JAk udělat odemykání přes kliku ve dveřích? Zkoušeli jste?
-
Kalfa - FK
JAk udělat odemykání přes kliku ve dveřích? Zkoušeli jste?
Ahoj,
napadla mě taková věc po vzoru nových aut...
Nové auto když je zamklé a vezmete zevnitř za kliku a auto je zamčené, tak se odemkne, ale u feldy člověk musí nejdřív odemknout kolíčkem a pak klikou. Napadlo mě vymyslet nějaké táhlo nebo mechanizmus, který by zároveň odemknul při vzetí za kliku, nekoumal už někdo nad něčím? Díky moc za názory a rady
napadla mě taková věc po vzoru nových aut...
Nové auto když je zamklé a vezmete zevnitř za kliku a auto je zamčené, tak se odemkne, ale u feldy člověk musí nejdřív odemknout kolíčkem a pak klikou. Napadlo mě vymyslet nějaké táhlo nebo mechanizmus, který by zároveň odemknul při vzetí za kliku, nekoumal už někdo nad něčím? Díky moc za názory a rady
-
Michal
- Kontaktovat uživatele:
Re: JAk udělat odemykání přes kliku ve dveřích? Zkoušeli jste?
Okoukej ze š 120
-
Kalfa - FK
michal: ta tuhle fičuru měla? o tom dost pochybuji 
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Jo mela,jak myslis,ze se otevirali zadni dvere,kdyz ty koliky zajizdeli do rovna s dverma...
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
jasný že to 120-ky měli.Kolíčky zajížděli dovnitř,tak jsi vzal za vnitřní kličku a odemknul dveře
Ale stejně je lepší centrál
Ale stejně je lepší centrál
kolíčky kolíčky ..... máme doma 3 feldy a ani jedna je už nemá a taky proč když je v nich centrál 
-
Kalfa - FK
Raceman: mě jde o to, že mám alarm, který mě po nastartování zamkne, ale neodemkne dřív než to chcípnu, byl bych raději kdyby tohle celé bylo řešeno prostě zatáhnutím za kliku, místo toho abych to musel řešit kolíčkem, potažmo dálkáčem
a proč si tam nedáš tlačítko kterým celý auto odemkneš jako to mají oktávky, fábky a další nový škodule?
-
Kalfa - FK
tak to zase nevím kde od něj vezmu ten signál, na tohle jsem celkem levej
když by mi někdo řekl který přesně dráty udělat tak poho, ale sám nevím 
na řj centrálu máš kabel se signálem pro odemknutí a na něj když přivedeš kostru tak se ti auto odemkne
-
Kalfa - FK
aha... a kterej kábl to je asi nevíš co? No max to ozkouším, ale chce to jen spínač, že? ne vypínač jako takovej?
na řj je to většinou napsaný a opravdu musíš mít spínač nikoliv vypínač
-
Kalfa - FK
Ok, ještě otázka, mám origo centrál z výroby, kde najdu tu jednotku?
na sloupku za budíkama
-
Kalfa - FK
ok, díky moc, vrhnu se na to;) ale kdyby přecejen někdo měl nápad jak to vyřešit i přes ty kliky, tak bych se nezlobil 
a nejde ti ta funkce autoalarmu zrušit ?
Při nehodě zůstaneš zamknutý.
Nová auta taky zamykají při jízdě, ale při crasch signálu se odemknou.
Při nehodě zůstaneš zamknutý.
Nová auta taky zamykají při jízdě, ale při crasch signálu se odemknou.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
-
Psykopath - FK
No já mám taky alarm, který mi teda zamkne když nastaruju a sešlápnu brzdu, a odemkne když chcípnu motor, nebo když chcípne sám - z kontrolky dobíjení, a dle mého při nehodě motor chcípne i u felicie, pokud si tedy neutrhneš baterku... to jsi potom v pr.... 
-
Kalfa - FK
ta funkce přímo zrušit nejde, ale když jezdím po Praze, jsem rád, protože se dost krade z aut na semaforech... jen mi vadí prostě to, že vezmu za kliku a ejhle, ono to nejde 
-
Michal71717 - FK
race.... no pokud to tlačítko uděláš u centrálu bez DO tak v pohodě, ale pokud by to někdo udělal u DO tak pokaždé co otevřeš přes tlačítko zblbneš DO
-
Kalfa - FK
myslím že ne, já když mám třeba alarm na DO, tak i když je odemknut a zmáčknu odemknout, udělá vše na novo, i když je odemknutý, nemyslím si že je to problém
-
Michal71717 - FK
tak v tom případě se omlouvám nesetkal jsem se právě s DO které by tak fungovalo pardon Raci..
-
Kalfa - FK
ne v poho, já mám alarm nový a ten má special tlačítko na zamknutí i na odemknutí a pokaždé pošle signál do řj i když je v té poloze, čili nemá šanci se zblbnout, nevím jak starší co mají jedno tlačítko na odemknutí/zamknutí 
-
Michal71717 - FK
no sice nemám origo
-ale když vemu zamknu auto dalkáčem tak ho zase dalkáčem v pohodě odemknu,
-když ale zamknu dalkáčem a odemknu klíčem auto se sice odemkne ale pak když chci dalkáč použít k zamknutí auta nereaguje do doby než auto zase zamknu klíčem
-ale když vemu zamknu auto dalkáčem tak ho zase dalkáčem v pohodě odemknu,
-když ale zamknu dalkáčem a odemknu klíčem auto se sice odemkne ale pak když chci dalkáč použít k zamknutí auta nereaguje do doby než auto zase zamknu klíčem
-
Kalfa - FK
aha, tak takhle to u mě nefunguje 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Máte mít na ovladači 2 tlačítka
.. Odemknout a zamknout ... odpodnou problémy při kolizi klíč/DO a navíc můžete zkontrolovat zda je auto zamčený 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
borlan - FK
Já mám na neorigo DO víc než jedno tlačítko (dokonce 3, heč...), ale jakmile otevřu nebo zamknu kolíčkama, tak dálka nic neví...to potom když chci např. zamknout auto odemčený kolíčkem, tak DO zamykání nereaguje, musím nejdřív jakoby DO odemknout už odemčený auto a pak DO zamknout...a obráceně. Ale tato situace nastává jen málokdy a hned si uvědomím a provedu jak jsem popsal výše. Prostě si DO pamatuje jen ty svoje stavy a ví, že když bylo naposledy použit signál "odemknout" tak teď může přijít jen signál "zamknout" a naopak. "Zásahy" (manipulace s kolíčky, klíčem...) mimo svůj systém prostě nemá jak evidovat... 
-
joe_p - FK
Já bych přidělal do té plastové kliky mikrospínač, tak, aby když vezmeš za tu kliku, tak se rozepnul, nebo sepnul. A kontakty z toho mikrospínače na dva ze tří ovládacích vodičů od předního serva, tak aby když vezmeš za kliku, to udělalo to samé jako když vytáhneš kolíček. Trošku bastl, ale fungovat by to mohlo spolehlivě. Ale při každým otvírání dveří ti to asi zabliká.
-
Psykopath - FK
no premyslel jsem nad tim jak psal joe_p - kontakty pod klikou, mikrospinacem bych to asi neresil, je to nespolehlive.
co se tyce toho alarmu, nevim jak to maji ostatni, ale ja kdyz normalne odemknu cudlikem, tak si muzu otevrit a alarm se nespusti, nicmene uz jsem trikrat opravoval ty tahla, kdyz nekdo zarval za kliku pred tim nez jsem stihl vypnout motor...
Jeste by se ty kontakty daly upevnit primo na kliku, ze kdyz se toho nekdo chytne tak at se to sepne pred tim, nez za tu kliku zatahne, protoze dle mych zkusenosti neni nic horsiho, nez kdyz nekdo zatahne za kliku prave v okamziku otevirani cz, to potom dvere nejdou otevrit, a na opravu takto zdupaneho zamku se musi sundat tapec
.
ohledne tlacitek na dalkaci - ja mam jenom jedno (na zamykani/odemykani), ale na displeji vidim jestli mam auto zamknute nebo odemknute
co se tyce toho alarmu, nevim jak to maji ostatni, ale ja kdyz normalne odemknu cudlikem, tak si muzu otevrit a alarm se nespusti, nicmene uz jsem trikrat opravoval ty tahla, kdyz nekdo zarval za kliku pred tim nez jsem stihl vypnout motor...
Jeste by se ty kontakty daly upevnit primo na kliku, ze kdyz se toho nekdo chytne tak at se to sepne pred tim, nez za tu kliku zatahne, protoze dle mych zkusenosti neni nic horsiho, nez kdyz nekdo zatahne za kliku prave v okamziku otevirani cz, to potom dvere nejdou otevrit, a na opravu takto zdupaneho zamku se musi sundat tapec
ohledne tlacitek na dalkaci - ja mam jenom jedno (na zamykani/odemykani), ale na displeji vidim jestli mam auto zamknute nebo odemknute
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 08. črc 2009 10:49:56, celkem upraveno 1 x.
-
Psykopath - FK
jo a podle toho obrazku co tu dal hydrant, by podle meho to auto neslo odemknout... (klicem, cz)
Jeste me napada podivat se jak to ma udelane octavka - u te vim, ze pokud jsem zamknuty, a zatahnu za kliku, tak se sice dvere neotevrou, ale odemknou se, kdyz zatahnu podruhe tak mam dvere odemcene, ale nekousne se to jako u felicie.
Ted me napadlo, co to zkusit nejak vyspekujovat, aby klika tahala rovnou za kolicek? Pres nejake prevody
nojo zase sem v praci a premyslim nad cip...nama...
Jeste me napada podivat se jak to ma udelane octavka - u te vim, ze pokud jsem zamknuty, a zatahnu za kliku, tak se sice dvere neotevrou, ale odemknou se, kdyz zatahnu podruhe tak mam dvere odemcene, ale nekousne se to jako u felicie.