Plave

sisin - FK

Plave

Příspěvek od sisin - FK »

Přidávám se do spolku.Před dvěma roky(technickou mám do září)mi řekli na lince,že bude chtít vyměnit levá poloosa,ale zatím nebyl problém tak jsem to neřešil,až nedávno.Když se rozjedu a řadím 2 pak tři,čtyři,pět tak se vždycky při sešlápnutí spojky předek auta jakoby plynule zavlní,rozplave nebo jak bych to nazval (né škubnutí ani křupnutí).Když to srovnám tak už je to dobré.Dělá to jenom při sešlápnutí spojky a když přejedu přez přejezd nebo díru tak je slyšet tupá rána jako železo na železo nebo tak něco.Nikde jsem tu o tom uhnutí auta (plavání) při sešlápnutí spojky nic nenašel tak jsem si dovolil založit nový topic.Bude ta poloosa teda po smrti? Co všechno mám vyměnit a zkontrolovat?Díky za všechny rady,nerad bych,aby mi někde něco po cestě uletělo. :o :roll:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Plave

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to zvedni a se vsim zahybej nekde urcite ucitis vule.
sisin - FK

Tak dneska odpoledne budu mít konečně trochu času a je zatím pěkně tak s tím jedu odpoledne na zahradu a protřepu to na zvedáku.Napíšu co zjistím,teda jestli něco zjistím.
sisin - FK

Tak jsem to dneska zvedl a zjistil,že má pravé přední kolo vůli v silenbloku tuším,že ten co je v ramenu s nápravou,takový gumový váleček s trubičkou a drží na jednom šroubu.A ejhle,když jem s tím lomcoval tak vypadlo kus gumy.Lítá to v tom tak 3 mm,takže to plavání bude asi tím.Uvidím jestli zmizí i to vrzání,když v tom je taková vůle tak by to mohlo být ono.Dneska jsem si udělal,,profi stahovák" :lol: ,protože žádný jiný nemám a zítra to vyměním.nečeká mě nějaké překvapení? Jestli to rameno můžu normálně rozpojit a auto jenom zvednout,aby se mi třeba nenatáhla pružina tlumiče a nebo to mám raději zajistit? (stahovák na pružinu samozdřejmě nemám)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 14. srp 2009 19:37:30, celkem upraveno 1 x.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Rameno muzes sundat i kdyz bude auto zvedly kolo dole to neni problem jen si dej pozor aby kdyz bude odmontovany abys nevytrhnul poloosu bud z prevodovky a hlavne aby sis neroztrhal manzety homokloubu a aby se ti nerozsipaly. Tot vse zbytek neni problem pruzina nevyleti tu drzi pohromade tlumic.

Todle jo mas pryc?
treba obchod.autokelly.cz
kod FB 07856
P/L silentblok spodního ramena FEBI - FB 07856
To je nalisovany v ramenu tak hodne stesti.
sisin - FK

Snad se nic jiného nevysipe.Když si budu dávat majzla tak by to neměl být zase takový problém.Sice jsem to nikdy nedělal,ale nějak to dopadne.Když za to rameno nebudu rvát tak by se mělo jenom svěsit dolů,nebo se pletu?Jdu se na to podívat na Kelly,ale nalisované to je,protože jsem v obchodě babě musel ukázat co chcu na novém rameni(byla tam nějaká důchodkyně na záskok)
Tak je to přesně ono,je to stejné jak na fáčko,ale rozdíl je v ceně.Stahovák jsem si udělal a snad to půjde..namazat a jedem :lol: jinak bude průser,když to nevyměním a už to nepůjde zpátky,to bych musel zhodit celé rameno a odvézt to někde na lis :oops:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 14. srp 2009 18:53:52, celkem upraveno 1 x.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Na to aby se stim lepe manipulovalo tak bude lepsi ho cele vyjmout tudis nejdrive zacni pod tehlici ten jeden sroub ven a pak vypacit pak uz to bude rozpojene od tehlice a nemuzes si tim vytrhnout ty poloosy. Pak muzes skusit ten co je v pytli a mozna ti to pujde jen vysunout z toho zadniho (to bude znacit taky peknou unavu) pokud ne tak musis jeste tam dva velky srouby co jsou do podlahy a jeste je tam malickej 6 ten utrhnes ale neres je jen montazni nemusi byt ale pak muzes dat novy pokud ho tam mezi napravnici a podlahu dostanes. Vse az budes davat zpet ocisti (srouby) a namaz poradnou vazelinou. Bacha taky na ty velky v podlaze at si neutrhnes ty navareny matky uvnitr!!
sisin - FK

Mi by stačilo,abych to rameno dostal asi 5 cm dolů,abych se tam dostal s tím stahovákem.Když budu chtít to rameno svěsit kousek dolů tak se mi to hne v klobu pod těhlicí a mohl bych vytáhnout nechtěně tu poloosu? Z té misky v zadu bych to snad nějak dostal,ale raději bych toho rozpojoval co nejmíň.Ty dva velké šrouby myslíš ty co drží tu misku se zadním silenblokem?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 14. srp 2009 19:31:10, celkem upraveno 2 x.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ja bych to nedelal na aute, ven to mozna jeste teda pomoci stahovaku dostanes mozna ti to i vypadne samo :lol: ale novej tam dostat uz bude horsi takhle pod autem aale uvidis sam hlavne bacha na tu poloosu. Ty velke ano jsou to ty dva u toho zadniho silenbloku ale ona je tim zaroven chycena i napravnice k podlaze ale ta se ti nehne.
sisin - FK

Nejdříve to asi skusím pod autem,ale jestli to nepůjde tak to vyhodím ven.Nějak to musím udělat dopoledne,protože odpoledne jdu na oslavu a nhodlám jim tam nechat ani jednu štamprdlu navíc :lol: Máš nějakou osvědčenou vazelínu,která je u tebe TOP?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Sem bych klidne dal grafitovou nebo molybdenovou proste nakou ktera casem nevytece.

Hlavne nenechavej auto na heveru hod pod to spalek apod aby ti to nespadlo az s tim budes lomcovat !!!
sisin - FK

No tak to zrovna ani jednu z nich nemám,ještě se podívám v dílně jinak musím zajet na autoburzu.S těma špalkama se neboj,automechanik sice nejsem,ale blbý taky né(ikdyž manželka říká něco jiného,prý to mám dát do servisu),ale je fakt,že někdo je tak blbý,že pod tím bude ležet jak kravské hovno na hnoji a houpat s celým autem.Ráno zajedu na zahradu a vrhnu se na to.Zatím díky za rady a jestli to dobře dopadne tak sem zítra hodím samochválu. :lol:
sisin - FK

Tak je hotovo.Sice mi trochu trvalo než jsem stáhl fotky,ale musel jsem nejdříve vystřízlivět po oslavě a to se mi nějaký den nedařilo. :lol: Kanál sice nemám,ale najel jsem nad jímku s vodoměrem a za plus mínus dvě hodiny jsem to měl hotové.Myslel jsem,že nejhorší bude povolit ty šrouby,ale šly celkem dobře.Stáhnout to šlo taky dobře,protože na té pravé straně skoro žádná guma už nebyla.Nalisovat novou gumu šlo taky celkem dobře,stačilo to pěkně máznout a pohlídat,aby začátek silenbloku zalezl kolmo do díry a už to pak jelo jak do maminy.Ani jsem to nesundával z auta,protože to po vyndání šroubu šlo kousek dolů svěsit.Jenom mě trochu vydupalo,že jednu pojistnou matku se silonem(dával jsem nové silenbloky na obou stranách) udělali na 19 klíč a druhou na 18 a já jsem měl 18 jak na sviňu jenom jednu.Takže to šlo celkem v pohodě a je vyměněné.Díky všem za rady a přidávám fotky zbytku silenbloku při výměně.Grafitku od valvolinu jsem v dílně taky nakonec měl.Z převodovky taky nic nevypadlo,takže na to,že jsem vůbec netušil do čehu jdu a nikdy jsem to nedělal jsem sám se sebou spokojený.Opravdu na tom nic není.
http://radeksisin.rajce.net/Vymena_silenbloku
Odpovědět