SOS !po cisteni klapka se houpe otackomer !1,6MPI

MPi 1AV
AEE
vpavel - FK

SOS !po cisteni klapka se houpe otackomer !1,6MPI

Příspěvek od vpavel - FK »

Predtim obcas se chipne , na volno beh ma tak 500-650--750 otacek jak kdy .
Dnes jsem to vycistil klapka ( je hodne spinavy ) bzdovka , apak benzin ,je uplne cista ,po montaz a nastavit zakladni nastaveni atd...................motor chova uplne jinak , otacek porad nejaky 800-950 , a houpe se to ,proste nahoru dolu ..................porad a porad ,rucikcku otackomer porad hejbe ,( vse eletrospotrebic vcetne klimatizace je vypnuty )

cidlo pod termostat je nova ,je to na nem je znak skoda 6U0 919 501B WU5 )
auto je 1,6 mpi ,1996, s klima bez serva

delal jsem zakladni nastaveni asi uz 5 krat a vysledek je porad stejny , aut chytne dobre na prvni pred i po cisteni klapku
v prostrory elektro motor na klapka je cisty a tam jsem nedelal nic .
Pomozte !
Dekuju !
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: SOS !po cisteni klapka se houpe otackomer !1,6MPI

Příspěvek od Schimi »

Jestli jsi měl při čištění klapku venku, mohlo dojít k deformaci těsnění pod klapkou při zpětné montáži. Falešný vzduch by mohl způsobovat tvůj problém.
1,6 sportline 1999
vpavel - FK

ano mel jsem dole venku !
co tedy navrhujte ? sehnat novou tesneni ???
Dekuju !
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 07. čer 2009 21:31:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Zkus ji znovu sundat a podívat na těsnění, které je na její spodní straně. Pokud je těsnění v pořádku, bude závada jinde.
1,6 sportline 1999
vpavel - FK

Ano zkusim to !
muzu tam i zalepit silikon jako vylepsit tu tesnini ?
Dekuju !
vpavel - FK

tak znova jsem vyndal klapku ....... tesneni je dobre ,pridal jsem to tam silikon .a montovat zpet do auta ,zakladni nastaveni ...atd...a vysledek je horsi ,otackomer porad drzi na 900-950 otacek a rucicka taky hejbe...a jen v pasmo 900-950 (vsechny elektrospotrebice je vynuty ) a pokud zapinam svetla tak rucicka padaji truchu .... jen patrne
uz nevim rady co s tim , motory je teply voda tak 80-90
Pred cisteni klapku to takhle nechova !

Poradte Dekuju ! uz nemam nervy !
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Silikon jsi dávat nemusel, pokud nebyla ta gumička poškozená.
Co všechno jsi z motoru odmontoval a které konektory jsi porozpojoval při tom čištění?
1,6 sportline 1999
vpavel - FK

sundal jsem pouze kostra na klapku a jeden konektora u klapku na ten motorek a to je vesechno
Dekuju !
tomakecTDa

Příspěvek od tomakecTDa »

ZDarec,mam taky podobny problem,tohle se mi delo cca pred rokem,ale s tim sem to auto uz koupil,zahadne to zmizelo,tez mam vse utesnene i silikonem,ted mam volnobeh ok,ale tydle kolisave otacky se mi rozsirili do pasma nad 2000ot..proste jedu a pridava to a ubira..taky nevim uz co s tim,na VAG zadna chyba..nic :roll: .....zkousel sem jinou klapku,to same,nove vstriky,rozdelovac.porad to dela,chci se jen zeptat,ta hadicka,jak vede do klapky,z te cerne krabicky,na co to je??oddelal sem ji,zadna tekutina v ni neni,proste do ni proudi vzduch z te cerne krabice,otazka zni,na co je ta cerna krabice(aktivni uhli?) a jakou to plni funkci,kdyz v tom neni zadna tekutina a jen se pod klapku timdle dostava vzduch,je to normalni?? diky za odpoved..
vpavel - FK

Tak auto mam doma 4 dni a vse je v poradku jezdi tak jak ma , motor chova normalne ,tahne dobre ,volno beh ma dobry 650-750

Vse to byl vadny skrtici klapka ,proste po cisteni umrela ,nejde nastavit zakladni nastaveni ,ani to nepomuze s VAG................. zkouseli asi 4 programy ani jedno nebere , porad to nejde nastavit zakladni nastaveni . PC ukazuje klapka porad otevreno na 18 stupnu tim to zvysuji otacek ....atd.... ( Byl jsem u toho )

Sehnali mi jednu starsi origo za 2000,-kč a 200,- kč za prace !
Odpovědět