Rány/bouchání/vibrace/klepání od kol

Přední i zadní
smazany clen - FK

Re: prave predni kolo boucha a pri 100-120km/h se auto klepe

Příspěvek od smazany clen - FK »

takze mam podobny problem.... dneska jsem vymenil pneu za letni... jel jsem na nakupy.... ujel jsem tak 25km.. vsechno ok.. kdyz jsem se vracel tak jsem zjistil, ze pro rychlsoti nad 80km/h kdyz pridavam plyn, tak se mi rozklepe predek... vidim i jak kmita zleva doprava radicka... vubec nechapu co to je...to rozkmitani je docela silny a prijde mi ze se to zhorsuje,, s tim souvisi i to, ze jsem zacal slyset z prave strany takove chroupani pri volne jizde, obcasne.. nejdriv jsem myslel ze neco tluce pri nerovnostech, ale delalo to i na rovne vzovce... co myslite ? mohl by takhle rozklepat auto vadny stejnobezny kloub na naprave ? zajimavy je ze to kmita jen kdyz pridam plyn.. pokud pojedu 100km/h a sundam nohu z plynu je to v poradku.. zacnu pridavat a v tu ranu se to cely rozkmitava, diky za nazory a rady.
Návštěvník

Re: Pruser bouchání

Příspěvek od Návštěvník »

mám problém, včera z ničeho nic na rovince se objevilo sileny bouchani u kol...ale vubec to nema vliv na rizeni..volant drzi stopu a kdyz jedu pod plynem nebo hodne brzdim tak to neboucha...ale jak pustim plyn a dojizdim ke krizovatce tak to sou rany jak z dela at uz na neutral nebo na rychlost co to muze byt? je uplne jedno jestli jedu po nerovnostech nebo rovince, dela to stejne a je to slyset uz od maly rychlosti
Nanocars - FK

Příspěvek od Nanocars - FK »

Dělá mi to samá při 100 km/h a s plynem silně vibruje,plyn uberu nebo vyřadim vibrace přestanou.Také si nevím rady,kola vyvážena.
BHMartenn

Příspěvek od BHMartenn »

u me to bude vnitrni kloub poloosy, vzal jsem za to rukou a jeden vnitrni kloub ma nejakou velikou vuli, poloosa tam je nejaka volna.. ted o vikendu to budu rozdelavat.
smazany clen - FK

Zdravim, tak je svatek prace tak jsem mel konecne dnes cas to rozdelat... je to jak jsem rikal ... rozpadly kriz vnitrniho homokinetaku, resp jedna jeho cast, vysypany jehlicky... prikladam link na fotku.
http://bhmarten.rajce.idnes.cz/Vnirni_k ... /#kriz.jpg

uz jsem to testnul, zavada odstranena... pri zaberu se chvelo cely auto od cca 50km/h pri 120km/h uz se to nedalo... cim vetsi zaber tim znatelnejsi vibrace.. to samy pridani plynu nebo podrazovani.
vasek125 - FK

Bouchání na přední nápravě

Příspěvek od vasek125 - FK »

Už druhý rok pozoruji zhoršené bouchání zřejmě u pravého předního kola. Podvozek byl kontrolován u odborníků, ale nic nenašli. Dříve to bouchalo občas, nyní skoro pořád, i když není to takové klasické bouchání, jako spíš klepání, hlavně při přejezdu nerovnosti, cítím to i na volantu. Vůli v řízení ale nemám. Mám podezření na kulové čepy, ale ty byly kontrolovány, i když se prý moc zkontrolovat nedají. Co to může ještě dělat? Tlumiče jsou nový 3 roky.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: Bouchání na přední nápravě

Příspěvek od Schimi »

Co silentbloky ramen? Ty umí zabouchat ;)
1,6 sportline 1999
sharpers - FK

vibrace, klepání

Příspěvek od sharpers - FK »

zdravíčko hoši. už nevím kam se obrátit o radu tak to zkusím tadyk. Už od začátku co sem koupil felinu tak bylo v rychlosti okolo 80km/h při přidani plynu v autě citelne silne klepani, vibrace. Bylo to pouze pod plynem, na neutral nic. Při prujezdu levotočivou zatačkou, pod plynem při 50km/h to bylo ještě silnější. Mechanik zjistil jako přičinu vadný silentblok u vodní pumpy, závada se vyřešila. Po pár dnech začalo vibrování znova, teď to dělá kolem 50ky , zase jeom pod plynem, a při prujezdu zatačkou pod plynem je to ještě citelnější. Tak znova do servisu. Všechny silentbloky jak naprava tak motor Ok, poloosy OK, čepy OK, řízení OK, Tlumiče OK, motor usazený správně. Pro jistotu vyměněny svíčky, kabely, rozdělovač, palec rozdělovače, cívka. pořád stejné. Po čem se ještě koukat ? známý říká horní uložení tlumiču ale to mi zase nesedí na verzi že to dělá jen pod plynem. Jo a ještě zkoušel sem i jinou sadu gum a nepomohlo. za případné rady děkuji
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdar,měl sem ten samý problém.Na podzim sem vyměnil tlumiče,tři týdny zpátky mě to na nerovnostech začalo klepat,zjistil sem že jeden tlumič odešel.V pátek sem dal nové tlumiče a vše je vpořádku :D
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Novej tlumič neznamená dobrej tlumič, bohužel jsem koupil tlumiče a bouchaly už od namontování. Taky jsem si myslel, že to tím nemůže být, vyměnil jsem všechno, co se na nápravě vyměnit dalo a až, když jsem zkusil nahodit ty starý vyběhaný tlumiče, tak byl klid. Koupil jsem opět nové tlumiče a OK
a1ex - FK

bouchání od levého předního kola + dotaz na poloosu

Příspěvek od a1ex - FK »

zdravim, objevilo se mi u feldy bouchani od predniho leveho kola. takove kovove rany pri vejzdu do diry tak sem si rikal, ze by to mohl bejt nejspis cep od ramene, tak sundam kolo a koukam cep vypada docela dobre a byl uz jednou menenej. vzhledem k tomu, ze budu ted menit i pravou poloosu, tak sem si jen overil, zda je opravdu vadna a u vnitrniho kloubu je dost vule. pak si najednou vsimnu, ze mi chybi spodni sroub, co drzi trmen brzd a slo s nim snadno hejbat, takze teoreticky mohly rany o kotouc toto delat.

druha vec. mam tu jinou poloosu, kde menim manzety a v prirucce sem cetl, ze vnitrni kloub se ma nejak poznacit (poloha vnejsiho dilu a hnaci hridele) a ze je tam taky nejaka upevnovaci deska

takze se ptam...
1) jak poznam spatnej cep ramene?
2) je nejakej jinej zdroj bouchani u predniho kola pri prejezdu diry?
3) co je to ta upevnovaci deska u vnitrniho kloubu? (neni to ten krouzek co drzi tu triramenou hvezdu s valeckama?)
4) k cemu se ma poznacit ta poloha na tom vnitrnim kloubu a je to moc dolezity? (me to pripada uplne symetricky a ze je jedno, jak se to tam da zpet)

jo a jeste sem zapomel, na ty novy poloose neni drazka na ten vyvazovaci valecek. mam ho teda dat priblizne do stejneho mista, jako je na ty stary poloose nebo tam teda neni potreba?
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Re: bouchání od levého předního kola + dotaz na poloosu

Příspěvek od jirkaf »

Poradim s prvníma dvěma:
1) čep když je novej tak sním jde dost ztuha hýbat, když je vymlácenej tak sním hneš úplně krásně a má vůli jakoby nahoru a dolu
2) může to bejt uložení tlumiče a jeho ložisko (nahoře v upevnění do kastle), ale k tomu se dostaneš když stáhneš pružinu a postupně to zvrchu rozebereš. vyměnil bych tu velkou gumu a i to ložisko, jsou to skoro korunový položky.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

to lozisko sem shodou okolnosti menil na druhym tlumici nedavno, takze vim jak na to (prima prace bez stahovaku :]), ale na to kouknu az jako naposled, protoze to co sem menil vypadalo dobre.

jinak sem kvuli vyndani poloosy sundaval cep na druhy strane a hybat s nim slo uplne v pohode, ale ze by mel vuli nahoru/dolu to vubec. podobne na tom bude podle me i ten druhej, protoze to vypada, ze byli meneny stejne.

dal... cetl jsem v jinym tematu, ze kdyz vyndam komplet poloosu z prevodovky, tak ze mi z ni vytece olej, ale nestalo se tak? to ten olej drzej ty gufera? moc se v tom nevyznam :]
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Když vyndáš poloosu z převodovky tak ti olej vždy vyteče ledaže bys tam skoro žádnej neměl :D
spodní kuláky jsem teď edávno taky měnil a jeden byl jak novej a ten u škarpy (vpravo) byl uplně mrtvej :)
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Jeden ze zdrojů bouchání od předního kola je chybějící přítlačná pružinka na brzdové desce. Dělá to celkem silný "kovový" zvuk.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

takze uz mam hotovo. poloosa sla ven celkem dobre. stacila asi 3 metry dlouha trubka na povoleni matky a pak sem sundal cep ramene a bylo to. bouchani pri prujizdu levotocivou zatackou zmizlo

to bouchani od leveho kola pri prujezdu diry taky zmizlo. bylo to zrejme tim brzdovym trmenem, kterej bouchal do kotouce.

jo a s tim olejem... fakt vubec nic nevyteklo :) skusim sundat nahon tacho a kouknout, jestli tam jeste nejakej je :) (ale naposled mi to vubec neslo) je pravda ze mam spojku celkem oblitou od oleje a chybi mi prachovka u tycky od radici paky. muze odtud tect olej?
Mi nerikejte, ze bych pri razeni nepoznal, ze nemam olej v prevodovce :]

EDIT: no dolil sem tam asi tak litr oleje, takze ho tam opravdu moc nebylo :) jde tam trochu lip radit jednicka, jinak je to skoro stejny :D
smazany clen - FK

Re: vibrace, klepání

Zdar sherpre,

tohle řeším taky ale naopak - při průjezdu pravotočivou třepe pod plynem, vlevo OK a už skoro 3 měsíce a pořád se nemůžu dohrabat do cíle, teď jsem taky přišel na to, že mi to dělá silent motoru..mám nový..uvidíme. Jak říkává Miloš z TW, ve většině případů má na tom podíl poloosa, vyměnit homokloub, a kříž na vnitřní straně ;) To horní uložení tlumičů může mít též podíl - hňápe do kastle :!: co kola, jsou vyvážená :?:
a1ex - FK

klepání/bouchání

Příspěvek od a1ex - FK »

zdravim,nedavno jsem musel na dalnici hodne prudce brzdit z cca 140 sem zaflekoval auto, obrovskej dym a nakonec nemile prekvapeni. auto zacalo docela dost vybrovat a to uz pri rozjizdeni z nulovy rychlost. je to takovej divnej pocit, jako by byl nejakej defekt na gume, jakoby boule, ale kola se zdaj v poradku. pri jizde se tedy ozivaji pravidelne rany, ktere se s rychlosti stupnuji. od cca 80-90 se zacina docela klepat volant a pri cca 120 je to uz fakt hodne. zbezne sem prohlidl podvozek a nic moc sem nenasel, snad jen ze se objevila vule na leve poloose ve smeru kolo <-> prevodovka. nedavno jsem menil pravou poloosu, ale moc se mi to nezda. kde muze byt vsude problem?
TLukes - FK

Re: klepání/bouchání

Příspěvek od TLukes - FK »

a co pneu? jestli sis takovým bržděním nevybrousil plošky
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

dost možná bych prohlídl kotouče, jestli se nezvlnily. Z takové rychlosti zašprajcnout auto je to docela možné.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

tak Tlukes mel pravdu a ja mel taky podezreni prave na pneu. na aute se to nezdalo, ale kdyz jsem je sundal, tak tam byla probrzdena ploska, takze je muzu vyhodit. aspon me to rozhoupalo ke koupi novejch alu :)
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

Kluci a co tlumiče?
smazany clen - FK

já je vyměnil nedávno aj s uložením, ale jak on, to nevím... ;)
EDIT: teď se dívám - má je OK
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Pokud říkáš že vše ostatní je OK , tak udělej to uložení tlumičů . Je to otázka 100,- ale musíš zhodit tlumiče .
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

mam presne stejny problem. Velke lupani, krupani a kdo vi co jeste od leveho predniho kola. Byl jsem s tim dneska u kamose a ten mi rekl, ze to vypada na vnitrni kloub na poloose. Krupe to pri jizde na rovince i v zatackach, jak pri male tak velke rychlosti. Zvuk je to strasny, ale ve volatnu to necitim. Setkal se s tim uz nekdo?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 05. čer 2009 11:45:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

Hanus
Ty uz zadnej problem nemas :D
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

Návštěvník píše:mám problém, včera z ničeho nic na rovince se objevilo sileny bouchani u kol...ale vubec to nema vliv na rizeni..volant drzi stopu a kdyz jedu pod plynem nebo hodne brzdim tak to neboucha...ale jak pustim plyn a dojizdim ke krizovatce tak to sou rany jak z dela at uz na neutral nebo na rychlost co to muze byt? je uplne jedno jestli jedu po nerovnostech nebo rovince, dela to stejne a je to slyset uz od maly rychlosti
kamo a ty mas temer jiste povoleny predni kola nebo aspon jenom jedno,zkus je dotahnout a dej tady vedet:-)
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
IMO17 - FK

Příspěvek od IMO17 - FK »

Nazdarek, nechcem zakladať novú tému tak to šupnem teda SEM!
Už peknú dobu riešim vibrácie volantu od 80Km/h.
Vymenil som už skoro všetko na prednej náprave, začal som uložením tlmičov + tlmiče, nové ložiská + náboje, nové brzdy, druhá prevodovka, vodná pumpa + silentblok, čapy na ramenách a riadení + geoška :oops: a tie skurv..é vybrácie nie a nie prestať..... vymené 3 páry pneu + zadné + zimne a žiadna zmena.
A teraz naposledy po výmene vodnej pumpy začalo vybrovanie zosilnovať aj pri brzdení..... pred tým ked som okolo 120km/h pustil plyn volant sa ešte viac rozvibroval, stačilo mierne pritlačiť brzdu a bol pokoj, ale teraz sa začne klepať ešte viac! :x
Jediné čo neni vymenené sú ramená, ale tam tie silentbloky sú ,,hádam dobré,, :idea: kamarát to pozeral, i keď mne sa zdá že by sa tak ten zadný nemal mať takú vôlu, ale on vravel, že to je normálne..... :o

Prosím poraďte čo s tým.... nikto si s tým nevie dať rady, ďalší známi mi povedal, že skús ešte vymeniť tie ramná, šak tie si ešte nemenil.
Neviete čo by to mohlo ešte robiť? šak ja som už z toho ozaj debil.
Ináč auto to je felicia combi rv 97 375 000km :mrgreen:

Za všetky rady vopred Ďakujem
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

presne tak problem vyresen.. ale cim to bylo zpusobeno nikdo nevi.. i kdyz se vymenila cela poloosa porad to triskalo. Vymenila se komplet těhlice a je ticho. Podle Hromyho bylo lozisko vporadku.. je to zahada.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
smazany clen - FK

IMO17 píše:Nazdarek, nechcem zakladať novú tému tak to šupnem teda SEM!
Už peknú dobu riešim vibrácie volantu od 80Km/h.
Vymenil som už skoro všetko na prednej náprave, začal som uložením tlmičov + tlmiče, nové ložiská + náboje, nové brzdy, druhá prevodovka, vodná pumpa + silentblok, čapy na ramenách a riadení + geoška :oops: a tie skurv..é vybrácie nie a nie prestať..... vymené 3 páry pneu + zadné + zimne a žiadna zmena.
A teraz naposledy po výmene vodnej pumpy začalo vybrovanie zosilnovať aj pri brzdení..... pred tým ked som okolo 120km/h pustil plyn volant sa ešte viac rozvibroval, stačilo mierne pritlačiť brzdu a bol pokoj, ale teraz sa začne klepať ešte viac! :x
Jediné čo neni vymenené sú ramená, ale tam tie silentbloky sú ,,hádam dobré,, :idea: kamarát to pozeral, i keď mne sa zdá že by sa tak ten zadný nemal mať takú vôlu, ale on vravel, že to je normálne..... :o

Prosím poraďte čo s tým.... nikto si s tým nevie dať rady, ďalší známi mi povedal, že skús ešte vymeniť tie ramná, šak tie si ešte nemenil.
Neviete čo by to mohlo ešte robiť? šak ja som už z toho ozaj debil.
Ináč auto to je felicia combi rv 97 375 000km :mrgreen:

Za všetky rady vopred Ďakujem
dívám se že už má něco za sebou :lol: noo já jsem teď na 1,6 měnil silent motoru a dole poladil vzpěru a musím říct, že je to super změna. Uložení motoru bych nepodceňoval, ten přenáší velké vibrace, mrkni na to, zkontrolovat vodítka třmenů (ale to by se auto třepalo třeba jen v nízkých otáčkách - kotouč se v jednom místě přiblíží obložení, při vyšších otáčkách je to už de facto neznatelné), poloosa má vůli? může to být taky kříž (vnitřní kloub), diferák ne když je nová převodovka. A co základní věc - vyvážit kola a dorvat na krev :!:

EDIT: aha jen vibrace volantu, tak to ber v potaz tu poslední větu ;)
IMO17 - FK

Silentbloky motoru motoru skoro nové, resp na vodnej pumpe nový, vymenené aj s pumpou, na prevodovke nový, reakčný silentblok nemá žiadne opotrebenie. :?
Poloosi nové, majú najazdených cca 30 000km. Ale po výmene nebol badať žiaden rozdiel. Tento problém riešim už pekne dlhú dobu a za toho PÁNA nemôžem na to prísť ani JA a ani nikto známi z automechanikov. :oops:
Kolesá vyvážené, zimné som kúpil pre istotu nové, ale zase len bez rozdielu na vibrácie.
Od motoru by som ich vylúčil, lebo či mám zaradenú rýchlosť, alebo sa kotúľam na volnobehu vibrácie sú rovnaké.... rozdiel je akurtát pri pridanom plyne a ked plyn pustím tak sa volant rozkelpe ešte viac.... :x
Už som z toho pekne zúfalý.... šak kurňa na náprave viac menej všetko vymené, skontrolované a ono žiadna zmena? :o
Už ma i napadali myšlienky, že auto vymeniť, ale je mi ho ľúto, lebo som s ním ozaj spokojný.... no až na tie vybrácie s ktorých ma raz šlak trafí. :x
Po návšteve 3ch servisov, kde mi povedali, že je všetko v poriadku, ale nemajú ani tucha prečo ten volant klepe.
Tak sa obraciam na Vás ako odborníkov čo s tým ďalej, prípadne ak má niekto dielnu by som prišiel k nemu a nech sa na to mrkne ON! Samozrejeme nechcem to zadara! :P
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdar,nemáš náhodů už vychoděnů převodku řízení???Mě něco podobného dělala vybůchaná převodka ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

A co homogenní klouby? Zkontrolované? :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
IMO17 - FK

Riadenie je skoro nové, menené pred 40 000km, takže bez vôle, a homo kĺby taktiež v norme.... majú malinkú vôlu, ale ako som už písal teto problém riešim už nejaký ten piatok takže obe poloosi boli vymenené,ale bez rozdielu vibrácii. :x
smazany clen - FK

Mě už ty vibrace taky trápí dlouho, ovšem mě vibruje celé auto, už jsem toho hodně vyměnil a hodně moc se to zlepšilo, vibruje mi při zátahu, ale jen v nízkých otáčkách a jen při průjezdu pravotočivou zatáčkou pod plynem a někdy po rovině na 2. a 3. kvalt, měli jsem podezření na diferák, jenže ten se vyloučil, protože to nedělá na obě strany. Nějak jsem si zvykl, prostě já už nevidím šanci feldu dokonale vyléčit, no ale NENADĚLÁŠ NIC :roll: Na to řízení se kldině podivej, třeba jde zas do kytek.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj,chtel sem se zeptat. Mam takovy problem. Kdyz je zima a pridam prudce plyn a nebo zase kdyz jedu a plyn pustim- ne plynule a rychle ,tak mi tam vzdy neco bouchne,nevite co by to mohlo byt? Ale dela to jen kdyz je zima nebo kdyz jedu do prace a je chladno. V lete to nedela. Diky za pomoc
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A mě tohle dělá zase jenom ve vedru, řekl bych, že je to zadní silentblok převodovky
sharpers - FK

Příspěvek od sharpers - FK »

podle servisaka mam klouby a poloosy v pořadku, tlumiče mají najete 20tis tak snad taky ne, myslím že je to teda uložení pravého předního tlumiče, pač když auto stojí, tak tlumič chytnu a trochu s ním zahýbu tak je volný , o něco bouchá a klepe....tak až se dostanu k stahováku na pružiny tak to opravím
Milan

Příspěvek od Milan »

Prajem Vám pekný deň.
Myslel som si, že len ja mám ten problém, ale vidím, že nás je tu viac.
Mne klepe pravá strana len pri zábere ked pridám plyn a to pri obehovaní, alebo ˇkeď musím pridať do kopca.
Mám na svoju metodu. Pridávam s veľkým citom, jemné zrýchľovanie, naučil som sa s tým žiť. Ale ma to aj tak se........., lebo keď potrebujem obehnuť pomalšie auto tak je problém s vibráciami tu.
Na prednej náprave som nemenil vnútorné klby, lebo je tam nejaká vôľa, tak to chcem skúsiť, čo to urobí. Pravý vnútorný klb ma vačšiu vôľu jak ten pravý, tak si myslím, že tu asi bude problém.
Potrebujem od Vás hlavne poradiť akú značku, výrobcu vnútorných klbov mám kúpiť. Dobrá cena a kvalita. Nerád by som to znovu rozoberal.
Mám ešte jedem plán a to taký, možno ma vysmejete, ale k náprave namontujem kameru a budem to koumať na nahrávať za jazdy a potom doma v klidku hľadať problém. Predsa niektorá časť motora alebo nápravy musí rezonovať, vibrovať.
Tento problém s vibráciami sa dá zistiť len za jazdy pri zaťažení. Preto vidím jedine riešenie, nahráť si to na kameru a v PC si to prehrávať.
S pozdravom Milan
smazany clen - FK

Tvůj problém je jako můj přes kopírák :( s tím citlivým přidáváním na plyn to máš pravdu, to fakt pak tolik netřepe, mně to teda třepe tak do 2500ot. Základ je mít vyvážená kola ;) Klouby kupuju vika a jsem zatím spokojen, ovšem někdo asi doporučí spidan. To ti poradí jiní.

S tou kamerou supr nápad, jen to zrealizovat, ať nepřijde k úrazu :lol:
smazany clen - FK

Tak pořád bádám a bádám a zjistil jsem, že by mé vibrace mohlo způsobovat nějaké čidlo, auto mi hodně pocukává a hlavně když při přeřazení na dvojku přidám plyn tak táhne, ale pak v problematických otáčkách nastává výkonová díra(a vibrace) pak už plynule zrychluje a netřepe se.

Takže Milane
Já tedy půjdu po VN okruhu, první budou svíčky, beru NB, VAG, pomocníka a budu opět zkoumat jak se auto chová.

Je to těžké, když člověk pořád ještě neví, jestli to dělá mechanika nebo elektronika :roll:
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Neviete ci su rovnake homkinetaky z favorita na feliciu 1.6?
smazany clen - FK

jo, ale myslínm, že ne ze všech fáv
Milan

Příspěvek od Milan »

Prajem Vám pekný deň.
Predminule som niečo písal o vibráciach na prednej náprave.
Dnes som sa vrátil z domova a hneď Vám píšem svoje dojmy po výmene vnútorných klbov.
Opravu som si naplánoval aj s výmenov oleja /MOGUL 75W-90/. Takže v prvom rade som vypustil olej. Začal som pravou stranou. Povolil som maticu poloosy a kola. Zvihol som predné koleso zdvihákom ako keď meníte koleso, len si potom musíte z bezpečnostných dôvodou zaistiť auto, lebo keď nemáte kanal, tak budete si musieť ľahnúť pod auto pri vyberaní poloosy. Nebudem Vám popisovať všetko detailne, ale nezabudnite si skontrolovať aj guľové čapy.
Pred demontážou poloosy z prevodovky som skontroloval radiálnu vôlu vnut. klbu v ložisku prevodovky. Ľava strana nepatrná vôľa, pravá strana citeľná vôla. Pravú poloos som vybral z prevodovky /miesto spolujazdca/. Zdemontoval som pravý vnútorný kĺb a začal som ho detailne kontrolovať, všetké trecie miesta. Čo som zistil ?
Časť klbu, ktorá sa vsúva do prevodovky niesla znaky preklzovania vnútorného krúžku ložiska prevodovky. Tak som prstom siahol na vnútorný krúžok ložiska v prevodovke a zistil som, že krúžok je opotrebovaný a cíteľne aj prstom sa to dalo zistiť, že v určitom mieste bol odskok. /Na pravej strane to nebolo/.
Tak som skontroloval vnútornú časť klbu t.j. hviezdicu, ktorá neniesla znaky opotrebenia - jednoducho, bola OK.
Vo vnútornej časti, kde so pohybovala hviezdica klbu, tak som prstom nahmatal otisk a v jednej časti trojcipu bol fajny píting - opotrebované miesto.
Tu som došiel k záveru, že celý problém spočíva v ložisku prevodovky a vnútorného kĺbu.
Myslím si, že keď je v prevodovke málo oleja, tak ložisko prevodovky pre poloos sa zaťažením zadrháva, preklzuje vnútorný krúžok, tým, postupom času tam vzniká radiálna vôľa, ktorá ma za následok vibrácie prednej napravy.
Ľavá strana bola podstatne v lepšom stane.
Po uvedenej oprave, som prešiel 600 km a som spokojný. Vibrácie ustali. Lenže som na pozore, čo sa týka pravého ložiska prevodovky. Pretože radiálna vôľa sa mi síce zmenšila výmenou klbu, ale vždy tam je. Potrebovalo by to vymeniť ešte ložisko v prevodovke a to není sranda.
Keď budete meniť klby, pokúste sa zamerať na uvedený problém. Budem rád, keď Vám tento poznatok pomôže, ale budem rád aj za opačný nazor. Je to moja úvaha a poznatok, aký som nadobudol pri oprave svojej Felície.
S pozdravom Milan
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Ked vytocim plny pravy tak mi to riadne buchne, tak chyba je v vnutornom alebo vonkajsom klbe? A pasuje homokineticky klb z favorita rok 1990 na fel. 1.6 rok 98?Diky za rady
smazany clen - FK

problém je ve vnějším, vnitřní má vliv spíše na vibrace. S tou kompatibilitou ti neporadím, nevím jistě, tak ať nekecám :)
retbal

Boucháni od předku.

Příspěvek od retbal »

Zdravím, mám Feldu 1,3, najeto asi 80 tisic km. Před nedávnem jsem začal vnímat zepředu takové klepání( jestli bydlíte v Praze tak takhle občas klepou nizkopodlažní autobusy v Praze). Klepání se projevuje spíš na menších hrbolech, na záplatách na silnicích a nerovnostech. Při přejíždění retardéru není slyšet. Nevíte co by to mohlo být?
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Boucháni od předku.

Příspěvek od 103457 »

Všechno možné.
To musíš vysledovat a přesně říct, kdy to dělá.
pod plynem, bez plynu, v rejdu, na rovině, když přibrzdíš nebo když nebrzdíš, když se rozjíždíš rovně nebo v rejdu, je toho mraky, takhle ti nikdo neodpoví
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

ano, musíš napsat přesnější info. Ale pokud máš najeto 80 000km, tak je možné že tam jsou origo čepy. Takže bych to tipnul na čepy řízení nebo čepy ramen. lepší udělat oba najednou. Nebo to může být uložení tlumičů...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
retbal

Příspěvek od retbal »

Tak za chvili pojedu tak to budu sledovat, ale myslim že to dělalo kdykoliv. Pod plynem, bez plynu, v rejdu, ale ještě to vysleduju.
Odpovědět