U Felicie 1,6 MPI mám u vstřikovacího zařízení prosáklý olej, foto je zde: http://miloskraus.webzdarma.cz/radia/bu ... dia_31.jpg
Olej je prosáklý už delší dobu, ale nekape až na zem, drží se okolo toho plastu.Jinak auto jezdí bez problémů.Je to normální?
Vstřikovací zařízení
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vstřikovací zařízení
teda já mám 1.3 ale jak koukám na obrazek ne ni ten olej kolem vstupu plastoveho saní do motoru.kde je spětná trupka na odvětraní ventylového víka.jestli tam nemáš už vymačkanou gumu a neprosakuje ti olejová pára co jde od ventylového víka přes hadici až do boxu a box je navlíknut tou gumou těsnící na sání motoru.je to jen domněka ale asi bych na to mrknul.i když 1.6 motor neznám
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
roman207
Ja mám tiež 1,6 a mne to robí tiež sú to výpary z motora ktoré idú naspäť do sania. No motor má už velký tlak v bloku čo zapríčinilo bud opotrebovanie alebo zlomenie krúžkov vo valcoch. Bude to stále horšie takže môžeš počítať s opravou motora.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To co jsi vyfotil není vstřikovací zařízení, ale škrtící klapka. Olej se tam dostává u 1.6ky úplně normálně. Proniká tam z prostoru klikové hřídele. Zezadu za motorem je gumová hadice, která vede z odlučovače oleje do sacího potrubí. Je to odvětrání prostoru klikové hřídele. Tudy se právě ten olej do sání dostává.
Ty to tam máš od oleje opatlané trochu víc, než je běžné. Nemáš moc oleje? U 1.6ky je dobré ho držet pod půlkou měrky.
Závěr - neřeš to a jezdi, jednou za dva roky nech klapku vyčistit
Ty to tam máš od oleje opatlané trochu víc, než je běžné. Nemáš moc oleje? U 1.6ky je dobré ho držet pod půlkou měrky.
Závěr - neřeš to a jezdi, jednou za dva roky nech klapku vyčistit
-
Mirek1
to plastové sání pod škrticí klapkou mám také znečištěné od oleje, chtěl bych se zeptat, jestli se kvůli tomu může víc zanášet škrticí klapka. Klapku jsem nedávno vyčistil a byl bych nerad, kdyby se mi brzy zanesla znovu. Mám tedy vyčistit i to plastové sání pod klapkou, které je znečištěné od oleje? Olej nalévám tak lehce nad polovinu měrky, takže nechápu, jak se to plastové sání pod klapkou může tolik zanášet. Kdyby to bylo zanesené jen lehce, tak to pochopím, ale u mě je to zanesené víc než je běžné
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Klapka je nad sáním, takže to neřešm jak už zde padlo. Zkus upustit olej a mělo by to být lepší.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti jde do sání větší množství oleje než je běžné a přitom máš čistý a funkční odlučovač oleje a správné množství oleje, tak je motor prostě v háji. Jsou opotřebované, nebo prasklé písní kroužky. Pak to fouká dolu do klikové skříně a ten přetlak odnáší větší množství oleje do sacího potrubí. Odpoj od sacího potrubí hadici co jde od odlučovače oleje a při nastartovaném motoru uvidíš co z ní jde.Mirek1 píše:to plastové sání pod škrticí klapkou mám také znečištěné od oleje, chtěl bych se zeptat, jestli se kvůli tomu může víc zanášet škrticí klapka. Klapku jsem nedávno vyčistil a byl bych nerad, kdyby se mi brzy zanesla znovu. Mám tedy vyčistit i to plastové sání pod klapkou, které je znečištěné od oleje? Olej nalévám tak lehce nad polovinu měrky, takže nechápu, jak se to plastové sání pod klapkou může tolik zanášet. Kdyby to bylo zanesené jen lehce, tak to pochopím, ale u mě je to zanesené víc než je běžné
Je zde samozřejmě i možnost hadici nechat odpojenou, pak se ti do sání žádný olej dostávat nebude.
-
Mirek1
poznal bych opotřebené pístní kroužky i podle zvýšené spotřeby oleje? Mně motor žere asi litr oleje na 5000 km, takže pístní kroužky budou dobré?