Hučící přední brzdy
-
Jurka - FK
Hučící přední brzdy
Mě teĎ v zimě začalo dělat, že když se ráno rozjedu a zabrzdím, tak to hučí jakoby zrezlej kotouč nebo špína mezi deskama a kotoučem nebo co já nevím...po pátým zabrždění už skoro OK, ale když jedu pomalilinku a šlápnu na brzdu, tak furt jakoby tam něco bylo.... Mám desky a kotouče Ferodo a jezdím denně a najeto na nich mám tak 13000km a vypadají dobře. Jak jste na tom vy dělá Vám to taky nebo mám hledat chybu jen u sebe? Jinak v létě v poho začlo to teď v zimě při těch velkejch mrazech
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Re: Taky Vám teď hučí brzdy?
Něco podobnýho pozoruju i já . Občas mi připadne jako by byli obroušeny desky a ozývá se při brždění takovej hluk . Jenže dsky aj kotouče jsou OK . Jestli to je tou zimou , to nevím .
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi to dělá a to parkuju v garáži.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
-
Spejla - FK
To je orezlejma kotoučema, respetivě se teď v zimně solí a agresivní sůl udělá povlak na kotouči, a jak píšete po 5 zebrždění je to v pohodě.Kotouč orezne rychle 
-
Jurka - FK
To mě taky napadlo, ale když jezdíš denně? A hlavně je sucho dojedu dom brzdy čisté neprší a druhej den ráno to stejný...
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Určitě na to působy vlhkost . Ale přece jen přes noc to neorezne ne ? To by trvalo trochu dýl , ne ?
-
Gex - FK
Kolegové
Poslední dobou mi to dělá taky moje kotouče a destičky maj 2000Km , takže to bude tou vlhkostí a solí, Jak už jste psali
Poslední dobou mi to dělá taky moje kotouče a destičky maj 2000Km , takže to bude tou vlhkostí a solí, Jak už jste psali
-
smazany clen - FK
Většinou to je způsobeno solí a vlhkostí, i když je silnice suchá uklizená tak se tohle po ránu objevuje, protože přece jen když se brzdí tak se brzdy ohřejou a pak jak zastavíte a chladne to tak to nepatrně navlhne - orosí se.
-
Bolthorn - FK
jj taky to mám, ale je to snad poprvé za pět let co to pozoruji..
-
Jurka - FK
No mě právě taky...vůbec si nevybavuju, že bych tyhle problémy měl minulej rok....
-
drv.Astor - FK
Me to dela taky...jezdim v podstate denne a kazde rano kdyz sednu do auta tak brzdy chvili huci...asi je to ze soli a sracek na ceste, kotouce rychleji oxidujou... Dela to i tatovi na oktavce, takze je to asi normal
-
Nonamed - FK
taky mi hučí, považuju to za bezvýznamný... pár dnů Green stála na koleji a pak to bylo cejtit až do pedálu 
(btw, v létě dělám vypínač na abs, ono to ani na suchý silnici nechce pořádně brzdit)
(btw, v létě dělám vypínač na abs, ono to ani na suchý silnici nechce pořádně brzdit)
-
smazany clen - FK
Mně to nedělá, ale to jsem před zimou stříkal ty blbosti okolo kola odrezovačem a taky silikonovým olejem. Tak asi proto.
-
Nonamed - FK
my se ale bavíme o tom jak drhnou destičky po kotouči
a tam olej 9 z deseti mechaniků zásadně neleje 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ti na suchý silnici zabírá abs?Nonamed píše:taky mi hučí, považuju to za bezvýznamný... pár dnů Green stála na koleji a pak to bylo cejtit až do pedálu
-
DeeKey - FK
taky mi to tak hučelo ale jen na straně u řidiče. vyměnil jsem tam brzdové destičky a všechno je v pohodě. samozřejmě, že jsem přitom hned obrousil kotouš a pročistil obložení 
-
West - FK
tiež mi to hučí
ale len po ránu, prikláňam sa k tej soli a vlhku... hrdza je sviňa 
-
SobiM - FK
Taky ze začátku mi to hučí při brždění..párkrát zabrzdím a je pokoj..
u mna to same 2-3 x brzda a je to preč,robilo mi to po vymene a nielen v zime ,už som to chcel dat skontrolovat ,ale vidim ,že to je asi normal 
Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
hlásím se že mě to taky dělá.na tu feldu si budu ještě asi dlouho zvykat.mě přijde že podle teploty venku se to auto chová vždycky jinak.pokaždy je něco jinak 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
X-ferda - FK
Hučící brzdy
Mam problem z brzdama....kdyz jedu treba pres 100 km/hod a zacnu tvrdeji brzdit,tak predni brzdy zacnou hucet a je to taky divny pocit,jako kdyby to tam poradne nedolehalo
A to pritom brzdy byly zkontrolovany nedavno v servisu! Nevite co to muze byt?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hučící brzdy
Myslím, že při rychlosti 100km a ostrém brzdění je to normální, že jsou brzdy hlučný.
Mě to dělá i při nízkých rychlostech, ovšem dělaj to drážky a díry v kotoučích.
Mě to dělá i při nízkých rychlostech, ovšem dělaj to drážky a díry v kotoučích.
-
X-ferda - FK
mi to pripada,jak kyby to na sebe nedolehalo,takovy vibrace...nevim jak to popsat 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vibrace můžou dělat křivý kotouče
-
X-ferda - FK
a to v tom servisu nepoznaly? je to asi mesic zpet a byl to skodovackej servis
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že na autě se to nepozná, já je vždy hodím na soustruh a tam je to hned jasný, je to jenom jeden šroubek a jsou z auta dole.
-
X-ferda - FK
aha...budu to muset nejak poresit...je to fakt neprijemny,kdyz brzdim ze 130 treba na 90,se bojim,ze to neubrzdi 
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi to takhle blbě hučí. Zní to jako kdyby se ty kotouče při tom brždění přehřáli. Dělá to jen při tom delším intenzivním brždění z vyšší rychlosti. Vyměnil jsem kotouče za děrovaný, kompletně s celou brzdovkou, nový desky a stejně to hučí. A ještě navíc hučej ty blbý dírky i při malý rychlosti. Myslím, že se toho nepujde zbavit, něco se rozrezonuje od těch brz a pak to hučí.
Jediný co by mohlo pomoct by bylo dát chlazený kotouče, myslím, že ty origo nejsou dělaný na tu teplotu co tam vznikne a hucí to. Ne že by to nezabrzdilo, ale je to nepříjemný.
Jediný co by mohlo pomoct by bylo dát chlazený kotouče, myslím, že ty origo nejsou dělaný na tu teplotu co tam vznikne a hucí to. Ne že by to nezabrzdilo, ale je to nepříjemný.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
X-ferda - FK
presne tak,je to fakt hnusnej pocit...kola se klepou,sice to brzdi,ale ten strach tam proste je 
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Musíš jezdit tak aby jsi se nedostal až na to hučení
Já se s tím snažím počítat a když to začne hučet, tak povolím brzdu ono to přestane a můžu zase brzdit dál v klidu
no a když by byla krizovka, tak to holt musím překousnout a vydržet to hučení
Já se s tím snažím počítat a když to začne hučet, tak povolím brzdu ono to přestane a můžu zase brzdit dál v klidu
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
- už taky vše pryč 
-
gerrik - FK
Tak pokud to cítíš v pedálu, tak je něco špatně mechanicky, asi kotouč. Pokud jen hluk, tak to můžou dělat levné destičky.
-
Návštěvník
Dělalo mi to taky a pomohla výměna kotoučů-destičky zůstaly původní.
-
slegrusik - FK
Ahoj, nevím kam jsem měl napsat svůj příspěvek tak jsem to dal sem...snad jsem se trefil
Chalpci, chci se vás zeptat jak poznám, že destičky jsou sjetý a je třeba je měnit? Nedávno jsem na ně koukal a zdálo se mi, že mají ještě velkou tloušťku. Kolik mají mít desky min. tloušťku? Ptám se, protože třeba po dešti když kotouče oreznou tak chvilku při přibždění brdy skřípou nebo jak to nazvat, šustí. Teď mi brzdy šustí stále! Řikal jsem si, že to možná způsobuje mráz a vlhkost v tomto počasí. Nebo budou už nejspíš deštičky špatné? Jak jsou na tom kotouče? Kdy je měnit? Prosím, vysvětlete mi to někdo
Přemýšlím, že budu muset někomu auto zavést aby mi zkontroloval brzdy komplet. Totiž nevím jak brzdy řešil původní majitel. Já s nimi ještě nic nemusel dělat asi až teď...
Díky mockrát za radu
Chalpci, chci se vás zeptat jak poznám, že destičky jsou sjetý a je třeba je měnit? Nedávno jsem na ně koukal a zdálo se mi, že mají ještě velkou tloušťku. Kolik mají mít desky min. tloušťku? Ptám se, protože třeba po dešti když kotouče oreznou tak chvilku při přibždění brdy skřípou nebo jak to nazvat, šustí. Teď mi brzdy šustí stále! Řikal jsem si, že to možná způsobuje mráz a vlhkost v tomto počasí. Nebo budou už nejspíš deštičky špatné? Jak jsou na tom kotouče? Kdy je měnit? Prosím, vysvětlete mi to někdo
Přemýšlím, že budu muset někomu auto zavést aby mi zkontroloval brzdy komplet. Totiž nevím jak brzdy řešil původní majitel. Já s nimi ještě nic nemusel dělat asi až teď...
Díky mockrát za radu
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
I desticky i kotouce maji samozdrejmne sve minimum
Kotouce snad 11,4mm tlouska (nejaky desetinky zas az tak neres) pak samozdrejmne jde jeste o povrch zda desticky brzdi po cele plose a z obou stran.
desticky u nich to je nejaky ten mm presnou hodnotu ti ted nereknu.
U brzd je hlavne treba zkontrolovat zda vse volne chodi - pisty zda se hybou a trmen ve vodicich cepech. A pak ze se pist vraci po odbrzdeni.
Kotouce snad 11,4mm tlouska (nejaky desetinky zas az tak neres) pak samozdrejmne jde jeste o povrch zda desticky brzdi po cele plose a z obou stran.
desticky u nich to je nejaky ten mm presnou hodnotu ti ted nereknu.
U brzd je hlavne treba zkontrolovat zda vse volne chodi - pisty zda se hybou a trmen ve vodicich cepech. A pak ze se pist vraci po odbrzdeni.
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem koupil nový origo destičky nasadil jsem je a při brždění mi pískali tak sem nechal stočit kotouče a stejně pískají dál, řikali mi že to prostě ty destičky dělaj že kdybych koupil nějaký levnější krámy tak mi to dělat nebude. To by ale nemělo ne? Co si o tom myslíte? A jaké jsou vaše zkušenosti?
sraž hrany 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
pro slegrusik :
Destičky jsem měnil když měli asi 3 mm
Destičky jsem měnil když měli asi 3 mm
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

destičekizzyx píše:Hrany čeho těch destiček nebo kotouču?
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
vážně to mi říkej že je to taková prkotina. Jak je to možne že to dělaji ty hrany
Mne robilo to iste na doskach TRW. Po vymene za originaly OK
-
Teea - FK
Vyreseno - Hucivy zvuk plus jemne vrneni v rizeni
Ahoj.
CCa pred mesicem jak byly ty velky horka se mi na dalnici po cca 200km v omezeni 80 zacalo ozyvat huceni nekde z predu nejde to vsak lokalizovat. Zvuk pripominal tak trochu zatacejici salinu ale trosku hlubsi. A zaroven jsem citil jemne vrneni ve volantu. Objevovalo se to jen pri jizde ustalenou rychllosti a pokud se pootocilo volantem nebo dala noha z plynu nebo pridalo tak to prestalo i pribrzdit jsem zkousel abych vyloucil brzdy jednou zabralo jednou nee.
Prosel jsem komplet brzdy nic jsem nenasel Kotouce jsou orginal maji 75tis desky cca 15tis. Vce se volne hybe nic nebylo zatvrdle. Cepy rizueni OK spodni cepy pravy jsem vymenil byl volny. Jedine co jsem nasel tak na dynamickem tlumici poloosy tak ten se volne protacel a pri protaceni rezonoval.
Ten jsem namazal. Pak se ochladilo a uz se to neopakovalo.
Ted ale jak je zase teplo to prislo znova. Objevuje se to cca po ujeti 20km a pri ustalene jizde.
Zkusim jeste vymenit gumu na tom dynamickem tlumici ale uz fakt nevim co by to mohlo byt. Pritom mi to pripada jako by to slo z leve strany. Ale presne se to urcite neda.
Nemel nekdo nekdy podobny problem ?
Diky
CCa pred mesicem jak byly ty velky horka se mi na dalnici po cca 200km v omezeni 80 zacalo ozyvat huceni nekde z predu nejde to vsak lokalizovat. Zvuk pripominal tak trochu zatacejici salinu ale trosku hlubsi. A zaroven jsem citil jemne vrneni ve volantu. Objevovalo se to jen pri jizde ustalenou rychllosti a pokud se pootocilo volantem nebo dala noha z plynu nebo pridalo tak to prestalo i pribrzdit jsem zkousel abych vyloucil brzdy jednou zabralo jednou nee.
Prosel jsem komplet brzdy nic jsem nenasel Kotouce jsou orginal maji 75tis desky cca 15tis. Vce se volne hybe nic nebylo zatvrdle. Cepy rizueni OK spodni cepy pravy jsem vymenil byl volny. Jedine co jsem nasel tak na dynamickem tlumici poloosy tak ten se volne protacel a pri protaceni rezonoval.
Ten jsem namazal. Pak se ochladilo a uz se to neopakovalo.
Ted ale jak je zase teplo to prislo znova. Objevuje se to cca po ujeti 20km a pri ustalene jizde.
Zkusim jeste vymenit gumu na tom dynamickem tlumici ale uz fakt nevim co by to mohlo byt. Pritom mi to pripada jako by to slo z leve strany. Ale presne se to urcite neda.
Nemel nekdo nekdy podobny problem ?
Diky
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 04. črc 2010 5:34:19, celkem upraveno 1 x.
-
Teea - FK
Re: Hucivy zvuk plus jemne vrneni v rizeni pridano video
Tak vypada to ze to jde z leva
A ted se to projevuje uz i pri male rychlosti pri rozjezdu.
Natocil jsem neco mobilem kdyby nekoho napadlo co by to mohlo vydavat sem s tim
http://musiolek.rkka.cz/mcaf/download/m/feli/
M.
A ted se to projevuje uz i pri male rychlosti pri rozjezdu.
Natocil jsem neco mobilem kdyby nekoho napadlo co by to mohlo vydavat sem s tim
http://musiolek.rkka.cz/mcaf/download/m/feli/
M.
-
Teea - FK
Re: Vyreseno - Hucivy zvuk plus jemne vrneni v rizeni
Takze vyreseno. Byly to nakonec brzdy. Zatuhl spodni cep trmenu leve brzdy.
Pri kontrole pred mesicem kdy to delalo jen nekdy se jeste hybal. Ted uz byl totalne tuhy
Vi nekdo jak toto tema presunout do oddeleni brzd ?
Diky
M.
Marty_pv: Přesunuto, přidáno do FAQ
Pri kontrole pred mesicem kdy to delalo jen nekdy se jeste hybal. Ted uz byl totalne tuhy
Vi nekdo jak toto tema presunout do oddeleni brzd ?
Diky
M.
Marty_pv: Přesunuto, přidáno do FAQ
-
Birosa - FK
zdravím mohol by si mi prosím ta povedať ako si to odstánil? si vymenil celý trmen alebo si ho premazal alebo wd40? dik
-
Teea - FK
Ne nemenil jsem nebylo to jeste v tak hroznym stavu cely ten cep jsem ocistil vevnitr vystrikal WDckem A pak namazal grafit. vazelinou a slozil dohromady. A vse funguje OK.