Xenony, Bixenony, HID sady

Odpovědět
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Re: XENONY - kontrola při provozu Policií ČR

Příspěvek od smrcek »

Jinak životnost čoček např u AUDI je cca. dva roky. Po tý době přestaly na služební A8 úplně svítit a už svítěj jak parkovačky. A to AUDI má určitě lepší xenony než nějaký HID sady ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Ale HID sady mají zase levnější výbojky ;)
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

ale ale 2 roky tj vazny tvrzeni....

my mame na sluzebni Octavii uz 6let xenony a nebyli meneny zarovky ani jednou... je to ruzny, zalezi jak se s tim autem jezdi,jak sviti atd...
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

stef99: jezdí se s ním denně, převážně větší trasy a hodně po Praze. Xenony jsou vlastně zapnutý pořád kvůli dennímu svícení. A už opravdu v noci s nima je hůř vidět než s kdejakou felicií. Neříkám že tak vydržej všechny xenony, je možné že se jedná o nějakej špatnej kousek z výroby atd... jenom jsem napsal vlastní zkušenost ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Já mám xenony na octávce 8let, stále svítěj už sice růžově a mají dost, ale svítí ;)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

takže vlastně nesvítí ale žhaví
to je jako když klasická H4 je už vypálená a svítí čím dál víc žlutě takže svítí jen napůl
Tholis - FK

Raceman: V noci jezdím minimálně, dokud svítí musí vydržet... Jsou v plánu věci jako zimní gumy apod..
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

no stara octa ma H4 to vim nabeton, protoze jsem je segre menil, ja mam O II a mam xeny a v dalkach H1, ale s klasickyma zarovkama nevim zda ma H 1 3 7, to bych kecal
Raceman

Příspěvek od Raceman »

kyslík před i po faceliftu má potkávačky H7, dálkový H1 mlhovky H8 (v případě SCOUTa H1 před a HB4po faceliftu) xenon je tam D1S
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Oni zase ti policajti nejsou uplně blbí (někteří samozřejmě ano) :D
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

Xeny jsou to mas pravdu, pasujou tam i z nakladaku :D jinak bavil jsem se o xenacha teplotach a filipsky delaji modry, ty jsou snad jako prvni na aute a pry dela jeste jedna firma taky modry a pak jeste hella a ta je ma dost dozluta :( otec to ma na medouru a to je hnus velebnosti, to uz modry banky na H4 u feliny vypada lip :D
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Chtel bych se zeptat jestli tu nepremyslel nekdo kdo ma osazene xenony (HID) o vyrobe toho autoregulacniho mechanismu jako ma Octa a spol?
Naposledy upravil(a) jezek dne stř 05. srp 2009 18:14:30, celkem upraveno 1 x.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

stef99 píše:a hele mezi nama ty "pravej" tuningu nejvic cooool je mit auto polepeny od shora dolu nalepkama jak od cirkusu
Takový dementy mám nejraději :roll: Navíc mě to připadá jako ta nejlepší pozvánka pro zloděje. Už jen dopsat na dveře, v kterém zrcátku je umístěn náhradní klíček. :lol:
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

zdravim vsechny,nejak se mi nechce tech 113 prispevku procitat,kdyz dam na auto ciry kryty svetel a bixenonovou prestavbovou sadu tak budou policajsti spokojenejsi nez s beznyma krytama ktery svetlo lamou nebo jim je to jedno a dostanu flast tak jako tak?
Vždy je co zlepšovat
Raceman

Příspěvek od Raceman »

dají ti ještě větší flastr a auto odstaví protože nebudeš schopnej uvést to na místě do provozuschopného stavu
navíc s čirejma "sklama" neuvidíš vůbec nic a ostatní budeš oslňovat ještě víc
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

diky,presne tohle me zajimalo ;)
Vždy je co zlepšovat
RadekN70 - FK

Nevíte jak dlouho mají čas policajti než pošlou foto s fotkou při překročení rychlosti.... :?: :?:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nevím jak PČR ale u nás stacionární radary které řeší město - 1 rok.
RadekN70 - FK

No a ze zákona by to mělo být jak dlouho než je tam třeba nějaký promlčení (jestli vůbec).. :?:
Tholis - FK

ka-spel píše: Takový dementy mám nejraději :roll: Navíc mě to připadá jako ta nejlepší pozvánka pro zloděje. Už jen dopsat na dveře, v kterém zrcátku je umístěn náhradní klíček. :lol:
Ka.spel: nevzpomínám si že bych tě někdy urážel. Tak si toho dementa odpust.. Nechápu v čem by ta pozvánka měla sloužit? V tom že mám auto odlišené od ostatních takže půjde hůř ukrást? ;)
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

RadekN70 píše:Nevíte jak dlouho mají čas policajti než pošlou foto s fotkou při překročení rychlosti.... :?: :?:
Na projednání přestupku je ze zákona 12 měsíců od doby spáchání
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
RadekN70 - FK

Jo tak to jsem se už doslechnul taky....
rok je sakra dlouhá doba...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

mě přišel papírek od policajtu po měsíci a pul od spáchání
Mylen

Příspěvek od Mylen »

chcem sa opytat VAS vsetkych co mate HID-ky ci VAM to svieti tak ako ma a tam kde ma... cize ci je spravna geometria tej vybojky a ohnisko zdroja svetla tam kde ma byt... lebo to spracovanie clonitka mi pride take vseliake... proste odflaknute...
tu je nazorny priklad ako ma svietit ziarovka so spravnou geometriou cize je znackova, konkretne OSRAM
ObrázekObrázek
fotky neznackovej alebo "znackovej" somariny nemam, typu TESCO, STARLINE, EAGLE EYE, ale tie svietia na hovno totalne... proste same "tiene" pred autom a ten typicky kuzel jednoducho nieje alebo je skoro ziadny...
a este sa chcem spytat su vybojky s paticou H4 bixenon znacky philips alebo osram? lebo neverim tym kadejakym znackam...
dik vospolok ;-) snad aj niekto odpovie... :-P
Felicia 1.3MPi LX ;-)
RadekN70 - FK

Nedávej tam HIDky....
Ten světelný tok sice není idealní, ale svítí to host a hlavně to parádně oslňuje...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mylen:Momentálně nemám světla ani seřízený,tak ti to ani vyfotit nemůžu
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

mylen : nasi maji taky HIDky na felde a ten svetelny tok je presny jako u klacickej zarovky :) a to clonitko je tam ciste kvuli prepinani dalkovych potkavacich ze jinak smeruje svetlo ale jde to pres vyrezy v parabole na skle takze si to nedela jiny tvar nez je origo :)
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
Mylen

Příspěvek od Mylen »

dik chlapci ja zatial niesom rozhodnuty... len ma tak napadlo, lebo co vacsinou vidim tak to ludom svieti kade tade a ked tym zasvieti niekde na stenu tam to nekresli pekne ten klasicky lom ale kadejake body a ciary :D tka bud to maju zle pozakladane alebo maju tie najlacnejsie sady..
Felicia 1.3MPi LX ;-)
RadekN70 - FK

No si myslím (vím) nej je regloskop :lol:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

asi jak RadekN70 :lol: než malovat čáry lepší bude zajet na regloskop ;) a bude to přesnější...
Mylen

Příspěvek od Mylen »

ale ja nevravim o malovani ciar na stenu.... ale o geometrii svetla !!! vid moja prva fotka svetlo svieti ako ma a kde ma...
vravel som o HID-kach ktore nesvietia tak ako mam na fotke ale svieti to vsade a nema to ziadnu geometriu.. tak nechapem ten vas vysmech ked nevravim o malovani ciar na stenu, ale o tom ako to poto msvieti s HID-kou :P
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Mylen: Ještě horš než HID sady jsou v tomhle ty "rádobyxenonový" žárovky z benzínek nebo hypermarketů (různý modrý skla, namodralý světla), valná většina z nich i v normálním světle (s původním sklem) svítí tak blbě, že prostě musí oslňovat - špatnej tvar kuželu světla, svítí kam nemají. Hlavně že je to tuning woe :evil:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Mylen píše:ale ja nevravim o malovani ciar na stenu.... ale o geometrii svetla !!! vid moja prva fotka svetlo svieti ako ma a kde ma...
vravel som o HID-kach ktore nesvietia tak ako mam na fotke ale svieti to vsade a nema to ziadnu geometriu.. tak nechapem ten vas vysmech ked nevravim o malovani ciar na stenu, ale o tom ako to poto msvieti s HID-kou :P
a myslíš že tohle regloskop neumí?
RadekN70 - FK

HIDky nesvítí tak jak světlo správně má svítit, trochu lepší je to když je "výbojka" schovaná za čočkou místo původí žárovky, ale pokud je to jen v parabole, tak to nesvítí jak má :)
Mylen

Příspěvek od Mylen »

RAIMMI: jako co neumi?
stale sa akosi nechapeme... nechapem co tym regloskopom stale chces povedat ? :)
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Mylen

Příspěvek od Mylen »

RadekN70 píše:HIDky nesvítí tak jak světlo správně má svítit, trochu lepší je to když je "výbojka" schovaná za čočkou místo původí žárovky, ale pokud je to jen v parabole, tak to nesvítí jak má :)
no jo, asi mas pravdu, kdyz uz tak uz... prestavbu aj s cockou.. nech je ako tak usmernene to svetlo :)
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Zainvestuj a máš toto ;) Seřízený,neoslňuješ a hlavně krásně vidíš, jen orgáni nebudou nadšený
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/New_fo ... 010069.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Pictures/#DSC00340.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Fotky/#DSCF1503.JPG
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Mylen

Příspěvek od Mylen »

aa Kovi, tvoju feldu aj svetla poznam, a myslim, ze aj svetla putovali po clenoch.. :)
inak ta uprava "implantacia cocky" je zlozita? nieco rezat, lepit, pajkovat? :D okrem toho, ze dozadu to asi urcite bude vycnievat vaic ako len vybojka ci ziarovka..
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Ano je potřeba odříznout zadní část paraboly, kam se vsazuje žárovka´,aby se ti tam celá parabola i čočkou vešla.Ale není to zas tak složité. Na první pohled to vypadá jako zničená lampa, ale toho se člověk nesmí lekat, až výsledek pak ukáže, že je vše jinak. Celý jsem to pak přilepil dvousložkovým tmelem (modelína) a drželo to jak židovská víra. A co se týče kabeláže, taky nic složitýho, chvilku jsem nad tím dumal,ale nakonec na to přijde každý trochu zručný kutil a nemusí bejt elektrikář. A s místem? No je pravda že to leze vzadu ven,ale ničemu to nevadí, sice na výbojku za filtrboxem je horší přístup, ale vyměníš ji :lol:
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

jakou mate kluci svitivost na hidkach? popr jak moc to jde poznat oproti serii?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Proti sérii to svítí mnohem líp.Neřekl bych že dosvítí dál,spíš nastejno,ale z toho světla mě nebolí oči a nemám je tak unavený po dlouhý cestě v noci jak s H4.A pokud jsem jezdil v dešti s H4,tak jsem neviděl skoro nic.

Už jsem si na HIDky zvyknul a zůstanu u nich
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

hromyblesky píše:jakou mate kluci svitivost na hidkach? popr jak moc to jde poznat oproti serii?
svitivost mame 6000k
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Svítivost na HIDkách je velká a oproti sérii to jde jednoznačně poznat. pokud zvolíš teplotu světla kolem 5 - 6000 K měl bys od cajtů mít klid, Vyšší teplota je už moc do modra, viditelnost nic moc a lákačka na benga. 5000k je ideál. měl jsem je i v čočkách ,D2S výbojky. Svtěla svítěj bíle a ty vidíš takovej lehce bílo nazelenalej nádech, jako koncernový xeny prostě ;)
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

chtel bych 4300 popr 5000 bixenon,vic urcite ne,to facko viti proste na hovno,jenze pri teto svitivosti to moc lidi neddela a stoji to vyc nez tunersky 6000 a 8000
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak si kup sadu 6000k a do ní výbojky 4300k.Zdenda19895 to taky pak tak udělal,že sadu nechal původní a koupil jen výbojky 4300
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Nevím, ale 4300 mi k srdci zrovna nepřirostlo......Ideál je myslím si těch 5000K zkoušel jsem všecky varianty až do osmi K i jsem z prdele vyzkoušel 3000K extrémě žlutý :lol: , jako na zimu do mlhy a humus počásí dobrý, ale jinak kromě zajímavýho looku nic moc. Bohužel jsou 5000K výrazně dražší.....
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

http://www.bbelektro.cz/hid-sada-basic- ... /d-156105/
myslim, že cen aje přiměřená....na tolik mě vyšla kdysi jedna origo výbojka D2S :lol:
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

já mám 6000K v čočce a za mokra nic moc. je fakt že čočky jsou asi před smrtí, protože předchozí majitel asi použil shity žárovky nebo moc silný a chrom v čočce je KO. příští týden přijdou nové tak se uvidí. pokud je sucho tak bomba, pokud ale prší a je víc šero tak jedu poslepu
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Snehulak: Tak proč je tam pořád máš? Světla který nesvítěj bych na autě nemohl mít :D
Díky za hlasy
FUNice TADY
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Já za sebe můžu Hromymu doporučit těch 5000K. Po roce a půl laborování a po několika desitkách tisích km najetech v noci, za deště ,sněhu a hnusnýho počasí vůbec je to neideálnější volba. Zbývá už jen mít štěstnou ruku při výběru a koupit kvalitní.
Odpovědět