spotreba asi stupla
-
smazany clen - FK
spotreba asi stupla
zdar.tak som podstivo meral kolko asi prejazdim na 100 km a vyslo mi že cca 6,5 litra.zda sa mi to dost.nebude to v nastaveni čerpadla? (a viem jazdit šetrne
)
Re: spotreba asi stupla
Chyba mezi pedálem a sedačkou
Co vložka filtru vzduchu, není nějak extrémně zanešená?Nebo možná jestli nemáš někde dírku ve výfuku....nevím,může to být více příčin. Zvedla se náhle, nebo se to zhoršuje delší dobu? Jinak jak to jede?
Potom mě ještě napadá jestli ses nehrabal v čerpadle.
Potom mě ještě napadá jestli ses nehrabal v čerpadle.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Zbysek - FK
Zrovna diesel na feldě jezdí skoro za lepší spotřebu když se mu pěkně nakládá než když se jezdí šetrně. Pokud máš na autě vše sériové, měla by spotřeba být tak o litr menší. Něco tedy v pořádku nebude, pokud to není opravdu tebou. Pokud máš větší kola, udělají rozdíl litr jako nic. To stejné hudba a podobně.Záleží tedy hlavně jak autíčko jezdí. Jestli máš spotřebu tak vysokou protože tomu musíš šlapat aby to vůbec jelo nebo co.
-
smazany clen - FK
no je pravda že mam 14x185
no zdala sa mi mensia spotreba.no naschval som jazdil uplne jemne na plyne.no asi sa nemožem stažovat s takymito rozmermi pneu.diky
-
Diablo - FK
ja umim kolem 3,8 - 4,3 ale ted kdyz to "srazim" na 6,5l tak jsem stastnej jako blecha
bezne to veme 10l na 100km 
-
Zbysek - FK
Diablo, ty jsi blázen, na takovou spotřebu jako jsou 4 litry už bych asi neměl nervy. Já jsem rád že při velice svižném tempu si bere feldička pořád do pěti litrů a když jsem jednou chtěl jet na spotřebu, tak jsem myslel že mě mrskne jak to bylo dlouhý.Diablo píše:ja umim kolem 3,8 - 4,3 ale ted kdyz to "srazim" na 6,5l tak jsem stastnej jako blechabezne to veme 10l na 100km
-
smazany clen - FK
nebude to aj tym cerpadlom?maximalnu rychlost som dal 150 a ani o km viac som z toho nevyždimal.
Tachometrově nebo podle navigace? Já podle navigace se dostanu až ke 165 , i 170 zvládne,ale to už jsem v přeběhových ot. což je prasárna.schympanze píše:nebude to aj tym cerpadlom?maximalnu rychlost som dal 150 a ani o km viac som z toho nevyždimal.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
-
Zbysek - FK
Jestli je to reál rychlost, tak to tedy máš pěkně zdechlé. Buď máš tedy špatně seřízené čerpadlo (tedy seřízené na dobrý chod motoru, ale ne na žádný výkon), nebo je celkově problém v motoru (trysky třeba). Jinak nemáš tam třeba převodovku z benzínu? To by pak bylo normální.schympanze píše:nebude to aj tym cerpadlom?maximalnu rychlost som dal 150 a ani o km viac som z toho nevyždimal.
To mě taky potom napadlo....srovnej čísla na převodovce s čísly v této tabulce http://sweb.cz/Atnarfus/prevodovka.tif a hned víš jak si na tom.Zbysek píše:jestli je to reál rychlost, tak to tedy máš pěkně zdechlé. Buď máš tedy špatně seřízené čerpadlo (tedy seřízené na dobrý chod motoru, ale ne na žádný výkon), nebo je celkově problém v motoru (trysky třeba). Jinak nemáš tam třeba převodovku z benzínu? To by pak bylo normální.
-
Zbysek - FK
Jestli chceš aditiva, vyhni se přípravkům jako Sheron, STP a podobně. A pokud chceš opravdovou očistu motoru a vstřikovacího systému, tak Protec (viz Diablo
)
Nebo taky Tec 2000. Mají v Autokelly. Sice kelly stojí za H...o,ale tohle funguje. Odzkoušenou už na 4 dieselech.
-
Diablo - FK
Jojo Protec toje masinka, to by se pak stydeli i naftovy cavky zvukem, me to jezdi tak bezne do 170ti , mam kombi 50kg muziku plus ja a mlada tj, 170kg navic, jinak kdyz jsem sam tak skoro 175 ale to ma toho plny brejle a nesmi foukat vitr 
-
Návštěvník
Zbysek píše:Zrovna diesel na feldě jezdí skoro za lepší spotřebu když se mu pěkně nakládá než když se jezdí šetrně. Pokud máš na autě vše sériové, měla by spotřeba být tak o litr menší. Něco tedy v pořádku nebude, pokud to není opravdu tebou. Pokud máš větší kola, udělají rozdíl litr jako nic. To stejné hudba a podobně.Záleží tedy hlavně jak autíčko jezdí. Jestli máš spotřebu tak vysokou protože tomu musíš šlapat aby to vůbec jelo nebo co.
Co myslis presne vetsimi koly? Predpokladam ze sirku a ne obvod..
-
Zbysek - FK
Ano, předpokládáš správně. Jde především o šířku kola, tedy když tam někdo místo sériových žiletek nasadí pěkné papučky, tak to jde na spotřebě pěkně poznat. Obvod kola by ale stejně neměl být měnen, protože i když tam dáš třeba 15", tak by měly být pokud možno s nižším profilem gumy, který vyrovná požadovanou hodnotu.
-
Zbysek - FK
S tvou nohou to ani nemůžeš poznat (neboli jestli jedeš za 10 nebo za 11 už je jedno
)