čím víc prší, tim huř jede
-
stanco007 - FK
Po prejazde autom cez mlaku, auto nejde...
Ahojte. Mam taky problem, ze mam feldu na plyn. Ked prsi tak poriadne ako pred chvilkou, ze sa robia velke mlaky, tak ked do nej vojdem autom, auto zacne skakat a zdochina. Prepnem na benzin a robi to tiez ale nie az tak velmi ako na plyne. Preco to robi??? Ked je suchom, tak sa nic nedeje s autom. Dik
-
jen-da - FK
Re: Po prejazde autom cez mlaku, auto nejde...
Dělalo mi to taky. Když projedeš přes velkou louži, tak se voda rozstříká téměř po celém motorovém prostoru - vyzkoušeno. Je nejlepší zkontrolovat všechny čidla a dráty k nim, zaizolovat. Popřípadě jestli ti neupadl krycí plech z pod motoru.
-
stanco007 - FK
Kryci plech na spodku motora mam. Ten neodpadol. A nevies presne na ktore cidlo to moze mat vplyv a ktore by som tym padom mal skontrolovat a zaizolovat???
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A co mas za motor? Mpicko? pak me napada zapalovaci lista.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Pokud BMM tak bych se zaměřil na víčko rozdělovače a zapalovací trafo...Těmto dvoum věcem voda nesvědčí a pokud je víčko nějaké pochybné kvality nasákne vodou a svádí jiskru jinam.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
přesně to samí dělá mě.uplně stejně jak popisuješ.ještě jsme nějak víc neřešil čím by to mohlo bejt ale vypadá to na lištu protože ikdyž je ráno a prší motor je studenej a je velký vlhko tak to taky dělá po nastartování.tudíž nějaká vlkost a ukostření všechny mám zkontrolovaný a namazaný takže tím to nebude.kabeláž motorou mám novou tak tím taky ne.a už jsme se naučil velký kaluže vybírat pomalu ale jakmile jí vezmu rychle tak šup a dělá to to samí co tobě.nedá se s tím jet skoro vůbec jen na benzín ale běží to špatně a jakoby na tři válce.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Zdar,ještě když sem jezdil fáčkem BMM,měl sem ten samý problém.Závada byla vtom že mi chybělo to silikonové těsnění v konektoru zapalovacího trafa.Dal sem tam druhé a bylo po problému 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Hanz - FK
čím víc prší, tim huř jede
Zdařec, felda posledni dobou spíš stojí, dnes sem s ní ale vyjel a nestačil sem se divit. To co se v minulosti projevovalo občasným škytnutím ted vystřídalo střílení a kopání po celou dobu jízdy, je jedno jestli při zrychlování na 1/2 plynu nebo udržování rychlosti. Nejde se normálně rozjet, znim jak Varťas, při jízdě se to podobá jako kdybych šlapal a hned pouštěl plyn, nepříjemně to kope autem, vynechává. Volnoběh je OK. a je to myslim závislé na vhlkosti vzduchu. za tepla a hezkého počasí to nedělá. nebo nedělalo, zatim je hnusně, nemužu soudit. ( když se auto pořádně zahřeje, a to myslim pořádně, ne jen teplotou na 80°, asi pak vyschne motorovej prostor a problém přestane)
Co si myslíte? Svíčky? vlhkost v rozdělovači? cívka?
Co si myslíte? Svíčky? vlhkost v rozdělovači? cívka?
Re: čím víc prší, tim huř jede
dej nový kabely, palec, víčko a pořádný svíčky a vyčisti taky snímač otáček
a když říkám nový tak nový a ne z nějakýho jinýho auta použitý
a když říkám nový tak nový a ne z nějakýho jinýho auta použitý
-
Hanz - FK
nějaká značka nebo postačí toto:
http://autokelly.cz/#PATH=3761801;13140 ... SD=0|ST=0|
na značce nezáleží
důležitý je aby to bylo kvalitní a nový
svíčky doporučuju Brisk DOR15LGS
důležitý je aby to bylo kvalitní a nový
svíčky doporučuju Brisk DOR15LGS
-
Hanz - FK
Jej pozdě, koupil jsem Bosch platinum. Doporučil mi to chlapek v autokelly
-
Vrba - FK
Doporučil ti je proto, že jsou nejdražší. Kdyby sis šel koupit auto tak by ti taky nutili Superba v plný palbě i kdyby ti bohatě stačila Fóbie 1.2HTP social edition 
Jinak když budeš kupovat to víčko a palec, tak vezmi něco pořádnýho - žádnej Tuzing odpad. Co mám zkušenosti tak čínský palce se občas rozlítnou a víčka ze stejné země pořádně nesedí takže je to potom ještě horší.
Podobný zážitek mám ze Š120, ale opačně - čím byla vyšší vlhkost tím líp jela
Jinak když budeš kupovat to víčko a palec, tak vezmi něco pořádnýho - žádnej Tuzing odpad. Co mám zkušenosti tak čínský palce se občas rozlítnou a víčka ze stejné země pořádně nesedí takže je to potom ještě horší.
Podobný zážitek mám ze Š120, ale opačně - čím byla vyšší vlhkost tím líp jela
-
Hanz - FK
víčko a palec jsem koupil ty nejdražší co tam měli... a pochybuju že mi prodal nejdražší svíčky když jedna stála okolo 80kč... Brisky stojej ke 200 a NGK tušim 300 a měl tam tušim všechny...
BTW: supebra v plny palbě bych chtěl, Fobii i kdyby byla "RS" nikdy
BTW: supebra v plny palbě bych chtěl, Fobii i kdyby byla "RS" nikdy
NGK se dá pořídit do 70Kč / ks.
Ale k problému: vypadá to opravdu na něco "vlhkého" - pokud máš možnost, nezkazíš tím nic, když to dáš na VAG...
Ale k problému: vypadá to opravdu na něco "vlhkého" - pokud máš možnost, nezkazíš tím nic, když to dáš na VAG...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Hanz - FK
Jediná možnost bys byl asi ty
někam do servisu se mi to dávat nechce.
na BMM toho stejně s VAGem moc nezjistíš 
-
freejiricek - FK
Zdravíčko, mám obdobný problém.
Felda za sucha i za mírného deště jede v pořádku a vše šlape jak po drátkách.
Ale jak začne pršet jako kráva a nebo když jedu přímo velikou kaluží tak potom Felda dělá to že v ní začne něco jakoby horně pískat až kvílet a auta nehorázně cuká, takže musím Feldu točit a i to málokdy pomáhá. Když však vyřadím tak nechcípne ani nepíská.
Nevíte prosím čím by to mohlo být ? Prosím prosím o rady. Děkuji .
Felda za sucha i za mírného deště jede v pořádku a vše šlape jak po drátkách.
Ale jak začne pršet jako kráva a nebo když jedu přímo velikou kaluží tak potom Felda dělá to že v ní začne něco jakoby horně pískat až kvílet a auta nehorázně cuká, takže musím Feldu točit a i to málokdy pomáhá. Když však vyřadím tak nechcípne ani nepíská.
Nevíte prosím čím by to mohlo být ? Prosím prosím o rady. Děkuji .
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
freejiricek: díval jsi se při těch tvých deštích jako kráva pod víčko rozdělovače?
-
Marty_pv - FK
Máš plechy pod motorem (všechny)? Co zapalovací cívka a alternátor?
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 01#p204395
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 01#p204395
-
Hanz - FK
já plechy nemam dva roky a tohle mi nikdy nezpusobovalo. Mě to dělalo víčko rozdělovače s zapalovací cívka, to pískání muže být klíňák
-
freejiricek - FK
Plechy mám všechny. To ostatní je vše suchý, jediný kde jsem našel mokro je samozřejmě dole na plechu ale jen lehce a potom kolem tý cívky ( jestli je to cívka to co je přidělaný na pravé straně od ridiče ) Ale jinak je ta "cívka úplně suchá" moc tomu nerozumím, ale klidně se mi smát můžete

-
freejiricek - FK
http://www.uloz.to/9461240/motor-jpg
Nějak mi to nešlo nikam uploadnout, tak aspoň takhle tam kde je mokro je slabě červeně zakrouškovaný.
Nějak mi to nešlo nikam uploadnout, tak aspoň takhle tam kde je mokro je slabě červeně zakrouškovaný.
-
freejiricek - FK
Ještě bych se chtěl zeptat, je možné, že mi tam někam na něco tedy jde voda, ale jde od podběhu přes blatník nahoru. Je to možné ?
-
jarda.vysocina - FK
Zdravím, před rokem jsem stejný problém řešil (mám BMM ) , po dešti a při vlhkém počasí motor cukal , prolezl jsem všechno a nic nenašel . Jednou jsem ale nedojel domů, motor chcípnul a konec . Tak mě mamka odtáhla na laně domů, tady na FK klubu jsem tehdy sháněl nutně alespoň na zapůjčení zapalovací moudul - marně. Nakonec jsem si koupil nový - stál přes dvanáct stovek a od těch dob mám pokoj . Nové kabely a nový rozdělovač mi tehdy nepomohl . Je to tu někde popsáno , stačí hledat .
Jarda
Jarda
-
freejiricek - FK
To já to mám právě konkrétně když opravdu fest projedu velikou kaluží a nebo za obrovského deště 
-
Snowflake - FK
Ahoj lidi mám stejný problém, čím víc prší tím hůř jede a navíc motor nejde nastartovat když prší, nebo po dešťi jinak než pod plným plynem. Mám motor 1,3 BMM a daný nový VN kabely, zapalovací cívku a víčko na rozdělovači. Zatím stále nevím co s tím na diagnostice nebylo. Včera mi navíc přestal držet volnoběh jak za tepla tak za studena. Auto se škube, motor vynechává, ale nechcípne. Koupil sem nový svíčky a stále stejný. Nalil sem do nádrže aquafobin kdyby tam byla voda a taky stejný. Teď je navíc zatím sucho a stále to nedrží volnoběh, zítra ještě zkusím vyčistit klapku jinak mě už nic nenapadá
. Už sem zkusil v zoufalství nalepit pod haupnu těsnění aby tam nezatejkalo, ale pořát nic. Jak zaprší tak nechytne, ale když motor oschne chytá jako když byla nová. Sice stále škube, ale aspoň chytá. Pokud má někdo stímhle problémem zkušenosti tak napište, nebo aspoň co stím aby to drželo ten volnoběh.
-
Snowflake - FK
Tak já mám problém odstraněnej
. Sundal sem vstřikování, koupil tenkej štěteček a nitroředidlo. Až sem se divil kolik nánosů mastnoty a špíny tam bylo. Všechno sem dokonale očistil, odpojil baterku a vrátil do auta. Cirka po hodině sem baterku připojil otočil sem klíčkem do polohy 1 nechal tak cca 5 minut a nastartoval sem motor. Teď mi to drží otáčky jak má a navíc konečně startuje za deště. Jinak baterku sem odpojoval aby se smazali z řídící jednotky provozní hodnoty. Těď konečně chytá jako když sem auto koupil
.
-
JayKey - FK
Míval jsem stejný problém, za vlhka a za deště nestartovala, nechtěla jezdit a když jela tak jakoby na tři válce až jednou (asi před čtrnácti dny) dojela úplně. Tak jsem to vzal od svíček (jsou starý asi tři měsíce), neházeli jiskru a od rozdělovače taky nešla žádná.
Koupil jsem novou cívku a je to vyřešené
teda aspoň doufám