Jaké tlumiče ?
-
smazany clen - FK
Re: Poradte tlumiče
No taky jsem na to narazil. Mně napsal 3800,- , ale já mám 1,6ku. Asi to risknu a vezmu to přes to aukro, přece jen je to docela rozdíl oproti běžné ceně bilsteinu. Konkrétně z mjauto.cz mi napsali " Bilstein B4 Gas vychází na 1720 kč/ks, zadní 950 kč/ks "
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 02. čer 2009 12:55:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
KYB= Kayaba
-
Hans - FK
Tak tlumiče mám v pořádku. Dívali sme se na to a prý ještě něco najedou. Napadlo mě jestli to bouchání nemůže dělat volný stabilizátor?...
-
Pjotr - FK
Tak uz fakt nevim,co s mym autem zacnu resit se obrati v jeden velky pruser.Kdyz nebudu brat v potaz koupi "nebouraneho auta" s ktereho se nakonec vyklubalo bourane,nicmene v te dobe sem to moc nepoznal,tak poprve to bylo tonovani skel,viz: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 17&t=10071
Ted vymena tlumicu,no posudte sami.
Volam do servisu ze chci vymenit tlumice,rikam ze nove sem si uz koupil sam,zduraznuju ze jen tlumice,srouby do tehlic pripadne casti jejich ulozeni at daji sve pokud bude treba.Vse ok,termin domluven na dalsi tyden.
Tak ze je dalsi tyden,davam auto rano do servisu s tim ze mam domluvenou vymenu tlumicu,tyto lezi v krabici v kufru.Vecer me volaji ze hotovo,a cena neco pres 6tisic
.Tak si rikam co je,na otazku co ze tam vse delali,ze menily tlumice.Tak rikam ze ty jsem mel dle drivejsi domluvy prece sve,ze byly v kufru,... chvile mlceni,a ze proc sem nerekl ze jsou v tom kufru.. ????... v tu chvili me nenapadlo ze vlastne museli kufr otevrit skrz vymenu zadnich tlumicu.No nicmene ze teda namontuji ty me,ze to bude druhy den vecer,prace navic je v jejich rezii.. Tak budiz,auto sem nastesti nepotreboval,ze tam bude den navic me moc nevadilo.Tak ze tak to s domluvou ten den skoncilo.
No a dneska byl termin druheho pokusu o dokonceni.Dojdu si pro auto,vse v poradku,platim uz odpovidajici castku za vymenu.S kamosem to jdem projet,fakt zmena,rikam si ze ne az tak mala castka za vymenu tlumicu se asi vyplatila.Nicmene zastavime,na placku u lesa,ze si kamos zapali.Tak me napadlo trochu skouknout ty tlumice,skrz drivejsi zkusenosti.Od kamose se dozvidam ze jsem paranoidni.. Neda me to a divam se na tlumicich na co jde,predni ok,tam neni nic videt.Nicmene na zadnich vidim cervenou nalepku,a ta tam na bilsteinech co jsem daval do servisu urcite nebyla.. Videt tam moc neni,tak vezmu mobil,vyfotim ono misto a co na me nekouka,napis KYB !!!
Tak ze v servisu byl poprve jednak problem s domluvou kdy me dali tlumice sve a ne tak jak bylo dle zadani zakazky tyden predem domluveno.Pak tam auto stalo zbytecne 24h a jeste me lhali o cele vymene.Jak tady ctu tak kayaba neni urcite taky spatna znacka tlumicu,nicmene kdz uz nic tak při internetovych cenach jsou o cca. 900kc levnejsi na tlumicich pro cele auto,moje tlumice jsou kdovikde.. Komunikace ze strany servisu zadna.Technik asi PAKO,kdyz uz dostal spatne info od prijimaciho technika a menil vsechny 4tlumice nebylo mu divne ze v kufru jsou 4krabice belstein a ne prazdne.. ,na co asi?
Tohle sem si opravdu nevymyslel pokud nekdo neveri,stalo se to dnes a zitra to jdu resit.Pripada me to spis smutne obzvlast v dnesni dobe kdy by firmy meli bojovat o zakaznika a ne provadet tohle..
Ted vymena tlumicu,no posudte sami.
Volam do servisu ze chci vymenit tlumice,rikam ze nove sem si uz koupil sam,zduraznuju ze jen tlumice,srouby do tehlic pripadne casti jejich ulozeni at daji sve pokud bude treba.Vse ok,termin domluven na dalsi tyden.
Tak ze je dalsi tyden,davam auto rano do servisu s tim ze mam domluvenou vymenu tlumicu,tyto lezi v krabici v kufru.Vecer me volaji ze hotovo,a cena neco pres 6tisic
No a dneska byl termin druheho pokusu o dokonceni.Dojdu si pro auto,vse v poradku,platim uz odpovidajici castku za vymenu.S kamosem to jdem projet,fakt zmena,rikam si ze ne az tak mala castka za vymenu tlumicu se asi vyplatila.Nicmene zastavime,na placku u lesa,ze si kamos zapali.Tak me napadlo trochu skouknout ty tlumice,skrz drivejsi zkusenosti.Od kamose se dozvidam ze jsem paranoidni.. Neda me to a divam se na tlumicich na co jde,predni ok,tam neni nic videt.Nicmene na zadnich vidim cervenou nalepku,a ta tam na bilsteinech co jsem daval do servisu urcite nebyla.. Videt tam moc neni,tak vezmu mobil,vyfotim ono misto a co na me nekouka,napis KYB !!!
Tak ze v servisu byl poprve jednak problem s domluvou kdy me dali tlumice sve a ne tak jak bylo dle zadani zakazky tyden predem domluveno.Pak tam auto stalo zbytecne 24h a jeste me lhali o cele vymene.Jak tady ctu tak kayaba neni urcite taky spatna znacka tlumicu,nicmene kdz uz nic tak při internetovych cenach jsou o cca. 900kc levnejsi na tlumicich pro cele auto,moje tlumice jsou kdovikde.. Komunikace ze strany servisu zadna.Technik asi PAKO,kdyz uz dostal spatne info od prijimaciho technika a menil vsechny 4tlumice nebylo mu divne ze v kufru jsou 4krabice belstein a ne prazdne.. ,na co asi?
Tohle sem si opravdu nevymyslel pokud nekdo neveri,stalo se to dnes a zitra to jdu resit.Pripada me to spis smutne obzvlast v dnesni dobe kdy by firmy meli bojovat o zakaznika a ne provadet tohle..
-
smazany clen - FK
to Pjotr: No to jsi mně teda moc nepotěšil. Taky jsem jsi pořídil vlastní Bilsteiny z aukro.cz . Ve středu jdu do servisu (chtěl jsem to měnit sám, ale jsem mimo rodné město a nemám přístup k vlastní dílně) Začal mi asi i třískat plech co je nad katalyzátorem tak jsem jsi říkal že při jednou jim dám i ty tlumiče ať mi to vymění. Teď ale přemýšlím jestli radši nepočkám a nevyměním si ty tlumiče sám :-/
-
Pjotr - FK
To uz je asi extrem ten muj pripad,bohuzel na to ja mam stesti..
I kdyz nedavno sem se bavil s kamosem,ma taky feldu,do servisu ji vozil nekam do Kromerize.Co muze si taky opravi sam a rikal ze po jedne navsteve servisu zjistil,ze mu vymenily skrtici klapku za jinou,skrz sve zasahy do vozidla to bezpecne poznal.Pritom tam auto daval s uplne jinou nesouvisejici zvadou.O skrtici klapce nebyla pri predani auta ze servisu ani rec.. Tak tam udelal trochu rachot,klapku mu vratili a uz jezdi jinam.. Duvod vymeny neznamy,asi mu tam daly nejakou podezrelou z jineho auta,s tim ze nic nepozna a maximalne se k nim casem vrati na dalsi opravu,tak ze pro ne dalsi penize.. Fakt hnus co se deje..
V mem pripade jsme se nakonec domluvily ze me na aute nechaji svoje kayaby,proti nim nic nemam,aspon ze na auta nemontuji zadne sroty,budiz jim to ulevou.Puvodne sem se rozhodoval mezi bilsteiny a kayaby,na bilstein sem natrefil levne pres aukro tak sem sel do nich.Nicmene uz se asi nedozvim jejich kvality nebo zapory..
Zaruku samozrejme daji,a jeste dostanu slevu na dalsi servisy.. Muzou byt radi za tuhle domluvu jelikoz si myslim ze bych 100% uspel minimalne s trestnim podanim ohledne podvodu.
I kdyz nedavno sem se bavil s kamosem,ma taky feldu,do servisu ji vozil nekam do Kromerize.Co muze si taky opravi sam a rikal ze po jedne navsteve servisu zjistil,ze mu vymenily skrtici klapku za jinou,skrz sve zasahy do vozidla to bezpecne poznal.Pritom tam auto daval s uplne jinou nesouvisejici zvadou.O skrtici klapce nebyla pri predani auta ze servisu ani rec.. Tak tam udelal trochu rachot,klapku mu vratili a uz jezdi jinam.. Duvod vymeny neznamy,asi mu tam daly nejakou podezrelou z jineho auta,s tim ze nic nepozna a maximalne se k nim casem vrati na dalsi opravu,tak ze pro ne dalsi penize.. Fakt hnus co se deje..
V mem pripade jsme se nakonec domluvily ze me na aute nechaji svoje kayaby,proti nim nic nemam,aspon ze na auta nemontuji zadne sroty,budiz jim to ulevou.Puvodne sem se rozhodoval mezi bilsteiny a kayaby,na bilstein sem natrefil levne pres aukro tak sem sel do nich.Nicmene uz se asi nedozvim jejich kvality nebo zapory..
Zaruku samozrejme daji,a jeste dostanu slevu na dalsi servisy.. Muzou byt radi za tuhle domluvu jelikoz si myslim ze bych 100% uspel minimalne s trestnim podanim ohledne podvodu.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A kde sis to proboha nechal dělat?Vidím že si ze Zlína tak asi někde v okolí ne?Ono je pravda že spousta servisů se snaži ze zákazníkem vy*ebat až to pěkné není.Nejlepší sou takoví ti co to doma dělaj ve stodole...Levní a kvalitní...Jo a na kolik tě to vyšlo ta výměna?
-
Pjotr - FK
V jednom mistnim servisu tady,doposud sem s nima nemel problem,auto tam davam uz tretim rokem.. Kolik stala vymena nevim,nechaval sem si menit i kloub razeni,davaly tam nejake nove manzety na poloose,vsechno dohromady 1600kc.Aspon ze tam nedavaji zadne smejdy ale kayaby,to jsem byl nekolikanasobne prekvapen kdyz je vidim na svem aute
No ja mam zase spatnou zkusenost s takovym vesnickym opravarem,jak jinak uz se mnou
Sve doby co jsem mel jeste Š105 a mel s ni mensi karambol.Sem se ji nakonec skrz jeji predtim jeste dobry stav rozhodl dat jeste opravit takovemu cloveku.Opravil to opravdu velice pekne,ani moc penez nechtel.Jenze po par mesicich se barva zacala loupat,on ji totiz nastrikal primo na plech,bez zakladovky.. Pak s nim byly jeste nejake patalie ohledne opravy brzd,a pak uz sem za nim nebyl..
No ja mam zase spatnou zkusenost s takovym vesnickym opravarem,jak jinak uz se mnou
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Tak cena je jakž takž...To jo.Ale kdo to byl to nepovíš viď?Abych dělal osvětu že k nim ne...
Známý má taky patálie s opravnou ve Zlíně.Menší ťukanec a už to tam je měsíc a půl a nic se neděje.Jen je to krásně rozpatažírované.
To kdybych to dělal doma jak jsme měli původně v plánu tak už jezdil...A za poloviční peníze.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Re: co říkáte na ... ?
Je to kvalita asi tak jako ostatní starline.Taky tomu odpovídá cena...Šmejd nad šmejdy.Jestli do toho nechceš cpát peníze tak dej atesa a nebo to radši nechej tak...A pokud bys chtěl něco kvalitnějšího,tak HP...
No nevim, co si o tý značce mám myslet. Ale minule jsem dával brzdový desky Starline, a funguje to s nima líp jak s predchozíma Ferodama. 
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
sachs nebo ateso,nebo drazsii nic jinyho!!
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak nějak.Co mám zkušenost,tak starline nemá dobrýho snad nic.Je to čistokrevná Čína.
-
Gex - FK
Zdravim
Mam je na zadku na krátké feldě. Jezdim v tom sám , takže nemůžu ríci, jaké je opotřabení. jsou tam jen dočesně , než budou HP
Jinak jestli to chceš dávet na combi , nebo jezdíš naloženej , tak bych dal něco lepšího
Mam je na zadku na krátké feldě. Jezdim v tom sám , takže nemůžu ríci, jaké je opotřabení. jsou tam jen dočesně , než budou HP
Jinak jestli to chceš dávet na combi , nebo jezdíš naloženej , tak bych dal něco lepšího
-
Návštěvník
Mám tam plynokapalinové MONROE, jsou asi o 200kč dražší než ATESA, ale nemůžu si je vynachválit. Od STARLINE již nikdy nic.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
V cenové relaci 1000kč za oba asi nic jiného neseženeš.Dával jsem tento týden Kayaby a jeden stál tuším 900.Ateso bylo o 50kč levnější.
-
Návštěvník
já mám všechny 4 Starline, najeto tak 15tisic a nevim, prijdou mi jako normalni tlumice...jestli chce feldu jako obyč auto do školy,do města,na výlety tak je tam klidně dej, já jsem docela spokojenej 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
15tis.není moc km na posouzení životnosti....
-
mr.Freak - FK
no zájemce se ptal na zkušenosti, ne jen na životnost...ve funkčnost prostě rozdíl mezi Starline, Sachs či Monroe nepoznám...jediný kriterium je jak dlouho vydrží, ale doufám že jako Monroe cca 150t km na naší kombi feldě 
Zdravím, obracím se na vás s prosbou o radu: nedávno jsme na rodinné feldě měnili tlumiče, asi 3500,- i s prací, bude to asi ale pěknej šmejd, po 5000km se auto houpe hůř než na starých, co měly najeto 75000. Budeme je reklamovat, a tak jsem se do toho vložil, že se koupí nějaké trochu lepší...
A tady je problém: Nemůžeme si dovolit dát několik tisíc za tlumič, ale tak okolo 1300Kč za ks počítám. Uvažoval jsem o tlumičích KAYABA (olej nebo plyn) nebo MONROE (taktéž olej či plyn), ale narazil jsem i na ALKO, SACHS, ATESO (asi origo) nebo TRW (BILSTEIN je asi mimo finanční možnosti). Co byste doporučili - kapalinové (plynokapalinové), nebo plynové? A kterou značku vybrat? Někdo tu psal, že Monroe se zhoršila kvalita, že uniká plyn apod., někdo nedoporučoval Sachs... Těžko vybrat... Nejde o sportovní nebo terénní jízdu, jezdíme po běžných silnicích okolo 10tis km ročně, hlavně aby ty tlumiče dlouho vydržely a nebylo to o náhodě jestli zrovna tenhle kus od téhle značky nebude vadný.
Můžete mi s ohledem na cenu a spolehlivost a výdrž tlumičů doporučit kapalinové či plynové tlumiče některé uvedené (či jiné) značky? Mockrát děkuju za pomoc...
A tady je problém: Nemůžeme si dovolit dát několik tisíc za tlumič, ale tak okolo 1300Kč za ks počítám. Uvažoval jsem o tlumičích KAYABA (olej nebo plyn) nebo MONROE (taktéž olej či plyn), ale narazil jsem i na ALKO, SACHS, ATESO (asi origo) nebo TRW (BILSTEIN je asi mimo finanční možnosti). Co byste doporučili - kapalinové (plynokapalinové), nebo plynové? A kterou značku vybrat? Někdo tu psal, že Monroe se zhoršila kvalita, že uniká plyn apod., někdo nedoporučoval Sachs... Těžko vybrat... Nejde o sportovní nebo terénní jízdu, jezdíme po běžných silnicích okolo 10tis km ročně, hlavně aby ty tlumiče dlouho vydržely a nebylo to o náhodě jestli zrovna tenhle kus od téhle značky nebude vadný.
Můžete mi s ohledem na cenu a spolehlivost a výdrž tlumičů doporučit kapalinové či plynové tlumiče některé uvedené (či jiné) značky? Mockrát děkuju za pomoc...
Š Felicia Kombi 1.3MPi 50kW, LPG, r.v. 2000, 82tis km
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jezdíš normálně a do 10 tis.km tak ti bohatě stačí kapalinové Atesa.Cena je tam víc než dobrá a životnost je taky docela ok.Na firemní feldě cca 75000km.Záleží co vozila a hlavně kudy...Pokud bys chtěl něco lepšího,tak určitě plynokapalinové Kayaby.Jestli je teda na feldu dělají.A nebo Bilsteiny.On jeden stojí kolem 1500,což je o 200 na kusu než máš hranici a to není až zas tak moc.A ty sou fakt dobré...
-
Pjotr - FK
jak sem psal vyse,zadej si na aukru v autodilech "bilstein" ,napis cloveku co je prodava ze chces na feldu a vyjdou te vsechny 4 ani ne na 4tisice.
Jinak kayaba se na feldu delaji,mam je nakonec na aute ja i kdyz sem kupoval bilstein,zase popis story kterou sem zazil ja psan vyse.
Jinak kayaba se na feldu delaji,mam je nakonec na aute ja i kdyz sem kupoval bilstein,zase popis story kterou sem zazil ja psan vyse.
-
Terr - FK
Můžete mi poradit, kde nejlépe koupit přední i zadní tlumiče na mojí Feldu? Nejraději bych vzal Atesa, kvůli poměru cena/výkon. Jsem z Prahy a auto viz. můj podpis. Klidně to může být i eshop.
Jinak mám taky možnost koupit Bilsteiny nové kompletní sadu za 4000,-
A ještě jedna věc: při výměně tlumičů je třeba měnit ještě něco, nebo pouze samotné tlumiče?
Díky
Jinak mám taky možnost koupit Bilsteiny nové kompletní sadu za 4000,-
A ještě jedna věc: při výměně tlumičů je třeba měnit ještě něco, nebo pouze samotné tlumiče?
Díky
-
Terr - FK
Na autokelly mají prd, jenom monroe a ještě nějaký levný a autodíly krč dost to samé, jenom olejové tlumiče.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Ptáš se na Atesa, já je teda v Krči vidím: přední a zadní.
Jinak bych ještě koupil všechny gumové dorazy co tam jsou. Když budeš kupovat osobně, tak ti to poradí.
Jinak bych ještě koupil všechny gumové dorazy co tam jsou. Když budeš kupovat osobně, tak ti to poradí.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Po deseti letech a asi 120 000 Km jsem měnil původní tlumiče za HP.
Před výměnou jsem je ještě nechal ve Škoda servisu otestovat a řekli mně tam že jsou ještě v normě.
Já jsem taky nepozoroval že by se s nima špatně jezdilo a to jezdím dost ostře. Ale marné, HP jsou HP.

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
Terr - FK
Zdravím, asi zkusím sehnat plynokapalinové kayaby excel G (333835 a 341800), našel jsem na internetu tenhle http://www.vltava2000.cz/autopet/defaul ... mentID=257 obchod, máte s ním někdo zkušenosti? Bude vše OK, mám je objednat? Celá sada vyjde na cca 3600 (+doprava), ale protože v jiných obchodech stojí i o 200-300Kč na ks víc, tak jsem znejistěl čím to... Díky za radu
Š Felicia Kombi 1.3MPi 50kW, LPG, r.v. 2000, 82tis km
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Klasický (=origo) Atesa jsou olejový, plynokapalinový Atesa jsem ještě neviděl...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Terr - FK
A vyplatí se ty olejové Atesa kupovat? Dost lidí mě od olejáků odrazovalo, že plynokapaliny jsou lepší (Bilstein, Kayab)
Tak jsem nakonec objednal ty Bilsteiny G4 Gas komplet sadu tlumičů za 4000,- od toho člověka z aukra.
Doufám že jsem neprohloupil :p
Tak jsem nakonec objednal ty Bilsteiny G4 Gas komplet sadu tlumičů za 4000,- od toho člověka z aukra.
Doufám že jsem neprohloupil :p
-
Pjotr - FK
Me od neho dosli bez problemu.Nicmene mam nakonec na aute kayba,vysvetleno vyse..
-
RD95
Ahoj!
Potřeboval bych vyměnit na Felicii 1.3 LXi r.v. 1995 přední a zadní tlumiče.
Uvažuji o značce Kayaba,protože je má kamarád na Felicii a po ujetí 75000Km jsou bez problému.
Co jsem se tak díval na ceny, tak nejlepší ceny má tento obchod: http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=10&
Nemáte s tímto obchodem náhodou nějaké zkušenosti? Nejsou ty tlumiče tam nějak levné oproti jiným obchodům?
Ještě ale nevím zda mám koupit olejové tlumiče nebo plynokapalinové tlumiče. Které doporučujete?
Potřeboval bych vyměnit na Felicii 1.3 LXi r.v. 1995 přední a zadní tlumiče.
Uvažuji o značce Kayaba,protože je má kamarád na Felicii a po ujetí 75000Km jsou bez problému.
Co jsem se tak díval na ceny, tak nejlepší ceny má tento obchod: http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=10&
Nemáte s tímto obchodem náhodou nějaké zkušenosti? Nejsou ty tlumiče tam nějak levné oproti jiným obchodům?
Ještě ale nevím zda mám koupit olejové tlumiče nebo plynokapalinové tlumiče. Které doporučujete?
-
jen-da - FK
Plynokapalinové jsou lepší. Dobrá značka je třeba MONROE nebo ateso(originál). Sachs není moc dobrý, dělají ho Slováci.
-
felda55
zdravim, vite nekdo neco o tlumicich znacky Kamoka, odkud vyrobce pochazi maji zajimave ceny
KAMOKA produkuje 80% dílů na zahraniční vozy a zbývající je škoda, kvalita skoro jako Monroe, Kayaba...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Na zadek mám daní-namontovaný Kayaby 341800...nemaj chybu a výjdou tady levně...
http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?
http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, dobrá cena, to skoro vyjde levněji než po slevě co mám já.
Jo a zadní Kayaby jsou made in CZ.
Jo a zadní Kayaby jsou made in CZ.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
JJ Dane,Supr cena-levněji to nejde-leda by byl Brnák....
Ano tyto jsou vyrobeny v CZ-mám je.
Ano tyto jsou vyrobeny v CZ-mám je.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 13. zář 2009 10:54:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
-
smazany clen - FK
Chci se zeptat,jestli ještě platí,že se smí roztahovat a stahovat jen ve svislé poloze,jinak se zničí.A jak je to u plynokapalinových? 
-
DanoSK - FK
Zdravim! Mam tlmice Bilstein B4 na predku. Moje skusenosti su take, ze ziadny vyrazny rozdiel oproti povodnym (ktore uz boli znacne opotrebene) necitim. Proste tlmia ako nove tlmice. Mam ich len 2 mesiace a spravil som este len cca 4000 km. Tam, kde som pred tym skrtol zasterku (napr. razantnejsia jazda cez ostrejsiu zakrutu s "hupákom"), tak teraz tam neskrtnem, lebo tlmia lepsie ako stare "opotrebene". No ked boli este povodne tlmice "v poriadku", tak som tiez na tej zakrute neskrtal... Az mam obavu, ze som kupil nie B4 ale B2 - obycajne olejove tlmice... Moje tlmice vyzeraju presne tak, ako na tejto fotke http://www.aukro.cz/item714054491_tlumi ... licia.html ... Viete mi niekto odfotit vase bilsteiny B4? Alebo ako zistim, ze su plynokapalinove? Dakujem! Dufam, ze som nezaplatil nieco ine.. Vo fakture mam uvedene, ze ide o B4 a stali ma 45 Eur/kus (predne) + doprava 6 EurTerr píše:Mno jo, ještě by mě zajímal názor od někoho, kdo Bilsteiny má, nebo s nimi má zkušenost.
Este doplnim, ze ziadne "sycanie" pri prejazde nerovnosti nie je pocut (napr. pri vychadzani na obrubnik, pomalej jazde po nerovnej ceste...)
-
Terr - FK
Já jsem tam ty tlumiče nakonec nedával, prodal jsem je. Stávající mi zatím stačí. Jinak pokud ty tvoje vypadají stejně jako ty na fotce v aukci (mojí), tak to snad také budou ty plynokapalinové, protože ta fotka je právě těch tlumičů, které jsem prodal.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Kamoka má vepředu na 1,6 tomakecTD á 500,- a nestěžuje si.Satanda píše:Clapi co si myslíte o zadních ltumičích značky Kamoka? http://www.autodily-skalka.cz/tlumic-pe ... t-felicie/ díky za připomínky
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Toto nejsou plynové? http://www.autokama-valvoline.cz/produc ... kayaba-63/viper píše:Zdravím, asi zkusím sehnat plynokapalinové kayaby excel G (333835 a 341800), našel jsem na internetu tenhle http://www.vltava2000.cz/autopet/defaul ... mentID=257 obchod, máte s ním někdo zkušenosti? Bude vše OK, mám je objednat? Celá sada vyjde na cca 3600 (+doprava), ale protože v jiných obchodech stojí i o 200-300Kč na ks víc, tak jsem znejistěl čím to... Díky za radu
ex nebožka 1,6 lpg 

-
CoolYnzc - FK
Zdravím lidi jakej máte nazor na tyhle tlumiče?
http://www.evron.cz/eshop/autodily/cz/k ... u.php&od=0
http://www.evron.cz/eshop/autodily/cz/k ... .php&od=30
Přečetl jsem si tu, že bilstein je dobrá fimra. Dá se podle toho kódu poznat jestli to je olej nebo plyn? Snažil jsem se to vygooglit, ale asi to dělám špatně. Pošlete mi když tak SZ.
Díky
http://www.evron.cz/eshop/autodily/cz/k ... u.php&od=0
http://www.evron.cz/eshop/autodily/cz/k ... .php&od=30
Přečetl jsem si tu, že bilstein je dobrá fimra. Dá se podle toho kódu poznat jestli to je olej nebo plyn? Snažil jsem se to vygooglit, ale asi to dělám špatně. Pošlete mi když tak SZ.
Díky
-
Terr - FK
http://www1.carparts-cat.com/webkat.asp ... 004&ROOT=1
Vyber si zde svoje auto, ukáže ti to kompatibilní část. Mě to našlo pouze ty plynokapalinový tlumiče, co jsem měl já, což jsou Bilstein B4 Gas s kódy VNE-4573 pro přední a BNE-2941 pro zadní.
Toto je moje aukce, ve které jsem je prodal:
http://aukro.cz/item720739663_tlumice_b ... licia.html
Vyber si zde svoje auto, ukáže ti to kompatibilní část. Mě to našlo pouze ty plynokapalinový tlumiče, co jsem měl já, což jsou Bilstein B4 Gas s kódy VNE-4573 pro přední a BNE-2941 pro zadní.
Toto je moje aukce, ve které jsem je prodal:
http://aukro.cz/item720739663_tlumice_b ... licia.html
-
stony - FK
Jak poznám na vlastnostech jízdy va feldě rozdíl mezi origo a plynovými (nebo jinými dražšími) tlumiči?
V čem to je konrétně lepší? Felda bude míň skákat a už z toho nebude autobus? Nebo co se stane?
Já jsem vyměnil horní uložení, čepy, + pár dalších blbostí, přidal vzpěru a podle mně se to projevilo mnohem více než nové tlumiče. Takže jestli vyměníte tlumiče a ostatní věci okolo necháte jak jsou, tak to nemá vůbec smysl.
V čem to je konrétně lepší? Felda bude míň skákat a už z toho nebude autobus? Nebo co se stane?
Já jsem vyměnil horní uložení, čepy, + pár dalších blbostí, přidal vzpěru a podle mně se to projevilo mnohem více než nové tlumiče. Takže jestli vyměníte tlumiče a ostatní věci okolo necháte jak jsou, tak to nemá vůbec smysl.
-
Hans - FK
Mně nejvíc pomohlo vyměnit horní uložení, to bylo jako sedět v novým autě, pak jsem dal ještě rozpěrnou tyč a ještě se to trochu zlepšilo
-
Jooky - FK
Mam na fačku vpředu ty BIlsteiny, sice nemůžu porovnat s jinými firmami ale myslím že jsou v pohodě