Uložení motoru a převodovky.

vše okolo převodovek
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Uložení motoru a převodovky.

Příspěvek od Vlada320 »

Ahoj kluci, jen bych chtěl poprosit o jednu maličkost.před tejdnem jsem jel na dovolenou a s tátou jsme tak okukovali motor a přišel jsem na to že se mi motor trošku víc hejbe v silentblokách než je zdrávo.ten na pumpě vypadá dobře,ten spodní velkej co je an víku převodovky taky ale ten horní takovej ten ve tvaru čtverce má pěknou mezeru už a ty dva co jsou dole na převodovce na tý reakční vzpěře nebo jak se to nazývá sice nejsou nijak utržený ale jsou takový dost měkký.tak jsme si řek že to nakoupím nový a vyměním.jenomže před rokem ujsem kupoval ten horní ve tvaru čtverce co je an převodovce a stál mě asi 130kč v autokelly a po roce je na tom hůř než ten co tam byl předtím takže bych ho chtěl koupit origo a ty dva spodní na tý vzpěře chci taky origo žádnou druhovýrobu jenomže na netu se dá sehnat jen samá druhovýroba snad tak se vás ptám jestli byste se nědko nejuknulů do etky kolik tak stojej tyhle tři siláče nový origo.díky moc Vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Uložení motoru a převodovky.

Příspěvek od Ivarek »

No ten čtvercovej na převodovce to není silentblok,spíš jen takovej doraz.Silentblok převodovky je pod tím čtvercovým a je kulatej stejně jako na vodní pumpě.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já vím no jenomže je už dost vymletej a ten motor prostě když stojím na brzdě a zařadím a naschvál stojím pořád na brzdě a jakoby škudu motorem tak se dost hejbe dopředu a dozadu.a to samí když se rozjíždím prostě ten motor sebou hrozně škube.já si myslím že jsou ty siláče už unavený a je jen otázka času než se začnou trhat.
nikdo nevíte kolik by měli stát origo ty siláče?se zajedu rovnou zeptat no do škodovky.kdybych se s těma třema vešel do litru byl bych rád. :(
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No dost velkej vliv má ten silentblok dole (reakční).Do litru by ses měl vejít určitě ale připrav se že výměna je celkem porod.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

ja se ted chystam vymenit silentblok od vodni pumpy, protoze ho mam uz dlouho utrzenej. auto mi pri prujezdu levotocivou zatackou vydava dost mlativy zvuky, tak mam podezreni, ze tam ten motor nejak narazi...
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak jsem už vyměnil ten horní silentblok(rámeček)na převodovce,protože tam už nebyla žádná guma.Vůbec jsem nemusel převodovku podepřít,ten spodní šroub to v pohodě udržel.
Zajímavý bylo,že po namontování byl nacpanej dozadu.Vepředu ta guma byla strašně smáčklá,vzadu se jí to jen dotýkalo.Vždycky,když jsem startoval a motor chytnul(motor1,6),tak to byla tková prda do kastle,že jsem se leknul.Přemýšlel jsem,co s tím.Vzpoměl jsem si,že v knize Aby jezdily i v roce 2000 píše o škodovkách R.M.Cedrych v kapitole 7.13Nosná příčka motoru toto,cituji: Empiricky bylo zjišťováno,že hlučnost motoru uvnitř vozu se asi ve 30% případů sníží,kdyžse příčka uvolní v místě upevnění ke karoserii povolením šroubůM10 cca o 3 závity a pohybem agregátu(třeba jízdou dlouhou asi 20m po nerovném povrchu)se sama ustaví do vhodné polohy. Já jsem na to šel jinak.Nastartoval jsem ještě teplý motor,zabrzdil jsem zadek auta ruční brzdou a řadil jsem za jedna-prudký záběr,zpátečku-prudký záběr a ještě jednou dopředu.Podotýkám,že to bylo na trávě,aby to kdyžtak klouzlo.No a co se nestalo,rámeček se posunul o 1cm dopředu(a s rámečkem samozřejmě i uchycení toho hlavního kulatého silentbloku převodovky,který je pod rámečkem.)Reakce na start motoru se zlepšila,ale co jsem zjistil za jízdy,v otáčkách je motor méně hlučný(o cca20% !).Zřejmě ten silentblok teď nemá předpětí(především ten spodní-hlavní),takže je měkčí. :) :roll:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

zajímavej postřeh.pak to taky tak udělám. ;) díky
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

JoS niečo na tomto experimente bude.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

... nebo méně drastickou metodu ... nechat mírně povolené šrouby"rámečku"a při zařazené rychlosti (kterou nechám na vás) se chvíli s někým přetlačovat ... pro méně chápavé: dopředu ... dozadu ... dopředu ... dozadu ...
Né jednou zepředu,jednou zezadu ... dopředu ... dozadu ... atd. :D ... a nezapomeňte odbrzdit!
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
Odpovědět