zrcátka boční

karoserie, narazniky, skla atd.
sword - FK

zrcátka boční

Příspěvek od sword - FK »

Prosím Vás mám tento dotaz: Pokud po nárazu do zrcátka má jít zrcátko sklopit a nebo ne? Zkoušel jsem ho sklopit,ale pak jsem to radši vzdal, abych ho neurval :o
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: zrcátka boční

Příspěvek od emilio52 »

Jestli šlo sklopit před nárazem a teď ne tak se něco porouchalo .
A jinak já to sklápění nepoužívám Zatím .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Trochu nerozumím jaký náraz myslíš, ale zrcátko jde sklápět, pokud není zalepené, ale proč by to někdo dělal? Trochu zaber (s citem), asi ti to tam lehce zarezlo.
sword - FK

Příspěvek od sword - FK »

Jest-li šlo sklápět to právě nevím mám feldu asi půl roku,ale synátor vjížděl do garáže a byla mu málá,ale zastavil včas a tak si myslím,že by mělo jít sklopit, ale bojím se za to vzít tak to nechám osudu.Díky
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak zkus to druhý a pak porovnej
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Mely by jit obe sklopit smerem dozadu vozu. Dopredu myslim ze nejdou! Doufam ze se ted nepletu vim 100proc ze to jde na octavii a mozna i na fabii ale myslim ze na facko felda to nejde. Pokud ti to nejde zadnym smerem radeji to nejdriv prostrikej a nech chvili ucinkovat. Tenhle problem byl hlavne u facek.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Sklopí se na 10000% dozadu ( zrcátkem k autu) promazat tam není co, ale taky jsem to promazával když to nešlo. Je to plast na plast s spojený tušim, že nejtem
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Sklopit směrem vpřed jdou taky, ale jen o kus (cca 3 cm). Vem zrcátko do obou rukou (jednu blíž ke kloubu) a s citem, ale silněji, zaber. Rukou u klobu zrcátka ucítíš, zda tam nejde něco špatně. Hlavně se zrcátkem nelomcuj nahoru či dolů a sklápěj to v rovině! Feldí zrcátka jsou hodně náchylný na "šikmý" sklápění (proto použij obou rukou).

Jinak z podobných důvodů jsou zrcátka sklápěcí a nemělo by jim to uškodit. Fábiácký zrcátka vydrží i mrdu od protijedoucího vozu v šedesátce (tátu se služební Fábkou sestřelil debil v protisměru; šli zrcátko na zrcátko a jen na kraji prasklo sklíčko a plast. Jinak vše ostatní OK).
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Honza9007-jeste rekni,ze mel otec cervenou fabku a bylo to v Praze. :evil:
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Honza9007 - FK

červená Fabka to byla v kombíku; je to už rok a půl. ale mám dojem, že v Praze to nebylo. Protože ten eman vjel do protisměru. Podobné zkušenoti?? :shock:
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Jj,ja to mel opacne.Vjel pres caru do protismeru,kdybych to nestrhl,tak to neodneslo jenom zrcatko.Nechapu co delal.Akorat to bylo na blbym miste,takze zadny zastavovani se nekonalo a pokracovali jsme oba dal,no co uz.Ale v tu chvili pro mne lepe ptze bych mu asi naplacal.
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Honza9007 - FK

krásné napsaný... "... bych mu naplácal" :lol: :lol: :lol:
Kalfa - FK

Příspěvek od Kalfa - FK »

tak nevím ale:
a.maty: zrcátko je spojene trubičkou zakončenou pérkem, kterí drží plast co nejblíže u sebe, promazat je co, právě to pérko přihnívá k té trubičce a způsobuje, že nejde sklopit,

honza9007: elektrické zrcátko jde odklopit i směrem dopředu a to až úplně ke sloupku, jak mechanické, to nevím

jinak dopořučuji sundat sklo a tam uvidíte ten mechanizmus, tak ho procákat WDčkem, mě jde sklápět teď zrcadlo jednou rukou a když se nudím na semaforu, tak si hraju :D
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

souhlasím ono už jen logicky cokoliv co se má hýbat se někde tře,čili mazat a mazat ;) já taktéž obě zrcátka můžu sklopit dopředu i do zadu....
jarous - FK

Příspěvek od jarous - FK »

cau neví nikdo jak sundat komplet zrcátko z auta jestli ze vnitř jak je ten plastový kryt či jinak zkoušel jsem to ale nepřišel jsem na to jak s ním dolu prostě děkuji všem za radu či foto jak na demontáž diky
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Sundej ten plastovej dekl zevnitř a pod tim jsou 3 šrouby co drží zrcátko na autě.

Plastovej dekl drží na 1 šroubu pod krytkou cca uprostřed plastu. Pokud máš manuální stahovačku tak ještě drží pomocí matice okolo mechanismu na štělování. Pak je už jenom zaháknutej pod tapecem (buď si s tim pohrát a vydolovat to ven nebo sundat tapec)
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
jirka22 - FK

Příspěvek od jirka22 - FK »

no ja mam po predchozim majiteli obe zrcatka natvrdo prilepena.. napada me pro ty kdo jste mel zrcatko v ruce: je to cele nejak jeden kus nebo treba prave ta ohybaci cast by se dala nejak premontovat z jineho zrcatka? jde mi o to, ze mam zrcatka v barve karoserie a pro jistotu jeste v elektrice, takze se tezko shaneji a kdyz tak za velky peniz, tak jestli by slo koupit jen obyc celoplastove manualni a jenom ten kloub nejak premontovat..
diky
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

Na vrakáči ten kus nemaj?
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. :)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Jde to rozdělit, ale už to nikdy nedáš dohromady tak aby to pořádně fungovalo. TA černá část je spojená se zrcátkem pomocí velkého dutého nýtu. Který by jsi musel odvrtat a pak ho něčím nahradit
woko

Příspěvek od woko »

A když jsme u toho, dá se přehodit vnitřek z elektrickejch do manuálních? a jakej je rozdíl mezi zrcátkama v laku a bez něj? (chci je stejně černý, ale jen se ptám, co mám shánět)
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jde to přehodit , téma tu na to je , ale nevím kde , asi nejspíš v > elektroinstalace > mimo výbavy
Baldusek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baldusek »

Musí se vypinovat svorkovnice která je v zrcátku, a pak kabel protáhnout. Práce na 10 minut.
Odpovědět