H4 na H7
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
H4 na H7
zdravim, resim ted predelani z H4 na H7...zapojeni a tak by nebyl problem i s dalkovymi svetly jsem problem vyresil ovsem jsem se ted zarazil kdyz jsem si vzpomel na blikani dalkovymi (svetelna houkacka nebo jak to mam nazvat) ..jak je to kdyz mam vypnute svetla a blikam? rozsviti se jenom dalka nebo se rozsviti potkavaci plus dalkove dohromady /jako ze sviti dvojvlakno/ ?
méně znamená někdy více...

Re: H4 na H7
jen dálka
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
aha ok..nejde nejak vyresit ze by se spolecne jenom s blikanim nejak seplo jeste normalni sviceni (potkavaci svetla)? myslim nejak pres relatko jestlo to jde...

za pomocí relátka jde sepnout takřka všechno
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
ok to jednou bude asi elektrickej den pro me...s pajkou a zkouseckou si tykam v pohode ale relatka jsem do dneska jako jedine z elektroinstalace nejak nepobral... 

-
Goofy - FK
kdyz jsem tenkrat zkousel zastavbu svetel polo 6N,kde bylo zvlast dalka a tlumeny/obe 2 meli h7/tak jsem jenom prehodil ty konektory co jdou do svetel a vse fungovalo jak ma...
snad ti to nejak pomuze,teda pokud by jsi delal zamenu svetel,podivam se doma po tech dratech a kdyztak bych ti nakreslil schema
snad ti to nejak pomuze,teda pokud by jsi delal zamenu svetel,podivam se doma po tech dratech a kdyztak bych ti nakreslil schema
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
no ja mam pouze jenom jednu zarovku H7 s menitelnou polohou stineni paraboly diky kteremu se z potkavaciho premeni na dalku
edit: ale i tak budu rad za kazdy schema hlavne s relatkama apod...neco z toho se mi mozna bude hodit...vsechno tedka vymejslim a zasekl jsem se na elektricek casti bez ktereho se to nehne dal...
edit: ale i tak budu rad za kazdy schema hlavne s relatkama apod...neco z toho se mi mozna bude hodit...vsechno tedka vymejslim a zasekl jsem se na elektricek casti bez ktereho se to nehne dal...

-
Goofy - FK
pokud te dobre chapu tak budes mit cocku s H7 se clonkou ktera meni tlumeny na dalku?jestli ano tak ti moje schema asi k nicemu nebude,nebot ja mel dve H7 ne jednu...mozna by bylo snazsi to skusit predelat na H4,tim by odpadlo slozite predelavani el.instalace...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
ano pochpils me spravne..taky jsem si puvodne myslel ze bych udelal 2 H7 cocky vedle sebe ale misto mi to nejak nedovoli...ono to moc slozity predelat elektricky neni...jediny problem je s blikanim svetly...to by mi cvakala jenom parabola a nic by nesvitilo proto to asi musim vyresit pres rele aby se pri tom rozly svetla

- RomanZ
- Kontaktovat uživatele:
Dej tam diodu v propustnem smeru mezi drat dalkoveho svetla a drat potkavaciho svetla.... neco co zkousne potrebne ampery
Oldfahrschulewagen -1.3 GLXi rv. 98 - bylo uz slouzi jinde
Fahrschulewagen - Thalia II 1.2 16v privileg rv. 11
Tramvaj - XM turboD12 rv.93
KaraVelka - Caravelle 2.5 TDi(stribrny) rv.97
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
tak v tomhle jsem uplne v lese...pro me diody jenom sviti nic jineho...ja jenom hledel do blba kdyz do nas ucitel elektrotechniky neco hustil o zeneryove diode... 

zenerka funguje trochu jinak
a svítí pouze led diody ty tam musíš dát klasickou usměrňovadí diodu která je propustná jen v jednom směru
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
ja vim o tom jsem nejak slysel kdyz jsem se to musel ucit k cemu to slouzi ale tohle mam ciste nasprtane a nikdy to nepochopim dokud mi to nekdo neda do ruky ukaze jak funguje popripade nejake schema a potom to pochopim..nektery veci mi hned nelezou do hlavy...moje skola byla celkem s praxi na dve veci...pokud bych si sam neopravoval auto a nechodil na jine ksefty tak do dneska nechapu jak brzdi auto...ale to je mimo...

- RomanZ
- Kontaktovat uživatele:
zapoj to tak jak to ma byt - zapni dalkove vem alspon 10A diodu a strc ty nozicky do konektoru na ty draty co nejou kostra a pokud se ti to rosviti tak jsi to dal dobre a pokud ne tak tu diodu zapoj obracene...
Oldfahrschulewagen -1.3 GLXi rv. 98 - bylo uz slouzi jinde