Žárovky H4

Odpovědět
andtom - FK

Žárovky H4

Příspěvek od andtom - FK »

ake ziarovky H4 mate vo Feldickach? ktore by ste odporucili? :)
ma niekto skusenosti s GP thunder H4 (9003) 8.500K 60/55W 90/100W? su na stranke http://www.xenonplus.sk/ziarovky.html
ja som so svojimi spokojny ale asi chcem nieco nove a tie GP thunder vyzeraju zaujimavo tu je zopar foto http://www.gpthunder.com.br/fotos.php
dakujem za kazdy nazor a radu :lol:
smazany clen - FK

Re: ake ziarovky H4?!

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já mám tyto a jsem s nimi nad míru spokojen.
http://www.ikup.cz/item.php?id=348094&p ... -v-blistru
Ve světlometech jsou modré, ale světlo vyloudí bílé. Ještě vyměnit parkovačky za nějaké bílé nebo modré a bude to.

Když už jsme u toho nemá někdo typ na schválené homologované parkovačky bílé nebo modré?? :roll:
Díky
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

po výměně několika párů žárovek naprosto ideální volba podle mě osram silverstar nebo phill bluevission. sice to není nikterak bílá tunnig barva ale pro viditelnost a bezpečnost myslím že super
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Mám tam Osram H4 silverstar + 50 % a jsem s nimi spokojen-zatím vyskoušeno dešt+ tma,stnívání -šero a mokrá silnice,sněžení-tma-všude perfekně bylo vidět.
smazany clen - FK

Jj...Silverstary +50% jsou dobré...ale NightBreaker +90% jsou ještě o něco lepší...né že by to světlo bylo kdovíjak bílé, ale hlavně je něco vidět...a za každého počasí...
smazany clen - FK

Já jsem si obednal NightBreaker +90 a muuje dopuručit.. Sou fakt super proti obyčejným.. Svítí hezky do bíla na silnici a i za dešte je víc vidět...
Doporučuji obednat zde http://www.vamos.cz/zdroje/nightbreaker/
V neděli v noci jsemobednal, v ponndělí ráno přišel potrzovací mail a v uetrý mi je přivezla pošta až domu.. i s poštovným mě to vyšlo na 503.-
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

Když už jsme u těch žárovek,tak by nebylo od věci sundat ze světel skla a pořádně je zevnitř umýt-on se pak člověk diví jak to najednou svítí dobře i ze starýma žárovkama. Ale tím nechci nikoho odrazovat od jiných žárovek. :)
smazany clen - FK

Romanp píše:Z akou handričkou si čistil paraboly?
Jednak klasickou na LCD monitory a optiku digitálních foťáků (nemá hrubé částice, neškrabe) a pak takovou speciální, co jsme dostali k Vánocům. Prodávají ji v Hypernově tuším u nějakého stánku.
Tady je foto letáčku. hadru teď nemám po ruce. Doporučuji - super věc! ;)
Obrázek
Jofinko - FK

Příspěvek od Jofinko - FK »

Ja som si kupil Osramy NB a su v pohode.Sice nie su ako xenony ale za 429sk mi stacia.Vyskusane za kazdeho pocasia a su v pohode.Horsie je ked ide oproti auto a vas oslni.Ale vidiet viac ako zo seriovymi.
Barvas - FK

Příspěvek od Barvas - FK »

Dojíždím každý den 90km do zaměstnání, ráno za tmy, večer za tmy tak je pro mě otázka osvětlení důležitá. Koupil jsem si Osram +30%+ mlha a spokojenost. Nedávno jsem četl ve Světu Motorů test H4 a ze všech testovaných žárovek se na prvním místě umístnila Tungsram Megtaliht +30% prodávaná v hypermarketech (např. Globus) za 90 - 110kč. Nedalo mi to a na zkoušku jsem je koupil. Musím dát testu za pravdu, Osramky nesvítí špatně ale oproti těmhle se jeví jako světlo z petrolejky. Takže vždy to nemusí být o ceně. Otázka je kolik vydrží, na druhou stranu je na ně 2letá záruka a s uplatněním záruky v těchto obchodech není problém, tyhle malé položky řeší na počkání výměnou nebo vrácením peněz.
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

tak tyhle jsem mel svitili dobre byli s modrym nadechem ale pak se zhrosovali a ja si zvykal jak sviti malo az me pak nekdo upozonil ze skoro nic nemuzu videt ale ja jak jsem byl zvyklej tak jsem s tim porad jezdil,tak jsem v patek si zajel nechat seridit k znamymu svetla a koupil si OSRAM +50% a nemuzu si je vynachvalit vazne jsem byl z nich uz skoro slepej ale jako TUNNING svetla byli zajimavy,hazelo to modry odstiny i zhasnuty na parkovisti ale bohuzel horsi viditelnost
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 01. lis 2008 18:18:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Letadlo - FK

Příspěvek od Letadlo - FK »

Tak jsem dneska koupil Osram Night Breaker a jsem zvědavý na výsledek. Auto je v garáži, takže zatím nemám možnost odzkoušet. Už jsem měl tu čest mít chvíli 100W super white, ty byly super, ale ten zbytečný odběr, v létě veliké zahřívání, s tím i pak už strach o vypálení paraboly mě přinutily koupit super white 55W a to už jsou oproti těm 100W jen bludičky se kterými v dešti je fakt umění jezdit. Tak jsem opravdu zvědav.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Tak jsem si dneska koupil OSRAM Night Baeker (nebo jak se to píše :P ) + bílé diody s rozptylem a naprostá spokojenost, ještě si je v pátek seřídím na zrcadlech a bude to luxus :D Už teď to je nesrovnatelný rozdíl. Měl jsem předtím nějaké ty nepovolené 100/95 nebo jak to je a svítilo to naprd na mokru,...

dale jsem viděl na autoburze v Ostravě HID přestavbu Bixenon a měli ji za 3200,- :o ale je to tam od těch poláku, tak nevim...
andtom - FK

Příspěvek od andtom - FK »

tak uz mam gp thunder 8500K 90/100W... dnes by som ich mal nafotit a potom poskytnem foto...
sa stalo foto tu: http://fotoalbumy.azet.sk/papek/nove-zi ... f4352db839
heslo: felicia
smazany clen - FK

Přemýšlím o žárovkách Tungsram megalight +30 nebo o Osram NightBreaker +90... Je potřeba kvůli tomu seřizovat hlavní světlomety, nebo si to sedne dobře??? Má někdo zkušenost??? Jelikož jsem psal u nás v Brně do jednoho servisu, kde mi řekli, že seřízení stojí 180 korun bez daně, tak mi spadla čelist, že by seřízení bylo pomalu dražší jak nový žárovky... :-(

Pokud by svítily žárovky špatně, je možnost si je seřídit doma???
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Tak bo bezmala měsíci ježdění s H4 Osram NB nemužu nic jiného doporučit :) kvalitka, konečně v noci vidím :twisted:

Radeggast: tak pokud máš ted seřízené světla, tak s novými žarovkama by ti mělo stačit doseřízení ve tmě od oka ;)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Zdravim, chtěl jsem se jen zeptat jestli žárovky Osram NB mají oravdu světlo do bíla oproti normálním orig. H4 (ty jsou do skoro žluta, snad víte, co tím myslím)?
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Sice jsem měl předtím nějaké ty čínské šity, které sice svítily bíle, ale vidět s níma ve tmě nebylo :D Osramky sice nesvítí tak bíle jako ty čínské šity, ale rozhodně jsou bělejší než origo... 8-)
Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

Josh: No podle mě se to nevyplatí. Vozím silverstary a vyhovují mi dokonale, až odejdou tak asi půjdu do těch NB. Ale jestli chceš do bíla tak by ty bluevision mohly bejt ideální. Ještě tu někdo kdysi psal o žárovkách tungsram. Že mají dobrý poměr cena/výkon a že je s nimy spokojen. Ale ty já neznám..
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

Josh123456 píše: jj díky, škoda, že neni někde porovnání na obr. té bravy světla třeba z pohledu řidiče. :( ale jinak díky za info ;)
snad to pomuze ;)
VELMI VYSTIZNY OBRAZEK SVITIVOSTI SVETEL v odkazu nize:
http://www.neon-lighting.com/articles/colortemp.jpg
Obrázek
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
smazany clen - FK

Tyhle obrýzky se týkají spíše xenonů a ne obyčejných žárovek. To se podle toho těžko pořídíš. Dnes z obyčejných žárovek většina lidí je nejspokojenější se silverstary a postupně je případně mění za nb, ale u těch je někdo spokojen a někdo ne. Svítí sice lépe než silvery, ale zase někdo říká že s nimi hůř vidí za mokra než se silvery. Takže těžko radit a možná by jsi udělal nejlíp, kdyby jsi to zkouknul na pár autech (teda hlavně na feldách, rptoože na jiné parabole to bude svítit stejně jinak daleko). Ideální by bylo porovnání třeba ze srazu jestli se tam sejdou kluci s různýma žárovkama.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Tungsram Megalight +30% mam na aute uz tri mesice a spokojenost oproti normalnim petrolejkam.Za tu cenu sluzbu udelaji dobrou. ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
smazany clen - FK

Tak xenony jsou o něčem úplně jiném samozřejmě. S žádnými žárovkami nedocílíš takové svítívosti ať se budeš snažit jak chceš. Je to ale opravdu o té ceně. Myslím že když mluvíš o xenonech, řešil by jsi asi spíše HIDky, které vycházejí v bi kolem 4k kvalitní a kolem 2,5k obyčejné. Takže je potřeba si spočítat jestli se ti to vyplatí teda a jestli nestačí obyčejné žárovky lepší, lteré ovšem po nějaké době zase odejdou. Ale každopádně rozdíl ve svítivosti a tedy vyditelnosti je ohromný.
smazany clen - FK

Tak mám tadyk zmiňovaná fota... Dneska jsem namontoval Tungsram Megalight +30% a oproti sériovým je to 100 a 1... Rozdíl se pozná hned, jak se světla zapnou... Vidět jde opravdu mnohem a mnohem víc, světlo je hoooodně moc bílé, ne-li úplně... Jde vidět, kde přesně světelná plocha končí... Myslím si, že za ty peníze, není co řešit... ;) Doporučuji...

Omlouvám, se za sníženou kvalitu fotek, bylo foceno z kokpitu a to nočním režimem... :oops:

Potkávací:
Obrázek

Dálková:
Obrázek
smazany clen - FK

Tak Tungsram jsem měl taky, ale je pravda, že co se porovnání kvalita/cena týče, tak Osram vede. Dobré jsou ještě Philipsy, ale už jsou cenově trochu jinde. Jinak na H4ky nedám dopustit -> za 5 let ježdění jsem měnil dvakrát (ve 3 autech)!! Zatímco teď mám v autě H7 a od loňského dubna jsem měnil už 5 žárovek (napětí mně nijak nekolísá, nic)!!
Josh123456 - FK

Záleží jakou máš kvalitu těch žárovek, protože pak neni problém s nějakým praskáním a u H7 na tom dost záleží. H4 a H7 nejde srovnávat moc, protože každá je v jiné kategorii svítivosti
smazany clen - FK

Já to vím, ale právě proto píšu, že na ně nedám dopustit, páč na Pažoutovi mám H7 a už dost silně uvažuju, že půjdu do xenonů (skoro by se finančně vyplatily). Kupoval jsem různé. Mj. Osram, Philips, i šmé z benzinek, ale praskaly všechny. Vím, že je to jiná kategorie svítivosti, ale já tvrdím, že stará dobrá H4 vydrží déle (a v tom má u mě plus).
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 20:39:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
smazany clen - FK

K těm žárovkam koupil sem si Osram silverstar za 270 kč a sviti to hodně dobře konečně něco vidím :D takže doporučuji. Jsem zvědavý jak dlouho vydrží.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já mám Osram NB + bílé diodové rozptylky v parkovačkách a jsem nadmíru spokojen:-)
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

ja jsem mel blue xenon, pak jsem mel nightbreakry a ty byli dost good, no ne zas tak spickovy, ale bylo to lepsi, zvlast za deste apod. ted mam zase blue xenon h4 100/80 a nikdo na me zatim nebliknul, cumel jsem i do nich a OK, spis kdyz jsem mel NB tak na me bliknuli, ty posledni svitej dobre, zvlast pochvala pro dalky, ale za deste je to jakoby jste si svitili mobilem :D
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

ty modrý stovky sem měl taky. Ale pořád jsem musel čistit paraboly. byly takový jako když je v autě zahulený přední sklo.
Jinak taky měli odběr jako sviňa. Sice dobře svítili,ale za deště to bylo utrpení. Teď sem přešel HIDky bixenon a nemůžu si je vynachválit. Dokonce už ji moje matka,co xenony absolutně nesnáší, uznala,že se jí jelo v noci líp a nebyla unavená jako z těch mžourátek H4 55/60.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
ThomasHK - FK

Příspěvek od ThomasHK - FK »

[quote="djkiki"]ja mam tieto ziarovky H4 24V 100/90 XENON BLUE

Obrázek

a svietia velmi skvele 8-)

ja je mel pres pul roku, akorat 12V 60/55w svetlo hezky do bela, sviti lip nez origo, ale vcera vecer prava prestala svitit...rozdelam zadek svetla a koukam jak puk... tak cerna kostka s konektory do pulky roztavena a z zarovky pri sundavani odpadl jeden z tech tri konektoru :roll: tak nevim, jestli byl problem v zarovce, nebo nejakej zkrat, ale pojistky jsou ok..dal jsem zpet origo zarovky, ale ty svitej fakt na nic...priste bud Osram Cool Blue nebo Silverstar...
KubisPxw

Příspěvek od KubisPxw »

Já používám H4 od Philipsu s označení Extreme Power, jsou pěti hvězdičkové, mají jasné bílé světle a není snad ani třeba dávat dálková světla. Svítí luxusně, nemají žádný mrtvý bod a mají o 80 % váce světl garantovaného. Kužel světla je vrhán až na vzdálenost 120 m při potkávacích světlech. Jen a jen doporučuji. Blistr s párem těchto žárovek vyjde okolo 650,-Kč, mrkni na www.autožárovkyphilips. cz.. Maji ještě Bluvissiony od Philipse s 50 světla navíc a modrý xenonový plyn, ale přesvědčili mě, že ty extremy jsoulepší a je to tak. Mohl sjem porovnávat a není se o čem bavit. Takže jen H4 od Philipsu s označení Extreme Power.
smazany clen - FK

Co to znamená když je na žárovce 100/55w? Těch 100w je na dálkový, a 55w na tlumený? nebo na dálkový svítí 155w (obě vlákna)?

tyhle si chci koupit http://www.autobat.cz/10055w-p43t-p-50049.html
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

100w je na dálkový, a 55w na tlumený?
Nechci stračit ale ty žárovky mám dojem nejsou schválený pro běžný provoz .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Taky můžu jen doporučit Osram Night Breaker!!! Fakt německá kvalita ;)
Josh123456 - FK

Tak a tady pro CZerta nějaké foto těch led parkovaček: - bohužel jsem neměl možnost to vyfotit v tmě, ale i tak je to oproti obyč. jednodiovce parkovačce znát.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Takto svítí:
Led_diody_rozptylky.jpg
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Návštěvník

nemohl by sem někdo hodit foto pro porovnani jak svítí ta Zdendovo z cartechu a ta více dioda ve tmě? taky o nich uvažuju a ta Zdendovo svítí fakt skvěle ve tmě...jo a jeste dotaz, dala by se i nejaka ta diodova zarovka soupnout do zadniho osvetleni SPZ? a jestli jo, jaka je to patice?
Josh123456 - FK

Ahoj, já je mám vzadu ty obyčejný jednodiodový na osvětlení spz.. V předu mám ty vícediodové. Jinak žárovka je stejná, jak v předu na parkovačce, tak vzadu na spz jsou totožný žárovky (5W bezpaticové).
Návštěvník

když tak koukam na podrobnosti těch žárovek, jsou tam jeste veci, kterym moc nerouzim, co je v oznaceni diody např tohle u vícediod 1×9.2d (T10) a 1x9,5d u těch zdendovo?
CZert - FK

Příspěvek od CZert - FK »

Hele tak premyslim ze si obednam jak josh12345 do predu vice bodove ale bílé ale dozadu na spz modre jednobodove je v zakone psane jakou barvou ma byt osvetlena spztka?
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Ano, SPZ (RZ), může být osvětlena pouze bílým až nažloutlým světlem, tedy opět tradiční žárovky.
vojtus

Příspěvek od vojtus »

Danis píše:Tady je další odkaz, jsou OB Autodíly z HK: http://shop.obautodily.cz/index.php?mai ... Path=37_40
hura...dikes za odkaz, tedle shop je hezky levny..ja si ho smaznul a zaboha nemoh najit:)))pujdu do diod parkovacky vpredu/vzadu, osvetleni SPZ...nekde jsem videl ve foru i diody v zadnich brzdovkach...asi by to chtelo aspon ty 21diodovy,co?
mrFreak

Příspěvek od mrFreak »

taky jsem konečně dneska dal ty žárovky s xenonovým plynem z cartech a svítí perfektně :!: imitují xenonová světla, hlavně barvou a je perfektně vidět..oproti Tungsramům 80/100W je to neporovnatelný rozdíl...díky ti moc Dejwis za tip a rady ;)
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Taky sem si objednal ty s tím xenonovým plynem co tu říkal dawis a už se nemůžu dočkat....já mám v autě rok silverstary a na začátku svítili super ale teď mi přijde že svití ještě mín jako obyč H4...sem jel v lese a viděl sem prd...a hlavně jakoby začli svítit víc do žluta a mín...ale možná se mi to jen zdá....
Jinak hele nevyfotil bys mi to jak to svítí nebo jak to vypadá ten xe efekt? já je budeu mít až koncem listopadu až mi je kamoška vyzvedne v cartechu
Návštěvník

světla jsem měnil za světla (dopoledne) a když jsem je rozsvítil tak se mi pomalu chtělo brečet...jak je to světlo bílý, tak prostě ve dne tolik nesvítí jako žlutý žárovky a začal jsem mít o nich pochyby...ale teď jsem večer vyjel a naprostá bomba...dokonce se i lidi ohlíží a myslí že to jsou xenony...zkusil jsem i dálkový a to je teprv světlo...myslím, že ani na dálkový vůbec nepřepnu...krásný bílý světlo....vyfotím ti je zítra večer až bude tma, ok?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 25. lis 2011 21:06:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Josh123456 - FK

tak na to jsem taky zvědavej, jak budou vypadat - třeba bych pak s bixenonama počkal :-D :-)
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

To asi myslíte tyhle že?

Obrázek

Však jsem psal už dávno, že to jsou nejlepší žárovky co jsem měl s ohledem na výkon. Bohužel pokulhává ta kvalita a pálící se čepičky. Ovšem jelikžo vydrží zhruba těch 10tkm, tak za ty prachy jsou super. Já po nich nasadil silverstary a potom nightbreakery a ani jedny se nemohou rovnat. Když jsem tam po nich hodil silvery, tak jsem si myslel, že jsem se spletl a dal tam obyčejné žárovky.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

co myslíš tím nekvalitní? krom těch čepiček loupajících
Odpovědět