jaký benzín???
-
TommySek
jaký benzín???
zdravím, mám 1.3ku BMM 40kW, a chtel bych nechat snizit hlavu o 0,3mm, vylestit sani a vylestit kanalky. normalne tam taknuju nat.95ku, ale znamej mi rikal, ze po tech upravach tam budu muset davat 98ku, protoze 95ka tam bude delat neplechu a prej docela vysoky exploze. timto bych se s Vami chtel poradit, jestli teda muzu zvysit na oktanove cislo z 95 na 98
? nebo to neni pravda a 95ka tomu nijak jinak neuskodi?? diky moc za Vase rady a nazory, ahooooooooooooooj 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Re: jaký benzín???
Podle mě 95 má menší "exploze" než 98 . Páč 98 má vyšší oktanovy čislo , čili je zápalnější a má větší "exploze" .
Tudíž je 95 šetrnější . Ale stejně by neměla ani ta 98 uškdit.
Tudíž je 95 šetrnější . Ale stejně by neměla ani ta 98 uškdit.
-
Monstrak - FK
Oktanové číslo znamená odolnost proti samozápalu, s velikostí expoze to asi nesouvisí... Proto když je větší komprese, hrozí víc samozápal a musí se tankovat právě třeba ta 98mička. Přejít na větší oktanový číslo můžeš vždycky jestli máš hodně peněz 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Aha . Hned je člověk o něco chytřejší . 
-
tgfh - FK
Nechceš tam dát místo toho radši chip vačku popř. filtr lauf?
Podle mě to udělá více a bude to levnější. Snažil bych se tankovat co nejvíce klasiku co se točí a tedy Natural 95. S těma ostatníma "ležákama" jsem měl špatné zkušenosti
Podle mě to udělá více a bude to levnější. Snažil bych se tankovat co nejvíce klasiku co se točí a tedy Natural 95. S těma ostatníma "ležákama" jsem měl špatné zkušenosti
-
Niko
Tu hlavu sniž aspon o 1 mm.Ten 0,3mm nemá žádný význam!!!! Já mám hlavu sníženou o 1 mm v dílně kde mi dělali komtletní GO hlavy a už mi říkali že byla jednou přerovnaná.Takže celkově by měla být nižší o 1,2 mm.Já mám tu hlavu namontovanou na motoru 1,3 50kw který v dodě kdy jsem ji tam dával měl najeto 149000km.Leju tam 95 benál od uniconu a nic neklepe.Kanálky v hlavě jsou vyleštěné,sání taky vyleštěné,spalovací prostor také vyleštěný a výfukové koleno a sání jsou s hlavou co nejpřesněji slícované.A výsledek je znatelný na akceleraciTommySek píše:zdravím, mám 1.3ku BMM 40kW, a chtel bych nechat snizit hlavu o 0,3mm, vylestit sani a vylestit kanalky. normalne tam taknuju nat.95ku, ale znamej mi rikal, ze po tech upravach tam budu muset davat 98ku, protoze 95ka tam bude delat neplechu a prej docela vysoky exploze. timto bych se s Vami chtel poradit, jestli teda muzu zvysit na oktanove cislo z 95 na 98? nebo to neni pravda a 95ka tomu nijak jinak neuskodi?? diky moc za Vase rady a nazory, ahooooooooooooooj
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Tfuj shell 
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Michelin: Proč?
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Ze Shellem nemám problém, leju ho tam když mám možnost, jestli dát 27kč za humus nebo 29kč za něco co vím že funguje, fakt neřeším..
Najedu i o něco více, když tam dám Shell, několikrát ověřeno...
Najedu i o něco více, když tam dám Shell, několikrát ověřeno...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Dejwis: Taky najedu na benzin od Shellu o něco víc. Nebavíme se teď o V-powerech, na ty už kašlu 
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
jojo, beru jen "obyč" Shell. Znám kolem sebe mnoho lidí co maj i Feldy a pořád tam lejou Benzín by Makro, Globus. Pak se diví jak to nejede, znám i případ kdy byl potřeba odtah....ale prostě vidí že ušetří 50kč na nádrži.....
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
No Shell od ty ma shit V-pover tak tam neberu ani normalni-mam k tomu proste averzi. Jinak vite jak COI nezverejnuje benzinky... ale nic sem nerekl 
Ja jezdim Vervu.
Jinak nemam problem benzin tankovat u Tesca, Globusu. Jediny co mam overeny ze je spatny tak ONO.
Ja jezdim Vervu.
Jinak nemam problem benzin tankovat u Tesca, Globusu. Jediny co mam overeny ze je spatny tak ONO.
Fela 1.3 race car, TDi power
Jojo, ONO je delší dobu mezi lidma považováno za nic moc. Dále beru a mám dobré zkušenosti s Benzinou a OMV...
-
Jurka - FK
Ted sem asi tankoval 4 měsíce Unicorn předtím V-power a ted sem tam dal taky V-power po dlouhé době a světe div se... Nic sem prostě nepoznal akorát, že na ten V-power se ujede o nějakej ten km víc... A rozdíl je 4 Kč na litr, takže ušetřených 150Kč na nádrži... a furt jezdím v pohodě
Lidi probuťte se !!!!
Jediným zpracovatelem surové ropy u nás je Česká rafinerská tzn. že veškerá ropa co k nám proudí se zpracovává tam.Takže je jedno jestli berete benzín u Unicornu nebo u Shell.Nemyslím si,že by si v Čes.raf. řekli teď děláme benzín pro Shell tak si dáme záležet a teď pro Unicorn tak tam dáme splašky.
Já už roky tankuju u Unicornu a bez sebemenšího problému.Jediný co mě vadí,že z unicornu u nás je výhled na Shell a vidím tam ty blázny co zbytečně vyhazujou peníze z okna
Btw. nedávno jsem četl nějakej článek,kterej byl sice o nafťe ale to je jedno.Dělali test nafty vzali obyčejnou naftu z noname benzínky a porovnali ji s naftou V-Power. Jednalo se o identickou naftu.
Dále bylo v článku,že odebrali i vzorky na německu a tam byla obyčejná nafta o mnoho kvalitnější než údajny V-Power v ČR.V německu byl i rozdíl mezi obyčejnou naftou a naftou V-Power.V-Power byl kvalitnější.
Jestli se někomu zdá,že po V-Power mu felda jede líp,věřte tomu,že jde jenom o placebo efekt.
Jediným zpracovatelem surové ropy u nás je Česká rafinerská tzn. že veškerá ropa co k nám proudí se zpracovává tam.Takže je jedno jestli berete benzín u Unicornu nebo u Shell.Nemyslím si,že by si v Čes.raf. řekli teď děláme benzín pro Shell tak si dáme záležet a teď pro Unicorn tak tam dáme splašky.
Já už roky tankuju u Unicornu a bez sebemenšího problému.Jediný co mě vadí,že z unicornu u nás je výhled na Shell a vidím tam ty blázny co zbytečně vyhazujou peníze z okna
Btw. nedávno jsem četl nějakej článek,kterej byl sice o nafťe ale to je jedno.Dělali test nafty vzali obyčejnou naftu z noname benzínky a porovnali ji s naftou V-Power. Jednalo se o identickou naftu.
Dále bylo v článku,že odebrali i vzorky na německu a tam byla obyčejná nafta o mnoho kvalitnější než údajny V-Power v ČR.V německu byl i rozdíl mezi obyčejnou naftou a naftou V-Power.V-Power byl kvalitnější.
Jestli se někomu zdá,že po V-Power mu felda jede líp,věřte tomu,že jde jenom o placebo efekt.
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
To co si napsal je sice fajn ale dávám přednost shellce, protože i moje holka si všimla, že auto je svižnější a žere mín. Mám ověřené, že baby jsou dost všímavé, takže jasná volba
Jinak s tím co si napsal o srovnání nafty v Německu a v ČR. Tohle můžeš aplikovat i na prací prášek a vlastně na všechno.
Jinak s tím co si napsal o srovnání nafty v Německu a v ČR. Tohle můžeš aplikovat i na prací prášek a vlastně na všechno.
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
-
mr.Freak - FK
já s tím souhlasím že nemáme zrovna 10 zdrojů benzínu...ale některé benzínky si do toho ještě přidávají právě ty svoje aditiva...a to se děje na konkrétních už koncových místech takže ohánění se jedním zdrojem moc neplatí...největší rozdí jsem poznal když jsem bral benzín Agip, Shell, OMV (stejná kategorie, nepoznám rozdíl) a nebo na ONO...s tím benzínem z ONa nejsem vůbec spokojenej, ten motor má prostě jiný chod již od volnoběhu, mnohem těžší a hlučnější...to Carrera od OMV je jiný kafe i co se spotřeby týče...a s tím že za hranicema mají kvalitnější benzín naprosto souhlasím ale asi s tím nic neuděláme 
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, ČOI opravdu nezveřejňuje benzinky, ale kdo má známé tak ví kde tankovat a kde ne. Jinak mimochodem to ONO neprošlo naposled předloni, od té doby mají zase benzin v pořádku. Nejproblemovější jsou maličké benzinky někde na okrajích vesnic. Jo a taky Shell. Neprošel v únoru a v květnu tohoto roku.
Visions in Blue
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang