlo bejt, ale dík žes mi řek že tam to relé bejt nemá, páč mi to příšlo jako kravina aby to takhle bylo a kamarád se semnou hádal že to tam je od serie :)
Elkim

Příspěvek od Elkim »

Hele a nemohlo by to bejt, ten set pro denni sviceni ? viz. http://aukro.cz/item650953103_rele_pro_ ... licia.html ( myslim to relle co tam nema co delat)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Jo to by klidně mohlo bejt . Jak říkám když to člověk nevidí , tak moc neporadí . A jestli jsi řikal že to rozsvítí po nastartování , tak to nejspíš bude ono .
Elkim

Příspěvek od Elkim »

Jasny no je težko poradit, kdyz to nevidíš.
Ale přesně:Dám přez noc baterku na nabíječku,otočim klíčkem rozvítej se kontrolky, nastartuju bez problémů.Mám nastartováno a kontrolka baterky svítí,zapnu světla a zhasne.A hlavně důvod proč by to mohlo bejt to, že když jsem to odnich koupil tak po otočení klíčku ( ješte před tím než sem stim něco dělal) hned pískal bzučák jako když máš rozsvícíno a otevřený dveře jenže světla byli zhasnutý akorát dveře otevřený, a ´bzučelo to stejně. :ugeek:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

cituju: Koupil jsem si Feldu r.v. 99 1.3 ( v papirech je GLXi ale v motoru MPi na plastu, ale to je fuk).
GLXi je stupen vybavy MPi je motor resp ,,zpusob krmeni motoru,, a vse s tim spojene = GLXi a MPi nema spolu nic spolecneho!! ale to je fuk ;)
Elkim

Příspěvek od Elkim »

Fpoho :) ja tem oznacenim nerozumim :´) ale dik
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To ve předu by mohlo být relé jak již bylo řečeno pro denní svícení,nebo by mohlo být spínané světlama.Záleží jak je zapojené.Tady to spíš vypadá,že se přes toto relé spíná buzení altíku.Pak se spíná se světly i okruh buzení.Možná ,že si to někdo zapojil,aby nezapomněl rozsvěcet.Takle mu svítí kontrolka dobíjení a po zapnutí světel se rozsvítí světla a zhasne kontrolka.Co se týká funkce tak by to mělo fungovat normálně.Žárovka dobíjení svítí proti kostře,takže přepínací relé a je to.Ve vypnutém stavu to spojí kontrolku s kostrou v zapnuté s konektorem na altíku.
Odpovědět