Zvýšené otáčky
-
jeza - FK
Zvýšené otáčky
Zdravím, ode dneška mám pořád zvýšené otáčky(1100-1200), vůbec neklesnou i po zahřátí motoru. Myslíte, že by to mphlo dělat čidlo teploty? Díky za odpověď.
Re: Zvýšené otáčky
Zkontroluj lanko od sytiče, možná se přetrhlo...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Zbysek - FK
Pokud by se jednalo o prasklé lanko sytiče, pak by se naopak volnoběh už nikdy nezvýšil, protože by již podtlaková regulace neměla přes co sytičem hýbat.
Tedy pokud je trvale zvýšený volnoběh, máš buď problém s elektronikou (čidlo teploty motoru-zvýšení odporu, nebo stále otevřený elektromagnetický ventil sytiče). Nakonec to může být i zaseklé přímo v čerpadle.
Každopádně jako první projdi právě systém sytiče, jestli jde normálně hábat s přesuvníkem sytiče a jak je na tom právě jeho podtlkaová regulace a elektromagnet, který ji ovládá. Pak se dá řešit dále.
Tedy pokud je trvale zvýšený volnoběh, máš buď problém s elektronikou (čidlo teploty motoru-zvýšení odporu, nebo stále otevřený elektromagnetický ventil sytiče). Nakonec to může být i zaseklé přímo v čerpadle.
Každopádně jako první projdi právě systém sytiče, jestli jde normálně hábat s přesuvníkem sytiče a jak je na tom právě jeho podtlkaová regulace a elektromagnet, který ji ovládá. Pak se dá řešit dále.
Nene pane! Podtlak vcucne čůro,který zatáhne za lanko a to pohne s pákou na čerpadle a otáčky spadnou na volnoběh. Dělal jsem to Pepanovi, bo sem mu spíš ukázal jak. Ztratila se mu z konce lanka kostička ,takže lanko nemělo za co tahat. Takže pokud by mu lanko ruplo nebo se vyvlíklo, pojede pořád na "sytič".
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.