Výběr autorádia - rady, návrhy atd.

dotazy a rady na vše kolem hudby
Odpovědět
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Re: Rádio + repro (bez přípravy)

Příspěvek od fancarhifi »

..no pokud hledáš dobrý poměr cena/výkon tak ti můžu nabídnout jak rádio tak i komponentní repro...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... KDC-W313GY
..a kompa....nyní za výdnou cenu...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... h-BMX5-2CX
Pokud jde o basy tak bych spíš pořídil SW než klasický repro.Je sice pravda, že i 20cm koaxiály něco zvládnou, ale nezahrají kmitočty co SW.20cm za dobrou cenu...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... gade-RX830
...a Renegade má velmi dobrý basový základ.Plato by se samozřejmě muselo upravit protože je dělený přepážkou.Tu vyřezat a podložit 18mm MDF.
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ta-Favorit
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ty 13cm mají montážní hloubku 56mm a já tam mám repro co mají 48mm a už mi odstává tapec dole, takže ty s 56mm nevím nevím. :roll:
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak to máš někde chybu...do feldy vleze repro s c ca 60mm ;) tyto tam dávám standartně...
http://www.eshop-rychle.cz/www-fancarhi ... -EN-CM5250
...a bez problémú s rezervou...
smazany clen - FK

mě tam překáží plech co drží asi kolejničku na okno :shock:
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Přemýšlel jsem o tom a říkám si jestli to ty 13cm vpředu uhrajou, když by vzadu byl jen SW. Přišlo mi jako lepší řešení tam mít ty 2x20cm vícepásmový (ne jen na bas). A vzhledem k tomu, že v autě obvykle budu vozit mp3 (audio CD poslouchám jen doma a pouze když si chci užít výborný zvuk na bednách), tak v některých mp3 už zvuk o kmitočtu 20-30Hz snad ani není kvůli kompresi. :P Budu si akorát muset pořádně rozmyslet tu úpravu plata, aby to nějak pěkně vypadalo. :)

Ještě jsem se chtěl zeptat, kde se případně nachází ten ISO konektor pro připojení reproduktorů a rádia. Já jsem ho hledal, ale myslím, že tam není, takže to budu muset natahat od začátku. Je to hodně velký problém?
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Kvalitní poslech??? Dopředu 16tky + sw... Když se ti to nechce předělávat, tak alepoň ty 13tky, ale komponentní...
Je tady toho mraky... Stačí hledat...

P.S. Užít si výborný zvuk se dá aji v autě, ne jenom v bytě... ;)
Darkover - FK

Výběr autorádia - rady, návrhy atd.

Příspěvek od Darkover - FK »

Zdravim všechny,

potřeboval bych poradit s nákupem rádia do mojí felinky. Nemám na něj moc peněz, horní hranice je 3000,- a to už je ale fakt strop...radši bych za míň. Původně jsem chtěl, aby to mělo slot na SD kartu, ale za tuhle cenu je dostupný jenom Sencor a to nechci, takže od tohodle požadavku jsem upustil.

Našel jsem tyhle rádia a nějak se nemůžu rozhodnout co z toho. Můžete mi někdo poradit s výběrem nebo navrhnout lepší alternativu?

http://www.autoradio-prodejce.cz/kenwood-kdc-w3044g/
http://www.autoradio-prodejce.cz/autora ... eh-1120mp/
http://www.autoradio-prodejce.cz/autora ... cdx-gt232/

Předem díky.
Moltician - FK

Re: Pomoc s výběrem autorádia

Příspěvek od Moltician - FK »

taky zalezi co od toho radia cekas...budes pak davat zesilovac?
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Všechno to jsou základy.. Sony bída zvuk, Pio základ.. Ten kenwood by šel, ale mrkl bych o stupen víš http://shop.carandsound.cz/kenwood-kdc-w4044ugy.html Tady se chyba neudělá.. ;) Vlastí zkušenost, a i z doslechu fajnové rádio.. :) Vybral sem i zelené podsvícení jaké si tu dával.. Na co to pujde?
Moltician - FK

jj nebal bych se toho co vybral Collin
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...no...asi bych si odpustil nějaký pivo a koupil Alpine CDE-101R...měl jsem kenwood KDC-707...a žádná sláva...navíc ten jejich pytlík na panel... :roll: ale je to subjektivní názor...
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Darkover píše:Zdravim všechny,

potřeboval bych poradit s nákupem rádia do mojí felinky. Nemám na něj moc peněz, horní hranice je 3000,- a to už je ale fakt strop...radši bych za míň. Původně jsem chtěl, aby to mělo slot na SD kartu, ale za tuhle cenu je dostupný jenom Sencor a to nechci, takže od tohodle požadavku jsem upustil.

Našel jsem tyhle rádia a nějak se nemůžu rozhodnout co z toho. Můžete mi někdo poradit s výběrem nebo navrhnout lepší alternativu?

http://www.autoradio-prodejce.cz/kenwood-kdc-w3044g/
http://www.autoradio-prodejce.cz/autora ... eh-1120mp/
http://www.autoradio-prodejce.cz/autora ... cdx-gt232/

Předem díky.
Raději
http://www.ahifi.cz/autoradia/kenwood-kdc-w4044ugy.html
nebo nejlevnější JVC s USB http://www.autoradio-prodejce.cz/autoradia/jvc-kd-g351/
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Collin - FK

Fan: Jak píšeš je to o názoru.. Mě osobně to mírně vadí, ale na druhou stranu to se zvukem a ovládáním nemá nic společného.. ;)

Kaspel: Toho Kenwooda sem tu již dal.. ;-)
Moltician - FK

jj u kenwoodu ten pytlik je hroznej no.ale se zvukem jsem byl spokojen...ale urcite si nech poradit od tech kdo tomu rozumi.takze hlavne FANCAR
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...jasně že se zvukem to nesouvisí...ale není tam ta jiskra...ale klidně ať si koupí "Hjundaj"...toto fórum začíná sračkovatět...dům se taky nestaví od střechy...
Collin - FK

Že to tady začíná sračkovatět je divné.. Tady se přeci nabízejí jen kvalitní kousky.. Nevím proč to ty lidi nechtějí pochopit,dá se říct ani poradit mám dojem.. Nebo jestli je až tak moc zasáhla krize!?
Tím sem nemyslel nikeho konkrétního..
Moltician - FK

ja taky nemam prachy a pochopil jsem ze pokud chci kvalitni hudbu tak se opravdu setrit neda.takze radeji si fakt priplat,stoji to pak za to!!!sam budu taky kupovat radio a taky jeste nevim jaky...nechcu davat hodne pac ja k tomu mam duvody dva...a to ze tak do roka chcu jiny auto a to ze mi parkrat uz vybrali auto...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tím výrazem jsem myslel, že se tu zbytečně řeší základní věci...a výběr dobrýho rádia je jedním z nich.Samo že každý máme jiné nároky jak na zvukovou stránku tak i design, ale je lepší se vyvarovat některých chyb, který se můžou při výběru stát.
Ten výraz samozřejmě platil i na jiná témata která by se ani neměla zakládat protože se to vždy stočí jiným směrem.

Pokud vím tak tak hlavním odvětvím tohoto fóra je "Rady" > Audio...a Darkover tam má dovětek "...nebo navrhnout lepší alternativu?..." takže z toho plyne že lepší alternativou jsou rádia o třídu (minimálně) výše.Jinak to jsou nehospodárně vynaložené finance a dopadne jak kolega s Hyundai což má za následek pozdější nespokojenost...prodej rádia (se ztrátou) a nakonec koupě jiného.
Collin - FK

Tak pokud by se ti chtělo, mužeš vypsat základní věci na ozvučení auta.. Jaké značky,kabely,zapojení atd..
To se pak označí a bude to pořád na prvním řádku.. A mělo by to být zamčené.. Prostě něco jako je v Kavárně.. A jako že tam jsou ty témata která jsou na prvních řádkách.. :roll: :roll:
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Za to se přimlouvám. A nějaké typizované sestavy podle ceny a charakteru zvuku (akustika, duc duc, rock atd.).
Radeggast - FK

fancarhifi píše:toto fórum začíná sračkovatět...
Heh, tak tomu sem se zasmál... :D
Teďka sry za OT, ale myslím si, že takovej základní přehled toho, co se dá koupit v určitý cenový relaci by bydlo... Furt tady vidím topicy typu... Co za komponentní repro, co za rádio do 3000 a furt dokola... Kdyžby někdo udělal základní přehled, co se dá koupit do 2000, co do 3,4,5 tisíc, nevznikaly by tady zbytečná vlákna, kde se řeší furt to stejný...
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

ja se ridim pravidlem: radsi koupim nejlevnejsi model od Pioneeru nez nejnadupanejsi model od Sencoru nebo Hyundaye ci podobnych...z tvych voleb by u me jasne vyhral Pioneer...pokud bych si mel kupovat nove radio tak volim jedine od Alpine nebo Pioneeru a nikdo mi to nevymluvi ;)
méně znamená někdy více...
Obrázek
Collin - FK

No mohlo by se dát něco dohromady.. Nejsem spisovatel takže se do toho zatím nebudu pouštět..
Ale fancar je fancar.. Má za sebou hromadu instalací,zkušeností, a hlavně tu řádku let..
Moltician - FK

a taky se ceny neustale meni.a stejne si myslim ze to nepomuze.pac si kazdej koupi dle svyho, pac kazdej radi uplne rozdilny veci!!!sam to znam z vlastni zkusenosti.... :lol:
ale mohlo by to bejt dobry...ale vite jak to je...Fancar se s tim bude sr*t a nakonec si nikdo nic nekoupi tak to by zas bylo k nicemu.
Darkover - FK

Příspěvek od Darkover - FK »

Díky všem za rady, asi půjdu do toho Kenwooda s USB...

A jinak, je mi jasný, že kdybych si připlatil, tak udělám líp....ale já prostě víc dát nemůžu a rádio potřebuju co nejdřív....takže ty 3000,- jako strop jsem nepsal pro nic za nic....

Zesilovač ani nic takovýho zatim kupovat nebudu...půjde to normálně na 4 repráky...

A dovolte mi ještě jednu otázku....co řikáte tomuhle http://www.pixmania.cz/cz/cz/1722988/ar ... b-kdc.html? Máte někdo zkušenosti s timhle obchodem? Zdá se mi to tak levný, až je mi to podezřelý...

Předem díky
Collin - FK

Pixmaniu znám až moc dobře.. Je to několikrát omýlané téma na několika forech.. Budeš mít problém s reklamací,nemusejí dodat veškeré doklady.. U nich bych to vážně nekupoval! Raději z ověřeného shopu jako je http://shop.carandsound.cz/kenwood-kdc-w4044ugy.html
Collin - FK

Molti: Tady by šlo o základní zapojení,nastavení, jaké repro vzít a jakému se vyhnout.. Popisky parametru atd.. Nejde o to napsat nej repro DLS,Morel,Genesis,AudioSystem atd atd.. prostě vysvětlit a napsat základní věci,zkušenosti..
smazany clen - FK

Já bych volil jednoznačně Pioneer. Podle mě má jeden z nejlepších zvuků.
koukni třeba sem tenhle pioneer ma i usb a jeden pár výstupů na zesilovač.
http://www.exa.cz/autoradio-pioneer-deh ... -4967.html
http://www.exa.cz/autoradio-pioneer-deh ... -4969.html
Já mam od nich Pioneer DEH-50UB a jsem fakt spokojenej.
Jinak Sony nedoporučuju vůbec. Jejich kvalita se posledni dobou vytrtila.
Moltician - FK

ok ok tak to by bodlo tak sem s tim....
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Mam tohodle kenwooda a nemužu si s tezovat.. Vyborne hraje.. a dobre vypada.. muzu doporucit..
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak Kenwood tě nezklame...technicky určitě ne...jen jeho zvuk mi přijde trošku syrový.Má méně basů (což může být problém sestavy bez SW) a výšky jsou trošku zastřené...ale jak jsem už napsal je to můj subjektivní dojem.Hodně bude záležet na použitých repro.

Ohledně Pixmania...asi jak napsal Collin...nemám osobní zkušenost, ale taky bych zvažoval využít jejich služeb...
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

U Pixmanie kupoval kolega z práce videokameru a vlastní blbosti na ni něco pokazil. Nejdříve se v cz JVC servisu cukali, že to neopraví, když to není koupeno tady, ale nakonec uspěl. Akorát to vzhledem k přepravnému chce se s někým složit aby se to u některých věcí vyplatilo. Sám si pamatuji doby, kdy jsem jezdil pro elektroniku do Mnichova (super ceny a -MwSt.). A nějaké problémy s reklamacemi atd. jsem nezažil. Spíš jsem měl vždy zkušenost (možná je to teď jiné, nebo je to spíš na stejno), že tamní zboží mělo větší kvalitu než to co bylo u nás v šopech. Dnes kvalita provedení se vytrácí a každý do seká jak Baťa cvičky.
Už jen to, že vše prodávali zabalené neomakané neporušených krabicích (jinak se výraznou slevou, tj. ne jak u nás jeden omakaný předváděcí kousek). A když jsem to chtěl vybalit a zkoušet, tak se vyloženě urazili, že jim nevěřím. Na zkoušení byly jen předváděcí vzorky.

Já dnes vybral. Nakonec Alpine 101 od Fancara. Valím na dovču a není čas hledat o stovku levnější a navíc Fancar umí poradit. 8-)
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

mám možnost koupě Pioneer DEH-P7700MP, Pioneer DEH-600BT, Pioneer DEH-P5000UB jaký byste zvolili? chci aby to mělo výstup na zesík (krmit budu plato a časem ještě předek až seženu repro, žadný SW), rozumnou spotřebu a hlavně kvalitní zvuk...v této kategorii přeci jen už ten zvuk bude hodně vyrovnaný, ale i tak jestli má někdo zkušenost s nějakým modelem ať se prosím podělí ;)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak z těchto určitě DEH-7700MP... :!: ...jestli nepožaduješ kraviny typu USB a BT...tak toto je přístroj pro velmi kvalitní sestavy ;) má velmi přehledné menu...ne jak nové modely Pioneer, které jsou v tomto dost děsné.Pro připojení zesilovače využiješ 4V výstupy, možnost nastavené HPF/LPF a spousta dalších funkcí.
Sám jsem kdysi měl model DEH-7400MP...
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

díky, myslel jsem si to...a co ten Pioneer DEH-P5000UB, ten má taky 4V výstupy 3 páry do zesilovače, bude kvalitativně lepší než KENWOOD KDC-W4044UGY svým výstupem? nebo jak jsou na tom Pio v týhle cenový kategorii? nějaké přirovnání ke konkurenci
Radeggast - FK

Pio má hlavně navíc USB a dva páry do zesilovače než ten Kenwood... Jestli budeš chtít krmit jak předek tak zadek, tak doporučuji mít alespoň 2RCA na rádiu...
Jestli se rozmýšlíš z těch tří, tak bych taky doporučil 7700M... ;)
Jestli se rozmýšlíš všeobecně, tak řekni, kolik do toho chceš dát... ;)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

já jen jestli když mi nevyjde ten sedmičkový Pio, jestli neudělám chybu ani tímhle s USB. krmit budu zatím jen předek a časem si možná pořídím i něco do plata tak rozšiřitelnost uvítám :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

a ještě když to rádio budu kupovat třeba přes inzerát, stačí mi do feldy samotný rádio + přiložené ISO konektory nebo je k tomu potřeba ještě nějaké specialni kabeláž, konektory, na co si dát pozor aby tam šlo atd..
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Mám 9 let ve fildě něco, co ani nevím jak se jmenuje, má to CD s mp3 a na poslech mi to stačí. Proto mne tematika audia v autě moc nezajímá.
Ale chtěl bych přispět postřehem na toto téma. Trošku jsem bloudil po netu, nahlížel do servisních manuálů různých výrobců a zjistil, že osazení zesilovačů rádií Kenwood a Pioneer je stejné (TDA7386 - PAL005A, TDA7560 - PAL006A, PAL007A), rádiá Alpine a SONY podobnou řadou TA826x. Parametry všech těchto obvodů jsou téměř identické.
Takže jak psal Moltician, každý ať vybírá podle toho, co od rádia očekává. Co se týče zvuku, tak ve stejné kategorii asi rozdíly nebudou.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...hydrant...nevím sice co dělá zvuk zvukem, ale rozdíl zvuku mezi Pioneer a Kenwood je dost výrazný.A je celkem jedno jestli má Alpine se Sony stejné IO, ale zvukvě je to zcela jiné.
Takže každopádně dupat po DEH-7700MP :!:
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Zajímavý názor, když to leze ze stejnýho švábu. Ale fancare já ti rozumím.
Sousedovic Pepík má stejnou feldu jako já, ale ta moje jezdí jako ďas ....
(a zrovna ten deh-7700 má PAL005 /TDA7560/)
Hary
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hary »

No jo, Hydrant, ale ten šváb je koncový stupeň a na kvalitě zvuku se podílejí i korekční obvody předzesilovače. A ty už stejné nebudou, a to nemluvím o vstupních dílech tunerů a převodnících CD mechanik.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...však on píše, že tématika audia ho moc nezajímá... :lol:
Hary
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hary »

..tak to jo :D :D :D
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Hoši Amerika už byla objevena. Psal jsem, že mne tematika audia v autě moc nezajímá, ale to neznamená, že problematice nerozumím. Korekční obvody předzesilovače jsou už minulostí. Dnes se v autorádiích používají speciální zvukové procesory (sound processor) které mají vestavěné ekvalizéry v sobě. Umožňují také přepínat vstupy signálů. Vše je řízeno z centrálního kontroléru. Přehled řady zvukových procesorů, které ve svých výrobcích používá třeba firma Sony, Alpine a další je třeba tady:
http://www.rohm.com/products/shortform/ ... dex0a.html
Za zmínku stojí procesor BD3433K, který dokáže v autorádiu ovládat hlasitost 5.1k, které známe z domácích kin. Pokud si otevřete katalogový list, tak na str. 4 je vlevo vidět možnost 2 vstupů 6 kanálového zdroje (INA a INB) a pomocí input seletor je možné přepínat vstupy FL, FR, C, SW, RL a RR (přední L P, zadní L P, centr a subwofer).
Haldu dalších příkladů bych našel na řešení CD mechanik a vstupních obvodů přijímače (tuneru).
Nebudu se dál tímto tematem zabývat. Chtěl jsem jenom říct, že názor typu "rádio A hraje lépe než rádio B" je nekorektní dokud neporovnám vnitřní osazení.
Naposledy upravil(a) hydrant dne úte 22. zář 2009 21:35:35, celkem upraveno 1 x.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...hydrant...zbytečně jsi se rozpsal...protože toto je sice všechno pěkný, ale je to stejný jako by jsi mi tvrdil, že Panasonic hraje stejně jako Alpine...tak to už je na souboj.... :lol:

...každý rádio (značka) hraje jinak :!: a je jedno čím je osazený :!: toto jsou mé dlouholeté zkušenosti a ty mi nevyvrátíš žádnou teorií :!:

...a zase...ostatně jako u většiny témat to skončilo úplně jinde než chtěl zakladetel tohoto tématu slyšet...a tím bylo pomoc s výběrem autorádia...moje doporučení je již zmíněný Pioneer DEH-7700MP a tím bych to ukončil... ;)
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Moltician - FK

takze od ted kazdy musime vybirat radio podle toho co ma uvnitr...to jsem zvedav jak nam to budou ukazovat a kazdy radio pred nama rozebirat...a mi tam musime stat s otevrenym katalogem na str. 4 at vime zda ma radio v sobe bla bla bla :lol:
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Moltíku, nejenom že ti smrdí z huby, ale měl by sis na čelo nalepit štítek "Před upotřebením protřepat".
Nikdo nechce nic rozebírat, ale když něco srovnávám, tak musím jabka s jabkama ...
Paušalizovat, že jedna značka je super a druhá ne, je značně zavádějící. Stačí se podívat na výsledky testů (viz odkaz výše)
a uvidíš jak opěvované stroje dopadly. Německý trh je náročný.
...jestli nepožaduješ kraviny typu USB a BT... psal fancar. Myslím, že člověk který nemá štítek na čele bude uvažovat třeba o tom, že výrobci mobilů se sjednotili na rozhraní USB pro nabíjení přístrojů. Většina nových přístroju kabel USB-mikro USB má v základní výbavě. Ty si zřejmě budeš muset dokoupit adapter do auta. A využít rádio jako HF bez nutnosti propojení kabelem (přes BT) není také k zahození.
Nechci tady hrotit nějaký spor, ale vnucovat zboží které můžu samozřejmě dodat, silně zavání lobbingem a nepřipadá mi docela fér.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Zdravím, skromě se zeptám skušených na tohle radio http://www.autoradio-prodejce.cz/autora ... dx-gt930u/ :oops: :?:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Odpovědět