pískají brzdy
-
Ginno - FK
pískají brzdy
Zdravim, můj problém je spíš estetický než technický. Při uvolňování brzdového pedálu mi písknou brzdy, pokaždé. Ošoupaný destičky nebo kotouč to určitě není, auto bylo nedávno na kontrole, mají nabržděno asi 5000 km. Zajímalo by mě čím to může být, případě kde mám co namazat ... Jsem laik, tak prosím ne moc vědecky na mě
Díky za rady
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: pískají brzdy
To nedělají destičky, ale zadní pakny, dělá to všem, to neřeš, namažeš to a za dva měsíce ti to píská znova.
-
Ginno - FK
aha, já jsem právě nedokázal rozeznat, odkud ten zvuk vychází ... Naposledy mi to pískalo před třema rokama, pak záhadně nic a před měsícem začalo znova. Je to hrozně otravný
-
kju - FK
no mam presne tento problem, precisitl som cely bubon cisticom brzd ale nic , mazat to mo nechcem .....
zaujimave je ze mi to zacalo robil pol roka dozadu , rok a pol nic absolutne ......
nemate niekto radu ako sa toho zbavit ?? plsssss daco prerobit ... niekde dat nieco ine
strasne mi to lezie krkommmmm hlavne v lete ked mam otvorene okno asi rieseni by bola klima
))))
vopred dik za kazdu radu .... pripadne foto co a ako prerobit...
zaujimave je ze mi to zacalo robil pol roka dozadu , rok a pol nic absolutne ......
nemate niekto radu ako sa toho zbavit ?? plsssss daco prerobit ... niekde dat nieco ine
vopred dik za kazdu radu .... pripadne foto co a ako prerobit...
-
Peca - FK
ahoj mě pískají brzdy když dobržďuju a přito mjsou desky v pohodě tak nevim čím to je. 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Pokud písknou brzdy při odbrždění,hlavně u stojícího auta,tak pomůže rozhodit zadek a do míst kde se dotýkají pakny štítu stříknout měděný sprej,nebo to trošku líznout vazelinkou.Taky jsem přemýšlel jesttli tam nevrtnout dírka a nedat tam ty plastové špunty co jsou na fábii.
-
kju - FK
ahoj , co znamena pakny ? teda co tym myslisTomas6 píše:Pokud písknou brzdy při odbrždění,hlavně u stojícího auta,tak pomůže rozhodit zadek a do míst kde se dotýkají pakny štítu stříknout měděný sprej,nebo to trošku líznout vazelinkou.Taky jsem přemýšlel jesttli tam nevrtnout dírka a nedat tam ty plastové špunty co jsou na fábii.
vopred diiik , idem kuknut nejake tie dielenske prirucky na feldu a fabku mozno najdem tie rozdiely o ktorych pises ...
-
kju - FK
pozeral som v ETKA z coho sa skladaju brzdy u fabie a felicie , tak je ot kusok ine a je tam naviac nejaky "Klzak drziaka celusti modelove cislo 6N0 609 589" predpokladam ze to je na to aby to neskripalo , vyzera to ako nejaky plastovy stupel 
-
CZert - FK
s tim piskanim brzd pri seslapnuti mam stejny problem jde to zezadu a predpokladam ze to jsou ty pakny. nekdo mye rikal myslim prasatka ono to bude to same ale nevim kde to na aute presne je abych to mohl poresit troskou vazeliny nemuzete nekdo poradit presny umistení tech paken? predem diky
Číslo 6 je držák čelistí, č. 9 jsou čelisti neboli pakny, číslo 4 je brzdový váleček neboli prasátko.
Čelisti k držáku čelistí přitlačují pérka č. 14. Doporučuje se v místech, kde se okraje čelistí svými boky dotýkají držáku čelistí, styčné plochy MÍRNĚ namazat nějakým mazacím tukem, aby to nevrzalo. Na nějakou dobu to pomůže.
Čelisti k držáku čelistí přitlačují pérka č. 14. Doporučuje se v místech, kde se okraje čelistí svými boky dotýkají držáku čelistí, styčné plochy MÍRNĚ namazat nějakým mazacím tukem, aby to nevrzalo. Na nějakou dobu to pomůže.
-
Collin - FK
Mě píská moooc předek. Při brždění to jde slyšet i přes muziku.. Destičky mám Textar.. prej jsou moc tvrdé a proto to píská. Takže asi jako jediná možnost je vyměnit..
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Zkus zadní stranu destiček stříknout měděným sprejem.A nebo měděnou pastu.Teoreticky by to mohlo pomoct.
-
Collin - FK
Tomas: Když to v práci zítra najdu vyzkuším.. Pokud ho nemáme tak bych koupil, jaké je cena cca??
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
My kupujeme ve spreji od motipu a stojí něco kolem dvou stovek.Přibližně.Mi to na starých brzdách pomohlo.Hodně...
-
Schnelll - FK
Ahoj lidičky,
mám problém s pískáním od pravého předního kola, nevím zda to jsou brzdy ale nic jiného mě nenapadá, když jedu tak po 10km mě tam začne něco přerušovaně pískat, pokud se jen lehce dotknu brzdového pedálu přestane , to samé pokud sešlápnu plyn, když ho mám tka akorát tak to začne pískat zase. je pravda že poslední dobou začali pískat při normálním brždění brzdy. Jinak kolo je pak ohřátý jak pas.... ale kotouč tak o ten jsme si spálil ruku.
Ps: napadlo mě že se to tím jak brzdím zahřeje a tím roztáhne a začne to někde o sebe třít. a tím třením se to zahřeje ještě víc a pak to píská v kuse. Můj názor nevím,,,, co vy na to ? setkal se stím někdo??? u špatného ložiska by to snad hučelo pořát ne?
mám problém s pískáním od pravého předního kola, nevím zda to jsou brzdy ale nic jiného mě nenapadá, když jedu tak po 10km mě tam začne něco přerušovaně pískat, pokud se jen lehce dotknu brzdového pedálu přestane , to samé pokud sešlápnu plyn, když ho mám tka akorát tak to začne pískat zase. je pravda že poslední dobou začali pískat při normálním brždění brzdy. Jinak kolo je pak ohřátý jak pas.... ale kotouč tak o ten jsme si spálil ruku.
Ps: napadlo mě že se to tím jak brzdím zahřeje a tím roztáhne a začne to někde o sebe třít. a tím třením se to zahřeje ještě víc a pak to píská v kuse. Můj názor nevím,,,, co vy na to ? setkal se stím někdo??? u špatného ložiska by to snad hučelo pořát ne?
-
smazany clen - FK
Máš zarezlý pístky po zimě,musíš je rozhýbat.Proto je to rozpálený,pořád to trochu přibržďuje.
-
Schnelll - FK
Jak to rozhejbat? jezdím tím celkem dost..za tejden kolem 300km
-
nemik - FK
Mě už docela delší dobou píská zadek, když povolím brzdový pedál. Je to docela nepříjemné protože to píská na celou ulic
pakny a prasata mám komplet nové a dělá mi to i když zatahuju ručku. Tak co s tím pánové?
-
Jurka - FK
Musí se namazat pakny jak z jedné strany doléhají na štít. Ono jak se rozevírají, tak o to vržou...nebo se tam dávají takový čudlíky plastový po kterých to jezdí
-
smazany clen - FK
Frekvence ježdění nemá na zareznutí od soli a nečistot žádný vliv.Teda vlastně má,ale přesně opačný.Kdo jezdí málo a jen v létě zasucha,toho to nepotká.
Do pístků se kápne brzdovka a rozchodí se šlapáním na max. zdvih,vrátí se zpátka a zase se vyšlápne na max.Bývá na to udělátko,aby pístky nevystřelily ven a aby se daly šroubováním po vyjetí zasunout zpátky.V nouzi se dají použít sikovky a budeš potřebovat pomocníka.Mě to taky pískalo,na chvíli vždycky pomohlo tvrdě zabrzdit při vyšší rychlosti,ale po pár km se to zase vrátilo.Nakonec se mi jedno kolo začalo pálit,bylo rozžhavený a příšerně smrdělo spálený obložení.Pomohlo až prokapání-odrezení a rozhýbání.
Jestli nevěříš,tak zkus hledat: http://www.google.cz/search?hl=cs&q=roz ... =&aq=f&oq=
Jestli nevěříš,tak zkus hledat: http://www.google.cz/search?hl=cs&q=roz ... =&aq=f&oq=
-
Vaclav
- Kontaktovat uživatele:
Na namazání boků zadních čelistí se nechá koupit za 150 korun vazelína i s umělýma zátkama.
Ještě jsem to nemazal, ale trochu jsem se divil proč k tomu dávají vazelínu.
Mě to zatím nepíská. Ještě jsem to nenamontoval.
Jestli chcete, aby vám začali pískat destičky tak brzděte ruční brzdou a přitom mějte mírně zmačknutý brzdový pedál.
Po 150 kilometrech to začne hvízdat.
Odstranit pískání Intenzivněji párkrát zabrzdit.
Ještě jsem to nemazal, ale trochu jsem se divil proč k tomu dávají vazelínu.
Mě to zatím nepíská. Ještě jsem to nenamontoval.
Jestli chcete, aby vám začali pískat destičky tak brzděte ruční brzdou a přitom mějte mírně zmačknutý brzdový pedál.
Po 150 kilometrech to začne hvízdat.
Odstranit pískání Intenzivněji párkrát zabrzdit.
Ceník Felicie.
http://vaclavz1.rajce.idnes.cz/01_auto_cenik/
http://vaclavz1.rajce.idnes.cz/01_auto_cenik/
-
Schnelll - FK
Pískání kola jsem vyřešil sundáním brzd a pomocí moterpáky rozevřením co to šlo.. byl asi bordel v těch čepech.. už to nikde nedře a ani nepíská když jedu..