Turbo vs upgrade
-
MagicanBlack - FK
Re: Turbo vs upgrade
bitmap: Máš tam nějaký vymění olej-voda.. nebo chladič oleje?? 2,5 hodky v kuse jet 160 mi prijde jako nejlepší cesta jak sežrat motor:-) bez chlazení oleje... můj názor.
A co máš za úpravy, že snižujou spotřebu a zvedají výkon?
A co máš za úpravy, že snižujou spotřebu a zvedají výkon?
-
bitmap - FK
Zadny chlazeni oleje navic nemam, ale rekl bych, ze Mobil1 5W50, kterej do toho pouzivam, to zvladne namazat i kdyby byl lehce prehratej. Tech tachometrovych 160 je takova idealni cestovni rychlost s otackami na vrcholu kroutaku a nejaky trvalejsi blbnuti pri 6000 otackach na plnej plyn mi stejne nedovoli seriova pumpa, ktera po par vterinach prestane davat dost benzinu a zabavu utne 
Upravy mam od motorexcelu hlavu se vsim okolo a spodek z Fabie + doma na koleni udelanej vyfuk, sani a nastaveni smesi a zapalovani.
Upravy mam od motorexcelu hlavu se vsim okolo a spodek z Fabie + doma na koleni udelanej vyfuk, sani a nastaveni smesi a zapalovani.
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
bitmap : olej mobil 5w-50 je kvalitni, ale nesplnuje normu vw pro benzinove motory vw 500,vw5002, plni pouze vw 505-což je diesel,
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=668
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=668
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
A co jako?
SL/CF ma takze plevel to neni a ze neplni nejakou pseudo normu bych nehrotil
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
bitmap - FK
Me to bylo doporuceno jako nej olej za rozumnou cenu, tak snad to bude mazat i bez VW normy.
A kdyz mazat nebude a neco nekde upadne, aspon budu mit prilezitost postavit novej, jeste lepsi motor
A kdyz mazat nebude a neco nekde upadne, aspon budu mit prilezitost postavit novej, jeste lepsi motor
284016605 - já Ti přeji zcela upřímě ať se Ti dílo podaří. Nebudu tady pochybovat otom zda to zvládneš či ne to musíš vědět Ty sám. Já jsem o turbu kdysi taky uvažoval ,ale když jsem si sečetl náklady dal do jednoho sloupce klady a do druhého zápory tak jsem to nakonec vzdal a šel jinou cestou. Pokud seš do věci zapálenej jako pár z nás tady tak to uděláš ať Ti to někdo rozmlouvá nebo né. Já osobně bych šel cestou většího objemů a všeho kolem než turbo ale rozhodnutí je na Tobě. Jen bych Ti doporučil , pokud se přeci jen pro turbo rozhodneš tak vynech vstřikování paliva a jdi do karburátorů. Ušetříš spoustu nervu a ještě více peněz.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
bitmap - FK
... a Jikov 28-30 LEKR je konstrukci jako stvoreny pro blow-thru 
Samozřejmě karburátor z nějakého turbo motoru třeba fiat uno 1.3 Turbo 
Moje felda 1.4 MPi
-
bitmap - FK
Ale ja to myslel vazne, na LEKRu staci udelat par drobnych uprav a je z toho turbokarbec.
Aha a já žil celý ty roky s informací že uno byl karbec
Ještě mi ho kamarád doporučil jako dárce orgánu k mému plánu turbo favece
Moje felda 1.4 MPi
,dtp Johny píše:cus skus treba tohle http://www.ladeni-motoru.cz/ ja odnich mam motor udelanej aneztezujisi jsem spokojenej mam 100kobil ..........
Jen se zeptám , těch 100 koní máš odbržděných ? Ptám se jen proto že jsem nedávno jel za feldou co měla na zadku nápis 100 HP a když jsem ho dojel tak začal ujíždět a tak jsem si sním chvíli hrál a pak jsem podřadil dupnul na plyn a ujel mu a podotýkám že jsem měl na motoru najeto sotva 3000 km a neměl jsem tehdy ještě ani správně nastavený množství paliva a směs byla hodně chudá a nejelo to. Dnes bych nemusel ani moc řadit
Moje felda 1.4 MPi
-
dtp Johny - FK
Favo: Tak nemam vid ale jedeto moc hezky ,ale jak jsme si psali v SZ tak taky jeste nedavam motoru tolik benzinu aby to stim jelo tak jak ma .Vim chtelo by to cip a taky vic km taky mam teprve 3000km
Jo jo u těchto motorů je potřeba pořádné zajetí. Třeba u mého upraveného favoritu jsem mu poprvé šlápnul na krk když měl najeto kolem 3-5 000 km ale opravdu dobře to jelo až kolem 15 000 km a tady u feldy to pozoruji taky že motor se nechál pořádně vytáčet až někdy kolem 6 000 km a s každými dalšími kilometry jede motor lépe a lépe.
Moje felda 1.4 MPi
-
Niko
Jo jo když se to zajíždí tak každých 1000 km je to lepší a lepší...... Ale až to bude mít tak přes 100000 km tak to bude postupně horší a horší.......favo píše:Jo jo u těchto motorů je potřeba pořádné zajetí. Třeba u mého upraveného favoritu jsem mu poprvé šlápnul na krk když měl najeto kolem 3-5 000 km ale opravdu dobře to jelo až kolem 15 000 km a tady u feldy to pozoruji taky že motor se nechál pořádně vytáčet až někdy kolem 6 000 km a s každými dalšími kilometry jede motor lépe a lépe.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si právě nemyslím....
-
smazany clen - FK
jednoduší varianta kup motor z UNA 1.4 Tubo a zapoj si ho tam.