Felda 1,9 D

AEF
Standa3

Felda 1,9 D

Příspěvek od Standa3 »

Chtěl bych se jen zeptat, jestli se vám Felda 1,9 D rozjíždí i bez plynu, pouhým pouštěním spojky.Já mám benzín 1,6 MPI a tam se musí přidat plyn, tak bych chtěl vědět, jak jsou na tom 1,9 D.Díky
DonSalieri

Re: Felda 1,9 D

Příspěvek od DonSalieri »

1.9D se rozjede bez problemu bez plynu u naftaka to neni problem a je to vyhoda napr. v kolone pri popojizedni..Ale i nektery benziny to takhle maji..
1.9TD Passat Variant....
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Tak u nafty je tento jev zcela normální... :D
Standa3

Příspěvek od Standa3 »

a jak jsou na tom Feldy 1,9 D s hlučností uvnitř?Je to při normální jízdě asi tak do 90 km/h podobný jako u benzínových?
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

U mě se každý zděsí co v tom mám když se rozjedu a jede semnou poprvé :D ale to je kvuli vyfuku :)
Standa3

Příspěvek od Standa3 »

Včera jsem zkoušel v bazaru jednu Feldu 1,9 D, rok 1996, měla najeto 251000 Km a prý ji používala česká pošta na rozvoz zásilek, po nastartování nebyl ani studený motor vevnitř při volnoběhu slyšet, při jízdě také v pohodě.Někomu prý motor při volnoběhu rachtá jak traktor, nevim proč, asi ho má špatně seřízený, nebo je ve špatném stavu a nebo tam třeba má zapojený EGR nebo trumpetky.Nejhlučnější jsou prý pick-upy.Jaké jsou vaše názory?
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Já myslím, že motor 1.9D je nejlepší volba pokud nejezdíš jen krátký trasy po městě a okolí..Jinak od České Pošty bych auto asi nekoupil leda za pár kč-ty auta tam dostávají docela dost zabrat..
1.9TD Passat Variant....
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Diesel Felda sa fakt v pohode pohne aj bez plynu a keď sa na mojej kammarátka učila jazdiť, tak jej zdochol iba raz a tie rozbehy by iný motor nezvládal. :D Ináč najhoršie na rozbeh sú asi TDI motory, s obľubou mi zdochýňali pokiaľ som nedal dosť plynu ( Octavia I, Golf V ). Renaulťácke dCi sú v tomto ohľade lepšie.
Hlučnosť pikapa na voľnobeh je dosť hrozná ( v kabíne ), vonku to ale vôbec nemá traktorový a vybehaný zvuk. A ešte k vozidlu od Pošty, pokiaľ každú chvíľu štartoval, kúsok prešiel a vypol, to nie sú práve najlepšie prevádzkové podmienky a pre diesel už vôbec nie. Priprav sa na prípadnú investíciu do repasu štartéra, výmeny žhavičov, batérie a často odchádza aj relé žhavenia.
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

Standa3 píše:Chtěl bych se jen zeptat, jestli se vám Felda 1,9 D rozjíždí i bez plynu, pouhým pouštěním spojky.Já mám benzín 1,6 MPI a tam se musí přidat plyn, tak bych chtěl vědět, jak jsou na tom 1,9 D.Díky
Na rovině ano do kopce se přidat trochu přidat musí. To je dané nástupem kroutícího momentu motoru v nízkých otáčkách. S hlučností je to asi tak že je trošku slyšet ale není to při 90km za hod. zase takový rozdíl dá se říct že minimální. Dost lidi to při 90 nepoznalo rozdíl mezi benzinem a dieselem. V kabině ani studeny není nějak slyšet ale dá o sobě vědět že trochu vybruje, po zahřáti je motor v klidu. Osobně bych od pošty auto nekoupil to popojíždění a startovaní co chvilku není pro motor vhodné.
kouBaMW - FK

Příspěvek od kouBaMW - FK »

Standa3 píše:a jak jsou na tom Feldy 1,9 D s hlučností uvnitř?Je to při normální jízdě asi tak do 90 km/h podobný jako u benzínových?
me ta moje neprijde nejak hlucna :) http://www.youtube.com/watch?v=BRNygE-fXJg a to mi jeste hucelo lozisko
Odpovědět