Problém s elektrikou
-
smazany clen - FK
Problém s elektrikou
Zdravím mám takový problém.Občas se mi stane,že se mi rozsvítí více přístrojová deska podsvícení a zároveň se víc roztočí ventilátor u topení.Nevíte prosím čím by to mohlo být?Myslím si,že to je rotor v altíku nejspíše je malinko ohnutý a tím se jeden z uhlíků obrušuje více.Mužete mi prosím někdo poradit?Díky moc nerad bych někde zustal vyset 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s elektrikou
Přebíjí alternátor, to je jasný. Čím přesně to je nemá asi smysl řešit. Udělej generálku, nebo ho nech zgenerálkovat.
-
smazany clen - FK
Tak mě dneska asi altík oddělal dálková světla.Mám ty co svítí do běla.Poradíte mi prosím jak zjistit kde je závada nebo jak to proměřit?Dá se to nějak zjistit na autodiagnostice kamarád mi ji udělal zadarmo.Díky moc Prosím spěchá to 
-
flacek - FK
Promerit jednoduse staci kdyz das merak na kontakty na baterce a nemel by si mit vic jak 14,8V bez zateze kdyz pustis svetla a napr radio a topeni tak to pujde dolu a zas by se to melo drzet +- 14V pokud to mas napr 17 a vic tak to je spatny a pak udelat repas altiku
-
smazany clen - FK
Tak jsem to dneska měřil bez zátěže to má 14,34 V a se zátěží to má 12,5 V (pustil jsem varovky,dalk.světla,topení,přední a zadní mlhovky).Tak tedy nevím. Dá se nějak proměřit ten regulátor napětí? A jak?Díky moc
Kontrola regulátoru alternátoru Felicia:
Na vodič zakončený plochým konektorem připojit + 12V, na tělo regulátoru (u jedné díry na šroub je očko) připojit mínus. Na uhlíky připojit malou dvanáctivoltovou žárovku (2W ). Pokud je dostatečně dimenzovaný zdroj tak žárovka musí svítit, potom zvyšovat napětí a když dosáhne asi 14V tak by měla zhasnout.
Na vodič zakončený plochým konektorem připojit + 12V, na tělo regulátoru (u jedné díry na šroub je očko) připojit mínus. Na uhlíky připojit malou dvanáctivoltovou žárovku (2W ). Pokud je dostatečně dimenzovaný zdroj tak žárovka musí svítit, potom zvyšovat napětí a když dosáhne asi 14V tak by měla zhasnout.
-
smazany clen - FK
jak jsem naměřil ty hodnoty na baterii při zátěži je to normální?diky
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Jo ty hodnoty co jsi naměřil jsou v phodě jsou v pohodě . Skoušel jsi třeba přidávat plyn když jsi měřil ?
-
smazany clen - FK
Zatím ne.Neměl jsem nikoho po ruce.Tak tedy nevíš čím by to mohlo být?Díky
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Zkus to měřit při zvýšených otáčkách . Nic jinýho ti tam nemůže přebíjet než altík .
problém musí byt tam .
problém musí byt tam .
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
určo je to tím regulatorem napětí,nech si ho zgeneralkovat a pro příště je dobré si koupit za 500kč přídavný budík volmetr na kterém uvidíš furt v autě na kolík ti dobíjí altík a jak máš nabitou baterku,protože když ti to takhle bude dělát dýl muže jít i baterka do hajzlu a jiné věci které stojí víc jak ten budík.hlavně pak zavadu odhalíš rychle
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
smazany clen - FK
Zdravím tak jsem byl v servisu,a tam mě proměřil altík jestli přebíjí a zjistil,že nepřebíjí.Tak mě prosím poradtečím by to mohlo být?Uvítám každou radu.
Ted' mě napadlo může to být i tím regulátorem napětí jak je na altíku?Ják ho proměřit?Ale nemám potenciometr.Díky moc Budu Vám moc vděčný
Faust:Jak se tomu budíku říká a kde ho koupit?Díky
Ted' mě napadlo může to být i tím regulátorem napětí jak je na altíku?Ják ho proměřit?Ale nemám potenciometr.Díky moc Budu Vám moc vděčný
Faust:Jak se tomu budíku říká a kde ho koupit?Díky
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Jsi psal že jsi byl v servisu a řekli ti že alták nepřebíjí ,tak v tom příadě nemůže být ani problém v regulátoru .
A víš co měřili na tom altíku v tom servisu ?
Na měření altíku nepotřebuješ potenciometr , stačí obič voltmetr a připojit ho seriově ke kontaktu altiku a kostru . Musíš naměřit 14V při jakychkoli otáčách .
Na měření altíku nepotřebuješ potenciometr , stačí obič voltmetr a připojit ho seriově ke kontaktu altiku a kostru . Musíš naměřit 14V při jakychkoli otáčách .
-
smazany clen - FK
Dával jeden kablik na kostru motoru a jeden asi na ten regulátor.Tak už tedy nevím čím by to mohlo být.A asi před týdnem mě přestali fungovat dálkové světla,ale kontrolka na palubce svítí a normální světla také svítí.Poradíš mě prosím.Díky moc. A co diogový můstek v altíku?Je to možné aby se mi malinko ohnul rotor a obrušovalo by to jeden z uhlíků. Víš o jaký problém jde?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Pokud naměřil na altíku hodnoty co jsou OK , tak v altíku bych problém nehledal .
Co to to tet teda dělá . jakej je problém co přetrvává ? Pálí ti to ty žárovky ?
Co to to tet teda dělá . jakej je problém co přetrvává ? Pálí ti to ty žárovky ?
-
smazany clen - FK
1.Totiž jel jsem a měl jsem zapnutý topení,světla a zničeho nic se podsvícení přístrojovky rozsvítilo víc než normálně a topení se také roztočilo více to jsem měl na 1.polohu .
2.Asi druhý den jsem jel večer a chrěl jsem si rozsvítit dálkovky sice se to na vteřinu rozsvítilo a pak to nešlo.Jdou mě jenom tlumené a obrysové světla.
nevíš kdo by chtěl žhavící cívku za 1000Kč je úplně nová nepoužívaná ? důvod prodeje závada byla úplně někde jinde
2.Asi druhý den jsem jel večer a chrěl jsem si rozsvítit dálkovky sice se to na vteřinu rozsvítilo a pak to nešlo.Jdou mě jenom tlumené a obrysové světla.
nevíš kdo by chtěl žhavící cívku za 1000Kč je úplně nová nepoužívaná ? důvod prodeje závada byla úplně někde jinde
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tu cívku si hod do inzerce sem : http://feliciaklub.cz/forum_new/viewforum.php?f=49
a uvidíš že ji prodáš
K tomu problému , zkus vyměnit aspon jednu tu žárovku a zapnout ty dálkový jestli ti znovu praskne .
Jedině fakt pak připojit nějakej měřák do okruhu a sledovat při jízdě kolik ti to dává voltů . Nesmí to překročit 14 V . Víc ti takhle nadálku neporadím .
Tam nemá co přebíjet . Jedine altík . Jedině že by byl načatej a probíjel jen někdy . proto sledovat to napětí .
a uvidíš že ji prodáš
K tomu problému , zkus vyměnit aspon jednu tu žárovku a zapnout ty dálkový jestli ti znovu praskne .
Jedině fakt pak připojit nějakej měřák do okruhu a sledovat při jízdě kolik ti to dává voltů . Nesmí to překročit 14 V . Víc ti takhle nadálku neporadím .
Tam nemá co přebíjet . Jedine altík . Jedině že by byl načatej a probíjel jen někdy . proto sledovat to napětí .
-
smazany clen - FK
Tak jsem zjistil ohledně tech dálk.světel,že je prasklá žárovka.Ale normální světla jdou.Vysvětlíš mi prosím proč?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsou to dvouvláknovy žárovky . čili zhořelo jedno vlákno , zrovna dálkových světel . To se stává . Třeba to byla náhoda že odešli obě dve najednout . Zkusil jsi jednu vyměnit jestli nepraskne znovu ? Alespon jednu žárovku ?
-
smazany clen - FK
Zkoušel jsem tu původní žárovku,ale tam mě nešli dříve ty normální světla a dálkové světla tam fungovali.Tak jsem to sní vyzkoušel a dálk.svěla fungovali a prozměnu nešli ty normální světla.Takže to je těmí žárovkami.Ale vrtá mě pořád ta přístrojovka a to topení.Muže to stím nějak souviset?Díky
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Jedině fakt měři napětí při provozu . A když se rozsvítí víc přístrojovka a rozjede ten ventilátor , mrknout kolik je tam napětí . Já si furt myslím že to bude v tom altíku - že při zvýšených otáčkách bude přebijet .
-
smazany clen - FK
že prý existuje nějaký budík jak mi tady psal Faust.Kde ho sehnat díky
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
on by stačil bohatě nějakej voltmetr .
třeba jsem našel tohle . Je to teploměr ale umí to zobrazovat i napětí . http://www.levne-pc.cz/teplomer-0961-dratovy-do-auta/
no v podstatě mrkni jsem - vyhledal jsem voltmetr do auta a našlo to tohle :
http://www.zbozi.cz/?q=voltmetr%20do%20auta
z toho by se dalo něco použít a nějakých 200 neni zas tolik .
třeba jsem našel tohle . Je to teploměr ale umí to zobrazovat i napětí . http://www.levne-pc.cz/teplomer-0961-dratovy-do-auta/
no v podstatě mrkni jsem - vyhledal jsem voltmetr do auta a našlo to tohle :
http://www.zbozi.cz/?q=voltmetr%20do%20auta
z toho by se dalo něco použít a nějakých 200 neni zas tolik .
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
jo je lepší ten voltamper s čislicema,protože na nich vidíš přesně kolik altík davá a taky jaký máš odběr.jak to přesáhne 14,2V tak je něco špatně věčinou regulator napětí a pokud to bude míň že třeba při zaplí radiu ti to ukazuj jen 12V a míň tak je to věčinou v diodě.nejlepší je vzít altík každých 60000km k elektrikaři a nechat si udělat ložiska atd.ja jsem si takhle koupil na vrakači za 400kč altík 70A za 350 mě ho vyčistili daly regulator noví a ložiska a vždy jsem ho jen vyměnil a ten v autě dal zas vyčistit a seřídit.pro někoho je to blbost,ale když se vám pak rozlítne vadou vadných ložisek celí altík tak je namaděru a jdete kupovat za 2000kč noví.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
smazany clen - FK
Zdravím,tak jsem dneska jel a při cca 2000ot to zase začalo to stím topením a podsvícením přístrojové desky.Ted mě napadlo může to být i diodovým můstkem?Jinak ložiska a uhlíky mám vyměněné bylo to cca tak před 5.měsícema.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Nejčastěji to bývá regulátor . Osobně jsem ale měnil i diodovej mustek . Nejspíš ti to bude přebíjet při vyšších otáčkách . Vyměn ten mustek a regulátor a budeš mít podle mě po problémech , je to sice 800,- ale budeš mit zrepasovanej altík .
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Nový příspěvekod DuDe v Stř 01. Črc 2009 18:15
Jsi psal že jsi byl v servisu a řekli ti že alták nepřebíjí ,tak v tom příadě nemůže být ani problém v regulátoru .
Od kdy se voltmetr připojuje seriově? Co je mezi nim a altíkem? A záleží na jakém typu altíku se napětí měří.Ne na každém je ve všech otáčkách 14V.Nikde jsem nečetl o jaký typ altíku jde ,nebo jsem to přehlíd? Může to být reg.,dioda ,studeňák atd.Měřil někdo vinutí rotoru-statoru -proti kostře? Myšleno megmetem. Hračka s 9V baterií i kdyby stála 4000 Kč to nemusí ukázat. Příliš malý proud.
Od kdy se voltmetr připojuje seriově? Co je mezi nim a altíkem? A záleží na jakém typu altíku se napětí měří.Ne na každém je ve všech otáčkách 14V.Nikde jsem nečetl o jaký typ altíku jde ,nebo jsem to přehlíd? Může to být reg.,dioda ,studeňák atd.Měřil někdo vinutí rotoru-statoru -proti kostře? Myšleno megmetem. Hračka s 9V baterií i kdyby stála 4000 Kč to nemusí ukázat. Příliš malý proud.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Jozefj :
Napsal jsem sice seriově ,ale psal jsem taky že má měřit meži kostrou a plusem na altíku což je paraelně ! Takže se omlouvám že jsem napsal seriově ale myslel jsem paraelně .
A latík at už 55A nebo 90A musí mít vždy při měření okolo 14V .
A na co bych měřil vinutí , kdyby bylo proražený tak se mi to projeví na napětí . A navíc kdo má doma jen tak poruce Megmet že ?
Napsal jsem sice seriově ,ale psal jsem taky že má měřit meži kostrou a plusem na altíku což je paraelně ! Takže se omlouvám že jsem napsal seriově ale myslel jsem paraelně .
A na co bych měřil vinutí , kdyby bylo proražený tak se mi to projeví na napětí . A navíc kdo má doma jen tak poruce Megmet že ?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A o tom to je .Napětí 14V je maximální regulované,které by měl dát altík při plné na zátěži.A proto se také z tohoto důvodu dávaly výkonnější altíci.Běžně ve vozidle je předepsáno 13,4-13,8V.U 120 ,kde byl 55A altík bylo 13,5 V po dlouhé jízdě a byly jsme rádi.Do 40A mechnické relé ,od 40A se doporučovalo elektronické z důvodů opalování přepínacích kontaktů.U 3 -fázového altíku-všechny PAL magnetony do 90A(6-fáz.) může být ve volnoběhu napětí baterie,jelikož Altík není schopen dát plné napětí .PAL 90A může dávat 14V i ve volnoběhu,protože má víc idukujících cívek a tím i magnetovacích pólů. A co se týká megmetu je fakt,že ho nemá každý,taky nemůže ten kdo vymění uhlíky nebo diody říct,že má altík naprosto OK..Na tomto fóru se už tolik napsalo o alternátorech,že by to dalo na román .
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
No v podstatě lajkovi stačí vzít voltmetr a naměřit něco okolo 14 V .
Ve většině případu stačí vyměnit diody , regulátor a ložiska a altík zas vydrží hafo kilometru .
Každopádně kdyby člověk chtěl tak tu na foru je už spousta temat o altíku . Takže stačí hledat .
Ve většině případu stačí vyměnit diody , regulátor a ložiska a altík zas vydrží hafo kilometru .
Každopádně kdyby člověk chtěl tak tu na foru je už spousta temat o altíku . Takže stačí hledat .
-
smazany clen - FK
Caute lidi ja mam takovy problem s elektrinou v aute ked mam vypnuty motor a stlacim brzdovi pedal rozsvieti sa mi vsetko v aute svetla palubovka proste vsetko a ked nastartujem tak zase svieta stale a nevypnu sa stale mi svietia aj brzdove aj cuvacie svetla neviete preco???poradte pls
- RomanZ
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nekde bude peknej zkrat.....
Oldfahrschulewagen -1.3 GLXi rv. 98 - bylo uz slouzi jinde
Fahrschulewagen - Thalia II 1.2 16v privileg rv. 11
Tramvaj - XM turboD12 rv.93
KaraVelka - Caravelle 2.5 TDi(stribrny) rv.97
Fahrschulewagen - Thalia II 1.2 16v privileg rv. 11
Tramvaj - XM turboD12 rv.93
KaraVelka - Caravelle 2.5 TDi(stribrny) rv.97
-
breta1 - FK
Jezismaria, ted jsem se lekl, ja jsem ve Felde zadnou zhavici civku nenasel, jak to, ze vubec jezdim?.....mario28 píše:1.Totiž jel jsem a měl jsem zapnutý topení,světla a zničeho nic se podsvícení přístrojovky rozsvítilo víc než normálně a topení se také roztočilo více to jsem měl na 1.polohu .
-
smazany clen - FK
nemáš náhodou mpi motor?Je to taková kostka na pravé straně u blatníku.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ma MPI tak má zapalovací lištu přímo na svíčkách .
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
conky : Podíej se do pojistové skříně , jestli tam nemáš vodu . Dosta často se stává že zatíká přes čelní sklo pod pakuboku .
Nebo tam budeš mít někde pěknou krpu .
Nebo tam budeš mít někde pěknou krpu .
Podívej se taky na kostřící šroubek v kufru u levého koncového světla, může to dělat špatný kontakt v tom místě (je tam ukostřené i palivové čerpadlo)
-
smazany clen - FK
kurna stou vodou to moze byt lebo som umyval auto lebo ked stlacim ten brzdovy pedal ked mam vsetko vypnute sa mi to rozsvieti a cukne mi to tam dole v krabici kde su relatka a tak:) ale nechapem preco ked to prejde a ide mi uz svetlo a vse ostatne normalen preco mi stale svietia tie cuvacie svetla to je skandal
asi ho buchnem do servysu nech mi to spravy daky elektrikar tam
to bude asi najistejsie a nech mi kukne cele auto
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti zustavají svítít jen zpatečkovy světla ,tak by moh bejt problém v čidlu spátečky . Je zespodu na převodovce . Odpojíš s něj konektor a pokud zhasnou tak je špatný to čidlo . Samozřejmě bez zařazený spatečky .
A zkontroluj tu pojistkovku jestli tam fakt není voda .
-
smazany clen - FK
Zdravím tak jsem zjistil,že v altiku se něco pálí.Nevíte někdo co by to mohlo být?Po otevření kapoty a naklonění hlavy k altiku jsem to zjistil.Díky moc mario28
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Mužou ti moc jiskřit uhlíky na regulátoru , pokud jsou moc krátký .
Nebo horší možnost , že by bylo proraženy vinutí . Skus odmontovat regulátor a mrknout na uhlíky . Z boku na altíku myslim desítkou klíčem povoliš jeden šrobek a vytahneš .
Nebo horší možnost , že by bylo proraženy vinutí . Skus odmontovat regulátor a mrknout na uhlíky . Z boku na altíku myslim desítkou klíčem povoliš jeden šrobek a vytahneš .
-
smazany clen - FK
jj tu spiatocku som skusal ale ten spinac je dobry a tu skrinu tam mi relatko tukne ked stlacim brzdu a vse sa mi rozsvieti neviem co to moze bytDuDe píše:Pokud ti zustavají svítít jen zpatečkovy světla ,tak by moh bejt problém v čidlu spátečky . Je zespodu na převodovce . Odpojíš s něj konektor a pokud zhasnou tak je špatný to čidlo . Samozřejmě bez zařazený spatečky .![]()
-
smazany clen - FK
Zdravím také jsem zjistil,stává se to občas,že když se více podsvít přístrojovka a roztočí se mi vic topení,tak se mě ztratí výkon motoru.A až se zase vrátí do normálu tak cítím že se malinko zvýšil výkon.Regulátor mám již koupení,ale nechci do tam dávat dokud nezjistím co je příčinou, aby ně to neudělalo zase to samé,ale o něco horší.Na uhlíky na regulátoru napětí jsem kontroloval a připadají mě být ještě v toleranci.Tak tedy nevím.Poradíte mě prosím někdo.Děkuji Vám moc
-
smazany clen - FK
Zdravím mám dotaz.Jak je na sacím potrobí ten snímač teploty chladící kapaliny má to něco společného i s ukazatelem teploty na palubce?Totiž ukazatel mě ukazuje na maximální teplotu,ale spoupá to docela rychle.Jedu třeba jen 5km a teplota je na max.Díky moc za odpověď
-
smazany clen - FK
A ohledně toho altíku když bych tam dal ten nový regulátor napětí a něco by tam bylo ješte špatného může se zničit?Díky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
mario28 píše:Zdravím mám dotaz.Jak je na sacím potrobí ten snímač teploty chladící kapaliny má to něco společného i s ukazatelem teploty na palubce?Totiž ukazatel mě ukazuje na maximální teplotu,ale spoupá to docela rychle.Jedu třeba jen 5km a teplota je na max.Díky moc za odpověď
Pokud mas a myslis BMM tak to cidlo na sacim potrubi je jen pro RJ pro budik je na telese termostatu - ten jeden dratek.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
mario28: A po výměně toho regulátoru už nemáš ten problém z elektrikou ? Nebo to stále přetrvává ?
A to že se ti motor už po 5km ohřeje na max (90stupnů ) Je víc než dobre . To je známka toho že ti funguje termostat .
bud jen rád mnoha feliciim termostaty nefungují .
A to že se ti motor už po 5km ohřeje na max (90stupnů ) Je víc než dobre . To je známka toho že ti funguje termostat .
bud jen rád mnoha feliciim termostaty nefungují .
-
smazany clen - FK
Zdravím zatím jsemho neměnil.Až so budu jistý čím to asi je.Musel jsem si koupit i ty žárovky a nechtěl bych je kupovat znovu.Nejsou totiž tak moc levné,abych siem si mohl dovolit kupovat je docela často.Může se stím regulátorem něco stát,když by tam mohlobýt ještě něco jiného?Díky moc