Rozvody

AEF
janči

Rozvody

Příspěvek od janči »

Zdravím, kúpil som nové vstrekovacie čerpadlo, po namontovaní mám problém s naštartovaním a pri nízkych otáčkach mi trhá motorom, je chyba v zle zriadených rozvodoch ?
smazany clen - FK

Re: 1.9D rozvody

Příspěvek od smazany clen - FK »

Samozřejmě chyba může být v rozvodech jestli se ti podařilo si ozubená kola nezajistit a přehodit je tak o nějaký zub, ale tak stejně může být chyba ve špatně nastaveném novém čerpadle.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Pokud bys měl blbě nastavené rozvody,tak by to nejelo vůbec.Zkus přidat fóra.Povol čerpadlo a pohni s ním proti směru točení motoru.Pokud se to nezlepší tak asi budeš muset nechat seřídit v servisu.Oni na to maj různé budíky atd...Ale nejezdil bych do škodovky.Spíš bych zkusil nějaký servis kde se zabývají opravami vstřikovacích čerpadel.
smazany clen - FK

Když jsou přesazené rozvody třeba jen o zub, tak se často stává že to právě jede jen blbě, ale jede. Někdy to blbě chytá, jindy se sníží výkon atd. Když by to nějaký hovado přesadilo o moc zubů, tak to samozřejmě nepojede vůbec.
Ale jako první variantu určitě zkus to čerpadlo.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

To by bylo moc velké hovado... :D Při přesazení o zub na vačce by se to možná i potkalo.Na čerpadle by to hulilo a křápalo.To by snad poznal.
smazany clen - FK

o zub to mlátí a netáhne. Vyzkoušeno v praxi.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

takže som mu to zreklamoval a robil to nanovo, je to podstatne lepšie, ale stále to neni ono, mechanik mi tvrdí, že na novom čerpadle sa nič nenadstavuje a je prednastavené z výroby, je to pravda ???
smazany clen - FK

jo je prednastaveny ale jestli je nemel zaaretovany a presadil je ozub (podle vseho)tak je musi nechat znova nastavit.Doma je uz nenastaví.
smazany clen - FK

Jake rozvody

Ahoj kluci,

dali byste si do sve Felinky tyhle rozvody? me se zdaji moc levne. 1500 stoji jen kladka.
Popr jakou kladku byste dali SKF?

http://www.autokama-valvoline.cz/produc ... 45471-170/
smazany clen - FK

Re: Jake rozvody

No tak je pravda že je to nějaké levné.Radši bych zajel někam do mototechny at ti něco doporučí.Ale nejlepší co bys mohl udelat je koupit origo rozvody ve škodovce.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Chavier píše:Ahoj kluci,

dali byste si do sve Felinky tyhle rozvody? me se zdaji moc levne. 1500 stoji jen kladka.
Popr jakou kladku byste dali SKF?

http://www.autokama-valvoline.cz/produc ... 45471-170/
Buď bych takvé volil přímo orig. sadu a nebo zvolit firmu, která se tím přímo zabejvá. Např. Dayco řemen a kl. SKF.
smazany clen - FK

Ta kladka je teda kdo ví co, ale jinak to co je na obrázku jako krabička od řemenu je Gates, který nejsou nejhorší (asi jako dayco). Napínací kladku určitě skf, ta aspoň něco vydrží. Takže buď komplet sadu od skf (skoro 3k) a nebo lépe (rozumněj levněji) skf kladku (1300,-) a k tomu nějaký řemen (gates, dayco, originál - pořád se motají kolem litru).
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

Ale rozhodne se nevyplati max setrit. Jednou ti prdne remen nebo se vytaha a blbe preskoci a muzes v horsim pripade racing engine poslat do kytek :(
Josh123456 - FK

Zbysek píše:Ta kladka je teda kdo ví co, ale jinak to co je na obrázku jako krabička od řemenu je Gates, který nejsou nejhorší (asi jako dayco). Napínací kladku určitě skf, ta aspoň něco vydrží. Takže buď komplet sadu od skf (skoro 3k) a nebo lépe (rozumněj levněji) skf kladku (1300,-) a k tomu nějaký řemen (gates, dayco, originál - pořád se motají kolem litru).
jj moje slova :)
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Kladku SKF či SNR a řemen bych volil Contitech,v nejzazším případě Dayco.
sa-tan - FK

Příspěvek od sa-tan - FK »

no rozvody jsem delal a kladka je org litens ale je dodavany od ina nebo ruvile aspon co jsem se tim setkal remen or dayco nebo contitech ja mel org kladku litens pak jsem koupil novou od ina a po rozbaleni uplne stejna a napis litens jenon chybelo logo vw a remen tam byl dayco tak tam sel zas dayco tak kladka stala 1000 remen 600 tj nakup jinak prodej tak 2000-+
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Josh123456 píše: Buď bych takvé volil přímo orig. sadu a nebo zvolit firmu, která se tím přímo zabejvá. Např. Dayco řemen a kl. SKF.
Gates není špatná firma. O nic horší než Dayco. Spíš bych řekl naopak.

RUVILLE to samé. Patří do skupiny dalších známých výrobců.
http://www.autodat.cz/sortiment/kladkyr ... ka-kol.htm
Společnost Egon von Ruville GmbH je vlastněna kooperací AS Autoteile Service GmbH. Jedná se o majitele značek LuK, INA, FAG a Ruville.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
smazany clen - FK

Ruville jsem tedy nikdy nedával nikde a tedy neznal, ale jak píšeš - gates je na tom lépe než dayco, čemuž samozřejmě odpovídají i o něco vyšší ceny, protože ví že si to za to mohou říct.
smazany clen - FK

Diky za rady ;)

Jednak asi ty Ruville (Gates), je to za dobrou cenu...

Moc se mi do tech rozvodu nechce, je tam tak malo mista :( Mate nekdo navod, nejake triky?

Moje kladka:
smazany clen - FK

Před dvouma týdnama jsem měnil taky rozvody,díly jsem bral zde http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... 028109243G a řemen poslal dayco,největší sranda byla jak jsem se pak díval na ty staré díly tak byly ty samé jak ty nové co mi došly,stejná kladka a řemen taky dayco,zajímavé je ale to že ze všech stran slyším nadávat na to dayco a ten starý řemen vypadal fakt dobře a byl měněný po 100000 takže zas tak špatnej asi nebude,ta kladka byla taky jak nová,byl jsem z toho dost překvapený,čekal jsem že ty staré díly budou nějaké trosky,myslím že to s těma 60000km kdyby se to mělo měnit to soudruzi ve šlodovce trochu přehnali,je to jenom o tahání peněz z lidí...
Josh123456 - FK

Dayco je podle mě dost solidní firma - nic také proti ní nemám. ;)
smazany clen - FK

Dalsi moznost mam za 1500 sadu Optibelt made in Canada.
co vy na to?
sa-tan - FK

hans007 píše:Před dvouma týdnama jsem měnil taky rozvody,díly jsem bral zde http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... 028109243G a řemen poslal dayco,největší sranda byla jak jsem se pak díval na ty staré díly tak byly ty samé jak ty nové co mi došly,stejná kladka a řemen taky dayco,zajímavé je ale to že ze všech stran slyším nadávat na to dayco a ten starý řemen vypadal fakt dobře a byl měněný po 100000 takže zas tak špatnej asi nebude,ta kladka byla taky jak nová,byl jsem z toho dost překvapený,čekal jsem že ty staré díly budou nějaké trosky,myslím že to s těma 60000km kdyby se to mělo měnit to soudruzi ve šlodovce trochu přehnali,je to jenom o tahání peněz z lidí...
jj ty moje vypadaly taky tak remem byl ok a i kladka presne tak jak piseš delal jsem to pri 96000km a doma v garaži na zemi za 2 hodiny hotovy ale s pripravkama na zajisteni na čerpadlo a pravitko na vačku

ps lip se tam nasazuje remen když je srazeny kolo vačky
sa-tan - FK

Chavier píše:Dalsi moznost mam za 1500 sadu Optibelt made in Canada.
co vy na to?
když se podivas na ten odkaz co je na hore tak uvidiš ze ta sada obsahuje kladku litens made in canada takze rozdil je jen v remenu
smazany clen - FK

Rozvody si delate sami, nebo to nechavate na servisu?
Josh123456 - FK

Chavier píše:Rozvody si delate sami, nebo to nechavate na servisu?
Já sám a určitě nebudu sám :-D že?
smazany clen - FK

Nemáte někdo nákres těch přípravjů na rozvody?Chystám se je taky dělat tak ať jsem dobře vybavenej,díky.
Josh123456 - FK

Přípravky? Na udělání jednich rozvodů? :P
smazany clen - FK

Josh123456 píše:Přípravky? Na udělání jednich rozvodů? :P
ja se jeste neozenil, natoz rozvadel :) Ale rozvody motoru Felinky, to me zajima :)
Josh123456 - FK

Chavier píše: ja se jeste neozenil, natoz rozvadel :) Ale rozvody motoru Felinky, to me zajima :)
Jo to chápu, ale na rozvody, když děláš jedny není potřeba přípravek... Já ho teda nepotřeboval nikdy zatím extra přípr. na žádný rozvody, co se dělaly.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Jaký přípravek?Co to je?Stačí jen nesmazatelná bílá fixa na poznačení polohy kol a hotovo...
smazany clen - FK

nové čerpadlo na vyběhaném motoru dobroty nedělá.
smazany clen - FK

chcel by som sa spytat jednu vec.to že je rozvodovy remen popraskany neznamena že je zly vsak?myslim po vnutornej strane kde ru dražky.
smazany clen - FK

Popraskání rozvoďáku mezi zuby je jeden z hlavních příznaků opotřebení.
bono

rozvody

Příspěvek od bono »

Menil som rozvody, vsetko nastavene, vačka v hornej uvrati, zotrvačnik na ryske, cerpadlo zaaretovane, dotiahnute remenice, napnuta kladka. Motor naskocil hned ale ma to iny zvuk ako doposial, taky ostry zvonivy, nemal som cas sa tomu dalej venovat, lebo som za 2 dni odchadzal do chorvatska, najazdene cca 2000 km, auto slo spolahlivo, az na hlucnejsi motor, dalej je lenivsie v rozbehu, ale 5 stupen ho dotiahol a na dialnici som isiel v priemere 130-140 km/hod, ale tiez som vysledoval ze hodne dymi, spotreba v priemere 5 l/100km, zrejme bude nieco so vstrekom, vie mi niekto poradit aku mal skusenost po vymene rozvodov.
EGR zaslepene, trumpetky vytiahnute.
smazany clen - FK

Re: rozvody

Už tu někdo kdysi psal,že po výměně rozvodů se motor choval jinak.Také se na ně chystám a mám z toho také strach :x
sa-tan - FK

dotaz ty rozvody jsi menil jen tak od oka jo takze pravitko na vačce a merky to tam asi nebylo a cerpadlo nastaveny na kolik asi jo ale hejbal jsi snim ty tří srouby na kole
bono

Příspěvek od bono »

Pravitko na vacke bolo, merka na zotrvacniku tiez a cerpadlo zaaretovane, ale myslim ze cerpadlo je asi o zub pretocene.
sa-tan - FK

no a povoloval jsi kolo vačky a kolo cerpadla nebo jsi to mel zajisteny jen aby se ti to nepootocilo
bono

Příspěvek od bono »

Obidve remenice boli povolene,
Doyle - FK

Příspěvek od Doyle - FK »

teď momentálně taky bojuju s tímto problémem.Teče mi gufero na klikovce a je třeba ho vyměnit.Takže u toho už udělám i rozvody a vyměním i gufero na vačce.Dneska jsem sundal všechny kryty, vzduchový filtr, oddělal plechy pod motorem a zítra musím povolit silentbloky a postupně zaaretovat vše potřebné.Snad se mi to povede, mám trochu strach, že se něco pohne a pak si zničím motor :roll:
Mates17 - FK

Příspěvek od Mates17 - FK »

Taky sem menil rozvody,a stejný problém jako BONO,dnes na to koukám a na tom setrvačníku jsou dvě seřizovací značky.na jakou to nastavit?předem děkuji.
Doyle - FK

Příspěvek od Doyle - FK »

co jsem se dočetl a poradili mi, tak by to měla být ta druhá.Ale já jsem našel jen jednu a když jsem měl výřez ve vačce vodorovně tak jsem to tak i nechal
Mates17 - FK

tak sem to dnes nastavil na tu druhou a to nechytlo vůbec,zítra dám foto.
Mates17 - FK

tak sem dnes mluvil z klukama na Dieselpower foré a poradili (kašlat na rysky)a najít HU a zbytek nastavit normálně a už to jede jak má.
amilo

Příspěvek od amilo »

Co je HU?
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

HU=horní úvrať
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

:?: kdoví po kolika se dělají rozvody? předem děkuji za odpověď
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Mělo by to být 60 tisíc km, nebo 8 let provozu, záleží co nastane dříve.
aamos

Příspěvek od aamos »

Ahoj mam prodlem koupil sem bouranou feldu diesel a byl prasklej rozvodak tet to nemuzu dat do kupy nemuzu najit zadny risky ani na klice ani vačka prosim o radu kdyby mel nekdo nejakej obrazek či skušenost dik za radu i na (adamek.jir@seznam.cz)
Odpovědět