vybíjanie autobaterie

dotazy a rady na vše kolem hudby
WILDCHILD8539

vybíjanie autobaterie

Příspěvek od WILDCHILD8539 »

zdravím,potreboval by som pomoc,v mojej felde mi niečo podozrivo vyťahuje baterku...ked každy den jazdím je všetko ok,ale ak auto odstavim tak na 3-4 dni už nenaštartujem...alternator som si nechal zmeraŤ a dobíja ok,ja sa v autach moc nevyznam,poradim si z takymi bežnými problemami ale toto je na mňa už moc...mam podozrenie že by to mohlo byť radio,že je zle zapojené alebo tak niečo... ak možem niekoho z vas poprosit o podrobný návod ako zapojit radio budem rad alebo ak sa toto niekomu už stalo tak v čom bol problém,bolo to fakt radio??
breta1 - FK

Re: vybíjanie autobaterie

Příspěvek od breta1 - FK »

Muze to byt autoradio. Neni to spatnym pripojenim [to snad ani nejde], ale tim, ze to je zmetek. Je nutne zmerit odber vypnuteho radia. Kazde radio, ktere ma klidovy odber vetsi nez asi 20mA, patri vyrobci hodit z vysky na hlavu a toho konstruktera preradit do kantyny na prodej rohliku. I ten nejblbejsi tranzistorak FM na baterky z marketu s pameti predvoleb ma ve vypnutem stavu odber par mikroamperu a neni nejmensi duvod, aby to tak bylo i u autoradia.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

měl jsem asi to samé. Koupil jsem si radio ( sencor ) :-D a zapojil ho na tvrdo a baterka každou chvilku KO :-( a tak jsem si ho zapojil na klíček a vše ok :-)
Olda85 - FK

Příspěvek od Olda85 - FK »

Přesně jak píšou nademnou.. změř si kolik Ti bere rádio v klidovém stavu a hned budeš vědět na čem si.. Jaký máš rádio? máš i zesik? protože ti to může dělat i zesik pokud ho zapojíš na stálo a né přes spínací kabel.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jo jo měl jsem to samé, staré rádio belo staré takže v klidu do nevadilo že je připojené bez klíčku, takže po zakoupení alpiny se vyšší odběr projevil, vyřešilo to připojení přez přídavné tlačítko napájení které funguje za 1.
Odpovědět