u 1,6 tky vede z klikové hřídele hadice která vede vzduch.....tento vzduch má jak je známo se vzduchem málo společného, spíše je to tam kvůli emisím ale jedinné co to má za funkci tak je to, že zanáší škrtící klapku černým humusem , a snižuje výkon motoru. protože mám klapku již v háji tak teď když ji budu čistit, mě napadlo, že bych do motorového prostoru umístil nějakou nádobu, napřiklad o ostřikovaču, vyvrtal do ní shora díru a do této nádoby napojil tu hadici ktará mi odvádí špinavý vzduch z klikového hřídele.
co vy na to jako odborníci??? dle mně, tím motoru jenom prospěju. a před technickou a emisema to tam zase vrátím do původního stavu.
odebrání hadice, poraďte
-
Cartman - FK
Re: odebrání hadice, poraďte
Jestli myslíme oba to samý, tak tohle má JirkaF. Prostě tam má nějakou flašku a v ní tu hadičku. Pokud se nepletu.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Já mám v plánu hodit na tu hadici tohle:
http://www.autofam.cz/index.php?list=0& ... s&vyrobce=
Přípoj na sání zaslepím a bude
. Klikovka bude odvzdušněná, žádný binec se mi do ní nedostane a klapka bude čistá jako sklo 
http://www.autofam.cz/index.php?list=0& ... s&vyrobce=
Přípoj na sání zaslepím a bude
1,6 sportline 1999
-
MagicanBlack - FK
ten filtr neni moc dobrej. spis nejakou nadobu.. prodavaji se primo nadobky na to. Oil catch tank.. do ni se to pripoji.. a z ni se treba potom navede dalsi hadicka do sani.. takze do sani ti jde jen ten pretlak.. a nebo se na vyvod da ten filtrik no.. pze bez ty nadobky to ten filtr zevnitr hned zalepi.. toho humusu tam jde docela dost.. ja tom u feldy rovnou a zem.. a bylo to..
- Hanzz
- Kontaktovat uživatele:
A má to i vliv na výkon? Nebo se jenom nebude tak špinit klapka.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Výkon by se mohl snížit, pokud by skříň nebyla odvětraná. Ale výkon to nezvýší 
1,6 sportline 1999
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
tu díru po hadici zaslepím, do sání půjde jen čistý vzduch tu hadici dám teda do nějaké nádoby......stejně nechápu proč to tak nedělali ve fabrice. je přece jasný že se ta klapka bude takhle pořád ucpávat. měli to vyvést hned do nějaké nádoby.....máte někdo odkaz na stránku kde je ten oil catcher?
-
slegrusik - FK
Taky jsem nedávno menil tu hadici a opravdu souhlasím s tím, že bude lepší vymyslet nějaký boční vývod
Ten bordel je rozleptaný vntřek té hadice! Zděsil jsem se když jsem se do ní díval