Centrál - zapojení blinkrů
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Centrál - zapojení blinkrů
Tak musíš přečíst pořádně to schema. Co ti mám víc poradit takhle na dálku? Ptal jses, jestli by to šlo vzít z impulsů pro serva, tak nešlo, by to bylo hrozně složitý.
-
smazany clen - FK
Schéma je vidět zde http://www.odklepnuto.cz/aukce2411301-n ... ra-super-c nahoru co vedou dva vodiče je psáno Remote control.Ale tyto vodiče nebyly vyvedeny z řídíci jednotky.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na tom je kulový vidět. Tak to proměř, zda z toho něco jde.
-
smazany clen - FK
Ano jde.Napájel jsem si na to vodiče a vyvedl je ven,stalo se mi ze se mi konce vodičů spojily a auto se zamklo.Proto jsem si myslel,že z blinkry to nema nic společného
-
smazany clen - FK
Čauvec
Namontoval jsem si neorigo centrál do auta, prodejce tvrdí, že jednou z vlastností, které centrál má, je také "signalizace zamknutí/odemknutí směrovými světly"...
Jenže někde se se asi stala chyba
ŘJ má pouze 6 vývodů: hnědý, bílý, modrý, zelený (k motorku),černý (kostra) a červený (napájení). Ze zadní strany ŘJ trčí modrý drát, zřejmě anténa. Rozdělal jsem krabičku a na desce jsou vidět dva neosazené vývody plošného spoje - bez jakehokoliv označení. Na schématku jsou normálně nakresleny dva vodiče popsány jako "REMOTE CONTROL" (= dálkové ovládání). James má podobný problém (viz výše), napájel tam dva drátky a připojil na blinkry ale místo blikání při odemk./zamk. se akorat samo zamyka a odemyka auto...
Nafotil jsem nějaké fotky, nevíte někdo kde může být problém?
FOTO: http://devilscup.ic.cz/central/
Jenže někde se se asi stala chyba
Nafotil jsem nějaké fotky, nevíte někdo kde může být problém?
FOTO: http://devilscup.ic.cz/central/
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ta řj žádnou signalizaci na blinkry nemá.A ty drátky od toho remote control bych z těch blinkrů rychle odpojil,jesli si jí nechceš odpálit.
-
smazany clen - FK
Já tam nic napajene nemám. To je Jamesova zkušenost : ) No takže sem byl podveden

... a co teda můžou být ty dva nevyvedené plošňáky?
... a co teda můžou být ty dva nevyvedené plošňáky?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je pokud chceš ten centrál ovládat např alarmem,nebo tlačítkem uvnitř auta atd.
-
smazany clen - FK
Aha tak to me ale docela se** štve
Mám nějakou možnost jak to rozblikat?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jednoduše ne...jedině postavit nějaký obvod a připojit ho na přepínač v motorku co je ve dveřích,ten pozná v jaké je poloze resp v momentě překlopení do opačné polohy by auto blikalo,ale to bys musel na nějakého elektronika.
-
smazany clen - FK
Hm tak na to kaslu 
a co kdybych koupil jinou, třeba starší ŘJ?
a co kdybych koupil jinou, třeba starší ŘJ?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo to by taky šlo.
-
RE5PECT - FK
Já ted koupil od kamoša todle! http://www.jom.de/products/de/Elektroni ... enung.html centrál jsem měl tak že jsem jen přehodil ŘJ a napojil Káble na blinkry na ovladač výstražných světel!nemuseli se dávat diody na usměrnění vše už tam bylo napájené a zaizolované!! vše funguje bez problémů a výměna mě trvala asi tak hodinky když moc!má aji funkci vyhledávání!sem spokojenej
-
smazany clen - FK
-
smazany clen - FK
Ja mam cental i DO nový, stačí mi řídící jednotka za pár kaček... 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No počkej,počkej...nějak se do toho motáme.To co jsi dal odkaz je řj centrálu...ta ti blikat nebude.Bliká řj od dálky.Ty to co máš je předpokládám řj centrálu včetně dálky - to je ta krabička co máš na začátku fotky?
Tak pak je ti to celý naprd....a potřebuješ novou dálku.
Tak pak je ti to celý naprd....a potřebuješ novou dálku.
-
smazany clen - FK
A nebo, psal jsem si s člověkem, který koupil stejný central jako já - cituji:
"Blinkry jsem vyresil dvojitym spinacim rele, ktere jsem pripojil na kontakty spinace vystraznych smerovych svetel a napajeni pripojil klasicky paralerne k okruhu tech pasivnich servomotoru. Funguje to bajecne, jen to pri zamceni a odemceni blika stejne, coz mi neva."
Takže, žeby řešení na světě?
"Blinkry jsem vyresil dvojitym spinacim rele, ktere jsem pripojil na kontakty spinace vystraznych smerovych svetel a napajeni pripojil klasicky paralerne k okruhu tech pasivnich servomotoru. Funguje to bajecne, jen to pri zamceni a odemceni blika stejne, coz mi neva."
Takže, žeby řešení na světě?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jojo,i to je řešení.Akorát že to je tak jak píše...bude to blikat pokaždý stejně.
-
smazany clen - FK
Moment, mám v tom trochu hokej. Jak je to s polaritou? Vždyť takhle by to přece bliklo jenom při zamknutí, ne?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud na ten servomotorek připojíš paralelně relé tak bude cvakat jak při zamčení tak i odemčení.Relátku je polarita ukradena.
-
smazany clen - FK
Tož dori.ti
"Hlavne nepripojujte blinkry naprimo k servum, ono se to nabizi pres 2 diody jako nejjednodussi reseni, ale to jednotka neutahne, mohlo by to vyhoret. Napájení do blinkrů by nemělo jít z řídící jednotky.".
Tak jak pripojit?
"Hlavne nepripojujte blinkry naprimo k servum, ono se to nabizi pres 2 diody jako nejjednodussi reseni, ale to jednotka neutahne, mohlo by to vyhoret. Napájení do blinkrů by nemělo jít z řídící jednotky.".
Tak jak pripojit?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Musíš tam dát relátko.
-
smazany clen - FK
Takze z RJ (respektive z okruhu servomotorku) paralelne modrý a zeleny drat do spinaciho rele, odtud na blinkry? Chapu to spravne? 
-
JKodes
Dobry den.Mal bych dotez jak zapojitcentral na DO na blynkry u Fabie.A co ktomu potrebuji.Dekuji Kodes