Tupá reakce na sešlápnutí plynového pedálu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tupá reakce na sešlápnutí plynového pedálu.
Manželky auto má proti mému takový tupější chod plynového pedálu. Na svém když jenom fous sešlápnu plyn, tak už to jede. Manželky Felda jede dobře, ale musím o fous víc přidat, aby to něco dělalo.
Dnes jsem to zkoušel:
-citlivě přislápnu o vůli plynového pedálu
-přidávám a cítím, že už pootevírám klapku, motor na to hned slabě reaguje
-sešlapuju víc a víc a ono se nic neděje
-překročím určitou hranici a teprv motor začíná zabírat
Neboli, mimo vůle musím ještě tak pět milimetrů přišlápnout, aby to začalo něco znatelně dělat. V těch pěti milimetrech můžu pedálem pohybovat, aniž by se to na motoru projevovalo.
Na své Feldě prostě hned jak cítím, že otevírám klapku, motor reaguje lineárně.
Má smysl udělat základní nastavení? Volnoběh mi teď maká jak má, tak bych to nerad rozjebal.
Dnes jsem to zkoušel:
-citlivě přislápnu o vůli plynového pedálu
-přidávám a cítím, že už pootevírám klapku, motor na to hned slabě reaguje
-sešlapuju víc a víc a ono se nic neděje
-překročím určitou hranici a teprv motor začíná zabírat
Neboli, mimo vůle musím ještě tak pět milimetrů přišlápnout, aby to začalo něco znatelně dělat. V těch pěti milimetrech můžu pedálem pohybovat, aniž by se to na motoru projevovalo.
Na své Feldě prostě hned jak cítím, že otevírám klapku, motor reaguje lineárně.
Má smysl udělat základní nastavení? Volnoběh mi teď maká jak má, tak bych to nerad rozjebal.
-
Jurka - FK
Re: Tupá reakce na sešlápnutí plynového pedálu.
A nemáš jen volný to plynový lanko? Zkus posunout tu ségrovku co je pod krytem motoru vedle klapky na tom lanku
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Píšu, že vůli plynového pedálu nejdřív vymezím. Citlivě sešlapuju pedál a je velký rozdíl když překonávám jenom pružinu na pedálové konzoli a když už otevírám klapku.
Opravdu už pootevírám klapku, ale motor na to moc nereaguje. Jak už jsem psal, když jí začnu pootevírat, tak motor trochu zabere, ale jemně přidávám dál a ono se tak pět milimetrů chodu pedálu nic neděje. Pak už motor jde za plynem normálně. Ten kousek mrtvého chodu mne ale štve.
Opravdu už pootevírám klapku, ale motor na to moc nereaguje. Jak už jsem psal, když jí začnu pootevírat, tak motor trochu zabere, ale jemně přidávám dál a ono se tak pět milimetrů chodu pedálu nic neděje. Pak už motor jde za plynem normálně. Ten kousek mrtvého chodu mne ale štve.
-
Collin - FK
Mám to stejně jako ty.. Ptal sem se na to ale prej je to normální.. Tak sem neřešil..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Asi vyčistím klapku a zkusím to základní nastavení. Ono to i trochu hůř startuje. Moje Felda spolehlivě chytne fakt na první škrtnutí. Manželky se musí dvakrát-třikrát otočit. Svíčky přitom vypadají dobře.
-
smazany clen - FK
Taky mě chytá na drc,klapku čistím každých 10tkm,ale teď už tam najdu nepatrný flíček čiré mastnoty,olej držím mezi ryskami,spíš trošku nad,ale né moc.Dávám přesně 3litry.Možná,že kdybych dal o 3deci míň,tak tam nebude ani ten mastný flíček.První čištění po předchozím userovi bylo horší-celá musela ven.
Jinak mám při přechodu z volnoběhu taky díru na plynu,která je tím horší,čím horší se natankuje benzín.Volnoběh je softwarově nízký,tak to bude asi tím.Ale hned za tou dírou-cuknutím to zabere slušně.Motorek mě chodí normálně,potenciometr i spínač volnoběhu taky. 
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
...ja mam podobny problem na sestrinej felcke,obaja mame 1.6tky ,ale jej je lenivejsia pretoze jazdi dlhodobo v nizkych otackach,ale zlepsilo sa to ked som ju mal na den pozicanu a proste som jej podlahoval a motor okamzite mal lepsiu reakciu na plyn
Moja ,,vybehana,,felda je pekne zabehnuta a reaguje pekne rychlo na plyn.
...podla mna je to v tom ako s autom jazdis a to,ze som sestrinu feldu zabehol tak jej to pomohlo.Podla mna je to vtom,ak sa mylim tak mi to prepacte,ale je to moja skusenost
Moja ,,vybehana,,felda je pekne zabehnuta a reaguje pekne rychlo na plyn.
...podla mna je to v tom ako s autom jazdis a to,ze som sestrinu feldu zabehol tak jej to pomohlo.Podla mna je to vtom,ak sa mylim tak mi to prepacte,ale je to moja skusenost
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Manželka s tím hrká po městě. Teď o víkendu jsem ale auto prohnal 400km a nijak znatelně se to nezměnilo.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
...vymen klapky medzi sebou a uvidis,podla mna to moze byt aj klapka.skus vybrat nasavac a pridavaj manualne na klapke prstom bez filtra,proste na ,,holo,,a uvidis,ci to nemoze sposobovat aj to ze motor sa dusi.
Na tom je vela veci co by sa dali riesit a skusat
Na tom je vela veci co by sa dali riesit a skusat
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Než udělám základní nastavení, tak jsem ještě testnul odpojení baterky při zahřátém motoru. Neodpojoval jsem přímo baterku, ale vytáhnul jsem jedničku pojistku. Minutu jsem to nechal, zastrčil jí, zapnul jsem zapalování a pár vteřin počkal, následně jsem nastartoval a jel. Díra v plynu zmizela, ale ujel jsem asi 2km, tak nebudu ještě dělat žádné závěry.
Byl to jenom takový pokus pro zajímavost. To že odpojení baterky má na základní nastavení vliv už po několika pokusech považuju za prokázané.
Byl to jenom takový pokus pro zajímavost. To že odpojení baterky má na základní nastavení vliv už po několika pokusech považuju za prokázané.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jel jsem už několikrát delší štreku. Díra v plynu je pryč.
-
smazany clen - FK
Takže mám řešení.Dostal jsem zadarmo kombinované čidlo teploty a tlaku nasávaného vzduchu.Teplotu v něm měří termistor a velikost podtlaku piezoelektrický snímač.Okamžitě po záměně čidel díra na plynu zmizela a že byla hodně velká a nepříjemná.Je evidentní,že čidlo podtlaku špatně reagovalo na zvýšení tlaku v sání na začátku otevírání klapky.Vždycky jsem myslel,že hodnoty tohoto čidla jsou pro ŘJ pouze doplňkové,pro DOLADĚNÍ mapování,že zásadní je poloha potenciometru v klapce.Bohužel jsou ale těžce zásadní a předpokládám,že bez tohoto čidla to nepojede ani v nouzáku.Nové čidlo bohužel není nejlevnější a to není ještě originál:
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... b13e7623d7
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... b13e7623d7
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Věřím tomu, že tohle čidlo má vliv právě při přechodech režimu motoru. Nové origoš ale stojí takovou ránu, že experimentovat nebudu.
-
smazany clen - FK
To máš pravdu,ta cena každýho odradí od experimentů.Původ toho,co jsem dostal je samosebou vrakáč,není nový.Ale funguje a skoro se mi chce věřit tomu,že kdyby bylo nový a originál(tohle použitý je taky origo),tak by zmizelo i to letní chrchlání studenýho motoru.V každým případě se to po přidání zadusilo a pak se to při dalším přidání málem postavilo na zadní.Strašný problémy při rozjíždění,spojka furt v prokluzu.....
A hle,stačí vyměnit čidlo a vše je jak má bejt.To se zase němčíkům povedlo,to je analogie tý odporový váhy vzduchu u TDI,prostě ostuda.Ale zase je pravda,že jsem před časem našel někde na netu čánek od chlapíka,kterej u (myslím)Renaulta,kde je čidlo podtlaku a teploty každý zvlášť,to čidlo opravil.Koupil piezzoelektrickej měnič nějakýho přesnýho označení a musel k tomu dodělat na destičce něja kou elektroniku,zřejmě stejnosměrnej zesilovač s OZ s přesně daným zesílením.Už si to přesně nepamatuju.Cena ve finále asi 300Kč.Navíc to asi přežije auťák.U AEE je ten průser,že jsou to dvě čidla dohromady.Ale udělat by to šlo,zachoval by se původní krček s těma dvěma o-kroužkama a termistorem a pak by se k tomu přilepil ten měnič a musela by se dodělat a přilepit krabička pro tu elektroniku,případně hadička a krabku s plošňákem a měničem dát bokem.Holt je to pro kutily,no.