Problém s hudbou

dotazy a rady na vše kolem hudby
Murciny - FK

Problém s hudbou

Příspěvek od Murciny - FK »

Nazdárek lidičky, potřebuju pomoct.
Když mi klesají otáčky motoru kolem 1000 ot/min, tak nemám dostatek proudu na zesilovači(zesilovač se jakoby utlumí, na okamžik přestane mít výkon), ale dělá mi to jen když zapnu osvětlení vozu, a to i když jsou vypnuté potkávací světla a jsou zapnuté jen obrysovky. Už jsem zkoušel proměřit alternátor(je ok), kostru vozu, kontakty na baterce, dneska jsem si koupil dokonce kapacitor, s tím že to snad vyřeší kolísání proudu, ale nic se nezměnilo, baterku mám 45Ah, a alternátor Hella 90A (mám feldu dovoz z německa).

Posílejte rady, nechci už zbytečně investovat. Ještě mě napadlo jestli to nemá co společnýho s relé osvětlení. Děkuji za rady.
Krkawec - FK

Re: Problém s hudbou

Příspěvek od Krkawec - FK »

Zkusi bych vyměnit napájecí kabely zesilovače tak, aby měly dostatečně silný průměr
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

co máš za zesilovač? a kabeláž máš jakou?
Murciny - FK

Zdárek,
kupoval jsem zvlášt nápajecí kabely v obchodě, kde se specializují na problematiku hudby, kabeláž mám silnou dostatečně, a i odstíněnou, nevím přesně průměr, kdyžtak to můžu změřit, a zesík mám Toxik 1100W R.M.S.
Murciny - FK

Průměr kabelu s izolací je 11 mm, a samotná měď v kabelu je 3 mm.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Toxic 1.1kw rms :?: To asi ne, nevěřil bych.. Jaký tip, kolik stál? Jaké má pojistky(pojistku)? Jinak kabel máš cca 20-25qmm.. Takže na tento zesík absolutně s přehledem..
Murciny - FK

Jo jasný že to není R.M.S ale MAX, je to Toxic TX-1100, 4-kanál a má 2x 20 A pojistky, kupoval jsem ho na Carhifi.cz a stál mě 2.000 Kč.

Takže další nápady?
Murciny - FK

Nazdárek všichni feldaři,

nesu další informace k mému problému, zjistil jsem, že sice altík dodává dostatek proudu, ale nedokáže generovat dostatek napětí. Altík dodává nějakejch 13.8V ale když zapnu všechno možný na elektiku, dostanu se na hodnotu kolem 11.8 - 12.0V, a když jsem vypojil baterku z okruhu a nechal jsem to nastartovaný, tak po dosažení 4.000 otáček, mi kompletně vypne elektrika, celé auto spadne, až když se zase dostane na 4.000 ot. a míň tak začne opět dobíjet. Takže to vypadá že je altík hotovej, nevíte někdo co by v něm mohlo odejít, a jestli se to dá opravit, nebo raději sehnat jinej?

Díky za reakce
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

odpojit baterku za chodu :o altík v čudu :!: :!:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Murciny - FK

Proč jako?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 14. čer 2009 17:42:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

nevím přesně proč ale při tomhle experimentu je to 50na50 že altík odejde, diody-regulátor :idea:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Machy - FK

Příspěvek od Machy - FK »

to je fakt čus.
Murciny - FK

No nevim proč ale i na 120 co sem kdysi měl to nikdy neodešlo ale to už neřešim, spíš by mě zajímalo proč altík dodává proud i napětí jen v rozmezí 1000 až 4000 a poté už nedodává ani proud ani napětí. čím to je, regulátory už jsem prohodil dva, takže by to mohli bejt diody ale to by se přece chovalo jinak, nedobíjelo by to pořád a ne při určitejch otáčkách. Každopádně ho vyndám a celej ho proměřim.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

muže bejt sedřená kotva na rotoru+ložiska.
Murciny - FK

Tak ložiska jsem checkoval a zdá se mi že nemají skoro žádnou vůli(nejsou vyběhaný), jak poznám vyběhanou kotvu, nějaké rozmezí v mm? Nějakej rozměr?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Mrkni se na diodový můstek + připojení statoru a zkontroluj/oprav všechny letovací spoje.Většinou se uklepaj a uvolněj a pak to zlobí.Potom už by musel bejt nějaký chobot na rotoru,který by se projevoval od určitejch otáček ale to se těžko hledá a ještě blbějc opravuje.
Murciny - FK

Zdravím všechny,

zakoupil jsem nový alternátor, přesně ten typ který jsem měl v autě, napětí se ustálilo na 14.3V na volnoběhu bez zátěže, a nějakejch 13.3 - 13.5V při zátěži, a když vypnu motor, baterie ukazuje 12.6V až 12.8V, takže to dobíjí úplně peckově, ale problém s hudbou, který sem psal při zakládání tohoto tématu nebyl odstraněn. Sem v koncích. Prosím o jakékoliv nápady a rady. Dík
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

nemůže to dělat zesík ? takhle se choval MC/FAN když sem s tím kdysi dávno experimentoval (hrál 1 ze 4 a ještě na***no)
Murciny - FK

No možný je všechno, ale zesík jsem nezkoušel, protože sem si myslel že když je novej tak nic takýho bych od zesíku nečekal, každopádně ho zkusim prohodit za jinej a uvidím jestli se to zlepší. Pak dám vědět.
Murciny - FK

Zdravim,

měl jsem dneska v plánu zkusit vyměnit zesík, jenom na zkoušku, ale kámoš nebyl doma, tak jsem zkusil vytáhnout z odstavenýho auta baterii a zapojit ji do kufru k zesíku. Nejdříve jsem ji zapojit tak, že minus normal na kostru a plus jsem zapojil kabelem od přední baterie, a poté plusák ze zadní baterie na kapacitor a dále na zesík. Po chvíli se baterie srovnaly po projíždce na 12.5V, tak jsem nastartoval zapnul hudbu a zkoušel jsem vytáčet motor přes kritickou hodnotu 1000 ot/min, a prskání na platě a pokles výkonu při basu na wooferu stále trval.

Pak jsem to napojil tak, že plusák z přední baterie jde na kapacitor, z kapacitoru na baterii v kufru a zároveň z kapacitoru na zesík, a jestli jsem prozatím slyšel dobře tak pokles výkonu jsem už nezaznamenal, a prskání středu a výšek na platě také přestalo. Zatím jsem to zkoušel jenom při stání u domu, takže to zítra provětrám někde po městě kde budu hodně řadit a uvidím jestli to opravdu pomohlo. Pak dám vědět.
Odpovědět