Instalace hagusů na kombi

karoserie, narazniky, skla atd.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Instalace hagusů na kombi

Příspěvek od Vlada320 »

Čau lidičky.mám dotaz ohledně hagusů na kombíka.už jsem domluvenej a zejtra si je jedu koupit.budu k nim mít všechno, ale ten dotaz zní ohledně instalace na auto.jaký velikosti těch nejtů mám koupit, jakou velikostí vrtáku navrtat díry do střechy a hlavně o co mi jde jestli je nějaký přesný místo kde ty hagusy musej bejt na střeše nebo je prostě oba dám na střechu, stejně od krajů střechy a tak aby nejlíp seděly, obkreslit a pak podle toho navrtám díry do střechy a fouknu tam ty nejty nebo je přesně nějaký místo kde maj bejt přidělaný a jak daleko od sebe?jde mi o to že jsem si teda zatím nezjistil jestli ty příčníky co se na ně pak dávaj jestli se většina vyrábí tak že na nich jdou nastavovat vzdálenosti těch zámků od sebe tak aby šli dát na jakýkoli auto a nebo jestli maj prostě daný vzdálenosti těch zámků od sebe a pak kdybych ty hagusy dal na střechu od oka tak by mi tam nešly dát?díky moc vláďa.a ještě jedno kdyby bylo daný výrobcem to přesný místo kde maj bejt přidělaný tak jestrli by někdo z vás neměl nákres jak je teda přesně přidělat na střechu.ještě jednou díky ;) o víkendu je tam budu dávat
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace hagusů na kombi

Příspěvek od 103457 »

Pokud kupuješ nové, tak nic nepotřebuješ, všechno je součástí balení i nákres umístění, snad je 7mičku vrták si koupíš, ta tam není.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No ale potřebuje ještě nýtovací kleště na ty nýty,ne?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano speciální kleště na maticové nýty, Cena cca 5 tisíc. :P
Musíš si nechat ty nýty někde v servisu nacvakat do střechy, nejlepší je zajet do značkovýho servisu a nechat si nýty nacvakat do střechy nebo je ještě používal automechanici, co dělaj veterány, pomocí nich šroubujou díly ke skeletu nebo je maj autoelektrikáři a dělaj s nima kostřící body a ve finále je u nás maj i v ČSAD, kde s nima opravujou opláštění autobusů..
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

nee nový nekupuju.kupuju je z vrakoviště to stačí, budu k nim mít všechno a nejty prodávaj v hornbachu tak je vezmu tam a kamarád mi slíbil že mi pučí v u něj v servisu kleště abych je tam mohl nabouchat.a jaká díra se tam vrtá do tý střechy a jak velký se používaj ty nejty nevíte?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

a je tu někdo kdo si je dodatečně instaloval sám na auto?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

nikdo neporadí? :( hagusy se prodávaj jak na běžícím pásu ale nikdo je na auto už nedává asi :(
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

já je teď sundávám :D
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já sem někde viděl podrobnej návod na montáž,pořád jsem žil v domění že to je v dílenský příručce jenže tam to nemůžu najít...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vlada320 píše:nee nový nekupuju.kupuju je z vrakoviště to stačí, budu k nim mít všechno a nejty prodávaj v hornbachu tak je vezmu tam a kamarád mi slíbil že mi pučí v u něj v servisu kleště abych je tam mohl nabouchat.a jaká díra se tam vrtá do tý střechy a jak velký se používaj ty nejty nevíte?
Když jsem ti napsal, že potřebuješ 7mičku vrták, tak jakoupak asi díru s ním vyvrtáš :?: :?: :?: :?: devítku, jo? devítka bude dobrá :shock:
Hagusy teď montoval raduzo22 a dokonce moje :)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

kleště na maticový nýty koupíš v OBI za 1850,- (jsem si je nedavno kupoval)
s trochou šikovnosti to jde i bez nich ale tak maximálně do nýtu se závitem M8 ale jde i M10
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Jde to i bez těch kleští,ale je to pakec.Já za ně dal 1000kč.A sou ok.Umístění bývá v návodu u nových,ale ten ty mít nebudeš tak budeš muset improvizovat.Prostě rozměřit aby to tam sedlo na každou stranu stejně.Já to udělal úplně stejně.Nejtky to sou na M5 závit a vrtá se 7mm vrtákem.Příčníky sou univerzální,tak se neboj že sou na jednu rozteč hagusů.Hlavně ty nejtky před zanýtováním mázni i tu díru nějakým nejlépe poluretanovým tmelem ať ti tama neteče.A šroubky je dobré nalepit lepidlem na závity ať se ti to náhodou nepovolí.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

díky moc kluci.už si nějak poradím.jedu teď koupit ty nejtky.už mám hagusy v kufru.já vím že mám asi blbý dotazy teď nějak taky nemám svoje dny asi :oops:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

nejty mám.vyšli na 50kč.hagusy taky a teď jsme měl chvíli čas tak jsem naběhnul tady u nás před barákem na jednu feldu s hagusama, zaměřil si je.ty vzdálenosti převedl na svojí střechu a navrtal podle toho díry.takže na pravý straně už mám šest děr ve střeše.krásně to vyšlo i do toho vyztuženýho plechu co je pod střechou a druhou stranu udělám zítra něž půjdu do práce zase.a jen tak jsem zkoušel ten hagus tam dát a sedí perfektně tak pak jen vystříkám ty díry co jsem tam udělal voskem,pak zamažu ty díry nějakým základem aspoˇantikorozním co mám doma a nanejtuju nejty.dokonce jsme u přítelkyně koumal jak vyrobit přípravek na to kdyby se na mě kámoš vykašlal s kleštěma a přišel jsme na to.něco jsem vyrobil, vyzkoušel nanečisto a krásně jsme tím ty nejty roztáhnul takže to mám jako záložní plán jen to chce tři ruce takže někoho kdo pomůže.pak dám vědět jak jsem dopadl ,ale jak jsme se toho bál tak nakoneczjišťuju že to bude snažní než sjem čekal :) v pondělí večer by měli bejt na autě se vším všudy ;)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Mám jenom ještě takovej malej dotaz.musej se ty hagusy nějak nechávat zapisovat do techničáku nebo něco nebo je jen dám na auto a na technický se o ně nestaraj?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nemusí není důvod
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mám je na obou autech origoš a v TP o nich není ani ň.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Tak tato instalace mne bude v dohledne dobe take cekat. :)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jóó? Tak chromový na černý střeše, to bude bomba. :o
Odpovědět