Díky startéru prokluzujíci spojka? ano
-
Chavier - FK
Díky startéru prokluzujíci spojka? ano
upraveno: vysvetleni prispevek nize.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 23. črc 2009 22:03:32, celkem upraveno 1 x.
-
nebulus - FK
Re: 3 problémy v jeden den
Pedál plynu mi teraz v teple trochu vŕzgal, ale to je detail.
Ak máš na porovnanie druhú cievku štartéra, tak skús premerať a porovnať ich elektrické parametre - odpor a prúdový odber.
So spojkou mám podobnú skúsenosť na 1.6, pár mesiacov po výmene začala pri prudšej akcelerácii na 4. a 5. preklzovať. Pôvodná mala vyše 200 OOOkm po meste, preklzla iba raz keď som zapadol na štrkovom parkovisku - to bol poriadny smrad. Ináč sa chovala normálne, ale pre istotu som ju dal vymeniť . Výmena spojky sa realizovala v nejakom mne neznámom servise, takže ani neviem čo tam vtedy vymenili, prípadne akú značku použili. Servis trvdil že to je normálne, že to ten motor je tak silný
Ak máš na porovnanie druhú cievku štartéra, tak skús premerať a porovnať ich elektrické parametre - odpor a prúdový odber.
So spojkou mám podobnú skúsenosť na 1.6, pár mesiacov po výmene začala pri prudšej akcelerácii na 4. a 5. preklzovať. Pôvodná mala vyše 200 OOOkm po meste, preklzla iba raz keď som zapadol na štrkovom parkovisku - to bol poriadny smrad. Ináč sa chovala normálne, ale pre istotu som ju dal vymeniť . Výmena spojky sa realizovala v nejakom mne neznámom servise, takže ani neviem čo tam vtedy vymenili, prípadne akú značku použili. Servis trvdil že to je normálne, že to ten motor je tak silný
-
Chavier - FK
po vyndaní starteru jsem našel zdeformovaný kroužek, připomínající gufero,zítra bude převodovka venku, tak se uvidí
-
Chavier - FK
tak jsem rozebral spojku a co se tam stalo nevim:
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 24&t=13296
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 24&t=13296
-
Chavier - FK
Re: Díky startéru prokluzujíci spojka? ano
Popisoval jsem zde probém který se mi přihodil. Z ničeho nic mi přestal fungovat startér, před posledním nastartování jsem zaslechl divný zvuk a pak už jsem nanestartoval, tak jsem se přičinou nezabýval a vyměnil statér, další den jsem tahnul za autem těžký vozík plný břidlice a v kopci mi začala prokluzovat spojka, divné když je ani ne rok stará. Tak jsem sundal převodovku, lamela OK, přítlačák taky, po dlouhém zkoumání jsem na hřídelce převodovky objevil nějaky zlomený kroužek. Byla to část startéru která se uvolnila, přes setrvák dostala do zvonu, stočila na menší průměr a zachytila na osce převodovky, čili nešlo úplně vymáčknout spojku, tudíž prokluzovala. Viz foto.
gufero:

zde jde videt jakýsi kroužek na místě kde nepatří:

zde vidět ulomky ktere do spojkove casti rozhodne nepatri:

tělo startéru s ulomeným kroužkem:

tělo nového startéru:

Tohle je pro mě něco s čím jsem se setkal poprvé. Doufám že nebudete řešit podobný problém, jestli jo tak doufám že jsem vám pomohl
gufero:

zde jde videt jakýsi kroužek na místě kde nepatří:

zde vidět ulomky ktere do spojkove casti rozhodne nepatri:

tělo startéru s ulomeným kroužkem:

tělo nového startéru:

Tohle je pro mě něco s čím jsem se setkal poprvé. Doufám že nebudete řešit podobný problém, jestli jo tak doufám že jsem vám pomohl