Doba tvrdnutí plniče

karoserie, narazniky, skla atd.
vasek125 - FK

Doba tvrdnutí plniče

Příspěvek od vasek125 - FK »

Ahoj. Koupil jsem si plnič DINITROL 6100. Za jak dlouho po nastříkání plniče mohu začít stříkat lak? Původně jsem to měl bez plniče jen jsem to stříknul tmelem ve spreji, týden na to lakoval a po cca 10 dnech se to vyboulilo a v tmelu vznikly takové póry. Proto jsem to přebrousil a dal plnič.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba tvrdnutí plniče

Příspěvek od Maty »

Zkusil bych se podívat na ten sprej, kterym jsi to stříkal a hledal...je to tam určitě napsaný ;) ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

já jsem nechával plnič schnout vždy cca 30-60 minut (napsaný na obale), a potom se jelo dál - buď ještě jedna vrstva nebo pak už lak ;)
vasek125 - FK

Na obale není napsané skoro nic. Jen jak moc je to hořlavé nebezpečné ... a pak že se má povrch odmastit a teplota nanášení. Toť vše. Nanášel jsem trochu silnější vrstvu a přestříkával jsem to asi 3x abych to dostal do takového lakovatelného stavu. Takže zítra ráno už to budu moci přebrousit a rovnou nalakovat(cca 8 hodin po plnění)? Nebude to ještě "tajně tvrdnout" aby se mi na laku zas neobjevily bublinky?
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Tajne tvrdnout nebude, ted uz jen zraje. Z vlastni zkusenosti vim, ze je rozdil mezi plnicem ktery zral 24h a plnicem ktery zral treba tyden - 14 dni ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
vasek125 - FK

A kdyz zraje tak uz na muze byt lak nebo se pak tvorej ty bublinky?
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Muzes klidne lakovat ;)
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Plnič ze spreje tvrdne dycky dýl,ale myslím že za hodinku musí být normálně brousitelný.Dvousložkový plnič do pistole od Dyna acrylic tvrde podle toho jak se moc natuží.Někdy i do 10 minut. :lol:
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Souhlasím s Tomasem..
Dyna acrylic tvrde podle toho jak se moc natuží.Někdy i do 10 minut. :lol: V práci to má kolega na cigáro, a pak pookračuje v práci.. Takže i pod 10min.. :D
Raceman

Příspěvek od Raceman »

možná to bude slovíčkaření ale plnič ve spreji nevytvrdne nýbrž uschne takže i když po roce na něj šáhnete rozpouštědlem tak to umejete
dvousložkáč ten skutečně vytvrdne podle teploty a množství tvrdidla za pár minut ale zase se to nesmí s tvrdidlem přehnat protože pak je plnič spíše gumovej než tvrdej
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Race: jj, rozpoustedlem jde dolu, ten rozdil je viditelny pri brouseni (strikal sem si skrin pocitace a pak "prelestil" dvoutisicovkou pod vodou a rozdil mezi plnicema ze spreje byl videt ;) )
Raceman

Příspěvek od Raceman »

njn jednosložky prostě nikdy nemůžou vytvrdnout ale jen uschnout
Odpovědět