Xenony, Bixenony, HID sady
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Re: XENONY - kontrola při provozu Policií ČR
Jinak životnost čoček např u AUDI je cca. dva roky. Po tý době přestaly na služební A8 úplně svítit a už svítěj jak parkovačky. A to AUDI má určitě lepší xenony než nějaký HID sady 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Ale HID sady mají zase levnější výbojky 
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
ale ale 2 roky tj vazny tvrzeni....
my mame na sluzebni Octavii uz 6let xenony a nebyli meneny zarovky ani jednou... je to ruzny, zalezi jak se s tim autem jezdi,jak sviti atd...
my mame na sluzebni Octavii uz 6let xenony a nebyli meneny zarovky ani jednou... je to ruzny, zalezi jak se s tim autem jezdi,jak sviti atd...
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
stef99: jezdí se s ním denně, převážně větší trasy a hodně po Praze. Xenony jsou vlastně zapnutý pořád kvůli dennímu svícení. A už opravdu v noci s nima je hůř vidět než s kdejakou felicií. Neříkám že tak vydržej všechny xenony, je možné že se jedná o nějakej špatnej kousek z výroby atd... jenom jsem napsal vlastní zkušenost 
-
Tholis - FK
Já mám xenony na octávce 8let, stále svítěj už sice růžově a mají dost, ale svítí 
takže vlastně nesvítí ale žhaví
to je jako když klasická H4 je už vypálená a svítí čím dál víc žlutě takže svítí jen napůl
to je jako když klasická H4 je už vypálená a svítí čím dál víc žlutě takže svítí jen napůl
-
Tholis - FK
Raceman: V noci jezdím minimálně, dokud svítí musí vydržet... Jsou v plánu věci jako zimní gumy apod..
-
Diablo - FK
no stara octa ma H4 to vim nabeton, protoze jsem je segre menil, ja mam O II a mam xeny a v dalkach H1, ale s klasickyma zarovkama nevim zda ma H 1 3 7, to bych kecal
kyslík před i po faceliftu má potkávačky H7, dálkový H1 mlhovky H8 (v případě SCOUTa H1 před a HB4po faceliftu) xenon je tam D1S
-
RadekN70 - FK
Oni zase ti policajti nejsou uplně blbí (někteří samozřejmě ano) 
-
Diablo - FK
Xeny jsou to mas pravdu, pasujou tam i z nakladaku
jinak bavil jsem se o xenacha teplotach a filipsky delaji modry, ty jsou snad jako prvni na aute a pry dela jeste jedna firma taky modry a pak jeste hella a ta je ma dost dozluta
otec to ma na medouru a to je hnus velebnosti, to uz modry banky na H4 u feliny vypada lip 
Chtel bych se zeptat jestli tu nepremyslel nekdo kdo ma osazene xenony (HID) o vyrobe toho autoregulacniho mechanismu jako ma Octa a spol?
Naposledy upravil(a) jezek dne stř 05. srp 2009 18:14:30, celkem upraveno 1 x.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Takový dementy mám nejradějistef99 píše:a hele mezi nama ty "pravej" tuningu nejvic cooool je mit auto polepeny od shora dolu nalepkama jak od cirkusu
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Stollby
- Kontaktovat uživatele:
zdravim vsechny,nejak se mi nechce tech 113 prispevku procitat,kdyz dam na auto ciry kryty svetel a bixenonovou prestavbovou sadu tak budou policajsti spokojenejsi nez s beznyma krytama ktery svetlo lamou nebo jim je to jedno a dostanu flast tak jako tak?
Vždy je co zlepšovat
dají ti ještě větší flastr a auto odstaví protože nebudeš schopnej uvést to na místě do provozuschopného stavu
navíc s čirejma "sklama" neuvidíš vůbec nic a ostatní budeš oslňovat ještě víc
navíc s čirejma "sklama" neuvidíš vůbec nic a ostatní budeš oslňovat ještě víc
-
RadekN70 - FK
Nevíte jak dlouho mají čas policajti než pošlou foto s fotkou při překročení rychlosti....

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak PČR ale u nás stacionární radary které řeší město - 1 rok.
-
RadekN70 - FK
No a ze zákona by to mělo být jak dlouho než je tam třeba nějaký promlčení (jestli vůbec).. 
-
Tholis - FK
Ka.spel: nevzpomínám si že bych tě někdy urážel. Tak si toho dementa odpust.. Nechápu v čem by ta pozvánka měla sloužit? V tom že mám auto odlišené od ostatních takže půjde hůř ukrást?ka-spel píše: Takový dementy mám nejradějiNavíc mě to připadá jako ta nejlepší pozvánka pro zloděje. Už jen dopsat na dveře, v kterém zrcátku je umístěn náhradní klíček.
- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Na projednání přestupku je ze zákona 12 měsíců od doby spácháníRadekN70 píše:Nevíte jak dlouho mají čas policajti než pošlou foto s fotkou při překročení rychlosti....![]()
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

-
RadekN70 - FK
Jo tak to jsem se už doslechnul taky....
rok je sakra dlouhá doba...
rok je sakra dlouhá doba...
-
Hanz - FK
mě přišel papírek od policajtu po měsíci a pul od spáchání
chcem sa opytat VAS vsetkych co mate HID-ky ci VAM to svieti tak ako ma a tam kde ma... cize ci je spravna geometria tej vybojky a ohnisko zdroja svetla tam kde ma byt... lebo to spracovanie clonitka mi pride take vseliake... proste odflaknute...
tu je nazorny priklad ako ma svietit ziarovka so spravnou geometriou cize je znackova, konkretne OSRAM

fotky neznackovej alebo "znackovej" somariny nemam, typu TESCO, STARLINE, EAGLE EYE, ale tie svietia na hovno totalne... proste same "tiene" pred autom a ten typicky kuzel jednoducho nieje alebo je skoro ziadny...
a este sa chcem spytat su vybojky s paticou H4 bixenon znacky philips alebo osram? lebo neverim tym kadejakym znackam...
dik vospolok
snad aj niekto odpovie... 
tu je nazorny priklad ako ma svietit ziarovka so spravnou geometriou cize je znackova, konkretne OSRAM

fotky neznackovej alebo "znackovej" somariny nemam, typu TESCO, STARLINE, EAGLE EYE, ale tie svietia na hovno totalne... proste same "tiene" pred autom a ten typicky kuzel jednoducho nieje alebo je skoro ziadny...
a este sa chcem spytat su vybojky s paticou H4 bixenon znacky philips alebo osram? lebo neverim tym kadejakym znackam...
dik vospolok
Felicia 1.3MPi LX 
-
RadekN70 - FK
Nedávej tam HIDky....
Ten světelný tok sice není idealní, ale svítí to host a hlavně to parádně oslňuje...
Ten světelný tok sice není idealní, ale svítí to host a hlavně to parádně oslňuje...
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Mylen:Momentálně nemám světla ani seřízený,tak ti to ani vyfotit nemůžu
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
mylen : nasi maji taky HIDky na felde a ten svetelny tok je presny jako u klacickej zarovky
a to clonitko je tam ciste kvuli prepinani dalkovych potkavacich ze jinak smeruje svetlo ale jde to pres vyrezy v parabole na skle takze si to nedela jiny tvar nez je origo 
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
dik chlapci ja zatial niesom rozhodnuty... len ma tak napadlo, lebo co vacsinou vidim tak to ludom svieti kade tade a ked tym zasvieti niekde na stenu tam to nekresli pekne ten klasicky lom ale kadejake body a ciary
tka bud to maju zle pozakladane alebo maju tie najlacnejsie sady..
Felicia 1.3MPi LX 
-
RadekN70 - FK
No si myslím (vím) nej je regloskop 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
asi jak RadekN70
než malovat čáry lepší bude zajet na regloskop
a bude to přesnější...
ale ja nevravim o malovani ciar na stenu.... ale o geometrii svetla !!! vid moja prva fotka svetlo svieti ako ma a kde ma...
vravel som o HID-kach ktore nesvietia tak ako mam na fotke ale svieti to vsade a nema to ziadnu geometriu.. tak nechapem ten vas vysmech ked nevravim o malovani ciar na stenu, ale o tom ako to poto msvieti s HID-kou
vravel som o HID-kach ktore nesvietia tak ako mam na fotke ale svieti to vsade a nema to ziadnu geometriu.. tak nechapem ten vas vysmech ked nevravim o malovani ciar na stenu, ale o tom ako to poto msvieti s HID-kou
Felicia 1.3MPi LX 
-
Marty_pv - FK
Mylen: Ještě horš než HID sady jsou v tomhle ty "rádobyxenonový" žárovky z benzínek nebo hypermarketů (různý modrý skla, namodralý světla), valná většina z nich i v normálním světle (s původním sklem) svítí tak blbě, že prostě musí oslňovat - špatnej tvar kuželu světla, svítí kam nemají. Hlavně že je to tuning woe 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
a myslíš že tohle regloskop neumí?Mylen píše:ale ja nevravim o malovani ciar na stenu.... ale o geometrii svetla !!! vid moja prva fotka svetlo svieti ako ma a kde ma...
-
RadekN70 - FK
HIDky nesvítí tak jak světlo správně má svítit, trochu lepší je to když je "výbojka" schovaná za čočkou místo původí žárovky, ale pokud je to jen v parabole, tak to nesvítí jak má 
RAIMMI: jako co neumi?
stale sa akosi nechapeme... nechapem co tym regloskopom stale chces povedat ?
stale sa akosi nechapeme... nechapem co tym regloskopom stale chces povedat ?
Felicia 1.3MPi LX 
no jo, asi mas pravdu, kdyz uz tak uz... prestavbu aj s cockou.. nech je ako tak usmernene to svetloRadekN70 píše:HIDky nesvítí tak jak světlo správně má svítit, trochu lepší je to když je "výbojka" schovaná za čočkou místo původí žárovky, ale pokud je to jen v parabole, tak to nesvítí jak má
Felicia 1.3MPi LX 
Zainvestuj a máš toto
Seřízený,neoslňuješ a hlavně krásně vidíš, jen orgáni nebudou nadšený
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/New_fo ... 010069.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Pictures/#DSC00340.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Fotky/#DSCF1503.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/New_fo ... 010069.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Pictures/#DSC00340.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Fotky/#DSCF1503.JPG
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
aa Kovi, tvoju feldu aj svetla poznam, a myslim, ze aj svetla putovali po clenoch.. 
inak ta uprava "implantacia cocky" je zlozita? nieco rezat, lepit, pajkovat?
okrem toho, ze dozadu to asi urcite bude vycnievat vaic ako len vybojka ci ziarovka..
inak ta uprava "implantacia cocky" je zlozita? nieco rezat, lepit, pajkovat?
Felicia 1.3MPi LX 
Ano je potřeba odříznout zadní část paraboly, kam se vsazuje žárovka´,aby se ti tam celá parabola i čočkou vešla.Ale není to zas tak složité. Na první pohled to vypadá jako zničená lampa, ale toho se člověk nesmí lekat, až výsledek pak ukáže, že je vše jinak. Celý jsem to pak přilepil dvousložkovým tmelem (modelína) a drželo to jak židovská víra. A co se týče kabeláže, taky nic složitýho, chvilku jsem nad tím dumal,ale nakonec na to přijde každý trochu zručný kutil a nemusí bejt elektrikář. A s místem? No je pravda že to leze vzadu ven,ale ničemu to nevadí, sice na výbojku za filtrboxem je horší přístup, ale vyměníš ji 
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
jakou mate kluci svitivost na hidkach? popr jak moc to jde poznat oproti serii?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Proti sérii to svítí mnohem líp.Neřekl bych že dosvítí dál,spíš nastejno,ale z toho světla mě nebolí oči a nemám je tak unavený po dlouhý cestě v noci jak s H4.A pokud jsem jezdil v dešti s H4,tak jsem neviděl skoro nic.
Už jsem si na HIDky zvyknul a zůstanu u nich
Už jsem si na HIDky zvyknul a zůstanu u nich
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
svitivost mame 6000khromyblesky píše:jakou mate kluci svitivost na hidkach? popr jak moc to jde poznat oproti serii?
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
Svítivost na HIDkách je velká a oproti sérii to jde jednoznačně poznat. pokud zvolíš teplotu světla kolem 5 - 6000 K měl bys od cajtů mít klid, Vyšší teplota je už moc do modra, viditelnost nic moc a lákačka na benga. 5000k je ideál. měl jsem je i v čočkách ,D2S výbojky. Svtěla svítěj bíle a ty vidíš takovej lehce bílo nazelenalej nádech, jako koncernový xeny prostě 
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
chtel bych 4300 popr 5000 bixenon,vic urcite ne,to facko viti proste na hovno,jenze pri teto svitivosti to moc lidi neddela a stoji to vyc nez tunersky 6000 a 8000
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak si kup sadu 6000k a do ní výbojky 4300k.Zdenda19895 to taky pak tak udělal,že sadu nechal původní a koupil jen výbojky 4300
Nevím, ale 4300 mi k srdci zrovna nepřirostlo......Ideál je myslím si těch 5000K zkoušel jsem všecky varianty až do osmi K i jsem z prdele vyzkoušel 3000K extrémě žlutý
, jako na zimu do mlhy a humus počásí dobrý, ale jinak kromě zajímavýho looku nic moc. Bohužel jsou 5000K výrazně dražší.....
http://www.bbelektro.cz/hid-sada-basic- ... /d-156105/
myslim, že cen aje přiměřená....na tolik mě vyšla kdysi jedna origo výbojka D2S
myslim, že cen aje přiměřená....na tolik mě vyšla kdysi jedna origo výbojka D2S
-
Snehulak - FK
já mám 6000K v čočce a za mokra nic moc. je fakt že čočky jsou asi před smrtí, protože předchozí majitel asi použil shity žárovky nebo moc silný a chrom v čočce je KO. příští týden přijdou nové tak se uvidí. pokud je sucho tak bomba, pokud ale prší a je víc šero tak jedu poslepu
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Snehulak: Tak proč je tam pořád máš? Světla který nesvítěj bych na autě nemohl mít 
Já za sebe můžu Hromymu doporučit těch 5000K. Po roce a půl laborování a po několika desitkách tisích km najetech v noci, za deště ,sněhu a hnusnýho počasí vůbec je to neideálnější volba. Zbývá už jen mít štěstnou ruku při výběru a koupit kvalitní.