Prosím o pomoc - stržený závit u svíčky
-
Goofys - FK
Prosím o pomoc - stržený závit u svíčky
Ahoj všichni, tak bych Vás opět po čase moc rád požádal o radu. Stala se mi docela nepříjemná věc, tedy alespoň to tvrdí každý, kterému řeknu o mé víkendové jízdě. Myslel jsem, jak si se svojí Feldou hezky užijeme prodloužený víkend, ale ouha. Při cestě domů se z motoru začal ozývat klapavý zvuk. Měl už jsem to kousek domů, tak jsem si řekl, že to zkontroluji až dorazím do cíle. Jenže pár set metrů před domovem hrozná rána z motoru. Okamžitě jsem zastavil a po otevření kapoty zjistil, že mi vyletěla jedna svíčka. Myslel jsem, že je to v pohodě, protože už jednou byla volná a že ji znovu dotáhnu...ale ani náhodou. Vypadá to, že je stržený závit. Poškození vypadá že je jen v jeho horní části, ale svíčku prostě za boha nedotáhnu. Také si myslím, že už s tím měl problémy předchozí majitel. Zřejmě ho strhl, né asi tolik moc, ale aby držela přidal tam lepidlo. Tak nevím co teď s tím
Mohli by jste mi prosím poradit, třeba jestli neexistuje nějaký fígl. Slyšel jsem totiž, že jen nová hlava tohoto typu by přišla na 20 tisíc. Děkuji moc za jakoukoliv radu!
-
breta
Re: Prosím o pomoc - stržený závit u svíčky
Do hlavy se zašroubuje speciální mezikus a pak se do něj normálně svíčka zašroubuje. Hlava musí samozřejmě dolů. Před dvěma lety mi to dělala jedna firma v Brně i se srovnáním hlavy.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jediná možnost je vyvložkování. Vyvrtá se větší díra, do ní se vyřízne závit a natočí se tam vložka s vnitřním závitem pro svíčku.
-
rogalo - FK
Nemusíš sundávát hlavu
http://www.autopejsek.cz/co-delame
http://www.autopejsek.cz/co-delame
-
rogalo - FK
-
slegrusik - FK
Teda klobouk dolů před těmito šikovnými lidmi, kteří opravují takto složité součásti jako jsou hlavy motorů!!! Fakt tyto lidi obdivuji! Je jasný, že spoustu věcí dělají spešl stroje, ale stejně to musejí být fakt Mistři
Skus se zkontaktovat s někým ve tvém okolí kdo tyto opravy dělá a máš pokoj! Udělá Ti to odborník a bude to jako nové
Ale cena asi nebude pár korun, že? Hold něco za něco.
Držím palce ať to vyřešíš co nejlevněji
Skus se zkontaktovat s někým ve tvém okolí kdo tyto opravy dělá a máš pokoj! Udělá Ti to odborník a bude to jako nové
Držím palce ať to vyřešíš co nejlevněji
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Toto se dělá běžně u motorových benzínových pil profi řady, kde je karter z kvalitního materiálu. Udělá ti to kdejaký opravář motorových pil. Toto se mi stalo v devadesátých letech na warťasu, že jsem strhnul svíčku a vytočili mi nový závit, do kterého našroubovali strunu, která dělala závit nový. Cena byla 150,-Kč.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nedopusť jak to dělávají někteří "odborníci" že tam vyvrtá díru o moc větší a místo helicoil vložky tam našroubuje vložku která má díru na svíčku z venku závit do hlavy.To moc nevydrží.Nejlepší je tam jen vyříznout závit a našroubovat tam tu vložku a hotovo.Vypadá jako pružina.Třeba Porsche má všechny závity namotoru řešené tímto způsobem.
-
Goofys - FK
Zdravím všechny a díky za předchozí rady. Nakonec se vše opravdu vyřešilo bez toho, aby se hlava sundala a to i přesto, že ke svíčce nebyl zrovna dobrý přístup. Doufám, že vložka nějakou dobu vydrží. Jinak ještě pro přehled uvedu, že mě to přišlo na 1400,- kaček. Mějte se 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud v Brně, tak vyhlášený Pavlíček z Brna - Bosonoh http://www.brusirnapavlicek.cz/ Ten mě na předchozím autě rovnal a osazoval hlavu 2x. Řekl bych, že na Moravě k němu posílají hlavy skoro všichni.breta píše:Do hlavy se zašroubuje speciální mezikus a pak se do něj normálně svíčka zašroubuje. Hlava musí samozřejmě dolů. Před dvěma lety mi to dělala jedna firma v Brně i se srovnáním hlavy.
ex nebožka 1,6 lpg