Bazar.

Nápady co jak kde upravit a přidat hlášení chyb a potíží adminům
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Bazar.

Příspěvek od Ivarek »

Navrhuju aby prodávající/kupující měli možnost při vložení inzerátu možnost zaškrtnout třeba volbu aby měl inzerát zamčený a mohl přispívat jen autor.Protože to je děs jak někdo chce něco prodat,a konkrétně k prodeji je 5% příspěvků,ostatní je OT jak je předmět předražený,ať si to nabouchá,že to může koupit jenom debil atd.
MagicanBlack - FK

Re: Bazar.

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Jo jo.. priklanim se k tomuhle nazoru...;-) to by dost pomohlo..;-)
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Většina prodávajících ani nejsou členové a pokud prodávají něco za draho je lepší na to upozornit. Už se kolikkrát stalo že něco stojí 500,- a někdo prodává za 600,- Ted tu někdo prodával budíky za 900,- a nové stojí 890,- tak je fakt lepší na to upozornit.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Collin píše:Většina prodávajících ani nejsou členové a pokud prodávají něco za draho je lepší na to upozornit. Už se kolikkrát stalo že něco stojí 500,- a někdo prodává za 600,- Ted tu někdo prodával budíky za 900,- a nové stojí 890,- tak je fakt lepší na to upozornit.
Jo,souhlasím.Proto jsem taky psal aby tam byla ta možnost té volby,klidně i s nějakým upozorněním že se připravuje o možnost rady či nějakého upozornění ze strany členů fora.
Na druhou stranu když budu chtít něco prodat,budu mít svojí představu o ceně pod kterou neohdlám jít i za cenu že to neprodám,pak nechápu proč by mi měly do inzerátu krafat jiný lidi s urážkama a napadáním.
A když si začal s těma příkladama...mrkni se například do bazaru jak někdo třeba prodával el okna....spousta keců o ceně atd a najednou se přiřítí někdo kdo řekne beru a jsou prodaný.
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Ivarek má pravdu, ale přesto bych to tak nechal jak to je, z důvodu který psal Collin... Je třeba zanechat možnost upozornit ostatní na takovéto věci..
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Bolthorn píše:... Je třeba zanechat možnost upozornit ostatní na takovéto věci..
No já teda nevím,ale tobě se třeba líbí ta diskuze kolem Tvého mobilu?
favo

Příspěvek od favo »

Jo a největší sranda je když za přemrštěný ceny prodavají samotní představitelé tohoto klubu :D jako by měli pocit že mi ostatní jsem úplně blbý a nemáme představu o skutečné ceně.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Bolthorn - FK

Ivarek píše: No já teda nevím,ale tobě se třeba líbí ta diskuze kolem Tvého mobilu?
jo jsou zbytečné, a k ničemu nevedou... ale já nejsem taky o nic lepší, taky jsem kafral ohledně toho el. stahování :? no a teď se mi to vrátilo...
Bolthorn - FK

favo píše:Jo a největší sranda je když za přemrštěný ceny prodavají samotní představitelé tohoto klubu :D jako by měli pocit že mi ostatní jsem úplně blbý a nemáme představu o skutečné ceně.
nenaražíš snad na můj mobil který tu mám? :lol:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Hmmm...no je to jen takový návrh...třeba se s tím ani Lukáš nebude zabývat.
Collin - FK

Má to své pro i proti.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Ivarek: Nejde o to, jestli se tím Luká$ bude nebo nebude zabývat, ale spíš jestli to je technicky možné. Mám pocit, že to nejde, nebo aspoň ne to omezit na určitou oblast... Pak by tu nemuseli být moderátoři, protože každej by si "moderoval" svou diskuzi sám. Ale jak známe lidi, tohle nejde.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Škury píše:Ivarek: Nejde o to, jestli se tím Luká$ bude nebo nebude zabývat, ale spíš jestli to je technicky možné. Mám pocit, že to nejde, nebo aspoň ne to omezit na určitou oblast... Pak by tu nemuseli být moderátoři, protože každej by si "moderoval" svou diskuzi sám. Ale jak známe lidi, tohle nejde.
Jo,jasně,rozumím.Jak říkám,byl to jen nápad.Pokud to nejde po technický stránce,tak to nemá smysl dál vůbec o tom přemýšlet.
A co sem četl těch pár příspěvků níž tak se to stejně nesetká s pochopením u ostatních,tak to tady asi můžem smáznout.Díky.
Collin - FK

Je také lepší když je to otevřené pro případné dotazy, protože některé inzeráty jsou naprosto bez informací.
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

co se týká zamčení inzerátu po prodeji dané věci. Není snad problém aby prodávající napsal PRODÁNO. Pak již každému dojde, nebo po tomto příspěvku moderátor zamkne téma
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

nojmis píše:co se týká zamčení inzerátu po prodeji dané věci. Není snad problém aby prodávající napsal PRODÁNO. Pak již každému dojde, nebo po tomto příspěvku moderátor zamkne téma
Psal jsem při vložení inzerátu a ne až po jeho skončení.Prostě aby si autor mohl vybrat zda chce běhm prodeje aby tam mohl přispívat jen on anebo i jiní.
nojmis - FK

pak ano, podle mě je to o pravidlech. pokud inzeátu nechybí žádná náležitost pak proč nepovolit diskusi. každopádně vždycky je tu možnost využít SZ
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

nojmis píše:pak ano, podle mě je to o pravidlech. pokud inzeátu nechybí žádná náležitost pak proč nepovolit diskusi. každopádně vždycky je tu možnost využít SZ
Ale jo,já ti to neberu,jen jsem myslel jako obranu proti OT typu ty seš drahej,di se bodnout apod.Ale stejně se to nechytne tak tenhle topic prosímtě celý smaž.Díky.
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Je to lepsí kdyby byla moznost si to zamknout.. potom neco prodavam.. milion lidi napise jak to dokazou koupit levnejc a lepsi veci.. na to prece ja nejsem zvedavej.. ja chci neco prodat.. ne poradit kde to koupim lip... a proto bych byl pro.. aby se dalo zamykat..
Ale jestli to neni technicky mozne tak to nema cenu resit..
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

MagicanBlack píše:Je to lepsí kdyby byla moznost si to zamknout.. potom neco prodavam.. milion lidi napise jak to dokazou koupit levnejc a lepsi veci.. na to prece ja nejsem zvedavej.. ja chci neco prodat.. ne poradit kde to koupim lip... a proto bych byl pro.. aby se dalo zamykat..
Ale jestli to neni technicky mozne tak to nema cenu resit..
No aspoň že někdo pochopil co jsem tím chtěl říct.
nojmis - FK

a nebo je to práce pro moderátory bazaru
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Ja bych dal hlavně POVINNÉ FOTO, muže mě nasr*t jak někdo něco prodava a není schopný dat fotku a napíše foto na mail...
Collin - FK

sigy: A mužou dávat fotky i ti co nejsou registrovaní?
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Collin: Myslim, že můžou a případně to jde vkládat přes Ulozto.cz nebo Imagehack.us. Pokud člověk neumí vložit fotku do postu, tak je pak docela dřevo. ;)

Sigy: Podle by to bylo ideální. Moderátor by upozornil inzerenta o dodání všech náležitostí a pokud by se tak nestalo, tak smazat inzerát.

Náležitosti by byly: Nadpis dle vzoru, popis, obrázek, cena, kontakt (mail, telefon, icq)

A bylo by vyřešeno s nejastnostmi.

Jinak ohledně OT keců v threadech s nabízeným/poptávaným zbožím... Stačí upozornit moderátora a ten vymaže OTčka, není problém. :)
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
nojmis - FK

takže výsledek - dodržování pravidel a případné moderování inzerátů
Collin - FK

pokud někdo nechce ot tak at píše do Anonce, tad yje forum. Upozornovat na nějaké nejastnosti nebo cenu je potřeba.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

A hlavne by mel kazdy automaticky davat foto a ne to tady mixovat pres kdo vi co jasny !!
Collin - FK

Asi by nešlo udělat v bazaru že bez fotky by to nešlo odeslat.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Štve mě čím dál víc, když někdo něco prodává a není schopný nahrat pár fotek na web, tyhle inzeraty bych zamknul... :evil:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Sigy píše:Štve mě čím dál víc, když někdo něco prodává a není schopný nahrat pár fotek na web, tyhle inzeraty bych zamknul... :evil:
Nejsi sám, koho to štve, inzerát bez fota a ceny prostě pro mne není inzerát :?
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

103457 píše: Nejsi sám, koho to štve, inzerát bez fota a ceny prostě pro mne není inzerát :?
Přesně moje řeč :)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

103457 píše: Nejsi sám, koho to štve, inzerát bez fota a ceny prostě pro mne není inzerát :?
Tuhle jsem tady narazil na inzerát: nadpis "For Sale" .. text: obrázek 2x3cm .... A to byl celý inzerát nic víc nic míň
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

a.Maty: Hoď odkaz...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Škury píše:a.Maty: Hoď odkaz...
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =48&t=4304
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Díky Véno.

Tak jsem to smazal. Je to ten "madfelda2...", ten snad neumí založit snad žádnou diskuzi. Bohužel je to neregistrovaný člověk, píše sem jako anonym, takže mu nemám kam poslat nějaký upozornění, aby si na to dával pozor.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

njn byl jsem pomalej :D :D
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Raceman

Příspěvek od Raceman »

v bazaru je nyní nastaveno že prodávající/kupující má možnost svůj vlastní inzerát kdykoliv zamknout
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A proto jsem za, neůplné inzeráty mazat. :!:
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

Měl bych ještě návr, že pokud někdo prodává více předmětů, měl by jejich seznam aktualizovat v prvním příspěvu průběžně. Není větší otrava než projet seznam padesdáti součástek a na dalších dvaceti v záplavě OT hledat, zda se to už neprodalo...
Korny

Příspěvek od Korny »

Přesně jak píše Martin_Happy,chce to vyžadovat v příspěvcích aktualizaci stavu prodeje...
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi

Tohle moc lidí dělat nebude.. Je tu dosti inzerátu od lidí ktřeí jen nahodí inzerát a už se neukáýí a nebo opravdu minimálně..
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

tihle lidi ale nemají seznam padesáti součástek, to je fakt mezi členy
Collin - FK

Najde se spousta kteří členové nejsou.. Bylo tady xkrát rozprodám komplet feldu na díly.. A samé návštěvník.. A když tady nechá kontakt tak tam néní jen tak.. Prostě sem nechodí, a chce aby zájemci psali na mobil,mail.. Jenže každej chce ušetřit aji tu kačku a píše sem..
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

To s tim aktualizovanym seznamem v prvním příspěvku je tušim i v pravidlech bazaru :)

EDIT: hmm tak není ? :lol: ale někde se to už řešilo..
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Jenom bych možná měl ohledně mazání příspěvků v bazaru takový návrh. Když už se tedy smaže inzerát, tak o tom informujte uživatele skrz SZ. Stačí "Inzerát byl smazán z důvodu nedodržení pravidel Bazaru. Děkuji. S pozdravem..." Jinak si toho každej člověk hned nevšimne. Pokud je to anonym, tak ten má smůlu rovnou, to bych neřešil, ale u registrovaného to trošku zamrzí. A lidi to spíš naučí než popudí, protože si řeknou, jo, mají pravdu, jsem blbej... ;) Díky
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

Na inzeráty,které nesplňujou všechny povinné údaje podle pravidel pro vkládání inzerátu by bylo asi dobré upozornit odkazem někoho z vyšších míst pokuď nebude některý z nich rychlejší,protože než si některý třeba všimne,že inzerátu něco povinného chybí (bydliště,fotky pošlu na email na vyžádání a podobně) bude v něm několik dotazů a to se mi kolikrát stalo,že se prodávající už prostě neozval....takže nahlásit a moderátor to prostě zamkne a smázne...když to bude návštěvník tak má prostě smůlu a když člen tak si dá inzerát znovu a dá si pozor jestli má v inzerátu všechno co má obsahovat.Člena se informovat naštěstí dá.
Někdo to možná bude brát jako udávání a bonzování,ale jinak v tom bude furt zbytečný bordel.Pochybuju,že by pod smazaný inzerát pro porušení pravidel některý z moderátorů napsal....smazání inzerátu pro porušení pravidel...bonznul tě sisin.Nemám namysli třeba chybějící označení inzerátu K:koupím P:prodám to může zapomenout asi každý.
Lidi se ale asi stejně nikdy nepoučí.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano, momentálně to rovněž řešili admini a moderátoři, čili vize je jasná, inzerát, který nebude splňovat pravidla bude odstraněn. Jsme dospělí lidé, číst umíme a jestli jsou dána určitá pravidla, tak se budou dodržovat.
Pochopitelně moderátoři jsou jenom lidé a nesedí u PC 24hod/den
takže uvítáme i pomoc ze strany řadových členů, pokud naleznete nějaký nešvar, který je v rozporu s pravidly, můžete klidně informovat moderátora. Když kliknete na obsah fora a sjedete úplně až dolů, tak tam jsou vypsání online členové a pokud mezi nimi bude nějaký zelený, ihned mu písněte.
Nemusíte mít strach, že bychom negramotovi, který neumí číst a porušuje pravidla napsali:,, Koukej to napsat pořádně, napráskal tě ten X Y jemu se to nelíbí. Tak to nechodí, každý moderátor nese za svou práci odpovědnost, byť jenom morální. ( Ale i to stačí, když máte poslouchat nadávky typu, proč jsi mi to smazal, se nezblázníš, tak tu fotku ještě dodám ap.)

P.S. budou mazány i inzeráty ve kterých bude napsáno: foto, či jiné informace doplním později. Pokud nesplňuje inzerát pravidla v momentě podání je okamžitě neplatný.
Děkuji za pochopení, věřím, že je to dostatečně jasné a srozumitelné.
sisin - FK

Myslím,že tohle je dostatečné podání,které pochopí snad i úplná lopata.Když chce někdo něco prodat tak to není nápad v danou chvíli a ví dopředu,že bude něco prodávat,takže to může předem taky vyfotit.Jestli to vyfocené nemá,jeden den to vydrží a inzerát dá o den později,když bude mít foťák u sebe.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

sisin:Přesně tak.Ale někteří to prostě nechápou a tak se bude prostě mazat ;)
sisin - FK

tak tak.....mě osobně by nasralo,kdybych psal seznam dílů půl hodiny,pak to tady šoupnul a za hodinu zjistil,že nic neprodám,protože jsem máslo a nedal jsem k tomu fotky.To si to raději pětkrát přečtu než to odešlu.Podle mě nemusí být každá maličká součástka focená zvlášť,ale třeba jako celek třeba někde na zemi...například všechny plasty interiéru..nebudu fotit každou záslepku,madlo,kryt zvlášť,naskládám to nazem a vyfotím všechno (pokuď to vejde do hledáčku)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 29. pro 2009 10:30:38, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět