Problém s baterií!!
-
magnificent - FK
Problém s baterií!!
Prosím moc o radu.Stalo se mi před pár dny ,že když jsem zapnul dálková světla tak jenom blikla a hned zhasla.Od té doby nefungují a asi i od toho okamžiku hlavní světla svítí velmi slabě(jsou to osram nightbreakery)Nechal jsem to plavat.Nedosti na tom.Při jedné z dalších jízd jsem si všiml zápachu jakýhosi sirovodíku(nevím jak to popsat prostě chemikálie nebo něco jak starý zkažený vajíčka:-)) v interiéru.Až dneska jsem zjistil ,že to jde patrně z motorovýho prostoru.A zapach nevyprchal anoi po vetrání v garazi.No a dneska me taky zacala problikávat kontrolka dobíjení nakonec i myslím svítila permanentne.Nastesti jsem takto ujel cca jen 3km domu.No a jeste jsem si vsiml ,ze na baterii je u tech otvoru pro doplneni destilky takovy bily povlak takze mam podezreni ,ze vytekla baterka nebo nevim jak to nazvat.Baterka je stara 4 roky je to Akuma 44ah 390A a hladinu destilky jsem delsi dobu nekontroloval,bohuzel jsem zapomel.Myslite ,ze je mozny ,ze tam bylo malo vody a tim se to vsechno podelalo?Ten smrad musi byt z te baterie jinak si to nedovedu vysvetlit.A jestli je to tim -musim se rano podivat,myslite si ,ze je baterka kaput nebo by stacilo tam tu destilku dolit?Predpokladam ,ze ne.No a kdybych musel koupit novou baterku jakou by ste doporucili znacku a nemel bych koupit treba lepsi 50ah?Nebo je to zbytecny nebo by to tam ani neslo?Mam motor 1.3Mpi 50kw a co se tyka elektriky tak tam mam jenom autoradio.A co bezudrzbova baterie,prej do starsich aut se nedoporucuji protoze by je ten ''system'' mohl nicit.Prosim o brzkou odpoved diky.
-
magnificent - FK
Re: Problém s baterií!!
Ještě jsem zapomel napsat ,že když svítila kontrolka dobíjení tak se ozvýval zvuk jakoby danamo na jízdním kole a jeste tak pul hodiny po vypnuti motoru byl motorovy prostor strasne horkej(karoserie,atd...)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No nejdřív by to chtělo změřit kolik a zda to vůbec dobíjí,na baterku mrkni jestli není prdlá či jinak poškozená a jaký je stav elektrolytu.Kdyžtak dolej,změř,dobij a uvidíš.
-
magnificent - FK
No zmerit kolik a zda to dobiji nedokazu sam...Nevim jak a ani nemam naradi...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hmm..tak to bude těžký.Měří se to voltmetrem ale pokud ho nemáš tak to neřeš.
Mrkni na tu baterku a stejně to budeš teda muset někam odvézt aby ti na to mrkly.
Mrkni na tu baterku a stejně to budeš teda muset někam odvézt aby ti na to mrkly.
-
magnificent - FK
Tomu se asi nevyhnu,ikdyz slo by to udelat tak ,ze bych koupil baterku a dal ju tam ,ale riskoval bych jeji zniceni pokud by byl vadnej treba alternator nebo neco jinyho...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak...podle mě něco máš s altíkem,potažmo se el. instalací.
-
magnificent - FK
Tak hoši pozorte.Dneska jsem se díval na stav hladiny elektrolitu.A zjistil jsem ,ze je to úplně na suchu!Z toho mě vyplývá ,že jsem vsechno posral tím,že jsem nekontroloval hladinu , nedolival a timpadem jsem zrusil baterku.Takze predpokládam ,ze koupí nove baterky bude vsechno ok.Myslim ,ze dolit do te stare destilku by nebylo uplne nejrozumejsi...Co vy na to?
-
magnificent - FK
Jeste me poradte jakou baterku mam koupit,mate zkusenosti s bezudrzbovyma a kolik ah by mela mit a kolik A?Co tyto hodnoty vlastne znaci?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Bacha to ze mas baterku uplne prazdnou vypada ze ti mozna altik prebiji a vyvarilo ti to veskery elektrolit. Takze nez pujdes kupovat novou baterku tak byt tebou nalij tu starou destilkou nabij a pak to chce prekontrolovat zmerit dobijeni zda je vse ok. Abys sis neznicil hned dalsi novou baterku.
-
magnificent - FK
a to nevadi,ze tam nebude elektrolit ,ale destilka jenom?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ne nevadi ba naopak dolej to pouze destilkou a nabij pokud to tu baterii jeste uplne neodrovnalo (treba budes mit stesti) tak se mozna vzpamatuje a bude ok. Alespon chvilku snad vydrzi abys zjistil do prebijeni apod. Hlavne pak chce zmerit to nabijeni - na 95proc to prebiji a proto ti to vyvarilo napln a bacha ty vypary jsou jedovate !!!
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
doporučuju baterku na tydle adrese,pokud nepočítač s větší hudbou v autě tak použí třeba 50 místo 60 ale tenhle obchod je jeden znejlevnějších.
s touhle řadou baterek jsem spokojen,ale určo bych kouknul na altík zda neni špatnej regulator napetí a nedavá ti tam hodně proudu.
http://www.nejlevnejsi-autobaterie.cz/s ... a-12v.html
s touhle řadou baterek jsem spokojen,ale určo bych kouknul na altík zda neni špatnej regulator napetí a nedavá ti tam hodně proudu.
http://www.nejlevnejsi-autobaterie.cz/s ... a-12v.html
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
magnificent - FK
Tak dolil jsem destilku do baterky(cca 2litry
a auto už je v servisu.Teď by me zajimalo jak tomu příště předejít a zároveň jak zkontrolovat jestli me to spravili dobře.Dá se to přebíjení nějakým přístrojem měřit?Jestli jo tak jakým?Je drahej?A máte někdo zkušenosti s bezúdržbovejma baterkama?Fakt se tam nemusí nic dolívat?Kterou byste me doporucili odsud protoze z netu to objednavat nechcu (specham na to).http://www.probat.cz/index.php?menu_ref ... ,3,300,323
Ted tam mam tu Akumu za 1371,-
Ted tam mam tu Akumu za 1371,-
-
magnificent - FK
Jo vlastne Faust uz poradil ,ale musi se tam neco dolívat nebo ne?Cetl jsem o tom ruzny veci...
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přečti si něco tady o baterce . (údržba)
http://www.autobaterie.com/udrzba.php
http://www.autobaterie.com/rady.php
http://www.autobaterie.com/udrzba.php
http://www.autobaterie.com/rady.php
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
magnificent - FK
Tak uz mam ten alternator spravenej,ale cena 2200,- se me zda pomerne hodne?Celej alternator se nemenil,jenom nejaky casti.Co vy na to?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je sakra premrstena cena to ho i lestily nebo co? Normalni kompletni repas se musi vejit do tak 1500 max (ted myslim firmu - autoelektrikar ne samo domo). Napis co presne ti delaly a co vymenily. Pripadne to je autorizovany servis nebo ,,obyc,,? Jeste napis co mas za altik Magneton nebo Bosch?
-
magnificent - FK
No neni to servis Skoda,ale takova mensi autoopravna .Nevim co je to za typ alternatoru.Predpokladam ,ze do 1.3mpi 50kw v ´98 s novou tvari se daval jeden typ.Co tam přesně delal si nepamatuju moc tomu nerozumim neco rikal o uhlíkách a relé(?).Každopadne me nedal fakturu.Kur*a proč mě všude musi natahnout?
Ve Skodovce bych dostal asi jeste vetsi dardu ,ikdyz v tomto pripade snad ani ne!!Jenze jak se tomuto mam branit?Uz jsem tech mensich servisu taky par vyzkousel a nejenom ,ze to bylo vzdyzky na druhym konci Brna ,ale vzdycky jsem mel pocit ,ze na me neadekvatne vydelali.Tento servis me doporucil soused,je to sice pomerne blizko baraku,ale zase me berou na hul!Copak v Brne neni nejakej ferovej servis?Holt kdyz tomu clovek nerozumi ma to blby.
Ve Skodovce bych dostal asi jeste vetsi dardu ,ikdyz v tomto pripade snad ani ne!!Jenze jak se tomuto mam branit?Uz jsem tech mensich servisu taky par vyzkousel a nejenom ,ze to bylo vzdyzky na druhym konci Brna ,ale vzdycky jsem mel pocit ,ze na me neadekvatne vydelali.Tento servis me doporucil soused,je to sice pomerne blizko baraku,ale zase me berou na hul!Copak v Brne neni nejakej ferovej servis?Holt kdyz tomu clovek nerozumi ma to blby.
-
magnificent - FK
Jo a mel tam to auto presne den.Coz taky nesvedci o nejak casove narocne oprave.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Relé včetně uhlíků stojí cca 350 kč.
A za tu cenu co ti napočítal bys měl fungl novej...
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 39568d2365
A za tu cenu co ti napočítal bys měl fungl novej...
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 39568d2365
-
magnificent - FK
Jenze jak se tomu branit?To bych musel dopredu vedet co bude delat a kolik to stoji...Kolik to stoji neni tak tezky zjistit na netu,ale kdyz nevis co je podelany tak se to blbe hleda
A jak dlouho mu to mohlo trvat spravit ?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No hele..nic ve zlým ale kolik stojí přibližně novej altík sis mohl zjistit dopředu.No a pak si dohodnout cenu dopředu plus mínus něco - nebo aby ti alespoň během opravy zavolal až zjistí závadu.A viděl bys podle toho zda jít do repase za ty peníze nebo koupit funglovku.
Navykl jsem si dycky cenu dohadovat dopředu...ať už jsem zákazník anebo melouchář...předejdeš tak překvapeným výrazům a hádkám.
Navykl jsem si dycky cenu dohadovat dopředu...ať už jsem zákazník anebo melouchář...předejdeš tak překvapeným výrazům a hádkám.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A vyměnit to relé je otázka 5 minut i s cigárem.
-
Motor - FK
Caute chlapi, mam asi taky problem s altikem. prvni co se mi zdalo divne bylo to, ze na volnobeh hodne pohasinaji budiky, i svetla a pri proturovani se to vse rozjasni, a je to opravdu hodne poznat. a dalsi vec. koupil jsem si sonku radio a porád se mi vypina, vysledoval jsem, ze vždycky kdyz vyjedou otacky motoru nad 2200 ot/min tak se vypne a kdyz zase klesnou tak se zapne.
Myslim si ze tam bude nejaka prepetova ochrana a kdyz do nej jde velke napeti, tak se radeji vypne.
Co si o tom myslite? vadny altik? nebo muze byt blba baterka? ja jsem pro ten altik,ale jisty si nejsem. popr kdyby to bylo altikem, musi se menit(repasovat)
cely altik, nebo staci pouze vymenit nejaky bazmek co se stara o usmernovani napeti?
Díííky
Myslim si ze tam bude nejaka prepetova ochrana a kdyz do nej jde velke napeti, tak se radeji vypne.
Co si o tom myslite? vadny altik? nebo muze byt blba baterka? ja jsem pro ten altik,ale jisty si nejsem. popr kdyby to bylo altikem, musi se menit(repasovat)
cely altik, nebo staci pouze vymenit nejaky bazmek co se stara o usmernovani napeti?
Díííky