Čištění tapeců
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Čištění tapeců
Chci si už konečně vyčistit tapece na feldě a mám takovou představu.Mám Vanish na koberce kterým čistím koberce a jde to s ním perfektně tak jsme vyndal tapece z auta, napustil bych pořádně tu látku vodou s tím Vanishem, nechal bych to tak hoďku působit pak bych to ve vaně pořádně vymyl sprchou a potom mám Koralan taky na koberce tak tím bych to zase co nejvíc tu látku napustil a nechal zasee tak hoďku působit a nakonec zase pořádně vypláchnul tu látku vodou, ale mám takovej dozat.ty tapecy jsou nějakej plast a na něm je ta látka asi nalepená nějakým lepidlem ale trochu se bojím aby to nějak nepovolilo když použiju tuto trošičku drastičtější mokřejší metodu a někde třeba nežačala ta látka z toho plastu povolovat.Je mi jasný že pak ty tapecy budou schnout pár dní to není problém.Myl jste je někdo takhle?Můžu to tak udělat, nepovolí ta látka z toho plastu?ty přípravky použiju tyhle protože je mám odzkoušený a vím že to dobře vyčistěj tu spínu zažranou v tý látce.díky vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Re: Čištění tapeců
Já jsem tapecy takhle za mokra čistil. namočil jsem je hadicí, pak jemným kartáčem vydrhl s nějakým saponem, a pak opláchnul zase hadicí. Nic se nezkroutilo. Jo a schlo to docela rychle, ještě ten den večer byly tapecy zpátky na autě.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Normálně ve vaně. Vyndal jsem je ven. Odmontoval reprák a hodil jsem to do vany s vodou a nějakým pracím práškem. Vydrbal kartáčem a jsou jako nové. Ani jsem tomu nechtěl věřit, jak to prokouklo.
-
smazany clen - FK
ten vanish mě docela zklamal, vyzkoušel jsem koralan (myslím, že to tady kdosi doporučoval) a taky jsou jak nové. Ovšem pak člověk něco dělá, má zasraný ruce, vleze do auta a zas je to zasraný - můj případ 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak díky klicí takže zítra půjdou do vany
dneska to nestíhám vydrbat
já je mám fakt hrozný,docela se stydim protože je to tak od tý doby co jsem to auto koupil.ty přední bych přirovnal k tomu jako když je někdo poblil a pak se to snažil vydrhnout 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem kdysi v práci zákazníkovi čistil celý interier Wapkou.Celé se to rozebralo,nastříkalo saponem na mytí motorů(ne arva) nechalo 15 min působit a pak pěkně všecko oprat.I se sedačkama.nikdy bych nevěřil kolik špíny z toho vyteče.Sedačky a koberce schnuly asi týden,ale to nevadilo bo felda neměla prahy ani lemy...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevymejšlejte nic speciálního, vemte tapecy do sprchy důkladně propláchněte, pak nějaký saponát, třeba Jar a měkčí kartáček a drhnout a drhnout po osnově. Pak důkladně propláchnout a je to. Nezapomeňte je umýt i z druhý strany, co je samotný plast nebo až je dáte na sebe a ponesete, tak by se mohly znovu ušpinit. Dělám to tak léta. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já mám ty chlupaté (GLX) a fakt to pustilo bez dřiny. Stačilo to běžně odrbat kartáčem a jsou parádní. Navíc je to kompletně plast + umělá vlákna, tak je to za dvě hodiny na sluníčku i suché.
Jen co se udělá teplo, tak se dám ještě do sedaček.
Jen co se udělá teplo, tak se dám ještě do sedaček.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To já mám nyní na neděli objednáno kompletní vyčištění inerieru, budou tepovat podlahu, dveře, sedačky, plato a strop + čištění klimatizace za 1.380,-Kč a přijedou mi to udělat až domů.
http://www.cint.cz/#
http://www.cint.cz/#
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
dneska udělám ty tapeci odpoledne mám čas a na koberce a sedačky se chystám Tepovačem.ten u nás pujčujou za stovku na víkend.akorát ještě nevím jak udělám strop.jestli to můžu taky vytepovat nebo to dělat radši nějak ručně.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Oni prý mají spešl saponáty a rovněž používají páru, nevím, jak, budu chytřejší zítra dopoledne. 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak tapece zadní už mám vyčištěný teď se sušej.doufám že do večera aspoň nějak vyschnou abych je mohl dát na auto a zítra vyčistím přední
kdyžtak udělám nějaký fotky jak to vypadalo předtím a jak potom
zatím
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zapomněl jsem podat zprávu, jak proběhlo čištění auta. Přijeli dva kluci v 9 ráno, vůbec nic nechtěli měli svojí centrálu, takže soběstační s elektrikou a i vodu v barelech, jenom používali kanál na vylévání špinavý vody a že byla špinavá. Z těch sedaček lezl doslova carbon.
Vyčistili tepovačem a párou komplet celej interier, tapecy, strop koberce, sedačky, plata, palubku a všechny ostatní plasty + okna z obou stran. A ještě klimu. Auto je jak nový a krásně voní. Odjížděli ve 2 odpoledne a to se ani na chvilku nezastavili, ani na cigáro.
Platil jsem 1.386,-Kč a jsem spokojenej. Myslím, že tak jednou za dva roky je to dobrá investice.
V autě mi nechali ještě voňavej stromeček.
Zvenčí jsem auto mýt nechtěl, ještě radši počkám, kvůli tomu novýmu laku.
Platil jsem 1.386,-Kč a jsem spokojenej. Myslím, že tak jednou za dva roky je to dobrá investice.
V autě mi nechali ještě voňavej stromeček.
-
Abdul - FK
".....okna z obou stran...."
Máš nalepené fólie ? Čo to s nimi urobí ?
Máš nalepené fólie ? Čo to s nimi urobí ?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Folie nemám, mám zelené okna z fabriky.
Jinak co to umytí udělalo s oknama? Ani není vidět, že koukáš přes sklo.
Fakt asi mají kvalitní saponáty, veškerý hmyz ap. je pryč
Jinak co to umytí udělalo s oknama? Ani není vidět, že koukáš přes sklo.
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
a sakra koukam ze jsou z prahy a ja chtel jit na tepovani interieru za nejakych 2300
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
SobiM - FK
Já se na to vrhnu v sobotu...všechny sundám a něčím to vydrhnu...jen by mě zajímalo,jak dlouho to zhruba schne...
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Cena je dobra na to co delali.....Tak premyslim,jestli se nevyplati pujcit si za 500,- stroj na cisteni kobercu a udelat sam.Je pravda,ze se clovek nadre. 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
-
smazany clen - FK
dlouho ne, za pár chvil to máš suchý - 1 až 2 hoďky u měSobiM píše:Já se na to vrhnu v sobotu...všechny sundám a něčím to vydrhnu...jen by mě zajímalo,jak dlouho to zhruba schne...
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
u nás dost pršelo ten den a tapece byly na balkéně ale večer jsem je tam dal a ráno byly suchý
ale ty první byly suchý přes odpoledne asi po třech hodinách.večer nahodím fotky.mám z toho radost hlavně z toho spolujezdcovo a řidičovo.ty byly zasraný jak jetel a teď jsou krásně čisťounký celý.
-
smazany clen - FK
Já se do toho dám ted o víkendu, jen doufám že to bude schnout. Beru vodní vysavač na koberce, kámoš mi ho pučí má nějakej spešl. Akorát nevim co za přípravek, musim to promyslet. Já to budu všechno dělat na autě. Žádný sundavání, tak jsem zvědav jak to prokoukne, jen doufám že to uschne rychle
.
-
SobiM - FK
No nevím,jetli je to dobrý nápad dělat to na autě.Aby se ti tam třeba pak nedržela vlhkost nebo se nestalo něco jiného.Je možná lepší to sundat.Máš to za chvilku a z druhé strany odšroubuješ i ten plast (kapsu na odložení věcí ve dveřích).A navíc se ti to bude asi i líp dělat.
Jinak mě to uschlo zhruba za 2 hodinky.
Jinak mě to uschlo zhruba za 2 hodinky.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tady máte ty fotky.jsem na ně zapomněl ale v počítači je mám už dlouho
nejdřív jak to vypadalo předtím.nevim teda proč ale vyfotil jsem jen přední ale ty byly stejně nějvíc zasviněný, takže:

tady po vyčištění všech:

a jedna jakej byl rozdíl když zadní byl vyčistěnej a přední ještě ne:
takže asi tak.vzhůru do čištění já jsem spokojenej všechny fleky zmizely
nejdřív jak to vypadalo předtím.nevim teda proč ale vyfotil jsem jen přední ale ty byly stejně nějvíc zasviněný, takže:
tady po vyčištění všech:
a jedna jakej byl rozdíl když zadní byl vyčistěnej a přední ještě ne:
takže asi tak.vzhůru do čištění já jsem spokojenej všechny fleky zmizely