Nasvícení interiéru spínající při otevření dveří

vybavení a úpravy interiéru atd.
x8p9s - FK

Nasvícení interiéru spínající při otevření dveří

Příspěvek od x8p9s - FK »

Zdravím,
Už delší dobu si lámu hlavu nad tím, jak nejlépe vyřešit následující situaci. Chtěl bych, aby se mi dvě neonové trubice (12V) vždy rozsvítily při otevření předních dveří a nasvítili podlahu (řidič, spolujezdec) jako stropní osvětlení. Teď jen přemýšlím, kde se napojit, aby to bylo jednoduché, "neviditelné" a aby to nepůsobilo jako prasárna. Nemáte někdo nějaký tip? Děkuji za každou radu.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Nasvícení interiéru spínající při otevření dveří

Příspěvek od Skury »

Napojíš to na origo dveřní spínače. Jednoduchý a snadný. Tím máš problém vyřešen.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

jj, já to mám taky tak - pokud si dobře vzpomínám, tak + mám na zapalovači a mínus na drátu, co jde z dveřního spínače, měl by to být světle modrý...
Obrázek
x8p9s - FK

Díky moc
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Zdravím. Kde přesně je ten světle modrý z dveřního spínače? Mám v plánu to samé. Na spínačku se připojit není problém, ale drát z dveřního spínače jsem poblíž zatím nenašel. Nemáte třeba fotku? :-)
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

g3eorg3e :sundej plastovej práh,potom odšroubuj plast co krije sloupek kde sou pásy a tam pěkně uvidíš ten dveřní spnínač a tam si to můžeš v klidu napojit ;) Doufám že sem to napsal srozumitelně,kdyby ne tak se ozvi.
x8p9s - FK

Tak jsem to zapojil + na prostřední kontakt u zapalovače (vedou tam dva kabely) a - na dveřní spínač. Jen nemůžu pochopit, jak se mi to povedlo, ale jako "bonus" navíc mi to svítí tlumeně i při jízdě, když zastavím, tak nesvítí, jen když jedu a to ještě bliká. Mám podezření, že jsem se napojil na osvětlení okolo zapalovače, ale je mi divný to blikání a taky, kde se to uzemnilo.
Odpovědět